• 9.109.923 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: John Travolta, Christian Slater en Samantha Mathis

Releasedatum: 4 april 1996

Plot Broken Arrow

"Prepare to Go Ballistic."

Vic Deakins en Riley Hale worden op een geheime missie gestuurd met aan boord nucleaire wapens. Tijdens deze missie ontdekt Hale dat Deakins een meesterlijk plan heeft uitgebroed om in het bezit te komen van deze levensgevaarlijke wapens. Terwijl de klok doortikt en de levens van miljoenen op het spel staan, zet Hale met behulp van hetgeen dat hij van zijn vroegere maat geleerd heeft alles in om Deakins dodelijke spel te stoppen.

Vic Deakins

Chairman, Joint Chief of Staff

Secretary of Defense Baird

Lt. Colonel Sam Rhodes

avatar van Theunissen

Deze film was destijds behoorlijk geflopt in de bioscopen. Ondanks dat vond ik deze actiefilm nog wel redelijk om naar te kijken en was het verhaal ook niet echt slecht. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de uitvoering en dat is vooral te danken aan de cast die er toch nog iets probeert van te maken en dan doel ik natuurlijk vooral op John Travolta (in de rol van de slechterik) en Christian Slater. Die Samantha Mathis mocht er overigens destijds wel wezen. De actie is best verdienstelijk en visueel zag het er allemaal niet onaardig uit. Deze film is zeker geen hoogvlieger, maar echt heel slecht vond ik het nu ook weer niet. Deze film valt echt in de categorie van "leuk om eens gezien te hebben".

avatar van Marbles

Marbles

vreemd dit. ik dacht aan een heel andere film, ook met een vliegtuig en ik dacht drugs.

ik zit met mijn broertje te kijken en erger me rot aan die flut film.

avatar van Dk2008

Dk2008

Barslechte film dit. Volgens mij zit Travolta in de de verkeerde film. Vervelende dialogen al aan het begin van de film. Daarna actie van het niveau ook niet bepaald avondvullend, tenzij je van een hoop ge-kill houdt. Hoe men bij IMDb aan het genre comedy komt is me ook een raadsel. 2.0

avatar van Arapaho85

Arapaho85

Deze film begint met een bokswedstrijd tussen majoor Deakens en kapitein Hale, Hale krijgt verbazend veel klop op zijn kop, eigenlijk alleen maar klop op z’n kop.
Bijkomend is dit dan ook nog eens een scène waarbij je veel te duidelijk kan zien dat deze ook nog eens in duizend en één takes geschoten is. Bij de laatste slag gaat Hale dan (eindelijk) te gronde.
Mocht dit echt zijn dan zou die persoon heel de avond barstende hoofdpijn hebben en snakken naar een pijnstiller, maar sterker Hale heeft nog genoeg kracht om samen met Deakens een oefening uit te voeren in een vliegtuig… bij nacht nog wel met aan boord 2 echte kern (atoom) bommen.
Dit gaat uiteraard fout, één van de twee blijkt een verrader te zijn en dropt de kernbommen, beneden staan zijn handlangers deze al op te wachten.

Ik hield mijn afstandsbediening al in aanslag klaar om de film weg te zappen. Het leek mij even een hersenloze actiefilm te worden zoals er in de jaren ’90 wel meer gemaakt zijn: zie oa de films van Steven Seagal en JC Van Damme.
Maar dan kwam opeens de “Sir, please turn around”- scène en dat veranderd alles wel, dan merk je dat John Woo wel een vakman is die een actiescène interessant kan maken, dat gedreig met mes en revolver was wel goed eigenlijk.
De actiescènes stapelen zich op, we krijgen een autoachtervolging en vervolgens een confrontatie in een oude mijn.
Woo is zonder meer de redding van deze film en de tweede is Hans Zimmer de componist, die twee gecombineerd, zorgen (vooral bij de mijn-scène) best wel voor een groot vermaak en dat is des te meer omdat de mijn er echt wel fake uitzag.
Het acteerwerk …, Slater zet een sympathiek personage neer als kapitein Hale en overtuigt mij de gehele film net als Samantha Mathis dat doet als de park ranger die hier ongewild in betrokken geraakt.
Travolta dan, acteert super macho op z’n kicks,
de andere mannelijke acteurs (de rest van de cast dus) acteren om ter hardste macho met als hoogtepunt Howie Long als Kelly met - nadat hij zijn Chief gedood heeft-.. héhéhé ik ben ook een machoman – krack mijn nek - all clear!
Even een pauze met als afsluiter de climax op een trein.
Dit is ook puur vermaak, Hale die in zijn eentje op die trein springt gedekt door een helicopter; het zorgt wel voor goede actie met de nodige exploties.
Wanneer Travolta dan voor de 100ste keer nog eens met die knopjes prutst van de (overgebleven) bom, is er nog even een vechtpartij tussen Slater en Travolta terwijl de bom tikt met nog 2 minuten voor explotie, dit had perfect alles kunnen verpesten maar Woo en Zimmer redden opnieuw de boel.
Slater krijgt goed beet en wanneer hij dan met een knietrap de halve kin van Travolta openlegt, is het doef en doef en doef en doef, allemaal op Travolta z’n kop begeleid door de muziek van Zimmer.
Ten slotte is de actie gedaan en de film is dan ook gedaan.

