• 9.375.076 stemmen

Met onder meer: Albert Dupontel, Alice Taglioni en Stéphane Debac

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot La Proie

Een overvaller ontsnapt uit de gevangenis om jacht te maken op z’n ex-celgenoot, een seriemoordenaar die geprobeerd heeft om de schuld voor zijn misdaden in zijn schoenen te schuiven. Een politieagente krijgt de taak om de overvaller, die tegen wil en dank staatsvijand nummer één is geworden, op te sporen en te arresteren. Elk van de hoofdrolspelers zal tot het uiterste moeten gaan. De vraag is echter wie uiteindelijk de jager is en wie de prooi.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Matig Frans actie filmpje. Beetje doorsnee verhaal. Acteerwerk was wel ok, maar had meer verwacht van de Fransen. Veel dingen waren te onwerkelijk.

een 2.5

avatar van Rothko

Rothko

vond t zelf een prima filmpje, verademing dat t soms geen amerikaanse films zijn!!

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Uitstekende misdaadthriller. Te laag gewaardeerd naar mijn mening. Redelijke karakterontwikkeling en goed geacteerd. Geen doorsnee film. Dit is trouwens wel mijn favoriete genre. 4.0 voor mij.

avatar van stinissen

Geweldige actie/ thriller een film waar ik warm voor loop, veel rauwe en harde actie en ook nog een beetje diepgang ook is de film erg snel en gelukkig zonder flauwe humor , een dikke acht voor mij dus 4*

avatar van blurp194

blurp194

Spannend en met veel vaart, en houdt de aandacht tot de laatste seconde vast. Diepgang heb ik in het verhaal niet kunnen ontdekken maar da's eigenlijk een pluspunt, volgens de oude methode 'doe een ding, en doe dat goed' is dit echt een heel goede politie- misdaadfilm. Met als extra ook nog de mooie Alice Taglioni. Het enige wat voor mij wat afdoet aan het geheel is het einde, maar dat zal iedereen op z'n eigen manier zien.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Veel actie maar als thriller is dit niks nieuws. De ten onrechte beschuldigde voortvluchtige die zijn onschuld moet bewijzen is niet meer en niet minder dan het verhaal uit The Fugitive. Alleen wordt hier nog eens een serial killer in gedropt. Zeer entertainend, datwel, en terzelfdertijd ook erg ongeloofwaardig en voortdurend voor de hand liggend hoe het verder zal lopen. Ik heb ook iets tegen zo'n scènes die de nacht zouden moeten voorstellen terwijl je duidelijk ziet dat het op klaarlichte dag geschoten is. Lelijk is dat.

3* voor deze verrassingsloze verstand-op-nul-actiethriller.

avatar van joey1973

joey1973

wow, wat een geweldige film! Die fransen zijn sowiezo goed in dit soort actie films, maar het verhaal boeit werkelijk van begin tot eind en komt enorm overtuigend over.

Eigenlijk 4,5 ster voor mij, maar omdat ik de score erg laag vind krijgt hij de volle mep, en dat geef ik niet snel voor een film.

avatar van gauke

gauke

Een kat- en-muis spel met de politie, nauwelijks origineel, niet geloofwaardig, simpel, maar lekker spannend, snel, opwindend, onderhoudend, koel en bezienswaardig, met bravoure, geweldige actiescènes/stunts en een onverwoestbare actieheld.

avatar van mixmaster

mixmaster

zoals we gewend zijn van de fransen is ook deze film weer een genot voor de actieliefhebber.

snelheid , spanning , actie , goeie muziek en uitstekend camerawerk.

acteerprestaties zijn ook prima , kortom , de fransen hebben het weer eens geflikt.

avatar van jadolino

jadolino

mixmaster schreef:
snelheid , spanning , actie , goeie muziek en uitstekend camerawerk.
acteerprestaties zijn ook prima .

Met een mooi feelgood einde.

avatar van henkula

henkula

Ik heb me zitten ergeren aan het aantal overduidelijke fouten, met name aan het einde.
ze komen allemaal met een auto, maar ze gaan liever rennen.

avatar van witboek

witboek

Leuk voor een keer, maar dat is het dan.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘de laatste keer van het simpel verhaaltje of toch nog een keer maar dan in een nieuw hoesje’

Allemaal natuurlijk niet zo nieuw meer, net als het verhaal wat al zo vaak is gemaakt op film maar La Proi of wel in Nederlands De Prooi presenteert het nets iets anders dan de andere films of dat ligt aan het script of de acteurs of aan mij dat weet ik niet maar heel de film heeft me toch geboeid en dat was een goed teken.

