Genre: Horror / Komedie
Speelduur: 90 minuten / 100 minuten (unrated versie)
Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Alex Chandon
Met onder meer: Jo Hartley, Seamus O'Neill en James Doherty
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Inbred
"They came in peace but left in pieces."
Vier jeugdcriminelen en hun bewakers begeven zich naar het afgelegen dorpje Mortlake in Yorkshire om er hun gemeenschapsdienst te vervullen. Een klein incident met een aantal lokale jongeren escaleert in een bloederige nachtmerrie voor de groep.
Inland Rabbit
Ben ik dan de enige met zo'n hoog cijfer, voorlopig? Ik weet ook niet of ie blijft staan, NoT igeeft wat dat betreft een beetje een vertroebeld beeld. Genoten heb ik wel hiervan.
De film kent een te lange aanloop (30 minuten) en dat is dan vooral merkbaar bij het Night publiek. Als de film eenmaal zn troeven prijsgeeft, is het vooral genieten van een kruising tussen harde Engelse jeugdhorror en Calvaire.
Hoewel, door Calvaire te noemen spoil ik misschien een beetje. Het is een bizarre stijl switch, die niet compleet uit de lucht komt vallen, maar wel nogal bruut breekt met het uitgestippelde plot. Een stel geschifte dorpsbewoners houdt er nogal een pikzwart gevoel voor humor op na en daarbij hebben ze "passende" hobby's gevonden.
De kills in deze film zijn echt hard (en vaak ronduit smerig), maar de gehele sfeer eromheen is uiterst komisch en bevreemdend. Ook kiest het qua plotverloop zeker niet de makkelijke weg.
Ja, ik kon hier wel om lachen. Buiten de bizarre setting van NoT is het nog even afwachten of/hoeveel de film gaat dalen in beoordeling. Voor nu een dikke 4*
tattoobob
Nou zo extreem was ie niet.
Mwoa het ligt er natuurlijk aan wat je gewent bent
Leuk horrortje,leuke engelse humor,ja zeker geslaagt.
Minpuntje:bij de kills en cuts(het smerige gedeelte dus)vond ik het niet al te mooi afgewerkt uitzien erg jammer.
Je kon heeeel duidelijk zien dat ze er wat met de computer tussen hadden gepropt!!!!
Ieder voor zich natuurlijk maar deze haalt de top tien voor mij niet!!!!
Desondanks zeker niet slecht
Bottleneck
Haha heerlijk zo'n überlomp filmpje, wat een vunzige en stoffige plattelandslucht ademt het uit. Een groepje jongeren met een Ricky Gervais-achtige leider versus Engelse 'hillbillies'; is weer eens wat anders, vooral ook met die accenten.
De aanloop duurt iets te lang maar daarna gaat het los en wordt Inbred een bloederige mix van een hele zooi films zoals Children of the Corn, Texan Chainsaw Massacre, met aan het hoofd een bijna even geschifte kloon van Captain Spaulding, wat een figuur
Hier en daar ligt het er allemaal erg dik bovenop, de weirdness komt in het begin wat geforceerd over, maar die glimlach gaat er niet meer vanaf. De gore is leuk en de kills zijn expliciet en soms origineel en onverwacht (vooral die laatste
). Dan heb je altijd een streepje voor op de rest; mooi als zulke filmpjes eens opduiken in het genre. 4* vooral ook omdat ik me erg vermaakt heb.
$pecial
Vermakelijke film die vrij traag op gang komt. Het mocht naar mijn mening nog iets geschifter en de bodycount mocht tevens wat hoger. De gore is goed, maar niet zo extreem als ik had gehoopt.
Halcyon
Typische hillbilly-horror die mooi leentjebuur speelt bij films als Deliverance, Southern Comfort, Two Thousand Maniacs! en Calvaire. Klinkt veelbelovend, maar toch treedt Inbred nergens uit de schaduw van de grote voorbeelden, enkele bevreemdende en bizarre scènes daargelaten. Probleem is de zwartkomische ondertoon die iets te zwaar aangezet is, enerzijds, en het gebrek aan écht choquerende momenten anderzijds. Een beetje vis noch vlees, al spatten er genoeg ingewanden over het scherm en komt de liefhebber van rare snuiters beslist aan zijn trekken.
