• 9.377.055 stemmen

Met onder meer: Patrick Dempsey, Ashley Judd en Jeffrey Tambor

Releasedatum: 1 september 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Flypaper

"Two sets of bank robbers. One very sticky heist."

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) loopt rond sluitingstijd een bank binnen net op het moment dat twee verschillende bendes onbewust samenkomen om een overval te plegen. Er ontstaat een vuurgevecht en Tripp werpt zich op de slimme, knappe bankbediende Kaitlin (Ashley Judd) om haar te beschermen. De bendes - een stel professionals en een stel hansworsten - bevinden zich in een patstelling. Aan het eind van de dag sluit het beveiligingssysteem het hele gebouw af en sluit iedereen in. Tijdens de daaropvolgende nacht ontstaat er een hilarisch kat-en-muisspel tussen Tripp en Kaitlin die de nacht proberen door te komen, bijna gedood worden tijdens een ontsnappingspoging en proberen te voorkomen dat ze verliefd te worden.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Twijfelachtige film. Vanaf het begin zat ik er al niet lekker in. De personages worden overhaast geintroduceerd en het plot bevat te veel gaten. Er is een enorme drive om constant maar grappig te zijn en dat zorgt in de gehele film voor een onnatuurlijke feel (zelfs voor komedie). En toch is de film niet echt slecht, dat komt voornamelijk door de vaak erg geestige dialogen en het lef wat ie op verhaaltechnisch vlak toont. Dat dat lef vaak hand in hand gaat met een wat rommelig geheel is helaas een enorm nadeel. Flypaper kan ik moeilijk afraden maar echt slecht is ie ook niet.

avatar van Number23

Number23

Redelijke misdaadkomedie over bendes die tegelijkertijd dezelfde bank willen overvallen. Er wordt met zoveel clichematige personages gestrooid, het lijkt net uitverkoop. Alleen Dempsey kan nog een enigzins origineel personage neerzetten, al is het alleen maar omdat hij dit soort rollen nooit doet. Maar hij doet het leuk en redt een hoop. De rednecks komen al snel je strot uit en het gescheld van de Engelse hacker verveeld ook. Op het einde verzuipt de film in enthousiasme en het ingewikkeld bedoelde plotwendinkje(s)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Voornamelijk op één locatie geschoten en dat zorgt er in ieder geval voor dat we niet opgescheept zitten met 'n doorsnee-verhaaltje waarin je alles kan voorspellen en waarin er honderden clichés zitten verstopt. Hier en daar wordt je echt verrast en het komische duo Peanut Butter & Jelly wist er een dolle boel van te maken. Er zijn dus een aantal leuke momenten terug te vinden, maar jammergenoeg ligt het komedie-genre er te dik bovenop waardoor het zo'n welbekende brei van flauwe pogingen wordt. Je kunt het op een gegeven moment niets meer sirieus nemen en eigenlijk is dat hier wel noodzakelijk om het geheel een beetje kracht bij te zetten. Apart, maar helaas iets te flauw.

avatar van wwelover

wwelover

Aparte film, wel grappig maar niet bijzonder. Het is dan wel van de schrijvers van The Hangover, maar ze hebben hier gewoon niet heel veel aandacht aan besteed denk ik. Het moet overkomen dat er veel twists inzitten, maar eigenlijk zie je alles al van mijlenver aankomen. Plus het karakter van Patrick Dempsey is gewoon absurd. Vind hem normaal wel ok, al blijft hij natuurlijk gewoon een gladjakker maar in deze film acteert hij een beetje als een natte krant. Gelukkig zijn er wel een paar andere leuke acteurs. Hij duurt ook niet lang. Leuk voor een keertje.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Merkwaardig. Mijn mede-bioscoopgangers kwamen niet meer bij van het lachen, terwijl ik maar niet snapte wat er dan zo grappig zou zijn. Het heeft een te hoog '' Suske en Wiske en de Bloederige Bankoverval''-gehalte, met infantiele grappen die echt niet passen in een film voor een volwassen publiek. Ze slaan ook helemaal de plank mis met het zo geforceerd cool willen zijn als Reservoir Dogs of The Usual Suspects dat het voornamelijk als een goedkope ripoff wordt. Best te pruimen, maar geen film die je aan je te zien-lijstje toe hoeft te voegen. Hij zal over een aantal jaar wel vervelend vaak uitgezonden worden op televisie, want dat lijkt meestal het lot van dit soort middelmatigheid te zijn.

avatar van rep_robert

What??!!??

Wat is er mis met de mensen hier op MovieMeter Ben benieuwd naar de vele gaten waar men naar refereert en als die er wel zijn boeit het me ook niet echt zo erg, want de film is toch vooral een snelle komedie van slechtst 87 minuten.

Flypaper is verder namelijk een zeer degelijke, grappig en vooral ook goed in elkaar gezette Whodunnit verhaaltje dat tot aan de laatste minuut de spanning er ook nog eens weet in te houden. Daarnaast zijn de vertolkingen erg leuk. De hilbillies stelen de show met hun domheid, maar ook Dempsey zet een fijn karaktituur neer.

