Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: Alyce Kills
Geregisseerd door: Jay Lee
Met onder meer: Jade Dornfeld, Amara Zaragoza en James Duval
Plot Alyce
"She was always a bit weird...now she is truly insane."
Nadat ze per ongeluk haar beste vriendin van het dak heeft gegooid, wordt Alyce (Jade Dornfeld) achtervolgd door schuldgevoelens. Ze komt terecht in een neerwaartse spiraal van seks, drugs en geweld waarbij haar geest zich uiteen rukt, gelijk met een ieder ander die in haar weg staat.
Alyce
Ginny
Danielle
Landlord
RuudAsd
inderdaad ... verhaal lijkt me ook wel wat ...
Ik laat me verassen !!!
Movie-Addicted
Niks aan, B-Film. Na 20minuten afgezet, vaag zooitje.
Geen stem waardig.
Tonypulp
Jay Lee
Grootste verrassing van 2011 dit.
Had geen idee dat de Zombie Strippers regisseur al met iets nieuws zou komen. Of nouja...nieuw? Het lijkt dan eindelijk op een Westers antwoord op Miike's Ôdishon (1999)
SaNDuTjE
Inderdaad een erg geslaagde en goed opgebouwde thriller met horrorelementen.
Eigenlijk klopt alles aan deze film. Erg mooi geschoten, sfeervolle score en meer dan prima geacteerd door met name Jade Dornfeld. Daarnaast bevat het de juiste hoeveelheden aan spanning, gore, drama en een beetje humor om het tot een verrassend vermakelijk geheel te maken. Vooral het sterke camerawerk zorgt voor een lekkere duistere, deprimerende en haast sinistere sfeer die langzaam opgebouwd wordt vanuit een in eerste instantie onschuldig lijkende relatie tussen 2 vriendinnen. Ondanks dat het niet allemaal even goede acteurs zijn zorgen de sterke dialogen ervoor dat het nergens ondermaats wordt. Niet alle karakters zijn even interessant maar passen perfect in de duistere wereld waar Alyce zich in bevindt.
Aanrader! (en zeker geen B-film
Elineloves
Apart.
Ik had een lekkere, ranzige horror verwacht, totdat Jeroen me uit mijn droom hielp door te zeggen; 90% surrealistic drama, 10% horror. En inderdaad. Dat klopt helemaal.
Ik vond de opbouw vrij traag, evenals de spanningsboog. Het duurde even voordat ik 'in' de film zat. Af en toe een spannend momentje, zoals bijvoorbeeld de scènes in het ziekenhuis, maar echt aan de buis gekluisterd zat ik niet. Misschien toch met verkeerde verwachtingen gaan kijken? Pas na een dik uur werd het vrij goor en wist het mijn aandacht te grijpen.
Het acteerwerk was aardig, niet allemaal even sterk maar hè, wat wil je. Op zich is het wel sfeervol geschoten, duister, onheilspellend en je zou er bijna acuut depressief van worden, maar voor een film als dit is het wel een plus.
Ik voelde me tijdens het kijken alsof ik in een reuzenrad zat. Wanneer je omhoog gaat is het spannend en krijg je kriebels in je buik, maar wanneer je naar beneden gaat trekt dat weer weg en blijf je achter met een 'oh was het dat?' gevoel. Heel apart.
Desalniettemin toch een voldoende. Omdat het met vlagen toch wel lekker goor was.
Tonypulp
Het lijkt dan eindelijk op een Westers antwoord op Miike's Ôdishon (1999)
Heerlijke dromerig maar vrij hard drama met een einde waar de horrorfanaat pas aan z'n trekken komt. Ga hem dan ook vooral niet zien omdat het één of andere torture flick is, er wordt namelijk vooral de tijd genomen voor een opbouw. Wow, is dat even schrikken!
Of is het meer een afbouw? Alyce, gespeeld door Jade Dornfeld, takelt zichzelf namelijk af tot op het punt waarop ze in staat is om de meest zieke kant naar buiten te laten komen. Dit resulteert in een film met twee gezichten, en beide zijn mij heel erg goed bevallen.
Een film uit onverwachte hoek met een verfrissende uitwerking en tsja.. eigenlijk heb ik hier alles wel gezegd: review
brucecampbell
Erg toffe film die spijtig genoeg de verkeerde poster heeft waardoor hij misschien het verkeerde publiek trekt.
Erg sober begin maar de film daalt af naar de donkerste kanten van de mens, maar bevat ook erg veel zwarte humor met een prima einde op de koop toe.
mbr
In het rijtje van goor, goorder, goorst. Niet spannend, hooguit over de top en uiteindelijk beetje lachwekkend. Zagen maar....
rolfgizmo
WTF heb ik nu gezien:) Wat een te gekke film zeg! Rambam: 5 sterren voor deze gitzwarte humorvolle film. Wat je hier in ziet heb ik nog niet eerder in een film gezien. Dit gaat ver....
(laatste half uur met name)
Intens meeleven met een steeds gekker wordende vrouw, nadat ze per ongeluk haar beste vriendin van het dak flikkerd:) Spread the word, deze moet gezien worden! Superfilm.
Djoiszle
Same here!
Niks aan, B-Film. Na 20minuten afgezet, vaag zooitje.
Geen stem waardig.
