Another Earth (2011)
Genre: Drama / Sciencefiction
Geregisseerd door: Mike Cahill
Met onder meer: Brit Marling, William Mapother en Jordan Baker
Plot Another Earth
Rhoda Williams, een slimme jonge vrouw die onlangs is toegelaten tot het astrofysica programma van het MIT, wil de kosmos verkennen. John Burroughs, een briljante componist, heeft zojuist het hoogtepunt van zijn carrière bereikt en verwacht een tweede kind van zijn liefhebbende vrouw. Aan de vooravond van de ontdekking van een duplicaat van de Aarde slaat het noodlot toe en wordt het leven van deze vreemdelingen onherroepelijk met elkaar verweven.
Rhoda Williams
John Burroughs
Alex
Maya Burroughs
Amos Burroughs
Purdeep
Testa-Rossa
Smaken verschillen zeker. Ze hebben deze film net zo gemaakt dat het net op het randje van dom zit. Erg langzame film, want je weet al na 38 minuten wat er gaat gebeuren. Erg voorspellend en erg lowbudget. Verhaal is ook erg onrealistisch vanaf een bepaald moment. Met onrealistisch bedoel ik dus niet onrealistisch vanuit oogpunt van de film, maar vanuit een kijker met inbeeldingsvermogen... Muziek is er bijna niet en erg jammer dat ze het verhaal niet gebruikt hebben zoals gehoopt. Veel maar en aub in deze film....
Deze film wil je alleen zien als er geen stroom is al 4 maanden, je nog een laptop hebt met een volle accu en deze film erop. De dingen die in de film gebeuren en verfilmd worden zijn na 1 uur nog echt geen reet aan. Geloof mij.... Nog 33 minuten te gaan en sfeer+muziek zijn hetzelfde als in het begin. De hele tijd die irritante piano en dan gaan ze ook nog eens sex hebben nu. Ik weet nu al dat er nog een uitgebreide sene komt waarin die man erachter komt dat zij de dader is ... Hopeloos...
Zijn er ook nog mensen die iets verstandigs over hun geweldige kijkbeurt kunnen zeggen? Teveel mensen geven 4 of hoger zonder al te veel te melden. Ik kan die mensen zeker nog wel wat fims aanraden die iets van deze thema hebben en veel beter zijn!
Ongeacht wat je van de film vind, je kan toch wel even de moeite nemen om spoilertags te plaatsen voor de grote groep die de film wel kan waarderen?
(verwijderd)
Het is wel degelijk een SF film, maar niet in de conventionele zin van de term.
Het is net zoveel SF als Donnie Darko. Over konijnen gesproken, van iemand die INLAND EMPIRE op één heeft staan zou ik verwachten dat ie 'beeldtaal' (je weet wel, "symbolisch") een klein beetje beter zou begrijpen.
Inland Rabbit
Ik begrijp het ook wel, je moet er alleen niet teveel in overdrijven. Ik vind Inland Empire dan ook veel meer een gevoelsfilm. Natuurlijk je kan er alle symboliek uithalen die je wilt, maar je hebt maar een klein gedeelte symboliek nodig om die film te snappen, de rest is voor mij gevoel. Als anderen liever uren doorfilosoferen over die film, dan mag dat, maar ik heb dat nooit gedaan.
cularis
De sfeer van de film is zoals maandagochtend!!!
moe traag donker saaai.
1+ ik zou die mokkel ook eens willen poepen!!
Waar komen al die negatieve reacties van mensen die je hier zelden ziet of hoort toch vandaan? Is de film op sbs6 uitgezonden of zo?
danuz
Hij is in ieder geval redelijk populair in het downloadcircuit. Daar zullen vast ook wat stemmen vandaan komen.
wibro
Misschien komt het wel door jouw onderstaand berichtje bij "Melancholia"
;
Aanrader voor liefhebbers van deze film: Another Earth (2011)
Let ook op de overeenkomsten in de poster.
(verwijderd)
Inhoudelijk reageren vind je blijkbaar moeilijk en ik krijg een beetje de indruk dat je blijft hangen bij je dwarse keutel van de "overdrijving". Het gebruik van "symboliek" in een film draagt enorm bij aan de zeggingskracht en is een vorm van communicatie, maar ligt niet voor iedereen voor het oprapen, zeker gezien de vele afkeurende reacties.
Ik geloof dat de afkeurende reacties vooral van mensen zijn, die nog mijlen ver verwijderd zijn van 'het besef hebben dat film een beeldtaal is, waarvan de zeggingskracht verder gaat dan enkel het laten zien van wat spektakel'. Kan me verder wel inleven in IR berichtje over het gebruik van symboliek. het is wat mij betreft ook de sfeer en tempo die het 'm doen, dan de onderliggende symbolen/symboliek.
(verwijderd)
De titel Another Earth heeft blijkbaar een enorme aantrekkingskracht op een soort 'Avatar publiek'.