Door alle karaktituren zet de regisseur je constant op het verkeerde been en zo krijg je een zeer luchtige/grappige film die je tot het einde nieuwsgierig houdt.

Zeer onderhoudend en 1 van de betere biosfilms van de afgelopen tijd!

avatar van RickZ

RickZ

Misdaadkomedie met B-acteurs, stompzinnig overdreven en niet leuk verhaal met allerlei zogenaamde twists die totaal niet interessant zijn.

Ashley Judd heeft duidelijk al plastische chirurgie ondergaan, gaat al op Marijke Helwegen lijken.

avatar van stinissen

Ze worden nog gemaakt de ontzettend flauwe misdaad komedies dat hier nog steeds een markt voor is is me een raadsel, Patrick Dempsey zou ik wel eens willen zien in een wat serieuze film en niet die flutfilms van de laatste tijd.

avatar van Insignificance

Insignificance

Wat kan krap anderhalf uur dan nog lang duren. Eigenlijk is het na een minuut of tien al voor het grootste gedeelte gedaan met dit werkje. Stompzinnig gebrul (incl. accent) van de professionele bankovervallers, twee onnozele rednecks voor precies dat soort humor en Dempsey die dan al irriteert met zijn neurotische gedoe. Als er al een geslaagd grapje te vinden is, is er nog altijd een waardeloze delivery om het de nek om te draaien.

Alhoewel zo'n grapje als die met het oor er op papier al niet goed uit kan zien. Veel beter wordt het ook niet. Hooguit een soort gewenning aan deze malle vertoning en de hoop dat de geniepige beveiligingsagent iets lolligs doet. Hoe het precies zit, wil ook nergens interessant worden. Het schiet allerlei kanten op, waarna iets of iemand het wel weer aan elkaar breit. Visueel wel vlotjes, maar de muziek is weer helemaal niks. Vervelende film.

avatar van mr_erp

mr_erp

Redelijk vermakelijk B-filmpje.

In de film probeert men het tempo hoog te houden door een aaneenschakeling van veel nietszeggende gebeurtenissen. Door de vele gebeurtenissen valt de korte speelduur niet eens op.

Het totaal ongeloofwaardige plot redt naar mijn mening de film nog enigzins.

avatar van Elineloves

Elineloves

Best aardig. Leuke personages, redelijk standaard verhaal waar hier en daar een 'onverwachte' twist in te zien is. Patrick Dempsey blijft voor mij de knappe Dr McDreamy,maar ik was blij verrast dat hij voor de verandering eens NIET in een romcom speelde. Ashley Judd vond ik niet bijzonder en zij boeide me dan ook weinig, maar met name de bijpersonages waren wel grappig. Er gebeurde genoeg om me de hele film lang redelijk geboeid te houden en was ook wel nieuwsgierig naar hoe het zou aflopen.

Peanut Butter & Jelly, hoe verzin je het?

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Typisch weer een film waar je als kijker het idee hebt dat je voor een of ander dom varken aangezien wordt. Want denken ze nu echt dat dit ooit een film wordt die goede kritieken krijgt en voor leuk vermaak wordt aangezien?!

Weer een film die me totaal in het verkeerde keelgat is geschoten en waarbij weinig positiefs te melden valt.

Het acteerwerk is om te huilen. Dempsey moeten ze mooi laten 'dokteren' en nooit meer een rol geven in een misdaadkomedie. Al moet ik zeggen dat het woord komedie totaal misplaatst is want er is geen grap te ontdekken.

Het verhaal is lachwekkend slecht, de twists eigenlijk nog slechter, mocht dat natuurlijk al mogelijk zijn..

Het enige wat leuk was aan de film was het idee, maar met zo'n slechte uitwerking een totale flop!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gekeken op Interactieve Televisie van Ziggo.

Matige film die slecht begint met louter irritante personages. Aan het eind wordt de film een beetje gered door een aardig whodunnit plot.

De film is zo nu en dan zo bizar dat je je niet eens afvraagt waarom niemand in de buurt de explosies hoort en eens poolshoogte komt nemen.

Bij vlagen wel geestige dialogen van o.a. die dikke bewaker.

2.5 sterren

avatar van david bohm

david bohm

Matige vertoning die spannend noch grappig is. Ook de zogenaamde chemie tussen Patrick Dempsey en Ashley Judd ontbreekt vrijwel volledig. En dan die ontknoping, tja.

Kortom, behoorlijk teleurstellende film. Pluspunt is de korte duur.

avatar van scorsese

Matige film waarin een bank op hetzelfde moment wordt overvallen door twee verschillende groepen bankrovers. Het plot op zich, met wel erg veel verschuivingen van mogelijke daders, is niet bijster interessant. Redelijk vermakelijk en dit is vooral te danken aan de grappige personages en de aardige cast.

avatar van Decec

Decec

Matige komedie/misdaadfilm...

Redelijk verhaal...

Komedie is mijn smaak/genre niet...

Grappig acteerwerk...

Bekende acteur Patrick Dem...

Super HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...

Geen moeite waard...

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Niet zo prettig gestoord.

Nogal chaotisch, verhaaltechnisch dan. Film wil een wat te hip scenario voorschotelen en probeert de kijker met onwaarschijnlijke plotwendingen op het verkeerde been te zetten, tot op het einde toe. Niks mis met wat plotwendingen, maar het voelde wat geforceerd aan.

Visueel meer dan degelijk (op de jammerlijke cgi-explosies na) en ook de acteurs zitten goed in hun rol.

avatar van blurp194

blurp194

Het is denk ik de mix van de genres die veel mensen op het verkeerde been zet. Want het gaat niet alleen om de grappen - hoewel die er echt wel zijn. Het gaat ook niet alleen om de misdaad - hoewel er echt wel een bank beroofd wordt. En het is ook geen whodunnit - hoewel dat er op het laatst ook nog even bij komt. Wel vullen de delen elkaar best aan. Net iets meer dan een raamwerk om het in te hangen.

Wel een leuke film, eigenlijk. En ook wil je op een gegeven moment wel weten hoe het nou in elkaar zit. En de uitsmijter ligt natuurlijk erg plat voor de hand. Maarja, het moet ook niet altijd een superintelligent mysterie zijn.

avatar van Theunissen

Als tussendoortje was deze Komedie / Misdaad nog best goed te doen, mede ook omdat hij maar 80 minuten duurde. Het verhaal (met veel wendingen) zit eigenlijk best geinig in elkaar en hetzelfde geldt ook voor de uitvoering. Dat laatste is vooral te danken aan de geinige cast en dan met name aan Pruitt Taylor Vince, Tim Blake Nelson en Adrian Martinez. Het was ook leuk om de altijd fraaie Ashley Judd weer eens terug te zien, ze heeft de tand destijds wel niet goed doorstaan want ik vond haar best oud uitzien in deze film. Leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You fuckin' mugs are the worst bank robbers I've ever seen, do you know that?"

Het gegeven van twee bendes die tegelijkertijd een bank overvallen klonk me best interessant in de oren, helaas is de uitwerking niet zo best.

Op zich begint het nog oké, maar na een kleine tien minuten heeft 'Flypaper' letterlijk al zijn kruit verschoten. Wat hierna volgt is een wirwar van plotwendingen die van de hak op de tak springen. De samenhang is hierbij ver te zoeken, wat zich logischerwijs resulteert in vele plotgaten.

Daarnaast zijn de personages ronduit irritant te noemen, zoals het duo Peanut Butter en Jelly. In eerste instantie komen ze nog wel grappig over, maar naarmate de film vordert beginnen ze steeds meer op je zenuwen te werken. De grappen zijn dan ook enigszins geforceerd en echt grappig wordt het nergens. Het spreekt boekdelen dat er geen chemie is te bespeuren tussen Patrick Dempsey en Ashley Judd.

Al met al een mislukte poging. Erg jammer, want hier had meer ingezeten. Gelukkig is de speelduur niet zo lang.

1,5 Sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Flypaper

Flypaper was niks bijzonders. Daarom houd ik het lekker kort vandaag.

Flypaper was niks anders dan een uitgerekte C.S.I. aflevering van TV waarbij niet echt iets bijzonders gebeurd. Bij een bank overval komen er twee teams binnen. Er word een moord gepleegd en er gaat een man op zoek naar de gene die dat heeft gedaan. Ondertussen proberen de rest de bank te overvallen maar, dat was geen succes. Net zoals deze hele film eigenlijk geen succes was. Het verhaal was redelijk, het concept was niet zo veel aan. Acteren kon wel, maar was ook niet bijzonder. Een prima tussentijdse filmpje maar het was niet echt een succes.

avatar van IH88

IH88

“You fuckin' mugs are the worst bank robbers I've ever seen, do you know that?”

Aardig. Flypaper is een rommeltje en Dempsey is geen geweldige castingkeuze voor dit soort rol, maar met een bank als setting en de vele personages die elkaar te slim af proberen te zijn heb je een vermakelijke klucht. Soms ook grappig, met vooral Blake Nelson, Taylor Vince en Ryan die hun grappige momenten hebben. Judd en Dempsey zijn wel matig samen (Judd is in haar eentje wel goed), en op het laatst worden er ontzettend veel twists tegenaan gegooid. Met een verrassende laatste twist, dat moet ik de film nageven.

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer een bank gelijktijdig twee keer wordt overvallen, doet een klant [Patrick Dempsey] met een voorliefde voor muntgeld en priemgetallen een poging om alles door goede banen te leiden. Maar de gebrekkige bekwaamheid van de overvallers en onderling wantrouwen maakt dat lastiger. Ashley Judd is de bankmedewerker/lover interest, maar de beste momenten in deze geforceerde misdaadkomedie komen van Tim Blake Nelson en Pruitt Taylor Vince als overvallers “Peanut Butter” en “Jelly”. Redelijk amusant tot de laatste akte waarin komedie plaatsmaakt voor geweld en een weinig interessante whodunit.