• 9.378.044 stemmen

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Ray Liotta, Jason Patric en Chi McBride

Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans

Plot Narc

Wanneer een undercoveragent komt te overlijden raakt een drugsonderzoek in het slop. De politie van Detroit roept Nick Telles terug in dienst, die achttien maanden eerder ontslagen is toen één van zijn kogels een zwangere vrouw raakte. Tellis werkt samen met Henry Oak, een vriend van de dode agent, en samen gaan ze op zoek naar wat er met hem gebeurd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Det. Sgt. Nick Tellis

Kathryn Calvess

Medical Examiner Art Harlan

avatar van Herisson

Herisson

Leuk om een keer te kijken, maar vind toch dat ie te veel lof krijgt hier. Maar ja, ieder zijn eigen smaak.

2,5**

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Damn zeer verrassend deze film ik had Narc al een tijdje liggen, maar er nog niet echt de tijd voor gehad.

Het begint allemaal goed de openings scene is erg sterk meteen een hard optreden van Patrick cinematografisch krijg je het gevoel dat je erbij bent en ook de rest is mooi gefilmt (ook dat split screen trucje).
Dan de sfeer erg grimmig, grauw, regenachtig mooi deed me denken aan Se7en geen romantisering van een polietieverhaal.

Het verhaal verder is niet geniaal of wonderbaarlijk, maar het het is zeker te pruimen en de uitwerking was goed verzorgt.
Van de standaard elementen die in de film aanwezig waren - ruzie in het huwelijk, plottwist, bad cop - had ik niet echt last, integendeel de problemen in het huwelijk van Patric gaf extra diepgang aan zijn personage en ook aan de problemen die men als naroctia agent door het sterke contact met de drugswereld met zich mee brengt.
Ook de plottwist was sterk ondanks dat ik een klein vermoeden had dat het niet helemaal klopte kwam die toch onverwachts en was het ook niet echt te vergezocht ofso.

Acteerwerk van de bovenste plank Patrick zet een sterke rol neer (met dat mutsje op is het net Pacino in Serpico ).
en ook Ray Liotta maakt mijn verwachtingen waar misschien wel zijn beste rol sinds Goodfellas en Blow.
Busta Rhymes deed het ook aardig zoals in de meeste bijrolletjes.

Toch iets beter dan de gemiddelde politie thriller 4 sterren.

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

is die r2 NL uitgave beetje de moeite waard of beter importeren ?

avatar van moozie

moozie

Een sterk gewelddadig begin met enkele verrassende montageeffecten, vervolgens een (te) trage verhaallijn met bij momenten irrelevante porties drama dewelke echter niet vervelen (dankzij de mooie shots). Sterke acteerprestaties en keiharde 'cops-talk'. Het einde vond ik tegenvallend. Daar waar je in 'Mystic river' totaal van je stuk bent [edit: spoiler verwijderd] vond ik het in dit geval een te abrupt einde dat zeker beter had gekund.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

erg vette film. weinig van verwacht maar blij verrast. vet gefilmd en gemonteerd ook. vooral de scene van de zwangere vrouw die een paar blauwe bonen ontvangt zal ik niet snel vergeten... is niet echt een spoiler toch ??

avatar van iGeO

iGeO

Wat djerk_Corleone zegt...

Vette film met een aantal nogal geweldadige scene's. Goeie rol van Patric en vooral Liotta.

Verhaal was ook sterk en ook verassend op het einde. Kon me daardoor ook vanaf het begin tot het eind boeien.

4****

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

De sfeer wordt er goed neergezet en Liotta speelt hierin waarschijnlijk zijn beste rol van zijn gehele carrière, maar echt boeiend vond ik hem niet en die typetjes zoals Rhymes werken op mijn zenuwen.

2,5 sterren.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Patrick en Liotta spelen de sterren van de hemel. De film kwam uit in een moeilijke periode, want tevens werd de slechte maar gehypte 'the recruit' en het waanzinnig goede 'training day' rond die tijd uitgebracht. Narc is daardoor een beetje ondergesneeuwd en verdiend meer lof. Het verhaal zit erg goed in elkaar. Het geweld is bij vlagen zeer grof. Tevens kon ik als kijker mij goed identificeren met Patrick. Hij bracht zijn gevoel wel op mij over. 4 sterren zijn mijn inziens op zijn plaats.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Krachtige film, met sterke rollen van Liotta én Patric. Beide heren zijn zéér op dreef!

