• 9.377.366 stemmen

The Vow (2012)

Drama / Romantiek | 104 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Frankrijk / Canada / Duitsland / Brazilië / Verenigd Koninkrijk / China

Geregisseerd door: Michael Sucsy

Met onder meer: Rachel McAdams, Channing Tatum en Sam Neill

Releasedatum: 3 mei 2012

Plot The Vow

Een vrouw raakt na een auto-ongeval in een coma. Als ze terug bij bewustzijn komt, is ze haar geheugen en alle herinneringen van de voorbije vijf jaar kwijt. Ze heeft er ook geen flauw benul van wie haar man is. Hij zal opnieuw haar hart voor zich moeten winnen.

avatar van karmen

karmen

Voor mij te zoet. Het verhaal is te reflecteren op jezelf en gewetensvraag aan parter wat hij zou doen of wat ik zou doen. Voor de vorm uitgekeken maar blij dat ik hem niet in de bios zag. Evil schoonouders zijn altijd wel fijn vind ik.

avatar van hagelslagje

hagelslagje

Prima film, mooi geacteerd. Alleen het einde vind ik wel een afknapper. Erg vaag, en je blijft met vraagtekens achter. Dat vind ik jammer.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Voorspelbaar en saai. Romantische komedies zijn bijna altijd voorspelbaar, hier is dat storend omdat het ook saai is. Er is totaal geen chemie tussen Rachel mcAdams en Channing Tatum en Channing Tatum is door zijn voorkomen van simpele boerenhork ook volledig ongeschikt om overtuigend romantisch over te komen.

avatar van dulcinea

dulcinea

Na de teleurstellende Dear John begon ik hier wat twijfelachtig aan maar ik zat al vrij snel volledig in de film en het verhaal. Rachel is altijd goed en dit vond ik toch ook een sterke prestatie van Channing, ben niet direct fan maar ik vond hem hier wel overtuigend. Het verhaal is gewoon meeslepend, het ene moment voel je zijn frustratie en het volgende moment begrijp je volledig haar emotieloze reactie. Kan me niet voorstellen hoe je met zoiets moet omgaan. Vond de film verder misschien hier en daar wat voorspelbaar maar het blijft een romantische film, deze kon me ook genoeg verrassen. Het einde was nogal plots maar langs de andere kant ook best mooi. Ik heb ervan genoten en m'n man ook!

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Weer een zeer mooie lovestory... Wat is die Channing Tatum toch

avatar van rep_robert

Uiteindelijk een standaardwerkje dat een beetje de chemie tussen McAdams en Tatum mist. Het verhaal mist uiteindelijk ook de doorslaggevende factor om echt te overtuigen. Het voelt te gefragmenteerd aan en de pogingen van Tatum om McAdams weer voor zich te winnen zijn sympathiek, maar missen uiteindelijk de daadkracht door de te grote stappen in de tijd af en toe.

Het einde is gelukkig niet al te zoet en weet daardoor de eer een beetje te redden.

avatar van SunChaser

SunChaser

Heerlijke film en voorspelbaar maar toch goed

avatar van geena2610

geena2610

Had hem beter verwacht,, vooral het einde is vaag.

Verder een prima wegkijkfilm. Maar meer voor zondagmiddag dan voor in de bioscoop.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Interessant verhaal over een koppeltje dat een ongeluk krijgt waardoor de vrouw haar geheugen verliest. Dit is pijnlijk voor Leo en wanneer familieleden haar leven proberen te beïnvloeden stapelen de frustraties zich helemaal op. Uitstekende rollen van Tatum en McAdams en visueel ziet het er prima uit.

avatar van christophel

christophel

niet helemaal voorspelbaar.....ik zelf dacht dat het anders af zou lopen.

Dit soort ongeluk, is wel iets wat je in werkelijkheid kan overkomen, dus

ook wat realistisch in deze film.

avatar van arlas

arlas

voorspelbaar maar wel een mooi verhaal.

avatar van kels92

kels92

Erg goed en geloofwaardig acteerwerk van Rachel en Channing. Het verhaal was erg mooi, toch niet helemaal voorspelbaar vond ik. Je voelt echt mee met Leo.

Ook mooi om op het einde te zien dat het goed is gekomen met het stel waarop het verhaal gebaseerd is, hou wel van een happy end.

4,5

avatar van patrick17

patrick17

Geen vervelende film.

Al had ik toch meer sapzoetigheid verwacht dan vooraf.

Ik kan me in beide rollen wel iets goed voorstellen of bedenken. Mocht je geheugenverlies

krijgen / lijden dat lijkt me een van de ergste dingen. In de situatie van Leo

had ik persoonlijk andere dingen gedaan dan dat hij uiteindelijk deed.

Alleen dit is de film en daar heb ik dan een andere mening qua verhaallijn over.

De rollen van Channing Tatum en Rachel McAdams vielen me niet eens tegen.

Een leuk tussendoortje niet meer dan dat.

avatar van tal1b

tal1b

wat 'n klef gedoe, vooral in 't begin.

Zou juist blij zijn met geheugenverlies

avatar van MaffePauluZ

MaffePauluZ

Ik ben niet zo'n romantisch type, maar deze film vond ik toch wel erg goed.

Sommige scenes konden een stuk beter worden uitgevoerd.

avatar van Rodger

Rodger

Zo'n heerlijk zoet drama, mijn vriendin was er helemaal kapot van..

Voor mij weer iets te veel van het goede.

Heb de film wel afgekeken, maar dit is niet mijn ding.