Het verhaal is knudde, maar Slater, Mathis, Woo en Zimmer redden dit zaakje, deze film beviel mij boven alle verwachtingen, het is een luchtige, vermakelijke en vakkundig in elkaar gestoken actiefilm! 3,5*

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Oeeei oei oei, twee nucleaire raketten worden gestolen en mastermind achter deze actie is lunatic John Travolta. Samen met Christian Slater is hij werkzaam bij de luchtmacht, maar door een laffe streek laat ie de bommenwerper waarin ie samen met Slater zat, crashen in Utah en denkt dat ie er zo uit kan piepen met die nucleaire shizzle. Ja, mooi niet dus he! Slater is niet van gisteren, komt stomtoevallig een vrouwelijke parkranger tegen en samen binden ze de strijd aan. Als dat maar goed gaat...

Tsja, Broken Arrow is weinig onorigineel en redelijk fout. Het heeft suffe dialogen, veel actie en ook veel explosies. Dus qua wegkijkfactor zit het in orde. Maar voor de rest is het een weinig uitdagende film die enkel van de kijker vereist om de clichés maar voor lief te nemen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Heb wel genoten van deze film boordevol actie.

Het verhaal is niet erg origineel, maar voor anderhalf uur vermaak zit je wel goed.

avatar van TronMan

TronMan

Nette actie film. Al staat Travolta ,soms gewoon een Nicolas Cage imitatie te doen, overdreven acteer werk. lachwekkend. Slater werkt hierin met z'n toenmalige vriendin. Ze zaten samen ook in de film ; Pump Up The Volume uit 1990.

avatar van des1

des1

Leuker dan wat Woo een paar jaar later met MI2 deed. Travolta lekker over the top, met dat snifje alsof ie net wat gesnoven heeft.

avatar van jippie2010

jippie2010

Een 13 in een dozijn actie-film die niet vernieuwend durft te zijn.

Simpel vermaak maar stijgt nergens boven het gemiddelde uit.

Een standaard verstand op nul filmpje.

Niets meer en niets minder. *2,5

avatar van JoeyKijktFilms

JoeyKijktFilms

Gewoon een goede film, niets meer niets minder. Heb me wel er mee kunnen vermaken, maar sommige stukjes waren best nep en onorigineel. Actie is prima en er is redelijke spanning. Special effects soms niet al te goed, maar de film komt ook uit 1996 dus dat is wel te begrijpen. Niet een film die ik nog een keer terug zou willen zien, maar het was wel een goede film.

avatar van max cady

max cady

Leuke film in die tijd. Weinig van over nu. Travolta zegt in

de film “I said goddamn!” hetzelfde wordt grappig genoeg door Mia Wallace gezegd in Pulp fiction.

avatar van stratmans

stratmans

goeie travolta, slater ook goed

avatar van IH88

IH88

“Would you mind not shooting at the thermonuclear weapons?”

Broken Arrow is een echte jaren 90 actiefilm. Travolta, Slater, John Woo en zijn stijlvolle en in slow motion geschoten actiescènes met veel close ups, veel oneliners en een vrouw in een wat ondankbare bijrol... De jaren 90 in een notendop. Het verhaal is belachelijk en Travolta en Slater hebben soms meer chemie en seksuele spanning dan Slater en actrice Samantha Mathis, maar dat komt ook door de regie van Woo. Niet te veel over nadenken en gewoon genieten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Explosieve actie van begin tot eind in de mooie decors rond de amerikaanse canyons. Verder was het verhaal rond die kernkoppen-diefstal volstrekt lachwekkend, met redelijk irritante hoofdpersonages Deakins en Hale, die voortdurend als kleuters bezig zijn om wie de grootste heeft. Sommige scènes zijn absoluut spannend en de explosies spectaculair dus voor meer dan dat bekijk je deze film niet.

avatar van Basto

Basto

Ik had gister zin in wat lawaaierige cinema en deze stond al een tijdje klaar voor herziening. Ik was eerder geen fan van deze Woo, maar Hard Target beviel laatst veel beter bij hetziening.

