Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: Alyce Kills
Geregisseerd door: Jay Lee
Met onder meer: Jade Dornfeld, Amara Zaragoza en James Duval
Plot Alyce
"She was always a bit weird...now she is truly insane."
Nadat ze per ongeluk haar beste vriendin van het dak heeft gegooid, wordt Alyce (Jade Dornfeld) achtervolgd door schuldgevoelens. Ze komt terecht in een neerwaartse spiraal van seks, drugs en geweld waarbij haar geest zich uiteen rukt, gelijk met een ieder ander die in haar weg staat.
Alyce
Ginny
Danielle
Landlord
SaNDuTjE
Inderdaad een erg geslaagde en goed opgebouwde thriller met horrorelementen.
Eigenlijk klopt alles aan deze film. Erg mooi geschoten, sfeervolle score en meer dan prima geacteerd door met name Jade Dornfeld. Daarnaast bevat het de juiste hoeveelheden aan spanning, gore, drama en een beetje humor om het tot een verrassend vermakelijk geheel te maken. Vooral het sterke camerawerk zorgt voor een lekkere duistere, deprimerende en haast sinistere sfeer die langzaam opgebouwd wordt vanuit een in eerste instantie onschuldig lijkende relatie tussen 2 vriendinnen. Ondanks dat het niet allemaal even goede acteurs zijn zorgen de sterke dialogen ervoor dat het nergens ondermaats wordt. Niet alle karakters zijn even interessant maar passen perfect in de duistere wereld waar Alyce zich in bevindt.
Aanrader! (en zeker geen B-film
Elineloves
Apart.
Ik had een lekkere, ranzige horror verwacht, totdat Jeroen me uit mijn droom hielp door te zeggen; 90% surrealistic drama, 10% horror. En inderdaad. Dat klopt helemaal.
Ik vond de opbouw vrij traag, evenals de spanningsboog. Het duurde even voordat ik 'in' de film zat. Af en toe een spannend momentje, zoals bijvoorbeeld de scènes in het ziekenhuis, maar echt aan de buis gekluisterd zat ik niet. Misschien toch met verkeerde verwachtingen gaan kijken? Pas na een dik uur werd het vrij goor en wist het mijn aandacht te grijpen.
Het acteerwerk was aardig, niet allemaal even sterk maar hè, wat wil je. Op zich is het wel sfeervol geschoten, duister, onheilspellend en je zou er bijna acuut depressief van worden, maar voor een film als dit is het wel een plus.
Ik voelde me tijdens het kijken alsof ik in een reuzenrad zat. Wanneer je omhoog gaat is het spannend en krijg je kriebels in je buik, maar wanneer je naar beneden gaat trekt dat weer weg en blijf je achter met een 'oh was het dat?' gevoel. Heel apart.
Desalniettemin toch een voldoende. Omdat het met vlagen toch wel lekker goor was.
Tonypulp
Het lijkt dan eindelijk op een Westers antwoord op Miike's Ôdishon (1999)
Heerlijke dromerig maar vrij hard drama met een einde waar de horrorfanaat pas aan z'n trekken komt. Ga hem dan ook vooral niet zien omdat het één of andere torture flick is, er wordt namelijk vooral de tijd genomen voor een opbouw. Wow, is dat even schrikken!
Of is het meer een afbouw? Alyce, gespeeld door Jade Dornfeld, takelt zichzelf namelijk af tot op het punt waarop ze in staat is om de meest zieke kant naar buiten te laten komen. Dit resulteert in een film met twee gezichten, en beide zijn mij heel erg goed bevallen.
Een film uit onverwachte hoek met een verfrissende uitwerking en tsja.. eigenlijk heb ik hier alles wel gezegd: review
rolfgizmo
WTF heb ik nu gezien:) Wat een te gekke film zeg! Rambam: 5 sterren voor deze gitzwarte humorvolle film. Wat je hier in ziet heb ik nog niet eerder in een film gezien. Dit gaat ver....
(laatste half uur met name)
Intens meeleven met een steeds gekker wordende vrouw, nadat ze per ongeluk haar beste vriendin van het dak flikkerd:) Spread the word, deze moet gezien worden! Superfilm.
Naomi Watts
Een nieuwe Jay Lee, altijd leuk. Nu heeft ie ook geen bekende oberschatte pornoactrice nodig maar doet ie het met een behoorlijke indy cast. De humor is nog steeds aanwezig maar dit keer gitzwart en dat is zeer welkom. Ook een grote fuck you van Lee naar de ontwikkelingen van de laatste jaren wat betreft shock in horror. Geen skullfucks of gemeenschap met baby's maar gewoon een zeer sterke opbouw, solide development en een beklemmende sfeer. Jay Lee shows how it's done en brengt ons terug naar de essentie van horror. En dat was welkom.
