• 9.372.440 stemmen

The Whole Nine Yards (2000)

Komedie / Misdaad | 98 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Lynn

Met onder meer: Bruce Willis, Matthew Perry en Amanda Peet

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 25 mei 2000

Plot The Whole Nine Yards

"In the heart of suburbia, a hit man with heart has just moved in."

Tandarts Nicholas "Oz" Oseransky heeft het moeilijk om het hoofd boven water te houden en bovendien zit zijn huwelijk in het slop. Op een dag krijgt hij een nieuwe buur. Wanneer hij met de man wil gaan kennismaken, ontdekt Nicholas dat die niemand minder is dan Jimmy "The Tulip" Tudeski, een beruchte beroepsmoordenaar. Hij gaat, op aandringen van z'n vrouw, naar Chicago om een maffiabaas hierover te informeren en hiervoor hopelijk een premie op te strijken.

Nicholas 'Oz' Oseransky

Sophie's Mom

avatar van Wolverine

Wolverine

EmDee schreef:

Weet iemand waar die titel op slaat?

Het is een amerikaanse uitdrukking die inhoudt dat je alles wilt hebben.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Viel me zeker niet tegen, maar uiteindelijk vond ik hem minder leuk dan dat ik verwachtte. Het plot is zeer leuk, maar het is alleen zo (hoe zal ik 't noemen) slap uitgewerkt. Ze hadden beter een andere akteur kunnen zetten in Perry's plaats, vind ik. Die bolle vond ik trouwens zeer grappig. Tijdens die scene dat al die gangsters gingen lachen om de vraag van Perry (of er nog een beloning bij zit), bracht me ook wel degelijk aan 't lachen. Raar, dat heb ik altijd bij films als mensen gaan lachen om iets wat niet eens zo grappig is.
Al met al niet zo slecht, maar ik had van Willes toch wel een wat hardere huurmoordenaar verwacht.
Trouwens, die scene waarin Willes in zijn witte hemd aan die tafel zit met die vrouw, en dat ze met vuurwapens aan het 'spelen' zijn, deed me wel erg verdacht veel denken aan Léon.

Niet slecht, maar ik vrees dat dit helaas geen herkijk kan worden voor mij. *2.5*

avatar van T.O.

T.O.

Beetje flauwe film met een aantal leuke momenten. Het typetje (want meer was het niet) dat Rosanna Arquette neerzet vond ik erg irritant trouwens.

avatar van DieGo

DieGo

Volgens mij was het de bedoeling dat mensen dat typetje irritant zouden vinden zodat men mee zou 'voelen' met Perry.

avatar van John Doe

John Doe

Dat weet T.O. ook wel, ik had tijdens het kijken dan nog het liefst dat ze snel werd vermoord.

avatar van dennis1984

dennis1984

Vond het wel een komische film. Vooral Perry met z'n chandler achtige rol was leuk.

De keer dat hij binnenkwam samen met Frankie en dat Bruce Willis daar in de kamer zat. Hij wil weer weg loop tegen Frankie aan en gaat de kamer weer in en valt dan tegen de lamp. Erg komische zag dat eruit.

avatar van Jassie

Jassie

Hoe heet eigenlijk die actrice met dat bruine haar (tandarts assistente), ik kan me haar ook van andere films herinneren

avatar van dennis1984

dennis1984

Jassie schreef:

Dat is Amanda Peet, van onder andere high crimes en de serie jack en jill.

avatar van DieGo

DieGo

Dennis volgens mij staat er nogal een dikke spoiler in je bericht.

avatar van Jozzy

Jozzy

Kheb veel moeten lache, echt een film voor mij. Van dit soort fims zouden ze nou meer moeten maken. Gelukkig is whole ten yards er al. Maar nog een vervolg zou niet gek zijn.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

De meeste mensen baseren hun punt,denk ik, op de manier hoe Perry speelt. Als ze Perry in Friends niets aan vinden zullen ze deze film daarom waarschijnlijk ook wat lager waarderen. Uiteraard niets mis mee,maar ik vind Perry altijd erg lachen! Zitten echt een paar zeer komische momenten in! Vooral de scene waar die grote klerekast (Michael Clarke Duncan,Green Mile) Perry bij Willis brengt in de hotelkamer en Perry keihard weg wil rennen,maar daar stuit op Duncan,waardoor Perry als het waren terugveert en zo tegen de grond aan ketst,echt lachen!

3,5 ster

avatar van djelle

djelle

Geen misse film, maar ook geen hoogvlieger. Overstijgt misschien een beetje de middelmaat. Zwarte komedie die heel grappig is met momenten, maar er kon meer mee gedaan zijn. Het idee op zich is zeer goed gevonden, zeker voor een komedie. Niet 100% origineel of superbriljant, maar toch erg lachwekkend. Toch was het niet helemaal geslaagd door enkele minpunten. Op den duur begon alles ook wat warrig en gemaakt over te komen, het werkte niet helemaal meer.