Weinig typisch.
Net de combinatie van het absurde met het komische en gore maakt dit tot een zeer eigen combinatie. Ik zou geen films weten die eenzelfde sfeertje hebben? Calvaire komt misschien nog het dichtst in de buurt, maar deze film richt zich toch sterker op humor.
Leuk begin alvast, de luchtige toon laat al doorschemeren dat het geen horrorfilm zal zijn die het van de spanning moet hebben. Na de eerste keer The Dirty Hole weet je het eigenlijk al wel, maar toch weet de film nog te verrassen. Iets explicieter en directer dan gedacht en af en toe echt lekker ziek.
Vooral het toneeltje mocht er zijn, de tweede kill daar was niks minder dan hilarisch. Verder een perfecte rol van de barman, een erg leuk themenummertje en een paar erg memorabele scenes. De gehele sfeer is misschien net niet duister en/of grimmig genoeg om het volledig geslaagde zwarte humorfilm te maken, maar het is zeker één van de grappigere horrorfilms die ik de laatste maanden gezien heb.
Echt jammer dat de laatste tijd dit soort positieve uitschieters niet eens boven een gemiddelde van 3.0* uitkomen.
FillumGek
Met zo'n titel mag het toch niet misgaan? Een horror over een groepje inteelt uitschot die genadeloos en het liefst met wat humor hun slachtoffertjes als speeltje gebruiken gaat er bij mij altijd in. Deed me regelmatig ook een beetje denken aan House of 1000 Corpses, al komt dat ook door de barman-schmink denk ik. Ook Calvaire wordt hier boven regelmatig genoemd, maar die moet ik snel eens herzien.
De opbouw is helaas wat traag. Opvallend dat het over vier jeugdcriminelen gaat, terwijl ze geen van allen (misschien Dwight een beetje) crimineel gedrag uitstralen. Ze zijn behoorlijk vriendelijk en luisteren als makke lammetjes naar hun begeleiders. Had toch wel wat opstootjes verwacht. Zodra ze, na het iets te lange intro, de bar instappen wordt het pas echt leuk. Zelden zoveel freaks bij elkaar zien, en de sfeer wordt meteen een stuk beklemmender. De sfeer in de film is sowieso best naar, perfect dus.
Vanaf dan is het verhaal al een beetje uit te stippelen al komen er toch een paar scenes voor die ik niet had verwacht. De show is geniaal en maakt de barman meteen tot een personage die nog wat langer bij blijft. Kereltje met zijn korte armpjes en hamertje zag er ook niet al te gezond uit. De kills die worden gemaakt in de film zijn bijna allemaal origineel en vooral met extreem veel smerigheid in beeld gebracht. Soms iets te duidelijk computerwerk, maar net zo vaak ook heerlijk smerig. Dikke pluspunten.
Die smerigheid wordt goed gecombineerd met zwarte humor. De blije muziek en dans van de dorpsbewoners na het succesvol slachten van iemand is hilarisch. Het einde kwam niet onverwacht, maar is precies goed. I want more!
Voorspelbare voortandjes.
Het is de onderliggende laag humor die Inbred uiteindelijk van een teleurstelling redt. De moorden zijn absoluut smerig, maar doordat men zo expliciet en ludiek te werk gaat is het hier de lach die overheerst. Al zal bij eventuele tere zieltjes het lachen snel vergaan, want het gaat er heftig aan toe tijdens een paar scènes.
De voorspelbaarheid druipt overal vanaf echter en er is duidelijk goed opgelet tijdens allerlei andere genregenoten. Wie de clichés niet erg vindt en het overdreven inteeltvolk de plastic voortandjes vergeeft, wacht een aardig filmpje. Onderhoudend en vermakelijk, maar nergens boven de massa uitstekend helaas.
