• 9.375.972 stemmen

The Vow (2012)

Drama / Romantiek | 104 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Frankrijk / Canada / Duitsland / Brazilië / Verenigd Koninkrijk / China

Geregisseerd door: Michael Sucsy

Met onder meer: Rachel McAdams, Channing Tatum en Sam Neill

Releasedatum: 3 mei 2012

Plot The Vow

Een vrouw raakt na een auto-ongeval in een coma. Als ze terug bij bewustzijn komt, is ze haar geheugen en alle herinneringen van de voorbije vijf jaar kwijt. Ze heeft er ook geen flauw benul van wie haar man is. Hij zal opnieuw haar hart voor zich moeten winnen.

avatar van soom

soom

Yay, dit klinkt leuk! Rachel McAdams is een fijne actrice .

avatar van Martini44

Martini44

Ben heel erg benieuwd naar deze film...

avatar van schram101

schram101

Verenigde Staten / Brazilië / Frankrijk / Australië / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Aardig wat productielanden

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een geweldige trailer, gelijk weer kippenvel Kan niet wachten, ben een enorme McAdams fan en Tatum vind ik ook goed te pruimen. Maar vooral het verhaal spreekt me erg aan. Laat maar komen!

avatar van x,Syl

x,Syl

Voor de deze film was er een soortgelijke film. Over een stel waarbij zijn vrouw niet meer kan herinneren wie hij is. Dus moet hij elke dag een videotape laten zien van hun, dat ze eigelijk al heel lang bij elkaar zijn omdat ze het de volgende dag weer is vergeten. Het is wel een oude film nu. Maar ik kan me echt niet meer herinneren hoe die film heette

avatar van schram101

schram101

50 First Dates is zoiets..?

avatar van spy30

• 20220 berichten

Channing Tatum.

avatar van lobeko

lobeko

Met recht een feel good movie voor lekker op de bank.

avatar van gauke

gauke

Er bestaan verhalen die je verpletteren; hier is sprake van het tegenovergestelde: een romantisch drama zonder ziel of oprechte emotie, gedrenkt in kunstmatigheid en kleverige kitsch om vooral de tranen op te wekken. Een slecht geschreven script dat uit is op zogenaamde teergevoeligheid en vals sentiment, zonder enige originaliteit. Ook de personages zijn niet bijster interessant. De film vertelt dat de story gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen; ik kan het me bijna niet voorstellen. Gelukkig is er nog wel sprake van chemie tussen de beide hoofdrolspelers.

avatar van wrist

wrist

gauke schreef:

Bovenstaand verhaal komt helemaal overeen met het gevoel dat ik had, na het zien van de trailer...

Aan mij dus niet besteed

avatar van konstabel

konstabel

spy30 schreef:

the 50 First dates van adam sandler

humor film

Nogmaals Het is The Notebook nu wel goed geschreven.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

konstabel schreef:

Nogmaals Het is The Notebook nu wel goed geschreven.

Nee joh, in The Notebook komt geen videotape voor. Het is, zoals Schram101 al zei, 50 First Dates.

Maar goed, hier is gewoon een topic voor... Iemand The Vow al gezien en enthousiast?

avatar van balosa

balosa

ik weet welke je bedoelt, na even gezocht te hebben, is het deze A Moment to remember (aka Nae Meorisokui Jiwoogae (2004)) ik weet niet of er een Amerikaanse remake van is, maar dit is volgens mij het origineel

avatar van stinissen

Redelijk tot goed drama berust ook nog eens op ware gebeurtenissen , Channing Tatum is echt geweldig en Adams was aardig (niet meer) verder ook nog met Jessica Lange.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

heb me hiermee wel geamuseerd... een 3.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Ik dacht even dat ik naar een boekverfilming van Sparks zat te kijken. McAdams in The Notebook en Tatum in Dear John was 1+1, maar ik bleek fout te zitten. Heb 'm samen met m'n vriendin bekeken en de film was aardig te pruimen. Tatum was wel ok(voor zijn doen), maar McAdams vond ik hier wat minder. Trailer geeft wel veel weg, maar dat de pret niet drukken.