De film wordt door middel van goed camerawerk en variabel kleurgebruik op een mooie manier gefilmd. Daarnaast begint de film al met een goede beginscene, waardoor je gelijk meteen in de film zit en ook tot het einde in de film blíjft.

Waar Liotta zijn rol vooral door zijn agressieve gedrag kracht bij zet, is dat bij Patric het tegenovergestelde. Ik wil niet zeggen dat hij totaal geen geweld gebruikt, maar in ieder geval op een wat geoorloofde manier.

Het verhaal wordt duidelijk en stijlvol gebracht, waardoor ik me geen moment heb verveeld.

avatar van JDS

JDS

Heerlijk gefilmd, mooi kleurgebruik, en een rauw sfeertje. Simpel en krachtig plot; sterke acteerprestaties (met name Liotta)

Het einde wordt mooi weergegeven en eist je aandacht volledig op. Spannende ontknoping met leuke plotwendingen.

twijfel tussen 3.5 en 4 sterren... toch maar 4*

avatar van Nils123

Nils123

Vond het een erg goede film. Lekker rauw sfeertje inderdaad zoals JDS aangeeft.

Niet een alledaagse film....heerlijk

avatar van mister blonde

mister blonde

Lekkere rauwe misdaadfilm. Mooi gefilmd, in een heerlijke typische stijl en de twee hoofdrolspelers geven aan hun goed uitgediepte karakters uitstekend invulling. Prima film. Snap alle vergelijkingen met Training Day niet zo. Zelfde thema, heel verschillende uitwerking. Beide goede films, trouwens. 4 sterren.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Het klopt toch dat rond het einde dat een rapper (weet zijn naam niet) helemaal de *** ingeslagen wordt? Daarom ook wel het bekijken waard

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer goede en rauwe misdaadfilm met erg goede acteerprestaties.

De mooie regie draagt goed bij aan de rauwe sfeer.

Ook het script is goed en zo is de driehoek compleet (regie, script, acteerprestaties)

Raar dat dit een DTV'tje was, zo zie je maar dat niet alle DTV'tjes slecht of matig zijn.

Cijfer: 4

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima film inderdaad! Mooie rollen en bijpassend gevoelig einde. Iedereen die ooit iets met drugs heeft gehad snapt waar dit om gaat, maar daarbuiten is de film ook zeer goed te volgen. Beide hoofdrolspelers geven alles wat ze hebben. 4*

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Gisteren herzien, verwacht dat er misschien een halfje zou af kunnen, maar nee... prachtige film met een eigen ritme en sfeer, daar hou ik van

Muziek van Cliff Martinez is weer geweldig overigens.

avatar van ILDIB

ILDIB

Onderhoudende film, toch net niet helemaal geweldig, sfeer was goed, maar ik denk toch te eenzijdig en enkelvoudig onderwerp, meer een lange aflevering van law en order..

avatar van Leno

Leno

Het verhaal biedt niets nieuws maar als de uitvoering is zoals hier het geval maakt dat weinig uit. Prima regie waarbij er een realistische, grimmige, zelfs 'vieze' sfeer gecreerd wordt. Het acteerwerk is uitstekend, vooral Liotta is weer subliem.

Het einde is eveneens prima.

avatar van Respekked

Respekked

Geen bijzoner verhaal, wel bijzondere uitvoering. Vind dat Leno het wel mooi bewoord met 'vieze sfeer'. Echt een grimmig sfeertje tussen de ongeschoren corruptie en lekkende pakhuizen. Gefilmd op een manier dat de kijker er dicht opzit, waardoor je als het ware de sfeer van het beeld kan scheppen.
Daarnaast 2 acteerprestaties van de bovenste plank. Liotta laat zich van zijn sterkste kant zien en de voor mij onbekende Jason Patric staat zeker niet in de schaduw van Liotta.

