• 9.370.379 stemmen

Geregisseerd door: Shinobu Yaguchi

Met onder meer: Satoshi Tsumabuki, Hiroshi Tamaki en Akifumi Miura

Gesproken taal: Japans

Plot Waterboys

Vijf Japanse highschool-studenten besluiten samen een team van synchroonzwemmers te vormen. Dit roept veel hoongelacht op, maar na het nodige geploeter weten ze toch veel enthousiasme op te wekken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik heb erg kunnen genieten tijdens deze film. Gewoon super leuk en humoristisch! Ik ben in ieder geval nu ook van plan om bij synchroonzwemmen te gaan.

avatar van herman78

herman78

Inderdaad een bijzonder leuke film. Een leuk Japans equivalent van Amerikaanse films als American Pie en Dude, Where's My Car?

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

herman78 schreef:

Ehhh... sorry, maar ik vind dit onschuldige juweeltje (dat ik ooit per ongeluk ontdekte op het IFFR , twee jaar geleden) toch moeilijk te vergelijken met American Pie of Dude, Where's My Car?... 't Is gewoon een lekkere simpele feelgood-film, met een aantal zeer hilarische momenten (een Japanse schooljongen met een Afro-kapsel, je moet er maar opkomen ). Ik zie Johan Nijenhuis dit nog wel eens remaken in het Nederlands, hahaha. Zie je het al voor je: Teun Kuilboer, Johnny de Mol, Geert Hoes, Bas Muijs, Daan Schuurmans en kornuiten aan het synchroon-zwemmen? De bioscoopkassa's kunnen de hordes tienermeisjes niet aan!

avatar van Papigiulio

Papigiulio

Grappige film, vooral die gast met die afro was vet komish

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Een erg grappige Japanse komedie gevuld met de nodige humor die misschien bij vele al snel onder de noemer ''flauw'' komt te staan. Dat is in mijn ogen geen minpunt ik lach me er iig rot om.

avatar van danuz

danuz

Heerlijk vermaak dit.

Soms te flauw en erg kinderachtig (haast Hollywood-style), maar over het geheel toch erg leuk. Hoorde zelfs aan het einde nog een nummer van Puffy AmiYumi voorbij komen .

Het acteerwerk is eigenlijk erg ondermaats, zelfs slecht af en toe, maar dat doet er weinig toe. Dit is gewoon een heerlijk tussendoortje.

avatar van J.T.O

J.T.O

Sommige grappen komen nogal anime-ish over of hoe je dat in godsnaam ook wilt noemen. Maar ondanks dat blijft het toch origineel en hilarisch

Het scène, waarin het haar van die Japanner met afro in fik vloog. Dat in slowmotion op de achtergrond, terwijl een ander gast naakt het zwembad inspringt. Geweldig gedaan!

Een mooie 4

Iegh.

Ooit lang geleden gezien, maar nooit een review bij geschreven. Ik was toen pas bezig met de Japanse cinema aan het ontdekken, dus ergens vermoedde ik dat ik deze film misschien iets te streng beoordeeld had. Maar niet dus.

Vreselijk humor, vreselijk acteerwerk en dat alles in een brak, onaantrekkelijk jasje gegoten. Het enige wat deze film dan draaglijk zou moeten maken is de luchtigheid, maar ook dat stelde niet al te veel voor. Het is ook gewoon dat er zoveel betere films in dit genre (en uit Japan) zijn.

Nu zijn dit soort opbeurende sport films al niet mijn ding, zeker niet wanneer het gaat om verhaaltjes waar nogal kneuterige sporten plots erg populair worden, maar dan nog is de uitwerking gewoon vervelend. 't Is mij een raadsel hoe Yaguchi een carriere heeft kunnen bouwen op onzin als dit, want aanslaan doet het blijkbaar wel.

Njah, de recentie staat er eindelijk. Dat hebben we dan ook weer gehad.