SaNDuTjE
Ik ga deze film zo kijken dan geef ik pas cijfer
Lijkt me de enige juiste volgorde
edwin1205
Ik ga deze film zo kijken dan geef ik pas cijfer
Zeer slechte Horror / Thriller die nooit spannend of eng wordt.
rsca3x
Redelijk.
Kijkt aardig weg maar heb al betere films gezien. Er waren momenten dat ik echt wel dacht van 'wtf?', en dat is positief. Maar soms had ik wel iets van: "nu mag er wel iets gaan gebeuren". Al bij al valt hij goed mee.
Naomi Watts
Een nieuwe Jay Lee, altijd leuk. Nu heeft ie ook geen bekende oberschatte pornoactrice nodig maar doet ie het met een behoorlijke indy cast. De humor is nog steeds aanwezig maar dit keer gitzwart en dat is zeer welkom. Ook een grote fuck you van Lee naar de ontwikkelingen van de laatste jaren wat betreft shock in horror. Geen skullfucks of gemeenschap met baby's maar gewoon een zeer sterke opbouw, solide development en een beklemmende sfeer. Jay Lee shows how it's done en brengt ons terug naar de essentie van horror. En dat was welkom.
Opbouw is enorm sterk. Vooral hoe het de tijd neemt om de verhoudingen tussen Alyce en Carroll te schetsen. Erg sterk gedaan en ook een zeer aandoenlijke vriendschap. Al is het wel lastig om je machteloosheid tegenover deze situatie te plaatsen, Alyce is hopeloos verliefd op haar vriendin en als kijker zou je toch in willen grijpen en Carroll dat duidelijk maken omdat de hints niet echt bij haar aan komen. Enorm sterk uitgediept door Lee. Uitstekende performance van Dornfeld en vond Feldman ook een uitstekende supporting act.
Dan komt het 'incident' en slaat de dromerige surreële sfeer om in een nachtmerrie. Constant beklemmend, altijd heerst er dreiging en de bevreemdende visuals helpen daar erg goed bij. Ik vond de toegetakelde Carroll ook pretty impressive. Na veel gezinspeel op het suggestieve, Alyce die steeds meer vervreemd van de realiteit kon de climax niet uitblijven. Hier komt ook nog eens een flinke dosis zwarte humor bij kijken. Ging echt helemaal stuk. Erg leuk. Al is die climax niet de kracht van de film, die ligt voor mij toch in de uitdieping, ontwikkeling en de getemporiseerde aanloop naar deze climax. Enorm sterk filmpje, erg bijzonder. Een aandoenlijk en tragisch liefdesverhaal, zo zie je ze zelden. Jay, i salute you.
Naomi Watts
Eens. Poster zal vooral casual horror publiek trekken, die gaan dit niks vinden. En zo ja, zullen ze denken dat de opbouw in dienst is van het einde, terwijl het juist net andersom is.
Naomi Watts
Hmmm, vind ze beiden niet helemaal tot hun recht komen. Zijn er nog meer posters?
perceived
Verrassend goed.
Boeiend drama met een randje zwarte humor en slechts wat schaarse horror momenten. Een filmpje dat niet zo makkelijk in een genre-hokje valt te plaatsen en waarschijnlijk daardoor wordt ondergewaardeerd. Alyce verdient beter! Tip: als je niks of weinig met drama hebt kun je deze dus beter aan je voorbij laten gaan. 7/10*
JacoBaco
Nitrouz
Dacht hier even te maken met top 10 materiaal, een film van 4 sterren of meer. Geweldig subtiel horrordrama het eerste uur, slap, flauw gorefilmpje het laatste halfuur, met een verschrikkelijk slecht einde.
Alyce deed mij wel wat, het eerste kwartiertje moest ik op zich even inkomen, veel drugs, drank en geouwehoer, maar als Piet eenmaal van dat dak af is, draait de film om naar een drama wat mij wel wat deed. De film is goed geacteerd, de film is bij af en toe écht geweldig geschoten. De film is op de juiste manier spannend, dramatisch en op de juiste humor kleine beetjes humor. Het keek heerlijk weg (goed camerawerk), raakte me wel een beetje, bij vlagen is de film echt érg sfeervol, in haar treurnis wel.
Maar het laatste halfuur gooit de film de boeg totaal om, de gore is geweldig, nog steeds wordt er goed geacteerd en nog steeds wordt er goed geacteerd. Maar het is zo totaal anders, had het lekker bij een moord gehouden, had iets minder gore gedaan, dan maar geen horror. Ik kon er gewoon niet mee omgaan blijkbaar, zo'n goede film zo omgooien naar een flauw smerig filmpje, jammer hoor. Tot dat flauwe einde aan toe, verschrikkelijk jammer. Vraag me niet hoe het anders had gemoeten, maar alles behalve zo.
Achteraf houd ik dan toch een redelijk leeg gevoel over, de film is prachtig geschoten, goed geacteerd, sfeervol en op de juiste manier treurig/depressief in het eerste uur. Een heerlijk subtiele opbouw, maar de film draait zo even een totaal andere kant op waar ik bij deze film niks mee heb. Ondanks dat ben ik wel blij dat ik hem gezien heb, ik zal hem niet gauw vergeten en zal hem zeker eens herzien. 3* voor de eerste helft.
Naomi Watts
Eens, einde is inderdaad erg flauw en jammer, ik laat het alleen net iets minder zwaar tellen. Prima recensie en roerend eens.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Music Never Stopped