Deze blijft helaas wat aan de zwakke kant. Genoeg leuks hoor. Prima actie en genoeg lawaai, maar het film me op dat ik de fotografie buiten de actie om vrij lelijk vond. Saai belicht vooral, de hectiek ontbreekt. Het steekt schril af tegen bijvoorbeeld The Rock uit datzelfde jaar. Overigens verzorgde Zimmer de soundtrack voor beiden. Maar dat terzijde.

Daarnaast is het personage van Travolta wat te veel over the top en zijn motieven ontbreken. Skater daarentegen is juist weer wat te gewoontjes en eigenlijk geen match.

Krappe 3,5 voor de leuke actie.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

In de jaren 90 was ik fan van de over de top Woo films zoals Face Off en Hard Target. Maar nu blijkt wat een slechte dit eigenlijk is. Eigenlijk ieder karakter acteert over the top.. Travolta heeft geen uitstraling en is gewoon geen bad guy voor een militaire actiefilm. Maar het meeste cringete ik toch bin die Giles en bij dat grietje... Man wat slecht dit...

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Brok jaren '90 pulp waarvan ik vroeger de filmposter op mijn slaapkamertje hangen had. Tevens meende ik dat ik de film nooit gezien had, maar halverwege kwamen er toch wat dingetjes terug. Ik verwachtte er weinig van, mede door de cijfers, en kreeg er derhalve niet veel voor want super is het allemaal verre van.

Want laten we eerlijk zijn, dat begin met dat boksgevecht, wat een onzin is dat joh. Veel gezwaai, nog meer gebral en geen schade in de vorm van blauwe ogen of gespleten lip. Toch kon het niet serieuzer tussen de heren. En als ik dan toch met de slechte punten bezig ben zet ik op dat vlak even door want wat bezielt je een dergelijke oefening met echte bommen te doen...wat is daar het nut van? Het testen gaat om het Stealth gebeuren. Dan is er de voorspelbaarheid over het gehele geval, tja, uiteraard gaat het allemaal wel goed komen. Heel sterk komt deze Woo tot aan daar niet voor de dag.

Maar gelukkig heeft de film toch nog een paar leuke ingrediënten zoals bijvoorbeeld de verrukkelijke Samantha Mathis, geen straf om daar naar te kijken. Dan is Travolta zoals gewoonlijk lekker fout en op dreef als Deacon, is het moment met het scheerapparaat voor de microfoon best grappig en valt het geheel op als actie vol. Zoals bijvoorbeeld op de trein, het is allemaal wat over de top en te mooi, bijvoorbeeld hoe Hale uit de eerste humvee valt maar er toch weer in komt en in de lucht een pistool opvangt en zo...ja, het zijn allemaal sterke staaltjes net als op de trein. Had ik al gezegd dat Mathis veel goed maakt...?

Een voldoende zit er voor deze Broken Arrow niet in, een term die sinds 1950 al 32 keer van stal is gehaald voor een probleem met een nucleaire wapen, en achteraf blijk ik de film al eens gezien te hebben. Afijn, de film is een typisch voorbeeld van jaren '90 pulp dat vlot, actievol en niet te moeilijk moet zijn en dat is gelukt.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Prima gemaakte actiethriller, het verhaal is niet echt geloofwaardig en ook eigenlijk de rest van de hele film ook niet haha. Maar dat mag de pret niet drukken, hij is gewoon leuk om te zien, de actiescenes maken dat dan ook meer dan voldoende

avatar van schram101

schram101

Geen onaardige Woo met een coole Travolta en de ultieme antiheld Slater. De slowmo’s vliegen je weer om de oren zoals we gewend zijn maar Woo kan natuurlijk prima een actieprent regisseren. Zeker de vuurgevecht en ontploffingen. Verder duurt het allemaal niet te lang gelukkig en is gefilmd op een erg fraaie locatie.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Jaren geleden gezien (ik denk zelfs voor ik lid werd van deze site) en nu maar eens herzien. De 2,0* die ik had staan was ook wat laag voor mijn gevoel maar ik was enorm benieuwd wat ik er nu van zou vinden.

Al met al een prima actiefilm. Inhoudelijk weinig bijzonder maar zeer vakkundig gemaakt (laat dat maar aan Woo over) met een hoop ontploffingen, redelijk tempo en enkele acteurs die uitstekend passen bij hun rol. Wel is de koek na pakweg een uur een beetje op en de actie die nog volgt is vooral een herhaling van zetten zonder dat de film dan nog eens in een echte overdrive gaat. Verhoogd naar 3,0*.