• 9.377.760 stemmen

Shakespeare in Love (1998)

Drama / Romantiek | 123 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes en Geoffrey Rush

Releasedatum: 25 februari 1999

Plot Shakespeare in Love

"Love is the only inspiration."

De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk "Romeo en Ethal de Piratendochter". De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken.

Will Shakespeare

Viola De Lesseps

Philip Henslowe

Hugh Fennyman

Queen Elizabeth

Lord Wessex

Ned Alleyn

Jordy

Leuk, origineel uitgangspunt, wat grappige momenten en leuk gespeeld: 3 sterren.

Wat een waardeloze film. Ze mogen wat mij betreft alle oscars weer inleveren.

Ik vond er werkelijk waar niks aan.

avatar van neo

neo

helemaal mee eens kappeuter.

inn dat zelfde jaar waren er veel veel veellllll betere kanswinnars voor de Oscars.ik ben eigenlijk nog steeds kwaad dat deze film de Oscar voor best film kreeg,in plaats van saving private ryan

En ik ben het ook met jou eens. Saving Private Ryan is een film die je bij de lurven pakt.

Jordy

als SPR een oscar voor beste film had gekregen dan had ik de oscars ECHT niet meer serieus genomen. Vond 'm wel ongeveer even goed als deze film, maar deze was tenminste origineel

avatar van sanne

sanne

Wat een tegenvaller deze film!! ik neem die oscars nu al niet meer serieus, deze film vond ik niet slecht hoor. maar ik had wel wat beters verwacht, hoeveel oscars hadden ze 6? 7? stond geloof ik op de hoes...slaat echt helemaal nergens op!!

avatar van Pieter

Pieter

Leuke, originele `feel good` movie...!

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik vond het echt een onwijs mooie film ! Beetje jammer dat veel mensen hier blijkbaar anders over denken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Een paar leuke momenten, goed geacteerd, maar verder een waardeloze en onboeiende film.

Idd, mijn 0,5 stem is eigenlijk nog een milde beoordeling...

avatar van Goodfella

Goodfella

Als ik een 0.5 beoordeling geef moet de film me echt gruwelijk irriteren, beroerd geacteerd zijn, een bagger-verhaal hebben en ik moet 'm vooral met heel veel moeite afkijken. (wat een film afzetten, hoe slecht ook, doe ik nooit.) Deze film had nog wel enige kwaliteit, het is geen (ik noem maar wat) Johnny 'braak' Mnemonnic ofzo...

Jordy

zat op tv weer wat stukjes te kijken, en vond 'm nog steeds erg leuk

3,5 sterren was wel wat overdreven, haal er een half sterretje af

avatar van aburefan

aburefan

k vond em ook erg leuk, goed geacteerd en zeer komische momenten, maar al die (overdreven) romantiek enzo zorgt ervoor dat ik de film niet meer dan 3 sterren kan geven.

avatar van gotti

Erg goede film

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik vond het een heerlijke film hoor,,,,

Begrijp niet waar jullie allemaal mee zitten... Had er niks van verwacht Vond vooral de geschiedenis van Shakespeare interessant.. (die in velen films doorklinkt) Voor mij een vette 4 sterren ....

avatar van gimli f

gimli f

Zeker een heerlijke film. Ruim een jaar geleden gezien, en wil hem nog wel eens kijken. Een mooie, leuke film is het...

avatar van Verbal

Verbal

neo schreef:

helemaal mee eens kappeuter.

helemaal mee eens!

