• 9.382.113 stemmen

Met onder meer: Emile Hirsch, Matthew McConaughey en Juno Temple

Releasedatum: 25 oktober 2012

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Killer Joe

"A Totally Deep-Fried Texas Redneck Trailer Park Murder Story."

Wanneer de moeder van de 22-jarige drugsdealer Chris (Emile Hirsch) hem zijn voorraad drugs ontneemt, moet hij snel met $6000 voor de dag komen of het met de dood bekopen. Wanhopig als hij is gaat hij naar het woonwagenkamp waar zijn vader Ansel (Thomas Haden Church) woont om een plan voor te leggen. De moeder van Chris, die door iedereen gehaat wordt, heeft een levensverzekering die zijn schuldenlast kan oplossen en ze allemaal rijk kan maken. Het enige probleem is dat zijn moeder nog steeds springlevend is. De slechtgemanierde huurmoordenaar "Killer" Joe Cooper (Matthew McConaughey) moet de klus zien te klaren.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Bizarre film, volop van genoten! Een film noir, Indie, maar etiketten plakken op deze film is vragen om moeilijkheden.

Ik vind alles geweldig aan deze film, maar de eind scene is toch wel de absolute knaller. Met een zeer open einde...

avatar van Hol

Hol

ribas123 schreef:

Jammer van het einde hoor....snap echt niet waarom dat nou zo moest.

Heel erg bedankt, weet nu dus al dat het een kut eind heeft....

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Wat een vaaaaaaaaaaaaaage film! En vooral een extreem raar eind!

avatar van MizKriz

MizKriz

Verhaal klonk beter dan de film zelf.

Film is beetje bizar vind ik.

Einde was ook wat... ik was verbaast van het rare einde.

Maar 't is wel allemaal erg goed geacteerd.

avatar van Oliveri

Oliveri

Sterk acteerwerk (m.n. Matthew McConaughey schittert in deze thriller) maar inderdaad, de film is vrij bizar. Het einde lijkt te wijzen op een deel 2 wellicht ?

avatar van Yossarian74

Yossarian74

Haha, ik denk niet dat een deel er in zit. Zo open is het einde volgens mij niet. In ieder geval erg leuke film!

avatar van DragQueen

DragQueen

Toch wel een aparte film, met wat bizarre situaties en wreedheden. Het verhaal steekt goed in elkaar, en het geheel is qua regie prima uitgevoerd. Met een nogal apart sfeertje. Het acteerwerk van de cast is verder erg overtuigend. Met sterke rollen van Matthew McConaughey en Emile Hirsch. Ook wel een apart einde overigens.. 3 Sterren.

avatar van Zinema

Tumultueus tafeltafereel.

Dat de pers nogal dweept met deze ietwat onconventionele film moge duidelijk zijn. Hij is namelijk niet standaard. Maar zo bizar en bijzonder als vrijwel elke filmrecensent dit werk bestempelt is het enkel en alleen voor de bierdrinkende bioscoopbezoeker of doorsnee downloaddebiel. Maar als de een Lynch en de ander Coen's roept, dan vermoedt men toch altijd iets van een kern van waarheid. In de trant van 'waar rook is'. Het zij de eens zo gevierde regisseur Friedkin natuurlijk ook gegund. Hij herpakte zich aardig met ‘Bug’ na het wanstaltige ‘The Hunted’, maar dat is inmiddels al weer lang geleden. En dit is inderdaad beter. Alhoewel, beter? Laatstgenoemde griezeldrama met insecten is in elk geval meer verontrustend dan dit werk. Feit is dat deze film meer potentie herbergt dan dat er uiteindelijk uitkomt. Als je dat ziet, duurt de zit een beetje lang.

Waar een ieder McConaughey de hemel in prijst voor zijn performance, zou je makkelijk kunnen stellen dat een willekeurige ander het ongetwijfeld beter had gedaan. Zo voelt iedereen ‘n beetje miscast aan. Met uitzondering van misschien wel Gershon als white trash bitch. Echtgenoot Church is wellicht de meest ongeloofwaardige van het stel. Hij levert een komische noot, maar haalt de angel er ook uit. Echt giftig is die angel overigens niet, want de psychopathische Killer Joe is veel minder dreigend dan had gekund en het hoogtepunt, een tumultueus tafeltafereel, duurt eigenlijk veel te lang. Iets wat continu gebeurt door lang uitgesponnen toneelachtige scènes die een Hitchcock vast dolblij hadden gemaakt, maar die teveel schommelen qua opbouw en uitvoering. Zo is een zogenaamd belangrijke plottwist wel heel erg voorspelbaar en weinig indrukwekkend.