2.5 **

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Film begint redelijk, een verliefd stelletje, Tatum en McAdams vertellen elkaar tig keer hoeveel ze van elkaar houden. Het is cliché, maar wel vermakelijk

Maar na het ongeluk begint het toch allemaal af te nemen. Tel daarbij op het redelijk teleurstellende einde, wel een geloofwaardige afsluiting, maar het verhaal wordt te vroeg afgekapt. Het is saai, de acteerprestaties zijn niet torenhoog, maar voldoende.

Helaas vind ik het een misser. 2,0 ster toch vanwege het leuke begin.

avatar van Precies

Precies

Goede rol van MacAdams. Boeiend verhaal met tof einde.

avatar van miss_efron

miss_efron

Mooie film met een zeer overtuigende Rachel McAdams.Het thema is niet zo onbekend.En het einde al zeker niet.

In het begin van de film wat flashback die we uiteindelijk niet te zien kregen.Film was zeker niet slecht.Ik vind hem te goed voor een 8 maar net niet goed genoeg voor een 9.Weet niet goed wat ik van deze film had verwacht en hoe die zijn ingelost.

Alles wat we moesten weten is goed in beeld gebracht.Het feit dat deze film waargebeurd is maakt de film nog beter.Met bijna bij elke waargebeurde film op het einde nog wat informatie over hoe hij/zij het nu nog stelt.

Eigenlijk is dit één van de moeilijkste recenties die ik al heb moeten geven.Kan ik op deze film kritiek leveren?Het is waargebeurd en dit is het boeiende en sterke verhaal van een vrouw die haar geheugen heeft verloren.

Ben blij hoe dingen verlopen zijn.

9****

avatar van andijvie

andijvie

Prachtige film, niets teveel en zeker niets te weinig. Goed acteerwerk, erg geloofwaardig overgebracht ... t'is ook echt gebeurd, dus das wel zo handig. xD

Persoonlijk ben ik niet een fan van dit soort films, maar ik was van het begint gelijk gepakt en zat ook dan echt midden in het verhaal. Tot aan de aftiteling genoten en geboeid.

Een goeie 8, dat is deze film zeker waard.

avatar van DiDiejj

DiDiejj

Zeer mooie film. Je wordt helemaal door de film mee gesleept.

Fijne film om naar te kijken. De rollen zijn erg goed en leuk gespeeld. Ik vond het zelfs jammer dat de film al was afgelopen. Hij is deze sterren zeker waard.

avatar van Megamar

Megamar

Aardige film maar vrij slecht uitgewerkt. Het had allemaal wat geloofwaardiger gemaakt kunnen worden. Het had een beetje weg van een B film. Desalnietteming heb ik hem afgekeken en was het redelijk. Ik hou van dit genre vandaar dat ik het 3 sterren geef

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Zou de 'nieuwe' The Notebook moeten zijn.. Echter, bij die film komt deze rolprent echt niet in de buurt. Het is leuk vermaak, maar daar blijft het wat mij betreft bij.

avatar van leeu7851

leeu7851

De vrouw heeft gestemd voor deze film 3.5 ster

avatar van Captain Sik

Captain Sik

Een vreselijk saaie film, die me totaal niet kon boeien.

Het is allemaal totaal niet geloofwaardig. De opbouw van de film had veel beter gekund. Doordat het auto ongeval te snel plaatsvindt heb je nog geen tijd gehad om je in te leven in de personages.

Daardoor kreeg je teveel het gevoel naar vreemde mensen te kijken. Kon me niet echt inleven, maar dat kan ook aan mij liggen...

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Fantastisch mooie film met alweer de mooie Rachel McAdams. Zeemzoet uiteraard, maar één van de weinige romantische films die me echt een krop in de keel kan doen krijgen.

Mooie acteerprestaties en dat het op een waar gebeurd verhaal is gebaseerd doet echt de ogen open gaan. Zoiets is toch hart verscheurend en wil toch niemand meemaken.

De hele zoektocht naar haar identiteit ervaar je als kijker mee - dat maakt de film nu juist zo goed.

avatar van ags50

ags50

Om de authenticiteit van de gebeurtenissen te onderstrepen wordt aan het einde de tekst "The couple who inspired this film are happily married today and have two children" met een foto van het viertal in beeld gebracht. Op de DVD is de vertaling in het Nederlands ronduit belachelijk: "Het paar achter deze film is gelukkig getrouwd met twee kinderen."

Hoewel ik mij terdege bewust ben van de bedoeling staat er letterlijk dat die twee volwassenen met twee kinderen zijn getrouwd ...

Ik vind Channing Tatum en Rachel McAdams hun rol goed doen.

Maar er wordt weer eens een goed nummer ingezet voordat de aftiteling begint.

The Cure - Pictures Of You.

Het laatste half uur ging ik mee met het verhaal.

Daarvoor was er veel wispelturig gedoe. Dan wilt zij het wel, maar toch weer niet.

avatar van Timba69

Timba69

De film kon mij niet raken. Het is zeker niet mijn genre, maar af en toe word je nog wel eens verrast met een verhaal dat je pakt. In dit geval bleef het allemaal heel oppervlakkig en dan blijft er niet veel meer van over.

avatar van jippie2010

jippie2010

Het verhaal van Paige en Leo laat zien dat niet alleen hun leven samen is uitgewist,

maar ook de verkeerde beslissingen die je in je leven kunt maken.

Het geeft niet alleen de mogelijkheid om elkaar opnieuw te ontdekken, opnieuw verliefd te worden, maar het biedt de kans die het leven normaal gesproken nooit geeft:

Een tweede kans om de juiste keuze te maken. *4.0