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Wat een zooi. Het overbekende standaardplot voor een romantisch filmpje is dit keer in een historische setting geplaatst, maar verder is er niets dat nog geen tig keer in andere films is gedaan, en nog geen tig keer beter is gedaan. De dramatische scenes gaan een eeuwigheid door, met allerlei overdreven Shakespeare-achtige dialogen (alsof iedereen in die tijd zo praatte). In de ellenlange scenes waarin wel 'theater' te zien is, zijn de dialogen natuurlijk wel goed gebruikt, alleen is de functionaliteit voor het plot nihil (en tot overmaat van ramp gaan ze ook nog van tevoren uitleggen wat ze gaan spelen). 0,5 *

avatar van Menni

Menni

Queto, dat is nou precies waarom ik zo nu en dan tegen recensenten zeg dat het helemaal niet erg is om het soms te houden bij 'is gewoon mijn pakkie an niet'. If you don't have anything nice to say... Maar dat levert me over het algemeen meer ruzie dan begrip op ('je moet toch je mening mogen geven?' - en dat is het dan), dus ik hou het hier bij de opmerking dat ik zélf een stuk lekkerder in mijn vel zit sinds ik alle zogenaamde objectiviteit overboord heb gegooid.

Anyway, ik heb me prima vermaakt met Shakespeare in Love.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Menni schreef:

Helaas wordt met een dergelijke verklaring (zeker indien vaak gebruikt bij veelgeprezen films) vaak ook geen genoegen genomen door anderen, dus daarom schrijf ik er maar iets meer over. Als er meer tekst staat, gaan mensen vanzelf wel denken dat het beargumenteerd is.

avatar van Menni

Menni

Queto Yurlunyur schreef:

Helaas wordt met een dergelijke verklaring vaak ook geen genoegen genomen door anderen

Grappig dat je net dit aanhaalt, want da's er dus nog zo eentje waardoor ik gelukkiger ben geworden: van wat anderen verwachten, trek ik me helemaal niks meer aan.. Naja, het moge inmiddels bekend zijn dat ik veel meer voel voor persoonlijke benadering. Omdat het goed of slecht zijn van een film net zo goed aan de toeschouwer kan liggen, als je al per se een schuldige aan wil wijzen. Wie weet werkt Shakespeare in Love voor jou wel niet omdat je tot nu toe enkel hap-slik-weg vriendinnetjes hebt gehad, zou kunnen toch? Is maar een hypothetisch voorbeeld he .

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Queto Yurlunyur schreef:

Die Queto toch. Eindelijk komt er iets zinnigs uit.

Stephan

Briljant script.Gwyneth om te smullen. Fiennes niet helemaal op z'n plek maar de combinatie van komedie, drama en romantiek is erg goed. Hilarische dialogen, zeker als je de originele teksten een beetje kent.

Eigenlijk helemaal niets mis mee, dus... 5*

avatar van montenegro

montenegro

Wat grappig toch dat deze film zoveel verschillende meningen oproept. Voor mij een terechte oscar-winner.

Stephan, bij mijn weten de eerste keer dat Fiennes zo'n rol speelt.

montenegro schreef:

Stephan, bij mijn weten de eerste keer dat Fiennes zo'n rol speelt.

Zag 'm laatst in 'Killing me softly'... Wat een verkrachting van het boek. Zonde.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Originele feelgood film. "Shakespeare in love "heeft een paar zeer aardige scenes. De omgevingen zijn zeer kleurrijk.En de sterrencast acteert zeer goed. Gwyneth Patrow acteert zeer degelijk en Joseph Phiennes is perfect als Shakespeare. Maar dat de film op zoveel waardering kon rekenen op de oscaruitreiking vind ik overdreven. De film is best wel origineel en mooi maar zeker geen meesterwerk. 3*

sn@ke schreef:

...en Ralph Phiennes is perfect als Shakespeare.

Maak daar maar zijn broer Joseph van...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

ok,sorry klein foutje

avatar van 11501150

Nog altijd 1 van mijn favoriete films. Roept een goed gevoel in me op. Alleen het einde is niet helemaal geslaagd naar mijn mening. Perfect geacteerd en goed uitgewerkt. 5* Met een beter einde had hij in mijn top 10 gestaan.

avatar van Epitaph

Epitaph

Heb m toen ie uitkwam in de bios gezien met mn vrouw, moest oppassen dat ik niet in slaap viel.