Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Ray Liotta, Jason Patric en Chi McBride
Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans
Plot Narc
Wanneer een undercoveragent komt te overlijden raakt een drugsonderzoek in het slop. De politie van Detroit roept Nick Telles terug in dienst, die achttien maanden eerder ontslagen is toen één van zijn kogels een zwangere vrouw raakte. Tellis werkt samen met Henry Oak, een vriend van de dode agent, en samen gaan ze op zoek naar wat er met hem gebeurd is.
Det. Sgt. Nick Tellis
Michael Calvess
Kathryn Calvess
Medical Examiner Art Harlan
JoeHallenbeck
Dit lijkt me een politie-thriller a la French Connection en Copland.
Ik heb al veel goede dingen gehoord over deze film (heeft ook nog steeds 100% op RottenTomatoes).
En Ray Liotta als bad guy is altijd fijn (zeker sinds GTA: Vice).
Vyvre
Vrij standaard politie-thriller. Leuk begin, een zwak middenstuk (langdradig) en een sterk einde brengen deze film naar 3*..verder valt er weinig te zeggen over deze film
Hobbes
werelds.
enorm mooi verhaal wat op de juiste momenten spannend is en op de juiste momenten meelevend. De characters worden goed opgebouwd en sterk uitgelegd. het geheel is lekker 'snel' gefilmd met een paar donderse effecten en mooie overgangen. het acteerwerk is erg goed, vooral Liotta speelt fantastisch en bezit de hele film.
4,5* (waarvan eigenlijk 4 voor Liotta)
Uitstekend rauw en realistisch misdaaddrama. Niet voor tere zieltjes, maar wel met een grimmige kijk op drugsagenten en de zelfkant van de maatschappij waarmee zij constant in aanraking komen. Liotta is uitstekend en Patric imponeert, verreweg zijn beste rol. 4 sterren
moviefreak#1
Hele goede film ! Lijkt voorspelbaar maar is dat toch niet en ja dat is Busta Rhymes die zo in elkaar gemept wordt
ichi
Mensen die deze gezien hebben, waar hebben jullie deze gezien en komt ie nog uit hier?
as
nog niet bekend bij mij. heb hem net gezien op internet bij een vriend. Zeker de moeite waard, vooral dank zij een goede rol van Liota. Ook Patric is in vorm. Mooi gefilmd maar wel een standaard verhaal en ontknoping maakt dit tot een hele degelijke cop-thriller. Niks nieuws onder de zon. 3 1/2 *en.
De Knip
Net gezien en Liotta voelt zich lekker in deze rol. Lijkt een bad cop, maar is dan toch wel een good cop....of moeten we hem wel op zijn eigen graf geloven?
***1/2
jedymaster
is goede film maar wist al vrij snel dat mister ray niet helemaal zuiver was
andolini
Erg goede film die realistisch overkomt. Sterk geacteerd in een spannende donkere sfeer. 4*
petey
- 1901 berichten
voor mij één van de betere drama/thriller films van de laatste tijd, vooral door het zeer goede acteerwerk.
Als ik Liotta zo zie spelen kan ik er met mijn hoofd niet bij waarom hij niet bij het grote publiek doorgebroken is en mindere acteurs wel.
Gied verhaal met een goed einde, ik had de zelfmoord niet zien aankomen
Het kleurgebruik viel me ook heel erg op, paste heel goed bij de sfeer.
Aanrader.
Acteerwerk vond ik erg sterk, het verhaal met name naar het einde toe ook, maar ik vond het geheel té gemaakt. Het storend bewegende camerawerk (dit hoeft niet altijd storend te werken, maar hier deed dat het wel), de bedoelde shockerende momenten die niet shockerend zijn en de ook storende splitscreen's (dit gebeurde gelukkig maar
één keer). Dit klinkt allemaal redelijk negatief, maar mede door het sterke verhaal en acteerwerk (ook het einde verraste me) heb ik me toch wel 'redelijk' vermaakt.
Goodfella
Onvoorstelbaar dat deze film geen fatsoenlijke biosrelease heeft gekregen. Het verhaal is dan wellicht niet erg bijzonder (alle vertrouwde ingrediënten die je in een film als dit verwacht zijn aanwezig, inclusief wat leuke wendingen) maar de uitwerking is fenomenaal.
Rauw, realistisch en bikkelhard, beter valt het niet te omschrijven. Het heeft best veel van Se7en hier en daar: troosteloze omgevingen, ranzige kamertjes, veel regen... wat een sfeer zeg! Bovendien leveren de bijna onherkenbare Liotta en Patric misschien wel de beste vertolkingen van hun carrière af. Minpuntje vond ik een aantal te dik aangezette typetjes (Rhymes) en wat minder boeiende dialogen hier en daar..
