menu

JFK (1991)

mijn stem
3,77 (1566)
1566 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk
Misdaad / Thriller
189 minuten / 206 minuten (director's cut)

geregisseerd door Oliver Stone
met Kevin Costner, Kevin Bacon en Tommy Lee Jones

1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=w16bYZ-4nmE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van MarkFish
4,0
Omdat het alle 2 enorm goede films van Stone zijn. Waarom zou ik dat dan niet kunnen vergelijken? En mag ik mijn mening niet veranderen als ik die film zie op mijn 18e of 19e en daarna op mijn 22e? Ik vind het wel zielig wanneer je zo gaat zeiken over andermans berichten. Als de kritiek nou terecht was.....

avatar van Blokland
5,0
Fantastische film! 5 sterren van mij!

Jammer alleen dat de BBC intussen na een onderzoek van drie jaar in een documentaire heeft aangetoond dat Lee Harvey Oswald met 100% zekerheid de moordenaar van Kennedy is geweest.

Controversieel!!

4,5
In reactie op het onderstaade bericht:
Blokland schreef:

Fantastische film! 5 sterren van mij!

Jammer alleen dat de BBC intussen na een onderzoek van drie jaar in een documentaire heeft aangetoond dat Lee Harvey Oswald met 100% zekerheid de moordenaar van Kennedy is geweest.

Controversieel!!

Heb je misschien wat meer gegevens over die documentaire? Wellicht een titel, jaar etc. Als historicus heb ik zelf enig onderzoek in bronnen van secundaire aard gedaan naar de omstandigheden rond de moord op Kennedy en ik zou graag willen weten hoe de BBC tot deze conclusie is gekomen.

avatar van Blokland
5,0
Slapstick, Oef, daar vraag je me wat... De documentaire was iets van een maand of drie geleden op de BBC. Ze hadden onder andere de Zapruder film vertaald naar een door de computer geanimeerde 3D omgeving waarin men kogelbanen kon berekenen. Letterlijk en figuurlijk was "the smoking gun" het moment waarop men het traject van een van de kogels wist door te trekken tot het punt waarvandaan het schot was gelost. In de computeranimatie zag je dat men werkelijk op de centimeter precies uitkwam bij het beruchte raam in the Texas book depository! Heb helaas geen andere details. Sorry!

avatar van Blokland
5,0
Even ge-googled en volgens mij is dit hem: the Kennedy assassination: beyond conspiracy

http://www.thevoiceofreason.co...

4,5
Blokland schreef:

Even ge-googled en volgens mij is dit hem: the Kennedy assassination: beyond conspiracy

http://www.thevoiceofreason.co...


Ik er naar kijken. In ieder geval bedankt voor de moeite!

Cicero
Al met al begin ik steeds meen over te hellen naar de opvatting dat er veel waar zit in de Oliver Stone-visie op de moord op JFK, maar dat deze visie gewoon een element mist.

X (Donald Sutherland) vraagt in de JFK-film ;

1 Who killed Kennedy ?
2 Who benefited ?
3 Who had the power to cover it up ?

In dit stelsel zijn de Mafia, de anti-Castro-Cubanen en het Militair-Industriële Complex slechts de gewone soldaten, eventueel officieren. De ware opdrachtgever, de kern is de Zionist, die het pausibele antwoord is op vraag 1, 2 en 3. De Zionist zit ook centraal in de Vrijmetselaarsnetwerken, waarin Zionisten en Zionistenknechten als een vis in de oceaan kunnen zwemmen.

Hieronder een uitgebreide documentatie over het feit dat de Israelische regering opdracht gaf tot de moord op John Fitzgerald Kennedy omdat hij het Zionistische kernwapenprogramma (Dimona) in de weg zat. Uitgebreide informatie over de connecties van de Israelische regering & de Zionistische beweging met de CIA en de Italiaansche Mafia.

http://www.mail-archive.com/ct...

avatar van kos
4,5
kos
Nogal gewaagde opvatting.

Dustyfan
Die opvatting lijkt me erg goed mogelijk, aangezien de macht van de Mossad nog altijd structureel onderschat wordt.

