• 9.391.203 stemmen

The Whole Nine Yards (2000)

Komedie / Misdaad | 98 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Lynn

Met onder meer: Bruce Willis, Matthew Perry en Amanda Peet

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 25 mei 2000

Plot The Whole Nine Yards

"In the heart of suburbia, a hit man with heart has just moved in."

Tandarts Nicholas "Oz" Oseransky heeft het moeilijk om het hoofd boven water te houden en bovendien zit zijn huwelijk in het slop. Op een dag krijgt hij een nieuwe buurman. Wanneer hij met de man wil gaan kennismaken, ontdekt Nicholas dat die niemand minder is dan Jimmy "The Tulip" Tudeski, een beruchte beroepsmoordenaar. Hij gaat, op aandringen van z'n vrouw, naar Chicago om een maffiabaas hierover te informeren en hiervoor hopelijk een premie op te strijken.

Nicholas 'Oz' Oseransky

Special Agent Steve Hanson

Sophie's Mom

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

leuke film vond ik toen ie net uit was, ga hem vanavond weer kijken en ben benieuwd hoe ik hem nu vindt...

avatar van GreenHorN

GreenHorN

ik vond het echt de moeite waart om hem te kijken. De tijd vloog voorbij. Nu is het ook niet zoon lange film, maar toch.

3.5 of 4 sterretjes, weet nooit zo goed hoeveel sterretjes ik moet geve . op het moment denk ik 4 maar ik slaap er nog wel ff een nachtje over.

oja, en volgende week natuurlijk de tv primiere van the whole 10 yards kijken . weet niet of het een vervolg wordt, want het verhaal is wel helemaal doodgelopen. Ik ga nu wel ff kijken naar de verhaal lijn.

avatar van Thomas83

Thomas83

Jaren geleden heb ik deze film in de bios gezien, en sindsdien nooit meer in zijn geheel volgens mij.
In mijn herinnering was hij over zijn geheel wat beter. Het verhaal met alle twists etc is best interessant, maar bevat wel wat ongeloofwaardigheden. Ik kan me bijvoorbeeld maar moeilijk voorstellen dat de criminelen uit Chicago niet zelf kunnen achterhalen waar The Tulip woont. Ik zou gewoon natrekken waar Nicholas woont en dan Jimmy zoeken in zijn omgeving.
Bruce Willis en Matthew Perry acteren wel aardig, en Michael Clarke Duncan, Amanda Peet en Natasha Henstridge ook, maar Kevin Pollak en vooral Rosanna Arquette vond ik maar irritant spelen. Vooral die laatste met dat irritante overdreven nepaccentje.
De film komt wat moeilijk op gang, maar wordt eigenlijk steeds beter vind ik. Het einde is erg leuk. Ook wel wat te zoet allemaal, met Jill en Jimmy die toevallig net ook op elkaar verliefd worden, maar ik vond dat niet zo heel storend. Het blijft een luchtige film natuurlijk.
De grappen werken lang niet altijd even goed naar mijn smaak, er zitten ook wel weer wat leuke bij, mooie zwarte humor vaak.
Al met al een vermakelijk filmpje. Het begin is niet zo leuk, maar gaandeweg de film komt het helemaal goed, en als je je niet teveel aan de plot holes in het verder vrij sterke plot stoort en ook de wat zoete kant van het einde voor lief neemt kun je je zeker wel met deze film vermaken. Ik in elk geval wel. Een dikke 3.0*.

avatar van gotti

Niet onaardig. De film lijkt te beginnen als enigzins serieuze film met een komische ondertoon, maar het komische neemt het (gelukkig) al gauw over. Helaas werkt niet alles hierdoor en blijf ik Perry voor eeuwig als Chandler Bing zien (ook hier doet hij zijn stuntelige Chandler Bing optreden nog eens dunnetjes over), maar door enkele lollige vondsten (o.a. Peet die al jaren fan is en plakboeken heeft van Willis) het toch het kijken waard.

Hoe is het vervolg hierop eigenlijk?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg vermakelijke film met geweldige humor! Het acteerwerk is niet van de bovenste plank maar het verhaal is leuk en waar het toch allemaal om gaat: de humor, is het best! Rosanna Arquette is het grote minpunt in deze film met haar irritante Franse Accent. Gelukkig komt ze niet zo vaak in de film voor...!

* * * 1/2

avatar van peter74

peter74

gotti schreef:

Hoe is het vervolg hierop eigenlijk?

Het vervolg is behoorlijk slecht, zo leuk als deze is, zo saai is deel 2

avatar van otherfool

otherfool

Aardige invalshoek zonder *echt* te sprankelen. Net niet leuk en scherp genoeg, jammer. 2,5*.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Een vermakelijke film; Leuke dialogen, goede acteurs en een goed plot. Ik heb alleen niet echt kunnen lachen.

avatar van KickinAzz

KickinAzz

Leuke 'zwarte' comedy met een goede cast, humoristische dialogen en een redelijk plot. De slapstick-acties en gortdroge opmerkingen van Matthew "Chandler Bing" Perry doen deze film het gemiddelde niveau van comedy's ontstijgen. Ik heb me prima vermaakt met deze film, zeker een 'klein' aanradertje.

avatar van TSP7

TSP7

Heb deze film gisteren weer eens gekeken. Vind het een leuke, onderhoudende comedy, met leuke wendingen. Hij mist wel net dat beetje extra om het een echt goede film te maken, daarom ***1/2

avatar van Dutchero

Dutchero

Leuke comedy; beter dan het gemiddelde in zn genre. Deze rol is Willis op het lijf geschreven.

avatar van The Oceanic Six

Mhow....de combo humor en actie is in mijn ogen wat mislukt. Als komedie valt ie tegen en als misdaadfilm is ie niet spannend genoeg. Bruce Willis en Mathew Perry (Chandlerrrrr ) spelen goed maar ze weten de film niet naar een hoger niveau te werken.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Redelijke comedy. De grappen opzich zijn niet eens zo geweldig, het is nou niet echt een aaneenschakeling van briljante grappen.

