• 9.370.253 stemmen

83 Hours 'til Dawn (1990)

Thriller | 90 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Donald Wrye

Met onder meer: Peter Strauss, Robert Urich en Paul Winfield

Plot 83 Hours 'til Dawn

Intelligente, uiterlijk gecultiveerde Wayne Stracton ontvoert met de hulp van handlanger Maria Ranfield de dochter van een rijke zakenman. Hij vertelt zijn slachtoffer dat in de onderaardse container, waar ze gevangen wordt gehouden, voedsel en lucht voor zeven dagen toereikend zijn. Dan moet de zaak rond zijn, want anders stikt ze of komt ze om van honger en dorst. Deze mededeling verschaft hij ook aan de doodsbange ouders, van wie hij een half miljoen dollar eist. Het wordt een race tegen de klok.

Wayne Stracton

Julie Burdock

David Burdock

avatar van Richard1189

Richard1189

Spannend. Spanning goed opgevoerd en Strauss is een meesterlijk coole psychopaat.

avatar van BlueSword

BlueSword

saaie film hoor, geen spanning, saai verhaal, slecht acteerwerk... die vader lijkt net of het hem niks boeit wat er allemaal gebeurt en die kidnapper acteert ook als een soepstengel.

ook grappig is dat ze net doen alsof die kidnapper super intelligent is en een uber gevaarlijke crimineel is terwijl die helemaal niks voor stelt en domme acties maakt.

avatar van stinissen

Uitstekende tv-thriller met een goede cast met de opmerking dat Ulrich veel te vroeg is heen gegaan....

avatar van Rogyros

Rogyros

Ik vond deze film echt zeer matig. Ontzettend slecht geacteerd. Vol met clichés. Vooral de vader (Robert Urich), die is gewoon uiterlijk onbewogen, volgens mij kan die man gewoon geen emoties acteren. En al die clichés. Urich regelt het allemaal, en heeft het redelijk onder controle terwijl de vrouw in bed moet blijven... Ging echt nergens over. Op een gegeven moment zei de vader zelfs dat hij: I lost it. Hij vertelde dat hij doodsbang was, en doorgeslagen was. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en verbaasden ons, want dat hadden we toch echt niet gezien.

Gewoon allemaal zeer matig. Wel een interessante verhaallijn, maar slechte acteurs, de verhalen zijn slecht uitgewerkt, evenals de karakters en de dialogen. Niet meer dan twee sterren.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich in 1968 heeft afgespeeld.
Het slachtoffer in kwestie is Barbara Jane Mackle.
In 1971 kwam haar boek uit m.b.t. dit drama.
Zij werd pas na 83 uur gevonden in een onderaardse container.
We weten bij deze dus ook al direct hoe het verhaal afloopt.
Het feit dat we de kidnapper aan het begin van de film zien, voorspelt zijn lot.

Redelijke TV-film die het niet bepaald van de spanning moet hebben.
Met een beter script zou dit ook een betere film zijn geworden.

2,5 *

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige thriller, leuk om een keertje gezien te hebben.