Eerlijk is eerlijk. Killer Joe weet wel voldoende de aandacht vast te houden, maar zo ongemakkelijk en donker als het telkens lijkt te worden, wordt het nooit. Echte gekte blijft uit, al schuurt het er telkens wel tegenaan. Men doet iets te hard zijn best om de kijker te choqueren of zelfs maar gewoon boven de middelmaat uit te steken. Daardoor krijgen bepaalde scènes iets krampachtigs en voelen de personages vaak geforceerd aan. Het heeft te maken met de keuzes die zijn gemaakt, maar niet altijd ten goede. Wie de humor die Church met zijn kapotte mouw moet uitstralen in goede balans vindt met de rest van het gebeuren of dit als geslaagde zwarte komedie ziet, mag zichzelf rustig achter de oren krabben. Maar voor Killer Joe zal een breed publiek zijn. Helemaal nu de pers de film massaal heeft omarmd. Kippenneukgrapjes gegarandeerd.

Redelijk.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van Lucitair

Lucitair

Hol schreef:

Heel erg bedankt, weet nu dus al dat het een kut eind heeft....

Ehh hij zegt niks verkeerd anders hr. Misschien moet je voortaan toch maar eerst de film gaan kijken. Als je dat al een spoiler van hem vindt..

Tevens heeft deze film echt een veelste hoog cijfer gemiddeld :O

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Zinema schreef:

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

Lucitair schreef:

Tevens heeft deze film echt een veelste hoog cijfer gemiddeld :O

Over onzinnige commentaren gesproken...

avatar van Franza

Franza

ik vondhet niet zo'n goeie film.

heb er niet van genoten.

Maar ik heb veel slechter gezien dus 1,5*

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze gewaagd en 'k vond hem niet mis. 'k wist niet direct wat te verwachten qua verhaal, maar het was wel boeiend.

De cast deed het ook niet slecht, al was het vooral Matthew McConaughey die de hoofdvogel afschoot. Hij kwam overtuigend over.

Verder zat de speelduur goed, niet te lang en niet te kort. Van het einde werd 'k niet echt warm of koud.

Niet echt een standaard film, maar 'k vond hem wel eens het bekijken waard. 'k had er wel iets meer van verwacht, maar slecht was hij zeker niet.

avatar van Toontje G

Toontje G

Standaard film van pief , paf en poef, nou dus niet bij deze film. Een uitstekende film, met hele sterke scènes. Het verhaal blijft boeiend en op het einde gaat het helemaal de andere kant op. Ondanks een aantal slechte berichten op MM ben ik er toch maar aan begonnen en heb er absoluut geen spijt van.

avatar van Leno

Leno

Knappe film die net even anders is regelmatig verrast. Je weet nooit goed waar de film naartoe gaat wat voor spanning zorgt. De film is grappig maar ook weer niet en grof waar je het niet verwacht. Daarnaast is de cast goed op dreef, al steken McConaughey en Church er boven uit. Joe stijgt als karakter boven de film uit, zeker in de climax. De rest van de film is dan bijzaak geworden. Knap gedaan.

avatar van mar007

mar007

Ik vond de film heftig, zo nu en dan schokkend, maar veel meer dan dat was het ook niet.

Ik vond het ongeloofwaardig,in mijn ogen sloeg het allemaal nergens op.

Ik voelde weinig sympathie of medeleven met de personages.

Op geen enkel moment werd de film echt spannend.

Het acteerwerk vond ik wel goed,waarin Matthew McConaughey boven alles en iedereen uitstak

maar briljant was het zeker niet.

Wat ik hier krijg voorgeschoteld is een bizarre film met veel geweldadige scene's dat verder

niets te bieden heeft.

Ik schuw geweld zeker niet,maar als een film alleen daar op teert, is het voor mij niet voldoende.

voor mij niet geheel geslaagd.

matig 2*

avatar van Gatvol

Gatvol

Mooiste openings scene in een film haha..

Dit was echt wat ik verwachtte...TH Church is nog steeds een van de

vele ondergewaardeerde acteurs.

Personages mooi neergezet..

Dit was gewoon een ijzersterke film...

bravo en 4.5 *

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Geweldige film met een disfunctionele familie van jewelste en een grandioze McConaughey als psycho-cop. William Friedkin lijkt wel herboren.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Killer Joe (2012, William Friedkin) - dvd - cultmoviesreviewed.com

avatar van Stijn B.

Stijn B.

William Friedkin heeft nog steeds: beklemmend, spannend, schokkend en wat voor acteerprestaties. Matthew McCounaughey in zijn beste rol ooit! Oh wat een creepy personage brengt hij tot leven brrrr. En wat dan gezegd van de sublieme Thomas Haden Church.

Heerlijke en bij momenten gewelddadige thriller / drama

avatar van Gatvol

Gatvol

MizKriz schreef:

Verhaal klonk beter dan de film zelf.

Film is beetje bizar vind ik.

Einde was ook wat... ik was verbaast van het rare einde.

Maar 't is wel allemaal erg goed geacteerd.

Hahaha...wat moet ik hier nu van denken

avatar van Fortune

Fortune

Killer Joe een matige film die de potentie had om veel sterker uit de hoek te komen.