De film is goed in elkaar gezet en voldoet aan goeie actie zoals een echte actie film moet voldoen. Het verhaal is als gewoonlijk een standaard verhaaltje over een ontsnapte gevangene die wraak neemt maar het is net iets anders neer gezet ook heeft de film veel afwisselende momenten van goeie achtervolgingen tot spannende stukken. Albert Dupontel was erg overtuigend net als de rest van de goeie cast maar of ooit nog dit soort verhalen goed uit de bus komen betwijfel ik me.

avatar van Rodger

Rodger

leuke actie film.. lekker vlot, dus kijkt goed weg..

3**

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Heb mijn cijfer bijgesteld naar 4,5. Voor mij de beste film van 2011.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Blinkt met name uit in z'n voorspelbaarheid. De getormenteerde kop van Dupontel maakt echter een hoop goed.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Prima actie film, met lekker tempo. Gebeurd voldoende.

avatar van DDT

DDT

goeie film, ok er bestaat al zo soort films,maar deze is toch niet slecht om eens te zien.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

De franse filmindustrie blijft me verbazen hoe ze een goede film kunnen maken.
Heb zelden zo`n pracht van een actie/thriller gezien dan deze.
Schitterende film, van begin tot eind, met een schitterend spelende Dupontel.
Met in `t begin een zeer vermakelijke ontsnapping uit de gevangenis, en op `t end had ik heel even een brok in mijn keel toen Franck zijn dochtertje `t woordje "papa" uit sprak.
Verder geen kwaad woord over kwijt.
Een echte must-see.
Als je hier niet van houd, dan weet ik `t niet meer.

avatar van ello

ello

Erg spannende film, ik zat op het puntje van mijn stoel.

Én niet te vergeten: Op waarheid gebaseerd!

Zeer zeker een aanrader!

avatar van missl

missl

Een wat flauwe en matige franse film. Er ontstaat een klopjacht op een ontsnapte gevangene. Er komt wel wat spanning in voor en de actie is wel goed maar het kreeg me niet mee.

avatar van Ton uut Gennep

Ton uut Gennep

Gewoon een lekkere Franse thriller met vanalles wat in de film. Vette actie, mooie locaties en een goed verhaal.

avatar van Atheistus

Atheistus

Aardig maar geen topper.

Regisseurs schijnen altijd te denken dat ze met randdebielen te maken hebben. Zoveel onwaarschijnlijkheden op een rij is ook een kunst. Maar goed, dun verhaal dus en matige uitwerking.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Uitstekend misdaad-actie-thriller-drama.

Ik heb mij prima vermaakt met het goede script en de acteerprestaties die worden neergezet.

avatar van Castaway

Castaway

Een lekkere wegkijk film! niet verwacht dat hij zo goed was

avatar van yesplease

yesplease

Onderhoudend, maar niet bijzonder.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik hou van franse films maar vond dit helaas een tegen valler, Het verhaal word bij het begin erg onduidelijk verteld.. en zodra je iets verder in de film komt... Zie je dat het een heel erg standaard verhaal is en weet je al hoe het af gaat lopen.

Nou vind ik een standaard verhaal nog niet zo erg altijd (soms welis lekker) maar dan moet het welgoed gedaan zijn, en vondhelaas dat in deze film niet het geval... Acteerprestaties waren middenmaats en het was gewoon TE voorspelbaar gemaakt....

2* tegenvaller!

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Geweldige film, goed verhaal en prima actie/thriller.......echt genoten:4,5

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Lekkere spannende actie film. Op zich niet erg bijzonder, maar gewoon heerlijk onderhoudend en goed gemaakt.

avatar van Spetie

Leuke onderhoudende thriller, die nergens echt in uitblinkt, maar die door het hoge tempo en de vermakelijke actie, geen seconde verveeld.

Het is inderdaad een soort Franse versie van the Fugitive, al is die laatstgenoemde wel beduidend beter. Het enige echte minpunt van La Proie is het gebrek aan spanning. Ik kan er niet precies de vinger op leggen, maar echt heel spannend wordt het in mijn ogen gewoonweg niet. Dat, terwijl de actie best goed is. De personages blijven overigens wel wat oppervlakkig, al wordt er verder niet heel slecht geacteerd.

Ook zit er nog een zekere mate van onvoorspelbaarheid in het verhaal, wat er op de een of andere manier voor zorgde dat ik toch wel benieuwd was naar de afloop. La Proie is leuk hersenloos vermaak. Niet bijzonder, maar wel vermakelijk.