Opbouw is enorm sterk. Vooral hoe het de tijd neemt om de verhoudingen tussen Alyce en Carroll te schetsen. Erg sterk gedaan en ook een zeer aandoenlijke vriendschap. Al is het wel lastig om je machteloosheid tegenover deze situatie te plaatsen, Alyce is hopeloos verliefd op haar vriendin en als kijker zou je toch in willen grijpen en Carroll dat duidelijk maken omdat de hints niet echt bij haar aan komen. Enorm sterk uitgediept door Lee. Uitstekende performance van Dornfeld en vond Feldman ook een uitstekende supporting act.
Dan komt het 'incident' en slaat de dromerige surreële sfeer om in een nachtmerrie. Constant beklemmend, altijd heerst er dreiging en de bevreemdende visuals helpen daar erg goed bij. Ik vond de toegetakelde Carroll ook pretty impressive. Na veel gezinspeel op het suggestieve, Alyce die steeds meer vervreemd van de realiteit kon de climax niet uitblijven. Hier komt ook nog eens een flinke dosis zwarte humor bij kijken. Ging echt helemaal stuk. Erg leuk. Al is die climax niet de kracht van de film, die ligt voor mij toch in de uitdieping, ontwikkeling en de getemporiseerde aanloop naar deze climax. Enorm sterk filmpje, erg bijzonder. Een aandoenlijk en tragisch liefdesverhaal, zo zie je ze zelden. Jay, i salute you.
perceived
Verrassend goed.
Boeiend drama met een randje zwarte humor en slechts wat schaarse horror momenten. Een filmpje dat niet zo makkelijk in een genre-hokje valt te plaatsen en waarschijnlijk daardoor wordt ondergewaardeerd. Alyce verdient beter! Tip: als je niks of weinig met drama hebt kun je deze dus beter aan je voorbij laten gaan. 7/10*
Nitrouz
Dacht hier even te maken met top 10 materiaal, een film van 4 sterren of meer. Geweldig subtiel horrordrama het eerste uur, slap, flauw gorefilmpje het laatste halfuur, met een verschrikkelijk slecht einde.
Alyce deed mij wel wat, het eerste kwartiertje moest ik op zich even inkomen, veel drugs, drank en geouwehoer, maar als Piet eenmaal van dat dak af is, draait de film om naar een drama wat mij wel wat deed. De film is goed geacteerd, de film is bij af en toe écht geweldig geschoten. De film is op de juiste manier spannend, dramatisch en op de juiste humor kleine beetjes humor. Het keek heerlijk weg (goed camerawerk), raakte me wel een beetje, bij vlagen is de film echt érg sfeervol, in haar treurnis wel.
Maar het laatste halfuur gooit de film de boeg totaal om, de gore is geweldig, nog steeds wordt er goed geacteerd en nog steeds wordt er goed geacteerd. Maar het is zo totaal anders, had het lekker bij een moord gehouden, had iets minder gore gedaan, dan maar geen horror. Ik kon er gewoon niet mee omgaan blijkbaar, zo'n goede film zo omgooien naar een flauw smerig filmpje, jammer hoor. Tot dat flauwe einde aan toe, verschrikkelijk jammer. Vraag me niet hoe het anders had gemoeten, maar alles behalve zo.
Achteraf houd ik dan toch een redelijk leeg gevoel over, de film is prachtig geschoten, goed geacteerd, sfeervol en op de juiste manier treurig/depressief in het eerste uur. Een heerlijk subtiele opbouw, maar de film draait zo even een totaal andere kant op waar ik bij deze film niks mee heb. Ondanks dat ben ik wel blij dat ik hem gezien heb, ik zal hem niet gauw vergeten en zal hem zeker eens herzien. 3* voor de eerste helft.
Vooral interessant.
Al vind ik Lee's film uiteindelijk té fragmentarisch en net niet imponerend genoeg (op zowat alle vlakken) om van een écht sterke film te kunnen spreken.
Hoewel ik verre van alles gezien heb van Wingard lijkt deze film een beetje een samenvatting van zijn oeuvre te zijn. Een mix van drama, daarna wat trippy gedoe, nogal directe maatschappijkritiek, dan wat gore en uiteindelijk een nogal luchtig einde. Lee neemt daarmee iets teveel hooi op de vork aangezien geen enkel onderdeel écht overrompelt.
Al is het ook verre van slecht. De intro is dan misschien nog iets te melig, maar vanaf de trippy scenes zit het toch wel goed met de sfeer van de film. Het drama halverwege had iets sterker gekund, de gore en het luchtige einde zijn weer best leuk.
Het lijkt soms wat op een aaneenschakeling van hier horror kortverhalen rond hetzelfde verhaal en personage, maar elk in een andere stijl uitgewerkt. Lee mikt soms iets te hoog en weet er iets te weinig één geheel van te maken. Zo blijft het wel boeiend en verrassend, maar rest toch het gevoel dat ik het elders al beter gezien heb.
De film maakt me niet zozeer benieuwd naar z'n eerdere werk, maar hoop dat Lee in deze richting verdergaat en daarbij iets meer focus zal weten te vinden. Dan komt er vast nog een écht goeie film uit.
bergt
ik heb me prima vermaakt met deze film al is het zeer zeker geen hoogstandje!!
maar voor de zaterdagnacht met een biertje erbij kijkt hij lekker weg:-)) er zaten een paar lekkere gore scenes in al had dat van mij wel iets eerder mogen beginnen.
en dan het einde tjahh das dan eigenlijk wel weer een btje jammer. toch blij dat ik deze wel gezien heb!!
FillumGek
Best wel verrast door dit werkje van de regisseur van het komische Zombie Strippers! Het is inderdaad meer een (liefdes)drama dan een volbloed horrorfilm maar het laatste half uur is voor de fanaat toch wel erg lekker.
De opbouw is meteen een schot in de roos. De vriendschap tussen Alyce en Carroll is goed voelbaar en lief. Ik begon stilaan al te hopen op een lesbische scene maar helaas valt er één over de dakrand. Vanaf dat moment gaat het flink bergafwaarts met Alyce en wordt de film grauwer en depressiever.
Hoewel dat laatste vaak wordt afgewisseld met zwarte komedie, wat me zeker aanstaat. Verwrongen beelden visualiseren de neerwaartse spiraal van Alyce op overtuigende wijze maar het personage Alyce heeft gelukkig een aantal hilarische oneliners achter de hand om de boel in balans te houden. Thumbs up voor het acteerwerk van Dornfeld die een overtuigende psycho neerzet. De bedscene met dat anabolenfiguur was episch!
Qua horror valt het allemaal een beetje tegen afgezien van wat waardeloze schrikmomenten en wat neppe geestmomenten. De invalide Carroll zag er wel indrukwekkend uit zeg. Het laatste half uur komt de gore freak echter pas aan zijn trekken. Er zitten nog best wat smerige taferelen in, iets waar ik uiteraard van geniet. Bodycount is helaas niet zo hoog, maar met de coolheid en de manier waarop Alyce ze ombrengt is het allemaal zeker de moeite waard.
dutchtuga
Ik was best onder de indruk van het eerste uur. De psychologische spanning is goed te voelen en ook audiovisueel vond ik Alyce meer dan degelijk. Wat jammer dan dat het tegen het eind de absurdistische kant opgaat en het onderhuidse ongemak compleet teniet wordt gedaan. heb erg genoten maar minstens 4* hadden er wel ingezeten.
Langere recensie:
Cult Movies Reviewed: Alyce (2011, Jay Lee) - recensie - cultmoviesreviewed.com
Fortune
Alyce is mij redelijk goed bevallen al zijn er genoeg minpunten.
Het begin is erg taai en het duurde te lang. Niks tegen een langzame opbouw tussen 2 vriendinnen maar arggg die gesprekken van hun waren gewoon erg pijnlijk voor mij. Ik wilde de film bijna uitzetten. Wat een gezever van niks zeg.
Ik snap ook niet dat Alyce haar vriendin wil laten schrikken terwijl zij op de rand van het dak aan het dansen was? Uiteindelijk is het een ongeluk geweest maar als ze haar had laten schrikken had ze net zo goed naar beneden kunnen pleuren.
Dialogen waren gewoon slecht in de hele film met als hoogtepunt de monoloog van die drugsdealer die zichzelf goed wilde praten. Erg vervelend en erg cliché. Sowieso niet boeiend maar ook erg misplaats alsof het ook maar enigszins in de context van de film past. Het maakt de film er niet interessanter of beter op en het zet je sowieso totaal niet tot nadenken. Redelijk belachelijk vond ik het eigenlijk.
Het drugswereldje wordt wel redelijk goed weergegeven al vond ik het ook weer belachelijk dat Alyce die gast gaat neuken voor drugs. Ook weer behoorlijk misplaats en totaal niet serieus te nemen.
De film had spannender gemogen en luguberder. Het einde is behoorlijk goed al had ik ook wel het gevoel dat er blikken pasta-saus zijn opengetrokken.
Dialogen waren wel het grootste minpunt en de poging om het diepgaander te maken is mislukt, de opbouw van de hele film vind ik wel geslaagd en de film heeft zeker zijn momenten.
Het luchtige abrupte einde vond ik ook erg goed met die verbaasde kop van Alyce.
Lee heeft potentie dus kijk wel uit naar zijn volgende film.
El ralpho
Need a hand?
Film met Saw achtige elementen tegen het einde van de film, waarbij het verhaal dan ook compleet los gaat als de labiele Alyce een ''mental breakdown'' krijgt en op moord tour gaat. Onder het mom van je moet er maar van houden valt er nog genoeg aan te merken aan de opbouw hiernaar toe. Alyce begint compleet door te draaien nadat ze per ongeluk haar beste vriendin vermoord heeft, hieraan voorafgaand zien we de band die de twee vrouwen met elkaar hebben. Essentieel om te laten zien wat de dood van haar vriendin betekent voor Alyce gezien haar vermoedelijke crush op Caroll maar voor de buitenstaander over het algemeen minder interessant.
De gesprekken tussen de twee zijn meer vorm dan inhoud en zijn net zo interessant als een paar lallende figuren bestuderen die dronken over straat paraderen. De overige dialogen die volgen zijn van hetzelfde laken een pak en proberen geforceerd inhoud aan het verhaal te geven wat op mij behoorlijk misplaatst overkwam.
Als de film zich het laatste half uur echter volledig richting zijn eigen genre bekeert, wordt alles een stuk beter. Mits je van Saw/hostel achtige taferelen houdt that is. Ik zelf stoor me er niet aan maar had graag een sterkere opbouw naar het geweld toe willen zien. Nu kwam het allemaal maar een beetje uit de lucht vallen. Alyce heeft echter zeker wel bepaalde potenties die het meest naar voren komen in de finale die compleet over de top was. Ook de stukken waarin Alyce paranoïde wordt en haar vriendin overal ziet zijn vrij sterk en behoorlijk beklemmend. Los van deze pluspunten was de film mij echter iets te vlak en slepend waardoor ik me maar met momenten wist te amuseren.
Sepiroth
Film komt na enige tijd op gang, maar je krijgt er wel wat voor terug.
wendyvortex
Deed mij denken aan een soort vrouwelijke versie van The Machinist, eerste uur heeft dan ook vrijwel niets met het horror-genre te maken, laatste half uur gaat de film dan helemaal loos op dat gebied. Film mag dan nog wel eens zwabberen, intrigerend is hij zeker. Tamelijk geweldig ook eigenlijk wel.
Halcyon
Niet slecht, maar echt goed is Alyce ook niet. Daarvoor mist de hoofdpersoon de nodige inhoud om enige empathie voor te kunnen koesteren. Waarom doet zij precies wat ze doet? Er is wel een aanleiding, maar geen metamorfose die haar psychopatische neigingen "verklaart", eerder een plotse omslag in haar gemoedstoestand. Niet bepaald geloofwaardig. Hoeft dat? Niet als het je uitsluitend om enkele afgehakte ledematen en een kinky vrijpartij met een krachtpatser te doen is. Het laatste halfuur is best smerig. Sommigen zouden het zelfs bizar durven noemen. De impact blijft echter uit. De spreekwoordelijke stomp in de maag, zoals ze zeggen, komt er niet. Visueel werkt het nochtans wel. Alleen spijtig dat de film nogal traag op gang komt en niet elk personage even interessant is in verhouding tot het aantal screentime dat hij krijgt (de drugdealer bijvoorbeeld). Liefhebbers van "afwijkende" horror durf ik Alyce daarentegen warm aanbevelen.