Leuke zwarte komedie, maar er had meer ingezeten. (2,5)

avatar van m44r73n

m44r73n

Lekkere komedie met Matthew Perry die erg overtuigend kan vallen.

avatar van morpheus

morpheus

Normaal kan ik Matthew Perry niet echt uitstaan maar in deze film viel dat wel mee. The Whole Nine Yards bied een breed scala aan comedy aan en het verhaal met steeds meer 'bijzarre' plotontwikkelingen is leuk. Het script had in iedergeval veel komische potentie in zich en hoewel dat niet altijd even goed uit de verf komt is deze film heel aardig.

***

avatar van RaPhael

RaPhael

Goede en grappige film goed acteerwerk van Perry en Willis beiden, ik vind deze film beter dan zijn vervolg ''The Whole Ten Yards''

avatar van Sannepan

Sannepan

Dit was een redelijk filmpje met wel wat grappige momenten. Erg bijzonder was het echter allemaal niet. Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet.
Wel een goed plot trouwens, maar helaas vrij slap uitgewerkt.

Ik vond Bruce Willis trouwens wel vrij creepy als seriemoordenaar. Waarschijnlijk omdat hij de hele tijd zo vriendelijk deed en dingen zei zoals: Ik zou het echt heel jammer vinden om je te moeten vermoorden. Ik dacht echt: brr... wanneer barst de bom?

2,5*, omdat het voor een keertje wel vermakelijk was.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ja sorry mede filmfans maar ik kan de vele gematigde reacties echt niet delen over deze fantastische film.

Ik vond deze film gewoon geweldig. Alles was goed. Het verhaal was zeer goed voor zo een luchtig bedoelde film. Willis zette een magistraal goede rol neer als overzelfverzekerde Huurmoordenaar. En de rest van de Cast was ook goed. Hoop mensen kunnen zo te horen Perry niet uitstaan, maar daar hoor ik niet bij. Vooral voor deze rol is hij perfect gecast.

Zit in mijn top 20 favo films.

5,0

avatar van Lynnie

Lynnie

heb me met deze film erg vermaakt, ben dan ook fan van matthew perry! maar ook de film op zich vond ik wel goed, grappig en ideaal als je eens lekker wilt relaxen...

avatar van IcU

IcU

Perry deed het erg goed. Leuke film, zeker een aanrader.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Perry is geweldig in Friends maar hier valt hij werkelijk tegen.

Flauwe komedie

avatar van brielen

brielen

Net een slapstick. Dit mede door Matthew Perry. Kan blijkbaar niet normaal op een stoel zitten.

Bruce Willis acteert geweldig als slechterik.

Naast de vele grappen en grollen is het verhaal spannend en origineel uitgewerkt. Een echte aanrader dus! 4.

avatar van persephone

persephone

ik vind het een Hilarische film! echt! kan niet wachten om the whole ten yards te zien!toffe scenes, grappige situaties , leuke personages,....

Dit is best een grappige film, met hilarische momenten.

Echter voor mij blijft Matthew Perry die sullige Chandler die alles met grapjes en one-liners probeert op te lossen

(Hier hebben de andere Friends acteurs ook last van, met als uitzondering een enkele film/rol van Jennifer Aniston).

Ook in deze film is het hem niet gelukt om dit van zich af te schudden. 2 sterren

avatar van suuzle

suuzle

matthew perry kan altijd zo leuk neergaan....

als ie tegen de ruit gaat van de schuifdeur, heel erg leuk

avatar van Kevin13

Kevin13

voor mij een van de grappigste filmen met bruce willis

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Gewoon erg grappige en leuke film..

avatar van Sharonneke

Sharonneke

Ik vind het een zeer toffe film, heel grappig. De acteurs leven zich zeer sterk in in hun acteerfiguur.

avatar van dvdschaaf

dvdschaaf

Komt dichtbij mijn soort humor. Lekker flauw. Hoe Perry de pantoffelheld neerzet, erg geinig...

avatar van anne J

anne J

Een aantal jaren terug was dit altijd mijn lievelingsfilm. Toen keek ik hem echt zo vaak. En vanochtend had ik zin om film te kijken (doe ik wel eens vaker op zondagochtend) en ik dacht, The Whole Nine Yards heb ik echt al zolang niet meer gezien! Wel 3 jaar ofzo niet meer.

Nog steeds erg grappig, ik moest vaak lachen. Matthew Perry is altijd geweldig om te zien vind ik en Bruce Willis zet zijn rol leuk neer. Tulip?

Nice, leuk dat ik hem weer eens heb gezien.

avatar van Theatertje

Theatertje

Belachelijke film, waar ik vreemd genoeg op bepaalde momenten om moest lachen.