Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Timothy Gibbs, Michael Landes en Wendy Glenn
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 11 november 2011
Plot 11-11-11
"Mark the date. You can't stop what's coming."
Na de tragische dood van zijn vrouw en kind reist de beroemde Amerikaanse auteur Joseph Crone van de Verenigde Staten naar Barcelona om zich te herenigen met zijn vervreemde broer Samuel en zijn stervende vader Richard. Echter, het lot heeft een ander plan voor Joseph wanneer zijn leven wordt geplaagd door vreemde gebeurtenissen en de constante waarnemingen van het getal 11. De nieuwsgierigheid slaat al snel om in een obsessie en Joseph begint zich te realiseren dat het getal een angstaanjagende betekenis heeft, niet alleen voor zichzelf maar mogelijk voor elke religie. Hij zit geïsoleerd in een vreemd land met alleen de steun van zijn metgezel Sadie en hij beseft al snel dat 11/11/11 meer is dan alleen een datum, het is een waarschuwing!
Joseph Crone
Bookstore Owner
Sarah
In Film > Nieuws > 11 11 11:
Geplaatst door Jeffrey op 20-08-2010 10:32 - Bron: Heat Vision
Regisseur Darren Lynn Bousman (Saw II, III en IV) heeft plannen om een horrorthriller te maken onder de titel 11 11 11 .
De film zou naar verluidt gebaseerd zijn op een bestaande organisatie die gelooft dat het terugkeren van de nummers 11:11 een spirituele betekenis heeft en verbonden is met geestbewakers. Het script handelt meer specifiek over de 11 poorten van de Hemel en hoe de laatste poort op 11 november 2011 zich voor 49 minuten zal openen.
Bousman: "Met Saw en Repo heb ik in mijn carrière naar nieuwe manieren gezocht om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Dat wil ik ook met deze film doen. We willen het fenomeen een weerzinwekkende betekenis geven."
Saw-regisseur maakt horrorthriller 11 11 11 - FilmTotaal filmnieuws
Klinkt voor mij erg interessant! Ik vind dat soort onderwerpen altijd erg boeiend.
Le Edzel
Daar ik zelf zo'n beetje dagelijks 11.11 en 23.11 op mijn horloge, wekker of een klok zie, en al meerdere dingen over het 11.11 fenomeen heb gehoord, ben ik toch redelijk benieuwd.
Dat lijkt me niet, want dan schiet de film zn doel een beetje voorbij.
jarno1975 (moderator series)
Nieuwe film van Bousman, bekend van Saw 3, 4 en 5.
Elineloves
Klinkt nog best aardig ook. Maar eens een kansje geven, tegen die tijd.
jarno1975 (moderator series)
Teaser trailer 11-11-11 - Video op FilmTotaal
Behoorlijk interessant. Doet een beetje aan Number 23 denken, maar dan wat spannender uitgewerkt. Ik wil hem zien!
puckb96
Klinkt spannend en wat meer suspenseful dan al dat veel bloed.
dutchtuga
Nieuwe film van Bousman, bekend van Saw 3, 4 en 5.
2, 3 en 4.
SlasherMovieMan
Ik ben echt benieuwd naar deze film. Trailer ziet er spannend uit, het klinkt origineel en tja ik mag Darren Lynn Bousman wel (regisseur van Saw 2, 3 & 4 en Repo The Genetic Opera).
Drs. DAJA
Erg leuke trailer, Saw III was erg goed en Mother's Day vermakelijk. Wie weet laat ie hiermee wel zien een nieuwe horrorauteur te zijn.
puckb96
Gaat deze trouwens een R-rating krijgen of een PG-13?
darkcity
Haha op 11-11-11 ga ik trouwen. Dit belooft niet veel goeds voor die dag...
Emiledj
Gaat deze trouwens een R-rating krijgen of een PG-13?
Ik denk een DD-O status... (Dubbele Dosis Onzin)...
Nieuwe teaser voor apocalyptische horror 11-11-11 - Video op FilmTotaal
Dit is echt 1 van de meest domme teasers ooit, lijkt wel door een amateur in elkaar geknutseld.
Hopelijk wordt de film een stuk beter, ik kijk er op zich best naar uit.
N23
Haha op 11-11-11 ga ik trouwen. Dit belooft niet veel goeds voor die dag...
Gefeli
moge God je huwelijk zegenen.
chococreme
Ik heb precies hetzelfde. Ook bijna dagelijks. Heel erg frapant.
