• 9.095.353 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Marion Cotillard en Kate Winslet

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 20 oktober 2011

Plot Contagion

"Nothing spreads like fear"

In deze film volgen we de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus. Een paar dagen na de besmetting volgt de dood. Terwijl deze pandemie groeit, is de hele medische wereld in rep en roer om een geneesmiddel te vinden en om de paniek onder de mensen te bedwingen. Aan de andere kant zien we de mensen die voor hun overleving vechten en voor hun geliefden zorgen. Een totaalbeeld van een gemeenschap die totaal ineenklapt door dit luchtgedragen virus.

Leonora Orantes

Ian Sussman

Sun Feng

avatar van Phantasm

Phantasm

IK had hier niet veel mee, ik vond de film gewoon slecht en vervelend om naar te kijken.

macrobody schreef:

Wat een bagger. Een soort van conditionering om allemaal in de rij te gaan staan voor je vaccinatie. Er is geen vaccinatie mogelijk. Het virus muteert te snel. Er is op heden geen vaccinatie voor SARS of HIV en vele andere virussen. In de film willen ze je dit overigens wel laten geloven. Wat wel de waarheid benaderd is dat men eerst voor zichzelf zorgt en de vriendjes. Ook wordt een blogger zwart gemaakt want wat weet die er nou van? De enige die B.S. mag verkopen is de overheid uiteraard. Ik heb een 10 keer beter script en nog gebaseerd ook op ware feiten. Google maar op de site van het CDC en de Zweedse wetenschapper Hultin plus Spaanse Griep virus.

Zo bagger is het allemaal niet vind ik. De film is juist redelijk realistisch. In de rij staan voor een vaccinatie was ook gewoon in Nederland. Het hamsteren plunderen is allemaal voorbij gekomen tijdens covid. Zelfs de besmetting klinkt zeer plausibel. Alleen de aantallen zijn overdreven in deze film. Verder gewoon zeer goed uitgepakt.

Boneka

Uitstekende film die zeer veel verwantschappen heeft met Covid. Daarom alleen al vind ik dit een verbluffend mooi gemaakte film. Zeker als je weet dat deze film ruim voor Covid is gemaakt. Alleen de hoge aantallen van besmettingen zijn overdreven, maar voor de rest zitten ze er niet veel naast, wat ook komt door het aantal laboranten en wetenschappers die hebben meegewerkt in deze film. Zoals die oranje rode pakken. Uiteraard is alles verpakt in een tijdsduur die normaal gesproken verspreid wordt in een aantal jaren. Het zoeken naar het juiste vaccin is vanuit de basis vaak al gemaakt. Ook daarin verschilt de film niet veel met Covid. Het Sars vaccin was er namelijk gewoon al. Het was meer zoeken naar iets wat aan zou slaan. Grappig is ook dat ook in deze film ook wappies zitten. Het hamsteren het plunderen ook dit hebben we meegemaakt tijdens Covid. De vele lijkzakken waar een tekort aan was, omdat Canada bang was zelf te kort te komen zit gewoon goed in elkaar. De triage en de loting die bij ons leeftijd gerelateerd was.

Er wordt goed gespeeld door met name Laurence Fishburne, maar ook Mat Damon. Jude Law is een beetje de clown van het stel. Verder vond ik de opbouw ook prima verzorgd te beginnen met dag 2 en de eindigen met dag 1. En ja dag 1 is gewoon heel herkenbaar. Ik denk zelfs dat Covid hier ook is ontstaan.

Naast beeld is het geluid ook prima verzorgd. Het nerveuse ritme doet het goed in Contagion. Verder is de soundtrack ook goed in balans. De close ups van besmettingen zijn ook goed in beeld gebracht. Daar is eigenlijk niks van gelogen, al verschillen de meningen daarin.

Overall vond vind ik Contagion een uitstekende film die mij steeds weer aan het denken zet. Gek genoeg vergeet je Covid weer snel en wordt je door deze film er weer aan herinnert.

Film 4.5

Beeld 5.0 (4K)

Geluid 5.0

Extra's 3.5

Boneka schreef:

Tja, de psychologie van de mens is zeer voorspelbaar. Het hele Covid scenario was ook al gewoon geoefend in 2019. Precies zoals het zich afspeelde daarna, met identieke benamingen, hoe mensen zo gek krijgen om experimentele injecties te nemen tot en met het controleren van het narratief aan toe. En volgens die draaiboeken duurt het een jaar of 13 voordat het uiteindelijke doel langzaam tot de mens doordringt. We gaan het mee maken, ik iets meer kans dan een gevaccineerde overigens.

macrobody schreef:

Had al zo'n idee. Maakt niet uit maar dan hoeft de film toch niet slecht te zijn.

avatar van The Oceanic Six

macrobody schreef:

Je gaat toch niet beweren dat je gelooft in deze onzin he? Totale controle van de mensheid door de elite?

Jij was zo iemand die mensen die een prik hebben genomen (oa ik) een schaap zou noemen die er niet in moest trappen?

edit: laat maar, je hebt al in eerdere berichten in dit topic je flauwekul zitten verspreiden.

The Oceanic Six schreef:

Maakt het uit wat ik geloof? Als het onzin is, dan zijn we allemaal blij. Als het geen onzin is, dan ben je gewaarschuwd. Wat is er zo erg aan het hebben van een andere mening? Wat doet dat met je? Kun je er niet van slapen? Word je getriggerd? Het zal mij een worst wezen als meer dan de helft van de populatie zou verdwijnen. Ik probeer alleen voor mezelf de dood zo lang mogelijk uit te stellen door kritisch na te denken over welke risico's ik wel en niet neem. In dit geval zou ik liever het risico nemen om een virus te trotseren dat wel heel verdacht veel op de griep lijkt en niet op ebola, zoals deze film je doet geloven. Het is nu eenmaal zo dat een zeer dodelijk virus zich heel moeilijk laat verspreiden en een minder dodelijk virus zich veel beter verspreidt. Tenzij de mens ermee gaat rommelen, wat ongetwijfeld gebeurt, maar dan zijn we beide het haasje, of je nu wel of niet gelooft in die "onzin".

Boneka schreef:

Hoeft niet, maar deze film bevat zoveel onwaarheden die aangenomen worden als zoete koek dat de film niet is om te entertainen maar om de conditioneren en bang te maken. Daarom is ie slecht.

avatar van The Oceanic Six

macrobody schreef:

Vandaar dat 3 jaar na de prikken iedereen nog hartstikke gezond is. Maar blijf denken dat wij als mens als medisch experiment ingezet zijn.

The Oceanic Six schreef:

Je vergeet dat vroeger hele stammen zijn gestorven door een virus.