Best wel een aparte Horror / Thriller, waar het verhaal draait om die ietwat rare maar tevens fraaie Alyce (prima gespeeld door Jade Dornfeld). Alyce leeft behoorlijk geïsoleerd en heeft in feite maar één echte vriendin namelijk Carroll. Nadat ze per ongeluk haar beste vriendin van het dak heeft geduwd van een appartementencomplex (nadat ze beiden overigens veel hebben gedronken en er ook drugs in het spel waren en Carroll ook gedumpt wordt door haar vriend), draait Alyce volkomen door en zoekt ze haar toevlucht tot drugs die ze ook nog eens moet betalen met seks. De gestoorde drugsdealer Rex (ook een prima rol van Eddie Rouse) heeft daarin een belangrijk aandeel.
In principe deert Alyce dat allemaal niet (ze was namelijk toch al iets apart en het leek wel of ze er ook van genoot), maar op een gegeven moment na de begrafenis van Carroll gaat ze wraak nemen op iedereen die haar hebben misbruikt en die volgens haar ook de schuld hebben aan het ongeluk van Carroll. Dit ontspoort dan uiteraard in een rij van brute moorden en de manier waarop ze zich van de lijken wilt ontdoen wordt geweldig weergegeven en heeft ook een ietwat komische ondertoon (hand in de magnetron zodat het spoeler wordt om in te snijden en "mag ik deze zaag en knuppel van je lenen, van de klusjesman, want ik moet me namelijk ontdoen van een lijk"
De film leek in eerste instantie voor mij af te stevenen naar een 3,0 (verhaal was opzicht wel interessant en wist ook wel te boeien), maar in principe gebeurde er te weinig voor een Horror / Thriller. Maar het laatste gedeelte van de film vergoed dan weer veel (heb ik echt van genoten en ook om moeten lachen) waardoor ik de film uiteindelijk dan toch beloon met een 3,5. Omdat de film ook niet echt lang duurt, kijkt hij lekker weg en verveeld hij eigenlijk ook nergens.
P.S. deze film deed me wat denken aan de ook goede film "American Mary (2012)".
tattoobob
Goede horror...die een lekkere vaart heeft en nergens saai word.
Leipe en bloederige scenes die voorbij komen.......genieten geblazen dus.
Visueel is dit een prima film en ook het acteerwerk kon mij goed bekoren.
Ik ben meer dan dik tevreden met deze film.
Collins
Psychologisch drugsdrama ontmoet heftige splatter horror.
Gedurende een uur ziet de kijker de dagelijkse beslommeringen van hoofdpersonage Alyce voorbij komen. Ze gebruikt drugs, verdwijnt in haar saaie werk, heeft vreemde visioenen, begeeft zich in het uitgaanscircuit en zuipt zich klem. Als haar beste vriendin van het dak lazert, herhalen de dagelijkse bezigheden zich, maar dan nog heftiger. Er ontstaan uitwassen. De film verandert van kleur en wordt grimmiger. Leuker ook.
Het toontje dat al cynische trekjes had, wordt cynischer. De vrouwelijke hoofdrol weet er wel raad mee. Een pittig uiterlijk met een cynische inborst die meedeint op de omstandigheden. Best aantrekkelijk voor de duur van de film.
Een redelijk eerste uur is dan al gepasseerd, waarin niet alles even boeiend is. Het is ook een uur met genoeg saaie momenten. Met oppervlakkige interacties en nietszeggende dialogen. Niet steeds interessant.
Het laatste deel van de film staat bijna averechts op de rest en is bijna continu opwindend. De hoofdrol gaat meer en meer op in de uitwassen van haar bestaan en gaat uiteindelijk helemaal los. Drama wordt horror. Het is tijd voor geweld, seks en splatteractie. De leukste tijd van de film. Veel actie gecombineerd met zwarte humor. Met fijn en krachtig camerawerk dat de mix van geweld en seks agressief en confronterend registreert. Met gebruikmaking van prima effecten, veel bloed en een pietsje gore.
Erg leuk, dat laatste halve uurtje.
K. V.
Deze film eens geprobeerd en het was toch een vreemd beestje. Het eerste uur was wat teleurstellend en niet zo interessant... maar de aanhouder wint en het tweede deel is veel beter. Zwarte humor en gore. Het tempo ligt dan ook veel hoger. Verder deed de cast het wel goed.
Jammer van het mindere eerste deel, maar het laatste half uur maakte veel goed.
jstinissen
eerlijk gezegd heb ik meerdere keren nagedacht of ik wel of niet moest stoppen met het kijken naar deze film omdat het begin mijn aandacht niet een beetje greep.
Maar ik stak het uit en de laatste 15-20 minuten kwam uiteindelijk de horror die ik zocht. ik wou dat de rest van de film als het einde was.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Music Never Stopped