Tequila Sunrise (1988)
Met onder meer: Mel Gibson, Michelle Pfeiffer en Kurt Russell
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 mei 1989
Plot Tequila Sunrise
"A business on the line. A friendship on the edge. A woman caught in the middle."
Mac Mckussic is een drugdealer die het rechte pad op wil. Zijn oude vriend Nick Frescia is nu een agent die als job heeft op Mckussic op te pakken. Mac voelt zich aangetrokken tot Jo Ann, een eigenaresse van een restaurant. Nick probeert haar te benaderen om zo meer over Mac's drugdeal-praktijken te weten te komen. Ook Nick valt voor de charmes van Jo Ann.
Dale "Mac" McKussic
Cody McKussic
Arturo
Vittorio
neo
De film is redelijk goed, maar dat is dan ook te danken aan de cast.
Jordy
Zeer matige film. Er zit totaal geen vaart in, en het verhaal is niet erg boeiend. De goede acteurs redden het nog een beetje, maar ik hou het op 2 sterren.
alexis
geen verhaal, soms wel een zwoele sfeer, verder maakt geen van de acteurs een goede prestatie.
1/2 *
Dragon
Intrigerend misdaadverhaal met een complex opgebouwde, ietwat verwarrende verhaallijn.
Vind de film op zich niet slecht, maar er is nauwelijks sprake van enige spanning en er zitten nogal wat vreemde plotwendingen in. ***
E V
Een hollywood film met onorgineel verhaal en ongeloofwaardig happy-end.
Hoe kan die vent nou zo'n vlammenzee overleven!
JoeCabot
Eindelijk gekeken en viel wel tegen. Het zwoele sfeertje is er wel maar het verhaal was veel te ingewikkeld met - zoals al gezegd - te veel plotwendingen. Bij dit soort films hoort gewoon een simpel, makkelijk te volgen verhaaltje, punt!
Geef hem toch nog 2.5 sterren...
savi_7
bijna iedereen is erg negatief over deze film, vindt dat deze film geslagd is hij is soms grappig er zit actie in en Gibson,Russell&Pfeiffer zijn gewoon erg goed in deze film, die ik al vaak heb gezien
Waku
Ik had er meer van verwacht.
Daadwerkelijke spanning en actie ontbreken.
Had ook meer vaart verwacht.
Verhaal is echter solide genoeg voor een voldoende.
~Jewel~
Ik vond het een vermakelijke film, het verhaal bleef me wel boeien. De film is niet echt speciaal verder, heb betere gezien. Gibson, Russell en Pfeiffer spelen wel erg goed.
Fangs (crew films)
Niet echt spannend en de film mist vaart, maar er wordt goed geacteerd door de sterke cast. Vermakelijk, maar niet meer dan dat. > 3*
Arwien187
Niet echt een boeiende film. Ik had een actiefilmverwacht. (alleen een keer een voorstukje gezien) Carlos was wel grappig. daarom 2 sterren
Thomas83
Ik ging vol verwachting zitten voor deze film, want ik verwachtte er veel van. Maar ik bleek hem te hebben verward met een andere film die over drugs gaat (ik zo gauw niet meer welke), en ik bleek deze ook al eens te hebben gezien.
Best een aardige film met een redelijk ingewikkelde verhaallijn, de kijker wordt een paar keer aardig op het verkeerde been gezet, maar de film mist inderdaad wat vaart. Hij wist mijn aandacht niet zo heel goed vast te houden eigenlijk.
kArIzMa_TuRk
vind dat Kurt Russel en Mel Gibson het top gedaan hebben.. maar Michelle Pfeiffer moet het gewoon houden bij 'Scarface'. verder is het een goeie film
pink_roosje
Leuke film waarin Kurt en Mel tegenover elkaar staan, ze kunnen goed met elkaar acteren en vooral met Michelle in het midden. 3*
Usual Suspect
Weinig boeiende film, met een traag tempo, en vrij weining actie.
Het acteerwerk is wel erg sterk van Russel, Gibson en Pfeiffer, maar over het algemeen kan de film weinig boeien.
2**
DragQueen
Een vrij matige film, waarin het verhaal maar niet van de grond lijkt te komen. de sfeer in de film zit wel snor, en het acteerwerk van gibson, russel en pfeiffer is goed. daarbuiten valt het met de actie wel een beetje tegen. verder kon de film mij niet de gehele lengte boeien, en had ik er iets meer van verwacht. 2 sterren.