Dat zal het inderdaad zijn. Ik moet toegeven dat ik ook puur door de titel getriggerd werd.
(verwijderd)
Hierin verschillen wij dan enorm van mening. In de meeste films van Aronofsky wordt het gebruik van symboliek op weinig subtiele wijze erin gehamerd, daar ben ik geen liefhebber van. Another Earth daarentegen past het op een heel subtiele manier toe, waardoor je kan twijfelen OF je inderdaad wel te maken zou hebben met 'beeldtaal'. Ik plaats het hele verhaal in het perspectief van Rhoda (haar gevoelsleven voornamelijk) en daarmee wordt het voor mij een prachtige film.
Wie die tweede aardbol, zoals die te zien is, letterlijk neemt, heeft ze volgens mij niet helemaal op een rij.
Interessant idee. Ik zag de 2e aardbol wel vooral als een metafysische verschijning, maar niet puur als een projectie van Rhoda.
Ferdydurke
1+ ik zou die mokkel ook eens willen poepen!!
Kijk, dát zijn nog eens interessante mededelingen! Kun je over dit onderwerp misschien een forumtopic openen? Als titel stel ik voor: 'De ingebeelde avonturen van cularis, het sufgebeukte mokkelpoepertje'. Wordt een geheid succes.
edjekdetje
Als je op een heftige spektakel film zit te wachten moet je deze film zeker niet kijken.
Het verhaal is erg mooi: het leven van Rhoda wordt gevolgd. Een meisje die een grote fout in haar leven probeert goed te maken.
Ok, overall is deze film niet de snelste. Maar Mike Cahil (regisseur) weet heel goed het gevoel over te brengen waar Rhoda mee rondloopt.
Soms is een goed verhaal net zo lekker. Ik begrijp dat veel mensen deze film een lage score geven. Maar die mensen behoren niet tot de doelgroep. Eigenlijk zou de stemmen-procedure moeten worden gefilterd op doelgroep.
NakedHero
Sciencefiction zal ik het zeker niet noemen. Eerder Fantasie, maar dan komt drama op de eerste plek. In ieder geval een mooi verhaal om te bekijken!
etherman
Wat een trage film,ik vond er helemaal niks aan.Heb zelfs door moeten spoelen om er een beetje in te komen.Veel te traag en te sloom.Had misschien wel een beetje meer spektakel verwacht.Wat betreft Melancholia was het wachten op de klap en dat maakte de film veel beter,ook al had ook die film een traag verloop.Dit was niks voor mij.2 sterren voor het acteren en het prachtige uitzicht op de 2e aarde.
Heb zelfs door moeten spoelen om er een beetje in te komen.
Ja, dat werkt bij mij ook meestal goed......
Inland Rabbit
Ik heb ontdekt dat sommige films er serieus beter van worden als ik ze achteruit kijk, maar dat komt omdat ik het vooruit brandhout vind.
Of eh, ze zijn niet vooruit te branden, dat was het...
notoirefilmhater
Komop mensen, je projecteert voor 4 dollar een tweede aarde via CGI-bagger in de hemel, en de mensen gaan er psychotisch over zaniken. Die hoge beoordelingen kloppen weer van geen kant.
(verwijderd)
Om je frustratie enigszins te temperen, kan ik je deze kijktherapie aanbevelen, Het zou zomaar een ontwikkeling opgang kunnen brengen, die je horizon enorm verlegt.
Vrees dat de horizon van een filmanalfabeet als nfh nooit veel verder dan zijn eigen neus zal komen te liggen..... Maar het is wel een goede therapeutische tip.
olbo
Prima film. Mooi einde, waarbij het kwartje voor sommige iets later valt. Maar dat maakt deze film mooi.
(tip voor iedereen die het niks vond: Armageddon uit 1998)
Madecineman (moderator films)
Spoilertags geplaatst. Een alert insturen werkt btw een stuk handiger.
Debo
Ik heb het net gezien en ik moet er even van bijkomen. Het was vechten om mijn ogen open te houden en om niet over te schakelen naar Lingo op de tv. Aangezien ik Lingo haat, kun je nagaan wat ik van deze film vond.
Niet slecht geacteerd hoor, gewoon normaal, niets uitzonderlijks.
Het verhaal; iets voor een sbs6 avondje.
Inhoud; welke inhoud? Niet meeslepend, niet spannend, niet ontroerend, niet leuk maar wel heel traag, heel voorspelbaar, heel saai en vooral heel erg zonde van de tijd en de dvd.
Onbegrijpelijk dat er zulke hoge beoordelingen aan deze film worden gegeven. Ik denk dat je daar toch een speciaal type mens voor moet zijn.
Fortune
Vanaf de scene dat die gast op een zaag begint te spelen volgen er alleen maar sterke meeslepende scenes.
Maar als je het niet ziet of begrijpt dan ga je toch lekker Lingo kijken.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'