Diesel
Inderdaad. De Mossad kan veel meer dan men denkt..

Cicero
kos schreef:

Nogal gewaagde opvatting.


Zonder op te scheppen of interessant te doen, ik heb de JFK-kwestie uitvoerig bestudeerd en uitgepluist, het ligt niet in mijn aard om voor de lol allerlei dingen te roepen.

Het is interessant om eens naar de verschillende lagen te kijken die bij deze Kennedy-moord van belang kunnen zijn. Er is dan niet één enkele schuldige, maar een samenloop van omstandigheden van anti-Kennedy-krachten, die de moord mogelijk maakten.

Er is de zionist aan de top, die geërgerd was over de moeilijkheden die Kennedy maakte ten opzichte van Dimona en het Israelische kernwapenprogramma. Vervangen van Kennedy door Lyndon Johnson was alleen maar gunstig voor Israel, omdat Johnson sinds jaar en dag in de zak van de zionistische lobby zat, die zijn politieke campagnes financierden. Deze ZUIDELIJKE WASP (White Anglo-Saxon Protestant) stond in tegenstelling tot de Iersch-katholiek Kennedy, met zijn politiek dubieuze vader. Nu heeft de Zionist een zekere Talmudisch religieus voorgeschreven haat tegen de Katholieken, ook wanneer die haat irrationeel is, want de Rooms-Katholieke Kerk deed en doet altijd goede zaken met de Zionisten. Maar verschil is wel dat de WASP'en sinds het optreden van Oliver Cromwell in 1649 en King Billy in 1688 aanmerkelijk betere betrekkingen hebben met joodsche mensen dan de gewone katholiek, althans dit is de perceptie.

Het Zuiden van Amerika, dus de CSA, zit sinds 1861-1865 helemaal in de zak van de Zionisten, als bondgenoot en als meest vrijmetselend deel van de CSA, ook via de Ku Klux Klan als variant van de vrijmetselarij. Hoewel er wel katholieken zijn die vrijmetselaar werden tegen het formele Pauselijke verbod in kan John Kennedy toch weinig met deze broederschap van doen hebben, veel minder dan de echte ZUIDELIJKE WASP Lyndon Baines Johnson. Onder de Zuidelijk Waspen is vrijmetselarij helemaal de mode.

Dan is er het de haat van de zionistisch-fascistische lobby tegen Kennedy. De Zuidelijke haat tegen Kennedy in 1963 was behoorlijk en alleen Zuidelijke staten stemden in 1964 voor de Republikein Barry Goldwater (Zionist, maar vaagjes voor state rights). Louisiana, Arkansas, Alabama en Mississipi stemden blijkbaar voor Goldwater, de rest voor Johnson. Nu, er zijn altijd zeer goede betrekkingen geweest tussen ultra-rechts in het Zuiden en de Zionisten, althans voor de pro-segregationistische establishment in het Zuiden. Door mee te doen aan de moord op Kennedy kregen deze kringen helemaal niets, want Johnson en Nixon waren eveneens pro-desegregatie, maar via vrijmetselarij en allerhande niet-anti-semitische anti-communistische organisaties zoals de John Birch Society kon er wel een netwerk worden opgezet om hand-en-span-diensten te verrichten voor specifiek Zionistische doelen.

Het Militair-Industrieel Complex had zeker wel voordeel bij een voortzetting van de Vietnam-oorlog, dat wil zeggen de militaire industrie en de militaire top-hiërarchie. Maar zij staan niet bovenaan de machtspyramide. Zij zijn lagere bondgenoten en instrumenten die het niet zouden wagen hun president (Kennedy) te doden zonder dat ze de "Go Ahead" kregen van de Zionisten. Van belang is evenwel dat de militaire en industriele top van de VSA vol zit met vrijmetselarij, en dan vooral de officiele Londense vrijmetselarij (under God). De top van FBI en CIA zitten ook vol met vrijmetselaars. Zulke structuren worden benut om druk uit te oefenen als het nodig is en om contacten te onderhouden en om vertrouwenslieden te recruteren.

Dan zijn er de anti-Castro-Cubanen, gecontroleerd door de CIA en vol met contacten met anti-communistische utltra-rechts in de VSA (John Birch Society).

