Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Bruce Willis, Matthew Perry en Amanda Peet
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Releasedatum: 25 mei 2000
Plot The Whole Nine Yards
"In the heart of suburbia, a hit man with heart has just moved in."
Tandarts Nicholas "Oz" Oseransky heeft het moeilijk om het hoofd boven water te houden en bovendien zit zijn huwelijk in het slop. Op een dag krijgt hij een nieuwe buur. Wanneer hij met de man wil gaan kennismaken, ontdekt Nicholas dat die niemand minder is dan Jimmy "The Tulip" Tudeski, een beruchte beroepsmoordenaar. Hij gaat, op aandringen van z'n vrouw, naar Chicago om een maffiabaas hierover te informeren en hiervoor hopelijk een premie op te strijken.
Nicholas 'Oz' Oseransky
Special Agent Steve Hanson
Sophie's Mom
Mr. Boulez
Jordy
Eindelijk eens een leuke komedie met Perry. Okee, hij doet z'n gebruikelijke Chandler-act weer, maar wel heel erg grappig. Ook Willis is opvallend in een komische rol. De samenwerking tussen Willis en Perry beviel blijkbaar zo goed, dat Willis nog een paar keer langs zou komen in Friends. 3 en een halve ster.
neo
Lachen film, Hij begon wat minder maar werd telkens leuker, met wat verassingen. chandler is zeer grappig in zo'n rol, en bruce was ook goed. Het verhaal is best orgineel en onvoorspelbaar. Soms wat domme humor maar dit minpuntje word weer goedmaakt door de twee mooie dames in de film, ik geef hem 3,5 ster
dttom
Zeer vermakelijke film maar toch wel erg voorspelbaar.Matthew Perry speelt weer de sukkel maar is soms best vermakelijk en bruce is redelijk.Maar toch wel een leuke film.
Etienne U
Dit is echt een leuke film.........gewoon huren want hij is kewl!!
StuF
Stoere film, ik had alleen de hele film door het gevoel alsof ik hem al eens gezien had... volgens mij heb ik hem ooit gedownload en toen met een half-oog bekeken. Mazl. [email protected]
geronimo
- 1955 berichten
Bij sommige scenes echt buikpijn van 't lachen gehad! Heerlijke film.
tom
Ik vond dit egt een hele leuke film, Willis vond ik vooral goed, enja tis weer een Chandler-act maar niet storend van Perry. Ook buikpijn van het lachen gehad.
3 en een halve ster
Skreener
Heerlijke film. Zeer mooie vrouwen...
En Mathew Perry is geweldig. Die hoofden die hij kan trekken zijn echt super..
Toppertje ..staat hoog in mijn humor top 10.
sn@ke
- 2077 berichten
Redelijk vermakelijke film met een zeer leuk verhaal, maar de film had volgens mij toch beter en grappiger kunnen worden. Bruce Willis is geknipt voor zo een rol als deze en ook Matthew Perry laat zijn komisch talent zien. De film heeft enkele zeer leuke momenten maar verder als dit komt het niet. Soms is hij ook wat traag maar The whole nine yards is wel een vermakelijk film die soms wel grappig is ,juist geen drie sterren.
roda
het vervolg heet 'the whole ten yards'
zal dit jaar geloof ik in de bioscoop komen.
empirekees
Geweldige komdie, heel veel gelachen, en hele goeie muziek, zoals "they All Laughed", ben wel fan van dit soort muziek
De Knip
John Coffey (Green Mile) en lovely Amanda Peet spelen hier ook in! Lijkt me wel aardig filmpie.....
Niet echt bijzonder grappig, wel aardige momenten. Het verhaal is niet echt doldwaas, maar de poppetjes deden het wel leuk.
***
movie-freak
Heb de film net gekeken. Vond hem erg leuk! Perry en Willis zijn een heel leuk duo. Film is perfecte combinatie tussen humor en actie! Heb gehoord dat deel 2 er aan komt...
Toxic Twin
in tegenstelling tot de meeste reacties hier, vond ik er niet echt veel aan. Toch nog wel een paar leuke momenten, maar dat was dan ook alles. Perry speelt teveel zijn Friends typetje, wat in Friend heel erg leuk is, maar hier niet goed uitpakt.
2 sterren van mij
bram16
een leuke komedie, soms wat cliché maar de grappen komen op de goede momenten: 4 sterren.
Meels
Zeer goede film. Was zeer de moeite waard om naar te kijken. Daarom ook van mij 4 sterren.
Jen
Supergrappige film, veel plotwendingen, origineel.
Als je zin hebt om te lachen, moet je deze film zeker eens bekijken!
V
Als je geen zin hebt om te lachen, moet je deze film zeker eens bekijken
tess
Superlachen!! Wat een fantastische film! EEn leuk verhaal, met altijd goede Bruce en natuurlijk altijd grappige Matthew! Een aanrader!
xangadix
Ik zal wel bevooroordeeld zijn omdat ik Friends helemaal niet leuk vind, maar die Matthew Perry is imho gewoon een vervelende lul.
Wolverine
Ach, ik heb ook nog nooit een aflevering van Friends uit kunnen kijken, maar stoorde me niet in deze film aan hem. Vind de film ietwat ondergewaardeerd hier als ik hem bijvoorbeeld met de onderbroekenlol van een "liar liar" vergelijk.
Captain Pervert
Toen ik hem zag viel hij me wat tegen omdat hij iets saaier is dan ik verwachtte, desondanks zeker wel 3 sterren waard.
EmDee
Zeer grappige film die verrassend blijft tot het allerlaatste moment.
Ik ergerde me alleen aan dat waardeloze accent van Arquette.
Weet iemand waar die titel op slaat?
Begon erg slecht, werd langzaamaan leuker. Maar toch niet bepaald een hoogvlieger. Perry in zijn eeuwige Friends-rol is toch wel vaak veel te flauw.

The Whole Ten Yards
2004

[Video] Vijf andere memorabele optredens van de overleden acteur Matthew Perry (54)

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006