• 9.378.457 stemmen

Shakespeare in Love (1998)

Drama / Romantiek | 123 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes en Geoffrey Rush

Releasedatum: 25 februari 1999

Plot Shakespeare in Love

"Love is the only inspiration."

De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk "Romeo en Ethal de Piratendochter". De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken.

Will Shakespeare

Lord Wessex

Ned Alleyn

avatar van Asmahan

Asmahan

Vond 'm echt niet leuk. Hij is niet zo slecht als de films die ik 0.5 heb gegeven, dus heb ik 'm 1.5 ster toegekend. Maar wat vreselijk flauw.

avatar van Mad

Mad

11501150 schreef:

Alleen het einde is niet helemaal geslaagd naar mijn mening. Perfect geacteerd en goed uitgewerkt. 5* Met een beter einde had hij in mijn top 10 gestaan.

inderdaad ik zelf vond het een prachtige film, alleen het einde was een beetje jammer

avatar van Marki_san

Marki_san

Echt saaaaai dit. Alleen de costuums vind ik mooi.:)

avatar van Purmerend

Purmerend

Wat ziet Paltrow er lekker uit als man.

It's a Mystery! 3*

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

leuke film, een beetje erg veel oscars voor dit vermaak, maar het is aangenaam om te zien.

avatar van The One Ring

The One Ring

De oscars zijn zeker overdreven, vooral als je ziet dat ook onder andere Saving Private Ryan en The Truman Show uit dat jaar komen. Verder is dit gewoon een aardige romantiekfilm. De komedie zie ik er niet echt in, misschien om dat ik niet zo'n grote Shakespearekenner ben. Ik heb me zelf een beetje geïrriteerd aan het feit dat ze constant poëtisch spreken. Dat vind ik zo zweverig en kan ik de gesprekken soms zelf niet volgen. Verder is er niks mis met de film. Een aardig verhaal, leuk geacteerd door met name Gwyneth Paltrow en er zijn mooie beelden. Toch blijft het voor mij op het moment de slechtste film die de oscar won.

avatar van Femke_wfan

Femke_wfan

Ik vind dit echt een goeie film!!

Heerlijk romantisch!!!

avatar van Pepito

Pepito

Erg leuke film. De chemistry tussen Gwyneth Paltrow en Joseph Fiennes werkt wel. Judi Dench vond ik ook erg grappig als Queen Elizabeth. Het poëtische spreken vond ik juist hier erg goed gedaan en ook te volgen voor mensen die niet echt bekend zijn met Shakespeare. Zoveel oscars voor deze film is inderdaad wat overdreven ,maar ik denk dat het Oscarcomite toe was aan wat luchtigers

avatar van Nieke

Nieke

Mooie en aangrijpende film. Je zou er bijna een boek door gaan lezen...

Niet te melig, en dat is wat ik in dergelijke films nodig heb.

Beiden zijn heel sterk in hun rol!

avatar van hypochonder

hypochonder

Deed me denken aan "Moulin Rouge!", een even grote draak. Bah.

avatar van D0N4LD

D0N4LD

We moesten deze film met engels kijken Werd ik er toen we op de helft van de film nog uitgestuurd en heb ik op de gang zonder geluid met een vriend van me het verhaal nog proberen te volgen, veel te veel zoen scenes zoveel dat het niet meer romantisch word maaar vervelend, ik vind dat er zeker veel te veeel oscars zijn gegecven het is gewoon een filmpje waar ze met oud engels praten en een beetje leuke kleren aanhebben maar met een ontzettend middelmatig verhaal. Overigens werd er door iedereen wel redelijk geacteerd, geen uitschieters ofzo alleen de komische momenten worden er niet subtiel genoeg in gezet en zijn darom irritant, dus in een heel romantische/dramatische scene moet er weer een heel gek persoon iets grappigs zeggen zodat de hel scene verpest word.

3/5

avatar van nymphedeseaux

nymphedeseaux

binnekort op tv dus ik wil 'm zeker gaan kijken

avatar van mazdalfa

mazdalfa

De 'saaiheid' die door een paar mensen genoemd wordt, herken ik wel een beetje. Maar voor mij komt die alleen door mejuffrouw Paltrow. Op zich een aardige verschijning, maar op de een of andere manier raakt ze mijn slaapzenuwen altijd.

Desondanks is dit een hele leuke film. De kostuums en sets zijn prachtig. Fiennes en Rush spelen geweldig. Bij vlagen heb je echt het gevoel in een Shakespeare stuk te zitten. Ik neig naar 4*, maar half puntje aftrek door Paltrow.

avatar van soom

soom

erg veel sex hebben die mensen.. het moment dat ze eraan beginnen dacht ik serieus: Neee, niet weer he??:T mensen, wat een baggerfilm! 2 dingen zijn echter wel goed: Gwyneth Paltrow en Gwyneth Paltrow, want wat kan ze acteren zeg!!!!!!!

avatar van Prissie

Prissie

soom schreef:

sex nog wel :

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Wat was dit een verschrikking, kon het nog wel opbrengen om hem af te kijken, maar absoluut geen oscar waardige film

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

We hebben em al jaren in huis, bij een krat bier of zo gekregen , maar laatst pas gekeken.