4 *
JoeHallenbeck
Absoluut, Goodfella. Vergeleken met Liotta vond ik het personage van Denzel Washington in Training Day maar een padvinder.
Van mij hadden ze Liotta die Oscar mogen geven i.p.v. Washington.
Goodfella
Inderdaad. Nou vind ik Narc vergeleken met Training Day tóch al op alle fronten beter, dus ik snap echt niet waarom deze film overal genegeerd is..
damon
Ray Liotta is weer top bezig in deze zeer donkere cop film! zeker een aanrader voor mensen die een GOED verhaal willen hebben ipv alleen special effects .. 4.5*
Macmanus
Inderdaad een erg goeie film, Loitta speelt top maar Jason Patric deed het ook heel goed.
Het verhaal is misschien niet overal even origineel maar weet origineel genoeg te zijn om spannend te blijven.
Dat stukje dat het beeld in vieren word gedeeld vond ik erg leuk gedaan.
4 sterren.
homerjay
Ray Liotta is natuurlijk een wereldacteur. Ik vond de splitscreens wel wat hebben (zeker met die vertraging tussen de beelden).
Maar over het algemeen genomen blijft het een mager filmpje. De donkere filmstijl van Se7en (wereldfilm) met een situatie vergelijkbaar met Training Day (in mijn ogen een standaard filmpje) maken het geheel in elk geval geen hoogvlieger. Dan nog de langdurige dramatische momenten die alleen maar lijken bedoeld om de vaart uit de film te halen. 2 1/2 * (een onvoldoende dus)
Brooklyn
Echt een hele goede film. De verbetenheid van de personages is uitstekend uitgevoerd door Liotta en Patrick. Het donkere stijl vond ik erg bij de film passen, de stijl waarin gefilmd werd paste helemaal in de film. De split-screen trucjes werkte nu eens een keer niet op de zenuwen bij me.
De film laat denk ik wel een realistisch beeld zien hoe het er in dat wereldje aan toe gaat.
wackyboy
Ik snapte het nut van de split screen trucjes niet helemaal. Het lijkt meer op een stijlgreep die tegenwoordig een beetje in de mode is.
Maar verder een goede degelijke film met verbazend goed spel van Liotta en Patric. Naast de sfeer en het realisme moet de film het daar dan ook van hebben. Het verhaal is verder niet zo bijzonder. Had het gevoel dat dat al eerder verteld was. Toch beter dan de meeste thrillers die tegenwoordig uitkomen en wel een bioscooprelease krijgen.
loner
Een goede "no nonsense" film,realistsche sfeer en goed geacteerd.
Vooral door Ray Liotta,meester van de innerlijk gekwelde personages en gewoon een lekker ding.
Jason Patrick kon me niet echt boeien en dat in 4en delen van het scherm hoefde van mij niet echt.
Busta Rhymes zet ook een goede geloofwaardige rol neer, wat niet veel Rappers kunnen laten zien.
En het einde verrasde me toch wel(maar das niet zo moeilijk bij mij:)
5 sterren (voor Ray!)
Kan niet wachten tot Identity uitkomt.
Sjoerd
Erg goede, rauwe film. Ray Liotta zet een topprestatie neer, ook Patric is op dreef. Vond de stijl van de film (kleuren, flashbacks en ook de splitscreen) erg goed gebruikt. Al met al een zeer sterke film, die qua thema doet denken aan Training Day, alleen dan beter.
jassonn
Ik vond het allemaal niet boeiend,een Training Day kopie waar bij hij het niet haalt. 2.5 ster.
Hobbes
wat een nonsens,
washington mocht willen dat ie zo goed kon acteren als Liotta.
En dan heb ik 't alleen over 't acteren. Camerawerk en dialogen zijn vele malen overtuigender dan bij training day.
JoeHallenbeck
Dat kan natuurlijk. Maar de bewering dat het een 'Training Day kopie' is, is natuurlijk onzin.
jassonn
Misschien is kopie niet het juiste woord, maar toch vond ik het niet meer dan een standaard filmpje die nergens goed wordt. Die echt geen 4 sterren verdient.
SSeagal
Wat een mooie realistische en onderhoudende film was dit. Onbegrijpelijk dat er zoveel wanproducten in de bioscoop komen en deze topper gewoon straight to video gaat, gewoon jammer. Ray Liotta speelde echt super en ook Jason verdient dat compliment. De film scoort voor mij een dikke ****, geen wonder dat Tom Cruise zijn naam erop zet, goed idee!!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime