• 9.371.774 stemmen

Trade of Innocents (2012)

Drama / Thriller | 91 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Thailand

Geregisseerd door: Christopher M. Bessette

Met onder meer: Mira Sorvino, Dermot Mulroney en John Billingsley

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Plot Trade of Innocents

"Justice needs a hero"

Alex (Dermot Mulroney) en Claire (Mira Sorvino) Becker zijn een getrouwd Amerikaans stel dat rouwt om het verlies van hun dochter. Ze besluiten in Cambodja de strijd aan te gaan tegen de mensenhandel. Ze groeien uit tot de enige hoop en vertrouwenspersonen van een jong meisje dat ze proberen te redden uit de klauwen van een sadistische en onmenselijke mensenhandelaar die meisjes levert aan bordelen in de achterbuurten.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik zal m toch eens proberen zonder eerst de trailer te kijken en wie weet is het wel een onverwachte goeie film, aldus dat hoop ik maar.

avatar van madmax1

madmax1

Slap geauwoers voor zulk een onderwerp .

Geef mij dan Albert –Stegerman met zijn verborgen camera.

avatar van edwin1205

edwin1205

2.5 goede film over kinderhandel. en ontvoeringen Corruptie het is gewoon een Drama film ik heb hem net gezien 2.5 van mij

avatar van madmax2011

madmax2011

madmax1 schreef:

Slap geauwoers voor zulk een onderwerp .

Geef mij dan Albert –Stegerman met zijn verborgen camera.

hahahh die madmax toch hahah en trouwens het is alberto stegeman hhihihi

avatar van stinissen

Gevoelig onderwerp maar kinderachtig uitgewerkt veel en veel te lief de film laat geen indruk achter ondanks het gevoelige onderwerp.

avatar van Elkie Brooks

Elkie Brooks

Je wordt met je neus op de feiten gedrukt. Je weet dat het bestaat, maar je vergeet zo snel. Film is een goede reminder en niet verkeerd om het te zien.

avatar van Piratje

Piratje

Erg dramatische film van kinderhandel in Cambodja.

Spijtig dat de armoede, criminele lokale politie en de heftige weerstand van de politie onvoldoende tot uiting komen. Door de lokale bevolking wat zwak geacteerd, maar het is ook een soort biografie.

Politie, lokale criminelen, lokale bevolking en de Europese pedofielen worden te weinig naar voor gebracht. Maar het thema is duidelijk en angstaanjagend.

Het is teveel een geromantiseerde politiefilm die berust op een familiale gebeurtenissen vanuit het westen.

3,5 punten, maar kon heel wat beter uitgewerkt.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Matig uitgewerkt verhaal. Het onderwerp is te ingewikkeld om een-dimensionaal te vertellen door de bril van een stel dat wel heel toevallig een dochter heeft verloren. Dat zorgt voor verwikkelingen die het onderwerp geweld aandoen. Liever een ietsje explicieter met meer de achtergrond van deze treurige praktijken. Qua acteerprestaties best in orde. Daardoor al met al goed om naar te kijken maar niet goed genoeg voor een betere beoordeling.

avatar van guchte

guchte

toch wel serieus onderschatte film vind ik, is denk ik de harde realiteit in sommige landen en moet keihard aangepakt worden, acteren redelijk en opbouw vrij goed.

avatar van BBarbie

BBarbie

Bij het zien van films over mensenhandel krijg ik binnen de kortste keren een ongemakkelijk gevoel in mijn buik, zeker wanneer het (kleine) kinderen betreft. Toch raakte deze film mij minder dan andere films, die ik over dit thema heb gezien (en dat zijn er inmiddels aardig wat). Ik kan niet precies duiden waar dat aan ligt, maar het vergelijkbare Lilet Never Happened (2012) van Jacco Groen is bij voorbeeld een veel betere film over de handel in kleine kinderen.

Opmerkelijk dat het voor Mira Sorvino na Human Trafficking (2005) het tweede optreden is in een film over dit onderwerp.

avatar van Phantasm

Phantasm

Goed opgebouwde film die het aanzien waard is.

avatar van Lebarron

Lebarron

Trade of Innocents is een matige dramafilm over een zeer heftig onderwerp: handel en seksuele uitbuiting van minderjarigen. Alex Becker(Dermott Mulroney) is een voormalig militair die nu een internationaal taskforce in Cambodja leidt dat mensenhandel tegen moet gaan. Deze klus is voor Alex zeer persoonlijk want zijn dochtertje is ontvoerd en vermoord door een pedofiel. Hij is daarom vastberaden de sexindustrie te breken maar gaat daarbij als een olifant in de porseleinkast te werk wat de toch al corrupte lokale politie niet enthousiast maakt om te helpen. Ook de lokale bevolking zwijgt in alle talen dus schiet het niet echt op. Zijn vrouw Claire(Mira Sorvino) is ook meegekomen in de hoop het contact met haar man te herstellen. Zij is vrijwilliger bij een dorp dat meisjes die uit de seksindustrie ontsnapt zijn opvangt. Wanneer er meisjes uit het dorp verdwijnen komen hun levens weer samen. Hoewel de film een goed onderwerp heeft en Sorvino en zeker Mulroney goed spelen lukte het deze film niet echt om meeslepend worden. Dit komt vooral omdat deze film niet goed de clash of cultures in beeld brengt gecombineerd met de ambtelijke muur van onwil. Iets wat vaak enorm veel sympathie bij de kijker opwekt voor de hoofdpersoon. Bovendien koos men ervoor om zowel de Cambodjaanse politie corrupt en onsympathiek te maken als Mulroneys character de olifant in de porseleinkast. Op deze manier had je weinig sympathie met Alex en zijn strijd tegen windmolens. Ik weet uit eigen ervaring omdat ik er 5 jaar gestationeerd was dat het inderdaad moeilijk is om dingen gedaan te krijgen in de Far East omdat de culturen daar haaks op die van ons staan. Je hebt dus een lange adem nodig en als een malle daar te keer gaan werkt averechts. De mooiste scène zit in het begin wanneer Dermott Mulroney papier, steen, schaar met een kindprostituee speelt en zo weer het kind in haar naar boven haalt. Grote fout is dan ook dat dit meisje volledig uit beeld verdwijnt in de rest van de film nu ontfermen ze zich over een ander meisje. Helemaal onvergefelijk is dat de Amerikaanse sekstoerist(John Billingsley ermee weg komt. Hierdoor laat de film je met lege handen en een onmachtig gevoel achter. Trade of Innocents had een veel betere film kunnen en moeten zijn dan het nu is geworden. Daar heeft het onderwerp recht op.