p.s. scheetjes zijn niet leuk

avatar van james_cameron

Middelmatig romantisch drama, slechts de moeite van het kijken waard door de twee hoofdrolspelers, die flink hun best doen om nog iets te maken van het karige script. Het gegeven is best opmerkelijk, maar de vlakke en nogal zoetsappige uitwerking ervan resulteert in een dertien-in-een-dozijn niemendalletje.

avatar van l-d

l-d

Aardige film die lekker weg kijkt, mede dankzij de acteurs. Ik vond het jammer dat er zo snel door de eerste vier jaar van de relatie tussen de hoofdpersonen heen gegaan werd en kon me vaak een beetje irriteren aan hetzij egoïsme of gebrek aan empathie van Paige...Ik was ernaar geneigd hem 3,5 te geven, maar wegens de voorspelbaarheid mocht ik van mijn medekijker er maar 3 geven.

avatar van Waku

Waku

Met Rachel McAdams en Channing Tatum speel je op safe als producent als je een geslaagd romantisch drama wil maken. Maar op safe spelen wil ook niet altijd zeggen dat het resultaat geslaagd is."The Vow " is prima te verteren maar hoofdpersonages lijken een beetje te acteren op de volautomatische piloot stand. De film wist mij als kijken niet te pakken en/of te ontroeren.

Het verhaaltje blijft wel boeien en het is niet vervelend om naar te kijken, daar is Rachel Mc Adams te ontwapened voor maar "The Vow" laat geen diepe indruk od speciaal gevoel achter na afloop.

2.5*/3*

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Tja... 'Onbevredigend' is het eerste wat in me opkomt. Het is op zich een aardig verhaaltje, maar er had veel meer in kunnen zitten. Ik denk dat ik vooral het deel met haar familie niet leuk vind. Dat haalt de aandacht bij het echtpaar weg en haalt het grote cliché van de ex-geliefde binnen.
Ik had hier meer voor gehoopt.

avatar van Re73

Re73

Zowel The Notebook en Dear John vind ik beide topfilms, Ik ben deze film behoudens het lezen van de inleiding gaan kijken zonder verdere kennis van de film en ik was dan ook verrast beide acteurs hierin terug te zien.
De film was prima te pruimen maar op de een of andere manier miste ik de chemie tussen hen beide die imo duidelijk wel in TNB en DJ aanwezig waren. Het geheel "pakte"mij ook minder.
Op een bepaald moment ging ik me zelf afvragen hoelang de film eigenlijk zou duren. Gelukkig kwam het net ziet zover dat ik de film op pauze had gezet om dit te bekijken want dat voorspelt dan echt niets goed. I-d hierboven omschreef het al de irritatie aan hetzij egoisme of gebrek aan empathie van paige stoorde mij ook.
Geen enkele keer vroeg ze aan hem hoe het met hem ging, Ik had dan stilletjes zelfs de hoop dat hij tegen haar gezegd zou hebben dat ze boom in kon na alle shit die ze bij hem neerlegde of dat hij haar in ieder geval evenlliet spartelen, maar helaas.

Over het geheel gezien wel prima te pruimen deze.

avatar van Dominootje

Dominootje

Had er toch wel wat meer van verwacht, mooi verhaal maar kwam niet goed genoeg over.

Tatum was in de film de beter presterende van de twee, alhoewel ik toch meer met McAdams heb.

Moet zeggen dat dit verhaal zeer bekend voor kwam, grote kans dat er gelijk soortige films zijn gemaakt en dan bedoel ik niet eens de al eerder genoemde.

"petje" af voor het koppel dat het echt mee maakte! Het zal maar lukken!

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Erg vermoeiend en toch blijven kijken. Tis vlees noch vis. Al met al een redelijke film voor met je vriendin, vrouw of opblaaspop op de bank., bios of whatever.

Naar een waargebeurd verhaal. Lijkt me niet makkelijk en toch heeft het zo zijn voordelen. Zie 'Overboard'. Die is trouwens veel leuker, een echte klassieker.

2,5 ster voor deze!

avatar van Dominootje

Dominootje

of opblaaspop

hahaha! Goede timing..

avatar van missl

missl

Tegenvaller. Probeert heel romantisch te zijn, sentimenteel te zijn, maar is het net niet.