Maar het verhaal opzich is erg vermakelijk. Leuke rol van Perry, en dat is erg bijzonder. Buiten Friends is -ie namelijk redelijk saai.

Twijfel tussen 3 en 3.5*... voordeel van de twijfel dan maar.

avatar van Sjaako

Sjaako

Gewoon een super leuke film die door Perry en Willis naar een hoger niveau wordt getrokken.

Perry is gewoon buitengewoon komisch in deze film.

avatar van Quaest

Quaest

Ik vond het komendie geslaagd! Perry maakt het film geweldig. Bruce willis ook. Maar jammer dat einde een domme actie dus het film ging wat minder. Maar gelukkig was het ook niet zo erg slecht.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

leuke film, tof verhaaltje en goed gebracht.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Wat een laag gemiddelde... Ik vond dit echt een geweldige film in bijna alle opzichten. De komedie is heerlijk, de actie is leuk en de acteurs zeker bovengemiddeld. Vooral Metthew zet een geweldig karakter neer. Het is geen top-film daarvoor wordt te vaak herhaald en is de opzet iets te zwak.

Maar zeker een aanrader 4*

avatar van LudoDings

LudoDings

Een leuke film. Goede acteurs en leuk verhaal. Voor de film dacht ik dat het een 'normale' film zou worden. Maar hij bleek echt leuk.

Het verhaal tussen Bruce Willis de statige killer en Mathew Perrey de komiek is erg goed verfilmd !

Ik kan deze film zeker aanraden !!! 4*

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Leuk tussendoortje.

De film lijkt in het begin wat meer op een misdaad film maar als snel slaat de sfeer naar luchtig en wordt het toch echt meer een komedie. De humor werkt goed en er zit gelukkig ook genoeg variatie in de grappen om het een beetje fris te houden. Matthew Perry blijft nog een beetje vastzitten aan zijn Friends-typetje maar doet het wel leuk. Bijrollen zijn ook leuk van onder andere Michael Clarke Duncan en Kevin Pollak maar toch steelt Bruce Willis echt de show als huurmoordenaar met een aantal fantastische one-liners, bijvoorbeeld:

Jimmy: [after Oz makes him laugh] You sure you're a dentist?

Oz: Yeah. Why?

Jimmy: Because I've never met a dentist I liked.

Oz: Well, I try to keep things as painless as possible.

Jimmy: Me, too.

3ster.

avatar van powerman

powerman

Ik was niet wild van deze film, integendeel zelfs. Ik had veel beter verwacht. Bruce Willis en Matthew L. Perrry zijn zeer komische acteurs. Bruce Willis past met zijn strenge grijns perfect bij Matthew Perry die wat losser overkomt met zijn gelaatsuitdrukkingen. Maar ik heb nooit echt moeten lachen om de moppen in deze film. Soms eens een lichte glimlach, meer niet. Daarom is The whole nine yards ook niet echt geslaagd te noemen. Ik vind het al bij al maar een midelmatige komedie. Het verhaal was wel leuk en er had waarschijnlijk meer ingezeten.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Lachen met deze film zeg . Matthew Perry grappige humor heeft hij. En Bruce Willis altijd goed . En Natasha Hendstrige en Amanda Peet .

avatar van marximaal

marximaal

Leuke film met veel grappige momenten

avatar van GuyOverboard

GuyOverboard

Rare tijd om 23:50. Ik heb tijdens maatschappijleer de helft van deze film mogen aanschouwen en ik ben zeer beniewd naar de rest.

avatar van Xen0n

Xen0n

Ik heb me heel erg vermaakt bij deze film. Heel veel leuke en grappige momenten. Ook het verhaal was zeer geslaagd, wat bij sommige komedies nog wel eens vergeten word... Ik kende Matthew Perry eigenlijk alleen van Friends, maar bij deze film vond ik hem toch zeker zo goed, misschien wel beter! Dan Bruce Willis er nog bij, dat maakt toch een hele geslaagde komedie.

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele leuke komedie, met hele aardige acteurs. Heb me prima vermaakt.

avatar van Rosicky

Rosicky

Soms wat matige grappen, maar over het algemeen best grappig en chaotisch.

avatar van theike

theike

Hele leuke komedie.
Een tandarts assistentie die huurmoordenaar wil worden
En dan nog natuurlijk Bruce Willis die geweldig was, en de altijd grappige Matthew Perry

*** 1/2

avatar van 606

Prima komedie die net snel verveeld

Leuk verhaal en goede acteurs.

Ook de humor is goed

3,5 ster

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Hij blijft leuk! Perry gaat lekker door met z'n Chandler-typetje, en als Bruce begint te grijnzen lig ik onder de tafel! Misschien dat het verhaal op het laatst een beetje warrig wordt, maar verder heb ik me weer prima vermaakt. Ik was trouwens vergeten wat een lekker wijf die Amanda Peet is!

Punt blijft staan.

avatar van Diekert

Diekert

Uberhaupt nog op DVD te krijgen in NL? Heb hem nog nooit ergens zien liggen..