• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: John Travolta, Christian Slater en Samantha Mathis

Releasedatum: 4 april 1996

Plot Broken Arrow

"Prepare to Go Ballistic."

Vic Deakins en Riley Hale worden op een geheime missie gestuurd met aan boord nucleaire wapens. Tijdens deze missie ontdekt Hale dat Deakins een meesterlijk plan heeft uitgebroed om in het bezit te komen van deze levensgevaarlijke wapens. Terwijl de klok doortikt en de levens van miljoenen op het spel staan, zet Hale met behulp van hetgeen dat hij van zijn vroegere maat geleerd heeft alles in om Deakins dodelijke spel te stoppen.

Vic Deakins

Secretary of Defense Baird

Lt. Colonel Sam Rhodes

avatar van Jorick

Jorick

Travolta zet een redelijke rol neer, maar ondanks dat kon de film mij niet genoeg boeien. Af en toe zaten er leuke scenes tussen, maar over het algemeen viel het allemaal een beetje tegen. Toch nog 2.5*

avatar van pietje punk

pietje punk

i said god damn what a rush!

avatar van Film Pegasus

Typische John Woo film. Zeker geen slechte film, maar is af en toe te overdreven en weinig origineel om een topper te zijn. Toch nog 3 sterren.

avatar van Paul MT

Paul MT

Lekker makkelijke actiefilm, verstand op nul en gewoon lekker kijken. Verhaal is zeker wat overdreven her en der.

avatar van Pacino88

Pacino88

Zoals al vaker gezegd is, Travolta is weer cool,verhaal hebben we vaker gezien,actie scenes zijn bovengemiddeld goed en wat overdreven,plus weer opvallende muziek van Zimmer,maken dit voor de actieliefhebbers een klassieker.Ik heb me in ieder geval geen moment verveeld.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Aaaaaaaaaah, lauwe film. John Travolta en Christian Slater in een John Woo film niet dat zijn films altijd zo geweldig zijn hoor, maar hoe dat hij alles ook zo verzint.

Vond alleen die vrouw waar Slater heel de tijd aan vast zat, erg irritant.

avatar van shaquille

shaquille

degelijke film waarin travolta soms echt wel aan overacting doet. Toch nog een 3

avatar van sanny74

sanny74

wie weet hoe de muziek heet op de achtergrond van de tweede scene, waar travolta staat te roken en slater hem benaderd over het geld...?

ik kan het ergens van en het irriteert me dat ik het nergens kan vinden, dus als je enig idee hebt, reageer alsjeblieft!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Aangename actiefilm met een leuke rol van de kant van John travolta, dat overacting vond ik wel passen bij deze rol. Het pretendeert zeg maar de geloofwaardigheid dat er in echt een kernwapen tot ontploffing kan komen! NOT!Verder veel actiescènes zodat, het wat oppervlakkige verhaaltje naar de coulissen verwezen wordt. 3*

avatar van 606

mooie actie film met een sterke travolta.

gave scene's met veel actie.

avatar van film88888

film88888

een leuke actie film met een zeer goede travolta en een hele goede slater. de film is totaal niet origineel maar de actie was wel leuk. en de john woo stunts zitten er in de film. viel nog best mee een 3,0 voor deze leuke film

avatar van P8rb

P8rb

leuke actiefilm, niet zeer goed en niet zeer slecht.

3,0

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Leuke wegkijk film, maar niet iets heel bijzonders of nieuws. Er zijn naar mijn mening teveel van dit soort films. 3 sterren want slecht is anders.

avatar van johnnie diepte

johnnie diepte

goede film.. erg goed gedaan, ik vind deze film lekker anders dan een doorsnee actie film. Lekkere soundtrack van Hans Zimmer.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hele leuke actiefilm die je eigenlijk de hele tijd weet te boeien! Vooral de filmmuziek van Hans Zimmer maakt de film compleet! Een van de beste soundtracks die ik ooit gehoord heb!

avatar van SSeagal

SSeagal

Het is vooral Travolta die mij in deze film is bijgebleven. Wat kan die vent toch heerlijk the bad guy spelen, super! Verder natuurlijk heel erg doorsnee. ***

avatar van Scooper

Scooper

Opzich wel een leuke film, met erg goede muziek van Hans Zimmer.

Helaas kan ik niet zo goed tegen films waarin mensen 900 kogels nodig hebben om iemand te raken. Ik dacht dat dat soort mensen juist zo goed met een geweer overweg konden?