Alle personages kwamen nogal ongeloofwaardig over. McCounaughey speelt behoorlijk sterk maar eigenlijk speelt hij een rol die aan de ene kant te makkelijk is voor hem en aan de andere kant kwam er niet genoeg dreiging uit. McCounaughey heeft natuurlijk wel vaker een charmante rol vervult waar zijn accent perfect bijpast. Hier weer hetzelfde alleen is hij ook een psychotische detective die mensen omlegt. Klaar.

Al bij al deed hij het behoorlijk goed maar leg ik de schuld meer neer dat het hele gebeuren ongeloofwaardig overkwam. Voor mij geldt niet dat een paar bizarre taferelen een film meteen goed maakt of ervoor zorgt dat deze boven de middelmoot gaat uitsteken. Ik heb eerlijk gezegd helemaal niks nieuws of origineels gezien in deze film. De humor die er genoeg in deze film zit heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik de film niet heb uitgezet want voor het verhaal, acteerwerk, spanning of originaliteit zou ik het niet doen.

avatar van cees72

cees72

Nee. Niet de humor -die er sporadisch wel inzit- maar de casting maakt dat de film er boven uit steekt.. Ongeloofelijk goed gecast, kan het niet anders zeggen. Zo ziet White trash er in mijn ogen uit.

avatar van AC1

AC1

De manier waarop de karakters en de dialogen zijn geschreven deed me denken aan een toneelstuk en uiteindelijk bleek Killer Joe dat ook te zijn. Ja, het valt moeilijk te ontkennen dat Joe een schokkende verschijning is en dat McConaughey een indrukwekkende vertolking ten beste geeft maar daarom is het nog geen topfilm. Daarvoor is Killer Joe een te lege ervaring. Goed voor één keertje gezien te hebben. 7/10

avatar van mixmaster

mixmaster

verrassend goeie film met een paar bizarre scenes.

sterk geacteerd en het verhaal is ook goed.

de eindscene is het absolute hoogtepunt !

avatar van Number23

Number23

Geweldige, absurde, zwartgallige film. Je weet nooit echt waar het verhaal nou precies heengaat en de personages helpen daar zeker een handje bij. Neergezet door een geweldige cast trouwens. Hirsch die alles in de soep laat lopen, Church als (express?) dommige vader, Temple als ontwapende onschuld (of toch niet?) en natuurlijk McConaughey die naar mijn mening zijn beste rol ooit speelt. Legde hij in 'The Paperboy' al veel risico in zijn rol, hier gaat hij nog een paar treden hoger. Gershon is de enige die buiten deboot valt, maar dat komt omdat ik der niet zo mag. Daarom is de eindscene des te leuker en nu al een klassieker.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Het ontspoorde naar mijn mening niet genoeg, had van mij véél en véél verder mogen gaan.

Van Ansel heb ik het meest genoten, hoe hij er steeds bijzat met z'n hoofd bijkans tussen z'n heupen heeft me erg doen lachen en dan dat pluizige rommelige baardje van, hilarisch!!!

En wat betreft Killer Mike, die had van mij veel erger gemogen.

avatar van goongumpa

goongumpa

mayhemblik schreef:

En wat betreft Killer Mike, die had van mij veel erger gemogen.

De rapper ? Killer Mike - "Big Beast" (Official Video, ft. Bun B, T.I., Trouble, & El-P) - YouTube.

En wat vond je van de K-fried-C scène?

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Shit, doe ik het weer, ik heb één cd van Killer Mike en bij de plaatselijke videotheek vroeg ik al weken om de film Killer Mike en die konden ze maar niet vinden, niet zo verwonderlijk natuurlijk.

En die scene die jij bedoeld was idd lekker goor.

Om met Killer Mike te spreken, he's a monster, he's a sick and rwisted monster

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Were you aware of this, Ansel?

Ansel : I'm never aware.

This is lovely. Now, who would like to say grace?

Are you done fumigating the gates of hell?

Do I have to say more........

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Hoe Killer Joe te definiëren? Gothic noir? Boeiende film, maar op het einde vliegt het toch een beetje uit de bocht: de scène met het kippenboutje gaat veel te ver door, de scène waarin Matthew McConaughey los gaat met het blik bonen duurt maar en duurt maar, en het slot vind ik een schandalige cop-out. In feite vind ik het laatste deel van de film dus het zwakste, en dat verpest de veelbelovende opbouw naar de climax toch wel. Uiteindelijk zal dit denk ik toch voornamelijk herinnerd worden als de film waarin McConaughey eindelijk eens liet zien dat hij ook met iets anders dan zijn borstspieren, zijn zonnebrand en zijn ontwapenende grijns kan akteren. En, eerlijk is eerlijk, hij is hier dan ook uitstekend.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Roger Thornhill schreef:

Hoe Killer Joe te definiëren? Gothic noir?

White (trash) noir!