Was eerst niet heel blij met het einde, maar nu ik er langer over nadenk past het einde perfect bij het troosteloze leven van undercover agenten zoals dat in deze film wordt geschetst. Dat Liotta niet corrupt blijkt te zijn is een behoorlijke klap in het gezicht.

erg laag gemiddelde als je het mij vraagt. Een van de betere 'cop' films.

ps. Eerst Smokin' Aces van Carnahan gezien. Vond Smokin' Aces vermakelijk en leuk, maar kan bij lange na niet tippen aan deze film.

avatar van DragQueen

DragQueen

goed neergezette rollen van patric en liotta. de bijrollen zoals die van busta rhymes zijn ook goed. de acteurs, en het goede verhaal met een spannend plot, maken dit tot een klasse thriller. de prent is sfeervol gefilmd trouwens, en nogal eigenzinnig. prima kijkvoer, en een aanrader als je behoefte hebt aan een sterke thriller. ( of politiefilm ) ik stem de film op een dikke 4 sterren.

avatar van Scratt

Scratt

Ray Liotta bewijst in deze rauwe sfeervolle actiefilm nog maar eens wat hij waard is. Fantastische acteur die grote karakterrollen aankan. De rest van de cast was ook geweldig.

Een must see voor fans van politiefilms !!

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Carnahan scoort in de herkansing.

Smokin' Aces ging flink ten onder door toedoen van een vreselijk script en een lawine aan sub-plotjes. Visueel zag het er allemaal wel aardig uit, vandaar een herkansing.

Narc is een schitterende genre film geworden die er precies uitziet zoals hij aanvoelt. De belichting streeft werkelijk de perfectie na en de editing is niet minder dan meesterlijk. Dankzij die editing en intuïtief camerawerk wordt er een perfect uitgebalanceerde dynamiek gecreëerd waardoor je als kijker wordt bevangen en meegevoerd.

Eindresultaat; tonnen sfeer, rauwe actie, goed geacteerd drama en een ongeëvenaarde look.

4 ruime sterren.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Lijkt em een leuke film. het spel is trouwens wel leuk.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Stevige misdaadprent met een prima Patric en een uitstekende Liotta.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Lekker harde rauwe geweldadige misdaad/politiefilm. Liotta en Patric zetten bijden goede rollen neer. Het verhaal zit ook goed in elkaar die je bijna als puzzel op moet lossen aan het eind. Ook de humor ondbreekt niet.

De openingsscene begon al goed en lekker hard. De rennende cameraman erbij (zie je aan het schudden van de camera) is een perfecte combinatie. De film bevat niet erg veel schieten maar het weet je wel steeds te boeien. Dat eindscene in de loods was ook erg mooi. Had iets weg van Resevoir Dogs en je kreeg ook te weten datLiotta de bad guy was, en dan ineens weer de goede.

Prima vermakelijke leegloop misdaadfilm. Ligt trouwens in de 5 voor 5 bakken bij Bart Smit. Voor die prijs echt geen miskoop.

avatar van Biglia

Biglia

Ik vond het maar een doorsnee "good cop bad cop" politiefilm, de twist op het einde veranderde daar niet veel aan. Ik heb de film moeiteloos uitgekeken, maar bij de aftiteling was ik 'm al weer bijna vergeten.

Goede acteerprestatie van Liotta overigens, ik zie die man graag bezig. Dat typische lachje, die scheldtirades; het komt altijd terug maar ik blijf het leuk vinden.

avatar van 606

sinterklaas schreef:

prima verwoording en alles klopt perfect verhaal en mooi acteerwerk.

4,5 ster

avatar van NightWolf

NightWolf

Schitterende film en een must-see voor liefhebbers van het politie/misdaad-genre. Film begint wat 'mysterieus/ingewikkeld' maar al gauw vallen de stukjes in elkaar waardoor hij boeiend blijft tot het eind. Patric eigenlijk nog nooit aan het werk gezien en Liotta ook maar een keertje of 2. Maar ze verbaasde me allebei in de goede zin. Formidabele acteerprestatie's dus dit smaakt naar meer.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke misdaad film.

Erg sterk geacteerd in het bijzonder Jason Patric een acteur waar ik nog niet van gehoord had..

Verhaal is erg standaard.. maar heeft daarin tegen wel een erg sterk einde.

Omdat ik van mening ben dat de film net iets dieper had uitgewerkt kunnen worden geef ik deze film een halve ster minder dan wat ik eerst in gedachte had..

Acteren is zeker boven voldoende.. maar de langzame opbouw van de film vind ik toch een klein minpuntje.

3,5 sterren

avatar van rondh