Verder slaat het natuurlijk nergens op dat Deak de timer op 5 minuten zet. Daar bereikt hij niks mee. En om dan nog maar niet te praten over het gaan boksen op het eind. Waarom dat nu weer? Wel opvallend dat Deak helemaal geen last heeft van de kogel die in z'n arm zit...

Ook is het niet zo snugger van hem om te gaan discussieren over de radio met Hale, terwijl de basis meeluistert.

Dus ondanks de goede muziek, toch maar 2 sterren...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Scooper schreef:

Opzich wel een leuke film, met erg goede muziek van Hans Zimmer.

Wat mij betreft een van de beste filmscores ooit!

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik vond het best een goede film, ondanks dat film erg laag staat, ik had dat niet verwacht.

John Woo houdt er nou eenmaal van om in zijn films veel schieten en explosies (aldus veel actie) te stoppen, in combinatie met droge humor. Die combinatie respecteer ik.

Het verhaal vond ik ook goed. Heel netjes uitgewerkt en ook spannende momenten.

Muziek van Hans Zimmer maakt het werk helemaal af.

een goede actiethriller.

3,5 sterren.

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film af en toe wat onlogisch.

Veel aktie.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige actie/thriller met flink wat actie-scenes zoals we die van woo gewend zijn. veel schietwerk en vele explosies volgen elkaar op. en dat is maar goed ook, want het verhaal is vrij middelmatig. dus dat compenseert weer een beetje. verder wel weer prima acteerwerk van travolta en ook slater. een aanrader voor de actiefan natuurlijk. en actie bevat deze film nogal veel. prima entertainment, alleen al door de badguy rol van travolta. 3,5 sterren.

avatar van 606

vermakelijke film en veel actie en leuk verhaal.

3,5 ster

avatar van nightbreed

nightbreed

Ongeloofwaardig maar zeer genietbaar

avatar van Demoniac

Demoniac

Het verhaal is vaak onlogisch, ongeloofwaardig, maar de actie is prima en af en toe humoristisch. Echt zo'n simpele actiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Sjaako

Sjaako

Ongeloofwaardig en kon mijn aandacht niet vasthouden...

avatar van niethie

niethie

Toen ik nog helemaal gek was van dit soort filmpjes (alweer wat jaartjes terug dus) vond ik dit heel erg leuk, slater en travolta waren (dacht ik) wel een leuke combinatie en natuurlijk waren de gebruikelijke typische Woo actiescenes weer erg cool, verder kan ik me er weinig van herrineren behalve dat ik me er prima mee vermaakt heb, daarom-

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

kga vanavond kijken op 2be:, ben benieuwd,, de trailer zag er wel goed uit ! voorlopig zou ik zeggen 3.0* maar moet wel nog kijken dus ik stem nog niet! :,

avatar van Woutrr

Woutrr

Nja, op zich een goede film, maar vaak heel onlogisch en die mensen lijken zowat onsterfelijk
ondanks dat was 'ie toch wel vermakelijk

ook stom dat: ze niet op die bom mogen schieten, want hij zou kunnen afgaan... maar uiteindelijk ontploft heel die trein, die bom vliegt in het rond.. en dat is niet erg????

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ik moet Woutrr gelijk geven.
Het verhaal is erg onlogisch en de pijndrempel van de personages ligt heel wat hoger dan IRL. Zo is er het volgens mij totaal onrealistische aan de trein hangen en volledig afgeschuurd worden van Hale (Slater), die nadien echter lustig verder kan vechten.
Ook de scene waarin Slater achterin de jeep kruipt om een soort brandbom te maken getuigt van een totaal gebrek aan realisme. Zijn achtervolgers rijden op dat moment immers juist achter hem en beschikken over geweren. Zo moeilijk zou het dan ook niet mogen zijn voor getrainde mariniers om hem even om te leggen.
Een laatste ongerijmdheid die ik hier even aanhaal is het feit dat Slater en die parkwachter er tot twee maal toe in slagen te voet de slechteriken met jeeps in te halen.

Maar kom, indien we al deze onwaarschijnlijkheden wegdenken blijft er toch nog een klein beetje leuk amusement over.

avatar van janus

janus

ongeloofwaardige film , verhaal gaat nergens over en is onrealistisch, veel actiescenes die natuurlijk weer goed aflopen voor de good guys.

1.5 ster