De Mafia is verder gewoon vergelijkbaar met de bruinhemden van de SA, de Stormtroopers c.q. knuppelgardisten van de Amerikaansche plutocratie, die eigen fondsen genereerd en waarvan de soldaten bij foutjes gemakkelijk kunnen worden afgeschreven. Las Vegas is trouwens helemaal gebouwd op steun die het Amerikaansche leger gaf aan de Mafia, Las Vegas zijnde een soort Mafia-Disneyland voor Amerikaansche soldaten. De fondsen van de Mafia uit Las Vegas anno 1963 zijn feitelijk subsidies van de staat aan de Mafia, en voor wat hoort wat. De Mafia zorgt voor de entertainment van het leger, en op deze wijze bouwt het leger een Amerikaansche knuppelgarde, die allerhande politieke disciplinering kan verzorgen zonder dat de regering enige herkenbare schuld draagt.

De weigering van J. Edgar Hoover om de Mafia te vervolgen is dan ook geen kwestie van chantage vanwege de klaarblijkelijke homosexualiteit van Hoover, maar is gewoon de bescherming van een feitelijk Ministerie van Vuile Zaken dat de Mafia c.q. Cosa Nostra in deze dagen was.

Verder functioneert de Amerikaansche staat zoals ook de economie zeer flexibel. Als de moor zijn werk heeft gedaan kan hij gaan, en een gigantische operatie en organisatie wordt gemakkelijk weer opgedoekt. Zo ook met politieke figuren (zie de stuntelaar Chalabi in Irak). Dat is deel van de Amerikaansche psychologie.

3,5
Een zeer goeie gewaagde film met een schitterende cast die goed acteerwerk leveren. De film zorgde dan ook voor heel wat opschudding. Misschien een beetje aan de lange kant, maar toch absoluut de moeite waard. 4,5 *

avatar van Raspoetin
4,0
Een goeie historische triller met mooie authentieke beelden van de aanslagen op JFK en Oswald, maar ook van de oorlogen en de wereldpolitiek. Verder een zeer evenwichtege cast en een leuke figuranten rol van Willem Oltmans.

4,5
Cicero schreef:

Al met al begin ik steeds meen over te hellen naar de opvatting dat er veel waar zit in de Oliver Stone-visie op de moord op JFK, maar dat deze visie gewoon een element mist.

X (Donald Sutherland) vraagt in de JFK-film ;

1 Who killed Kennedy ?
2 Who benefited ?
3 Who had the power to cover it up ?

In dit stelsel zijn de Mafia, de anti-Castro-Cubanen en het Militair-Industriële Complex slechts de gewone soldaten, eventueel officieren. De ware opdrachtgever, de kern is de Zionist, die het pausibele antwoord is op vraag 1, 2 en 3. De Zionist zit ook centraal in de Vrijmetselaarsnetwerken, waarin Zionisten en Zionistenknechten als een vis in de oceaan kunnen zwemmen.

Hieronder een uitgebreide documentatie over het feit dat de Israelische regering opdracht gaf tot de moord op John Fitzgerald Kennedy omdat hij het Zionistische kernwapenprogramma (Dimona) in de weg zat. Uitgebreide informatie over de connecties van de Israelische regering & de Zionistische beweging met de CIA en de Italiaansche Mafia.

http://www.mail-archive.com/ct...


Zeg dit klinkt nogal anti-joods.(zie ook dat je bij de Ewige Jüde - die hitlerpropaganda film- 5 punten hebt gegeven.....: dat kun je niet menen!)
Tis wel vrij makkelijk om te zeggen dat je je er een beetje in verdiept hebt en dan tot de stelling te komen dat de joden/zionisten het hebben gedaan. Er zijn tig theorieën, de waarheid zullen we wel nooit achterhalen. Ook deze film geeft natuurlijk maar een theorie.

avatar van A.S.E.
5,0
JFK II. Zeer goede documentaire van 1u30min. Had eigenlijk beter bij de bonussen van de dvd moeten zijn.

5,0
meesterlijk film van Oliver Stone, een van de beste film makers.