Ik snap niet dat sommige mensen dit een geweldig script vinden. De film beschrijft hoe Skakespeares "A Midsummernight’s Dream" en "Romeo and Juliet" in't bijzonder tot stand zouden kunnen zijn gekomen. Leuk jawel, maar briljant?

In het begin ergerde ik me rot aan hoe de 16 eeuw wordt voorgesteld (het was toen niet bepaald hychiënisch, maar mensen gooiden heus niet hun afval van 2 hoog 't raam uit..), en aan't acteerwerk. Ik bleef het gevoel houden dat er mensen uit 1998 stijfjes Engels aan het praten waren.

Na een uurtje of anderhalf heb ik de ergenis opzij kunnen zetten, mede door droge humor die in de film zit. Een ander pluspunt is Judi Dench als Elizabeth.

Wat mij betreft is de oscar voor beste kostuums welverdiend.

De film is niet goed genoeg, maar ook net niet slecht genoeg om hem aan te raden. Bespaar je zelf een hoop ergernis en kijk hem niet . Ik geef em 2*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie romantische film.. met een goed verhaal..

verdiend een goeie..***

avatar van Stephan

Stephan

Paøsk Inaüke schreef:

Ik snap niet dat sommige mensen dit een geweldig script vinden.

Dat komt waarschijnlijk omdat de mensen die dat vinden het werk van Shakespeare iets beter kennen... Pas dan zie je namelijk hoe het hele script doorspekt zit met verwijzingen naar zijn eigen werk, en dat op zo'n originele manier gedaan is, dat die daar "warm" van worden.

Lees 'ns wat (meer) originele Shakespeare en kijk de film dan nog eens zou ik zeggen.

avatar van Charlotteke

Charlotteke

Ik vond het een fijne film om eenmalig te bekijken, hij blijft me zeker niet bij.

** 1/2

avatar van bertbert

bertbert

Net gekeken en ben opgelucht dat het voorbij is, een hele lange gaaaaaap, ongeveer 1 keer kunnen glimlachen, geen enkele keer ontroerd en de steeds maar terugkerende zoenscenes werkten op mijn zenuwen. Mijn stem van 2* is dan ook alleen gebaseerd op de goede acteer en kostuumprestaties

avatar van ~cinderella~

~cinderella~

Leuke film en mooie film!vooral dat taalgebruik is leuk als je ervoor Romeo+Juliet heb gezien,, wordt ook gelijk duidelijk hoe het verhaal in elkaar steekt,

avatar van myla

myla

Ik vind er niks maar dan ook niks aan!

avatar van veron35

veron35

hij verdiend echt niet 7 academy awords hij is echt niks bijzonders.

avatar van *eef

*eef

Wel een leuke film, maar ze mogen wel wat minder zoenen zeg.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

myla schreef:

Ik vind er niks maar dan ook niks aan!

Zo is het maar net verlaagd naar 0,5*

avatar van Grafmat

Grafmat

Wat heeft deze film hier een lage waardering...!?!? Alles aan die film klopte, maar kennelijk gaan alle prachtige verwijzingen naar de echte werken van Shakespeare aan de gemiddelde kijker voorbij...

avatar van JJ_D

JJ_D

Moderne bewerkingen van oudere theaterwerken zijn tegenwoordig erg in trek, zo blijkt. Deze ‘Shakespeare in Love’ (maar ‘Romeo + Julliet’ met Di Caprio nog meer) tracht “de klassieker” (Romeo & Julliet, of wat dacht u?) een hedendaags tintje mee te geven. Het resultaat is een film waarin vooral de authentieke scènes uitblinken, met heel wat hedendaagse klunzenhumor die een echte emotionele boog in de weg staat. En toch, deze romantische komedie heeft zo zijn sfeertje: de acteerprestaties zorgen er soms echt voor dat je het zwakke scenario even vergeet en net als de acteurs met volle teugen geniet van de wel erg Hollywoodiaanse “situatiehumor”. Spijtig dat John Madden vaak in herhaling valt, en zo zijn eigen (af en toe zelfs originele) vondsten tot het bot uitbuit. Op die manier voelt ‘Shakespeare in Love’ op den duur erg gekunsteld aan, en dus niet door de Shakespeare-teksten, zoals velen wellicht durven beweren.

Een film met genietbare momenten, en wellicht wel fijn om samen met een geliefde te verteren. Maar ondanks zijn 7 oscars ook vele dipjes en déjà vu’s te bespeuren. Al beter gezien, dat staat vast.

JJ_D schreef:

de acteerprestaties zorgen er soms echt voor dat je het zwakke script even vergeet

Tja, ik kan me voorstellen dat je de film niks vind, maar een zwak script? kom nou.

avatar van JJ_D

JJ_D

kos schreef:

Het woord dat er moet staan is eigenlijk "scenario". Met de dialogen is inderdaad niet zoveel mis, en zeker niet als ze Shakespeare zelf gaan citeren.