• 9.372.674 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Carroll Ballard

Met onder meer: Matthew Modine, Jennifer Grey en Cliff Robertson

Plot Wind

"The only thing better than winning the America's Cup is losing it... and winning it back."

's Werelds beste wedstrijdzeiler Will Parker en zijn bemanning zeilen een moeizame en teleurstellende America's Cup. Zijn leermeester kapitein Morgan Weld zegt het vertrouwen in hem op en Will zal alleen verder moeten. In de woestijn van Nevada ontwikkelt en bouwt hij in het diepste geheim een nieuwe boot. Daarmee zal hij drie jaar later opnieuw proberen de America's Cup te winnen.

avatar van koreaan

koreaan

Deze film is een must see film voor zeiler.

Ik vond deze film goed, zeker als je je beseft dat er nauwelijks films bestaan over zeilen.

avatar van Mar10e

Mar10e

Jammer dat deze film zo onbekend is hier; hij is zeer de moeite waard -- ook voor de niet-zeilers onder ons.

Persoonlijk vind ik het acteerwerk van Jennifer Grey matig, maar dat mag de pret niet drukken (deed het bij Dirty Dancing ook niet ).

Werkelijk schitterende beelden, alleen al daarom is de film het kijken waard ...

Van mij krijgt deze film 4,5 ster: prima verhaal, schitterend in beeld gebracht, snel genoeg om de aandacht van niet 'bootjes-mensen' vast te houden, op de juiste momenten humor ... Aanrader!

avatar van Dead End

Dead End

kan mij iemand zeggen waar je deze dvd kan aankopen? het mag 2de hands zijn. thx!

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Niet alleen voor zeilers maar ook voor landrotten een prima film. Heel meeslepend en spannend Geronimo!

avatar van Bélon

Bélon

Jammer van het teveel aan romantisch drama en te lange middenstuk zonder zeilactie maar de film is zeker sympathiek genoeg om een voldoende te scoren. Basil Poledouris' soundtrack past niet echt bij de film: dit geen Conan the Barbarian (1982). Mede daardoor komt deze film wat oudbollig over, eerder alsof hij in 1985 gemaakt was en niet in 1992.

Fun fact: ze tikken gewoon beugeltjes (!) Grolsch weg (op 52 minuten)

Dead Calm (1989) en All Is Lost (2013) vind ik betere films die zich op/rond een zeilboot afspelen maar Wind is denk ik wel de beste film (enige redelijk bekende ?) waar competitief zeilen in een film is verwerkt.

3,0* (maar voor wie geen interesse heeft in zeilen/zeilboten is deze film niet interessant genoeg)

avatar van scorsese

Matige film waarin een zeilteam, na het verliezen van een beker, opnieuw een poging doet om te winnen. Voor een sportfilm wil het maar niet echt spannend worden. Grotendeels omdat het verloop te voorspelbaar is. Verder een mager verhaaltje en de film gaat te lang door. Wel een paar mooie locaties en vooral prachtige beelden van het zeilen.

avatar van missl

missl

Langdurige film over een zeilteam wat revanche wil nemen. Tussendoor zijn er allerlei perikelen die ze moeten overwinnen. Had veel korter gekund, deze film want het verhaal is wel leuk maar het duurt allemaal redelijk lang.