Baklap
damn wat zag Pfeifer er toen goed uit toen ik deze film in de bios zag... alleen dat was al voldoende en de film was nog aardig ook
Helaas is onze (in de film) coke baas Raul Julia niet meer onder ons.. leuke film en voor nostalgische redenen een mooie 3,5
GinolaEHV
Een aardige film. Ik vond het begin erg sterk, maar toen was het verhaal ook nog restructureerd.
Naarmate het verhaal zich vorderde begon de film erg warrig te worden... de ene plotsklapse wending na de andere.
Schiedammer
Ik heb de film ooit nog eens in de bioscoop gezien toen die uitkwam en toen kon ik de film niet volgen. Nu op dvd weer een poging gewaagd en de film was nu beter te volgen. Ik vond de film heel erg langzaam op gang komen en niet erg spannend om eerlijk te zijn was het nogal een lange zit zonder ook maar keer op het puntje van je stoel gezeten te hebben.De sfeer die gekweekt wordt in de film is goed en de acteurs deden het ook prima. Beeldkwaliteit was wel goed maar ik vond het wel jammer dat de dvd alleen een 2.0 spoor bevatte. Kortom in mijn ogen is de film net geen voldoende waard en daarom krijgt die van mij 2,5*.
Bubblez
- 2057 berichten
Zelfde verhaal als bij Russia House: Ik heb deze film nooit helemaal gezien. Ik geloof dat ik het vier keer heb geprobeerd. Niet interessant genoeg, te traag. Ik ga ook nooit meer een poging wagen...
Fryce
Een lekkere wegkijk film waar je niet al te diepzinnig over moet doen.
Pete_033
Ik vond dit wel een leuk 'wegkijkfilmpje' met goede acteurs. Het verhaal is niet groots. Het verhaal is eigenlijk heel is simpel maar er wordt geprobeert dit anders te verpakken. Dit werkt niet echt.
De film wordt nergens echt spannend. En als je een actieliefhebber bent moet je deze film ook niet gaan zien want dit is een acteursfilm.
Uitschieter in de film vond ik wijlen Raul Julia die vol passie speelt. Jammer dat deze acteur veels te vroeg heen is gegaan.
Matige film over een ongewone vriendschap tussen een drugdealer en een agent. En is het niet hun werk dat de vriendschap breekt, dan is het wel een vrouw. Op zich dus een aardige driehoeksverhouding, maar het komt wat geforceerd over en nogal ongeloofwaardig. En dit geldt eigenlijk ook voor de rest van de film. Uiteraard is de cast wel de moeite waard, maar weten de film op zich niet te redden.
blurp194
Had ooit, heeeel lang geleden de vhs van deze gekocht. Maar voordat ik 'm kijken kon ging de videorecorder kapot. Paar jaar later wel een nieuwe gekocht, maar die werd - samen met de tv - gejat, alweer voordat ik aan deze band toegekomen was. En zo blijft dit dus eeuwig 'die film die ik nog niet gezien heb'. En heb ik dus de dvd al meer dan een keer gekocht...
Want van de film zelf onthou ik niet zo heel veel, het verhaal is toch echt nogal aan de slome kant en mist de actie en de spannende intrige teveel om je echt bij te blijven. En waar nou eigenlijk die vriendschap tussen Mel en Kurt op gebaseerd is komt toch ook niet zo erg goed over. Net zo min als waarom het dan ineens dik koek en ei is met Michelle. Wel hoe ontzettend jong ze hier allemaal nog zijn. Ai, daar ben ik zelf toch ook alweer zo'n vijfentwintig jaar ouder.
Raul Julia speelt inderdaad een mooie rol. De anderen, mwah, zouden me niet echt opvallen door deze film. Hoewel, Michelle is toch wel een echt mooie meid.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Bad Boys
Drama / Misdaad, 1983

Witness
Thriller / Romantiek, 1985
californiërestaurantdrugsdealershadowingrestaurant ownerwoman between two menagentgeorganiseerde misdaadbeste vriendinlos angeles, californiëdrug lordseaside townbest friendsbest friends on opposite sides