• 9.371.621 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Haigh

Met onder meer: Tom Cullen, Chris New en Laura Freeman

Releasedatum: 5 april 2012

Plot Weekend

"A (sort of) love story between two guys over a cold weekend in October."

Na een feestje op vrijdagavond samen met zijn hetero vrienden, gaat Russell naar een homobar. Net voor sluitingstijd pikt hij Glen op. Maar wat bedoeld was als een eenmalig iets verandert in iets anders, iets speciaals. In een weekend vol bars en slaapkamers, alcohol en drugs, praten en seks, leren de twee mannen elkaar beter kennen.

avatar van AnyaH

AnyaH

mrklm schreef:

De rest van de film bestaat uit eindeloos geouwehoer....... een schoolvoorbeeld van wat Hitchcock neerbuigend bestempelde als "beelden van mensen die praten".

Tja, dus typisch een mumblecore. Je houdt ervan of niet.......

avatar van John Milton

John Milton

Sterk, en bijzonder naturel geregisseerd en gespeeld. De vergelijking met Before Sunrise ligt inderdaad erg voor de hand, en het zegt iets over de kwaliteit van deze film dat Weekend er niet schril bij afsteekt. Erg prachtig.

Tijdens het kijken zat ik me af te vragen wat ik ook al weer van regisseur Haigh gezien had, en het verraste niet geheel dat dit 45 Years (2015) bleek te zijn, een film die ook al 4* van mij ontving en eveneens erg ingeleefd en naturel was. Hoognodig eens meer van ontdekken, The North Water (2021) met Jack O’Connel en Colin Farrel lijkt me ook wel wat!

avatar van james_cameron

Mooie film, subtiel geregisseerd en prachtig gespeeld door hoofdrolspelers Tom Cullen en Chris New. Het heeft qua sfeer en opzet wel iets weg van Before Sunrise van Richard Linklater, al is Weekend wel wat rauwer en meer recht voor z'n raap. De thema's eenzaamheid en isolatie komen ook terug in regisseur Haigh's meest recente film, All Of Us Strangers, die zich tevens afspeelt in een soortgelijke omgeving.

avatar van ibendb

ibendb

Weekend is een intiem, sober drama over een onverwachte liefde tussen twee mannen. Zie het zo'n beetje als een queer versie van Before Sunrise. Er werd bewust gekozen voor de afwezigheid van muziek en vooral natuurlijke dialogen. Dit zorgt voor een realistisch gevoel waardoor alles oprecht overkomt. De twee acteurs spelen erg goed op elkaar in en hun chemie is voelbaar. De film kon me echter niet de volledige speelduur boeien. Het wordt net wat te repetitief en het einde valt te raden. Toch merkte ik dat ik bij de laatste minuten toch ontroerd werd.

avatar van notsub

notsub

Weekend met veel alcohol en drugs. Dat zijn vaak leuke startpunten voor een film, maar hier worden in het vervolg vooral gesprekken gevoerd. Twee mensen op een one-night stand lijken toch een diepere verbinding aan te willen gaan, maar ontkennen dit het liefst? Ja, het einde is dan zeker een mooie afronding. Ik vond de personen toch wat saai om echt in de dialogen getrokken te worden en dan duurt deze Weekend best lang.