Overigens, 11-11 is ook het gekkengetal. Iets met carnaval of zoiets? Dit jaar is het op 11-11-11 ook nog 's de dag van de duurzaamheid.
Ik ben overigens bijzonder nieuwsgierig naar deze film!
MrEd
He Prudh heeft al gestemd. Verwacht van hem toch meestal wel een review
Toch een behoorlijk teleurstellende film, dat teveel het religieuze prietpraat kant op gaat en richting het einde compleet ontspoort.
Het begint allemaal nog aardig, de opbouw is redelijk rustig en beetje voor beetje wordt de paranoia van Gibbs erger. Wat leuk is zijn de demonen gezichten die te pas en te onpas opeens voor je neus verschijnen en zorgen voor een paar leuke scares, ook die bejaarde pa van Gibbs kan er wat van en komt lekker creepy over met zijn gesluip door het huis. Qua sfeer zit het eigenlijk helemaal wel goed het eerste half uur a drie kwartier.
Wel is het jammer dat het hele 11-11-11 gebeuren niet eens zo sterk naar voren komt. Ik had verwacht dat Gibbs overal die getallen tegen zou komen(dus bushokken, etalages e.d.), maar op een paar sterfgevallen na is het verder niet zoveel bijzonders.
Jammer dat een film met een interessant gegeven dan weer de bijbel kant op moet gaan. Wat volgt zijn vele bijbel quotes, veel geneuzel tussen de informatieboekjes uit de bibliotheek en een klassiek goed v.s. kwaad verhaaltje met de uiteraard verplichte twist aan het einde die je zou moeten verrassen, maar uiteraard niet doet. Ook jammer van de rubberen gezichten van de demonen, overduidelijk maskers. Hadden zij ook aan het Halloween thema gedacht? Voor de rest zit de film ook vol met overbodige bijrollen(dat meisje) en vaag uitgewerkte plot elementen(de foto's op het einde, wat stond daar nou in godsnaam op?).
Nee, dit was het niet voor mij, matigjes!
Phoebe318
Vannacht tijdens de Horror Night gezien. Ik had eigenlijk meer verwacht van de film, maar toch kon hij me wel boeien (ook al was het inmiddels 2 uur en hadden we al 2 films achter de rug). Ik vond het wel jammer dat je de demonen vaker zag. Dat maakte ze toch een stuk minder eng. Het was een leuk concept, maar ik vond de eerste helft wat langdradig. Wanneer de film richting het einde komt, wordt het nog wel even heel spannend!
*3.0
Wij keken deze pas rond een uurtje of 3 uur/half 4 (toen de klok was terug gezet
Chainsaw
De laatste film van de Halloween Horror Night en ik was enigszins blij dat deze film met een paar sterke jump scares kwam, dat wist me nog een beetje wakker te houden.
Helaas dommelde ik na zo'n moment ook meteen weer in, want 11-11-11 was werkelijk alles behalve interessant. De film begint vrij redelijk en zoals gezegd komen er geregeld wat effectieve jump scares voorbij. Vooral die stervende pa weet je af en toe weer prima rechtop in je stoel te krijgen. En af en toe steekt er eens een mysterieuze demon de kop op. Helaas zak je als kijker naar mate de film vordert steeds verder en verder in je stoel. Want waar 11-11-11 begint met vrij interessante materie, op een gegeven moment werkt dat religieuze gezemel behoorlijk vermoeiend en heb je liever dat de film gewoon een keer 'to the point' komt.
Maar naast een hoop saai geneuzel krijg je als kijker nog meer te verduren, want op het einde word je geconfronteerd met een climax waarbij je de mogelijkheid krijgt om je lachspieren goed te trainen. Niet alleen krijgen we een tamelijk belachelijke en vergezochte twist voor de kiezen, maar krijgen we tevens een goed beeld van die mysterieuze demonen die de hele film door ons proberen bang te maken. En dan is het toch behoorlijk geestig als ze stuk voor stuk lijken op Ivan Ooze uit de Mighty Morphin' Power Rangers Movie. Dan kun je nog zo'n serieuze en enge horror willen maken, maar als je zulke bespottelijke zijweggetjes inslaat als 11-11-11, dan gaat je dat echt niet lukken.
2 sterren.
Chainsaw
Ach, die was eveneens niet veel soeps, dus dat had voor mij weinig uitgemaakt.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime