• 9.372.610 stemmen

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010)

Animatie / Sciencefiction | 70 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Martyn Pick

Met onder meer: Terence Stamp, John Hurt en Sean Pertwee

Plot Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

"In the grim darkness of the far future there is only war."

Een ploeg van Ultramarines beantwoordt een noodoproep van de Imperial Shrine World. De Imperial Shrine World is een land waar men de Imperial Saints aanbidt. Dat zijn de leiders van de Shrine World en zij regeren met ijzeren hand. Het volledige bedrijf van Imperial Fists zou daar gelegerd zijn, maar er komt geen antwoord van hen. De ploeg gaat op onderzoek uit om te onderzoeken wat er gebeurd is.

Severus (stemrol)

Boreas (stemrol)

Hypax (stemrol)

avatar van badfans69

badfans69

Ben niet echt een animatie liefhebber, maar deze is een aanrader

avatar van chantal29

chantal29

te gek

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Spannend? nee! Mooi gemaakt? best wel! Ben er aan begonnen omdat het er leuk uit zag en John Hurt z'n naam er aan verbonden zat. Maar moet zeggen dat de eerste 50 minuten wat mak waren. Weinig spanning en veel mariniers gepraat. Ook kon ik het niet loslaten dat de personen als poppetjes rondliepen, en je daaraan kon zien dat de techniek nog lang niet 100 % kan animeren om realstisch over te komen. En ik dacht dat het wel verder was in de techniek om dit te kunnen doen.

Maar naarmaten er meer actie kwam werd het toch visueel beter. Maar toch kon het verhaal me niet bekoren en dus was er voor mij weinig spanning.

Al met al zeker de moeite waard om te bekijken. Wat je normaal in een game tussen het schieten door ziet aan filmpjes, zie je nu 70 minuten lang zonder controller in je hand.

Geluid was wel prima en de sfeer en achtergronden ook zeker wel.

nog 10 jaar wachten denk ik tot dit soort film zich echt realistisch kunnen toenen.

mooie poging, dat wel...

3.5

avatar van De GeuS

De GeuS

Als toch wel serieuze fan van het gehele 'Warhammer 40K' universum vond ik dit toch een zware tegenvaller. Misschien was het ook omdat de verwachtingen te hoog waren, maar toch.

Ten eerste eerste is het scenario geschreven door Dan Abnett, toch wel een van de betere Warhammer auteurs (Gaunt's Ghosts serie bijvoorbeeld). Sorrie, maar dit verhaal had ik bij wijze van spreken op een zondagmiddag in elkaar kunnen zetten; een totaal standaard verhaal over Spacemarines (welke bij het lezen van boeken toch al behoorlijk saai aan kunnen doen en dan heb je je eigen verbeelding nog) die op een speciale missie uit moeten gaan. Dit gecombineerd met de kale en matige Animaties, zorgde bij mij voor een grote teleurstelling; kleine 2,5*

avatar van james_cameron

Vrij waardeloos animatiefilmpje, hopeloos serieus en vooral pretentieus van toon. De lelijke, houterige animatie zou tien jaar terug al achterhaald zijn; tegenwoordig kan dit echt niet meer door de beugel. Visueel verder veel jatwerk van films als Aliens en Lord Of The Rings. Slechts een aantal lekker bloederige aktiescenes en hier en daar mooi production design redden dit nog van de totale ondergang. In de stemmencast horen we een aantal bekende akteurs terug, maar deze bakken er ook niets van. Beschamend, al met al.

avatar van Dropout

Dropout

ik hou echt van de stijl van warhammer, maar als je het vergelijk met de huide animatiefilms hadden ze dit niet eens mogen uitbrengen eigenlijk.Sommige actiescenes zijn nog wel tof maar daar houd het ook wel mee op.

avatar van 606

We shall know no fear

Best nog wel een duistere animatie film dat er redelijk goed uit zag.

Goed genoeg voor een voldoende, met goede actie dat wel wat lang op zich laat wachten.

avatar van empirekees

empirekees