4,0
Fascinerende film die een erg goed beeld geeft van wat er destijds allemaal verzwegen en verzonnen is. De film wordt gedragen door een erg goed acterende kevin costner die vooral bij het slotpleidooi enorme indruk maakt. Verder voegen de originele beelden van de gebeurtenissen destijds veel toe aan de film.
Al met al een facinerende kijkervaring en de volle 5 sterren.

4,0
Blokland schreef:
Fantastische film! 5 sterren van mij!

Jammer alleen dat de BBC intussen na een onderzoek van drie jaar in een documentaire heeft aangetoond dat Lee Harvey Oswald met 100% zekerheid de moordenaar van Kennedy is geweest.

Controversieel!!

Ik lees overal dat die documantaire nogal makkelijk te weerleggen was. En eigenlijk meer een overwinning voor het samenzweringskamp was.

4,0
heel erg interessant om te zien. Ik heb em 2x moeten kijken paar jaar geleden voor school en ben nu de meeste dingen alweer vergeten, maar ik weet nog dat ik toen erg geboeid was door deze film. 4*

avatar van Naomi Watts
2,5
Mooie film over JFK en de samenzwering die zijn dood betekende. Dat er een samenzwering was lijkt mij crystal clear. Een schande dat dit soort dingen zo vaak gebeuren in de politiek. Aangezien ik erg genoten heb scoort het een dikke 3,5 maar hoger zit er helaas niet in.

4,0
haha wie heeft laatst nog tv3 gezien??

ons aller misdaad verslaggever Peter R. de Vries zegt een bron te hebben die hem naar oplossing van de moord op JFK kàn leiden.

Vraag van die gast van Holland Sport aan de Vries:

"Zou het werkelijk gebeuren dat onze Peter R. De Vries de moord op JFK gaat oplossen?

De Snor:
"Dat zou pas echt een giller zijn".

ben benieuwd

avatar van A.S.E.
5,0
Deze film heeft toch wel de beste montage in de geschiedenis van de film!

avatar van Freud
4,0
Blijft een erg knappe film, ik ergerde me alleen kapot aan het sentimentele verhaaltje dat er blijkbaar per se nog bij moest over hoe moeilijk familie en werk te combineren is. Maar voor de rest geen problemen, goed verteld en érg overtuigend

4,5
A.S.E. schreef:
Deze film heeft toch wel de beste montage in de geschiedenis van de film!


helemaal mee eens

3,5
Een van de langste en beste monologen die ik gezien heb. Steengoed scenario.

4,5
Heb JFK gister avond bekeken. De film heeft mij elke minuut weten te boeien. Het acteerwerk is uitzonderlijk goed. Ookal is Costner niet mijn favoriet hij speelt in deze film goed. Alleen kreeg ik het idee dat Dave Ferrie de eerste was de een moord aanslag wilde plegen.

Al met al goed voor een 4,5

4,0
koreaan schreef:
De film/documantaire...
Documentaire?

4,5
gotti schreef:
(quote)
Documentaire?


Is het nu beter

4,0
Nee, dat bedoel ik niet. Wat ik me afvroeg is waarom je dit als een documentaire beschrijft.

avatar van Tarkus
5,0
Deze film blijft beklijvend. Wat is er nu precies gebeurt, het blijft een vraagteken, waarop we wellicht maar pas in 2029 antwoord op zullen krijgen. Maar deze film heeft me wel overtuigd dat het een complot was en niet het werk van één man om de president te vermoorden. Ik heb deze film in de begin jaren 90 gezien, en nu de director's cut, 198 minuten lang. En deze film verveelt, ook in deze lange versie geen enkel moment. Het is een van Oliver Stone's beste filmen (samen met 'The Doors'). De prachtige rollen van Kevins Costner, Tommy Lee Jones, Joe Pesci, Gary Oldman en zeker ook de kleine maar niet onbelangrijke rol van Donald Sutherland, maken van deze film een lust voor het oog. Zulke films worden de laatste tijd te weinig gemaakt. Een terechte 5, met gebrek aan 6 of zelfs een 7 !!!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:58 uur

geplaatst: vandaag om 20:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.