Redelijk.
Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.
Matige horror die alleen gaat over slachten , slachten en slachten verder geen spanning of enigszins subtiele opbouw. Wel leuk om in een paar dagen weer Jo Hartley te zien ik zag ze een paar dagen geleden nog in Ill Manors.
Macmanus
CGI-Gore Show reel.
Voor wie The League of Gentlemen kent is dit qua absurdisme en humor niet nieuw. Papa Lazarou. Verder is het natuurlijk ook allesbehalve origineel. Niet het ergste imo. Probleem zit hem vooral in de slappe afwerking, uitgezonderd de CGI gore. Waar duidelijk de kracht van het team ligt. Maar de slappe afwerking zit hem dan ook in de rest. Verhaaltje bouwt oersaai op (nergens grappig) en dan komen de bewoners van het dorp. Maar die zijn helaas matig gecast. Ze hebben wat raar geknipt haar of een nep gebitje in, maar in alles zie je dat het gewoon "normale" mensen zijn. Zo komt die oversekste nertsman niet over en de andere oversekste wortel jongen ook totaal niet. (zou me niks verbazen als het ook vooral vrienden en kennissen waren als extras) Enige die redelijk stand houd is de leider.
Ook de setting mocht nog wat extra aankleding gebruiken. Dit soort Engelse plekjes hebben al veel met zich mee maar toch is er meer nodig om het echt sfeer te geven. Vooral de interieurs.
Enige wat overblijft zijn de niet onaardig uitziende kills en wat humor (ook niet veel). Dat maakt het afzit waardig maar niet veel meer dan dat.
2 sterren.
Keane1983
Het verhaal is meer dan vermakelijk hoewel er hier en daar wat irritatie puntjes inzitten.'
Gore zit er volop in en ook lekker in beeld gebracht.
Setting is goed, score lekker lugubber, acteerwerk is redelijk.
Tja, over de castleden valt wat te zeggen dat ze "lelijk" zijn...maar aan de andere kant...hadden er weer knappe mensen in gezeten, dan wat het weer een te hoog "bimbo" gehalte.
Humor is gitzwart en leuk verwerkt in het verhaal.
Ik heb me meer dan kostelijk vermaakt met deze horror/slasher.
Van mij een 3,5*
Tonypulp
Zie het zelf vooral als een Britse 2001 Maniacs en geen Calvaire of wat dan ook. Met een duidelijke ster (geen Englund, maar een geweldige Seamus O'Neill als kroegbaas Jim) in het midden en flink wat gestoorde capriolen eromheen. Het hele show gebeuren is geweldig, met als ultiem hoogtepunt de tweede act natuurlijk. Bizar! Doet er wel wat lang over om op gang te komen en voelt weinig sympathiek aan, maar qua (CGI)gore heeft dit misschien zelfs wel de potentie een bescheiden culthit te worden. Fun fun fun!
Inbred is een film die het moet hebben van de expliciete beelden en het maffe inteeltvolk van een afgelegen dorpje. De opbouw is helaas te tergend langzaam en het duurt dan ook drie kwartier voordat er eindelijk wat gebeurt in de film. Helaas wordt er ook niet goed gebruik gemaakt van een -in potentie- fantastische setting wanneer het stel een treinenkerkhof bezoekt. Iets wat de hele film eigenlijk kenmerkt: Een leuk uitgangspunt, maar ondanks de fijne gore en de maffe locals weet de film verder eigenlijk net te weinig te bieden om goed te zijn.
schram101
Vrij maf filmpje dat na het belachelijk lange intro gelukkig nog wat vieze kills kent maar geen voldoende waard is. Zoals gewoonlijk zijn de meeste personages hufters, zijn de slechterikken een stel freaks en gaat iedereen dood. Het einde is nog wel aardig, daarom nog een redelijk acceptabele beoordeling.
dvdcrusher
lekker gore, sadistische en af en toe humoristische horrorfilm die van het begin tot het einde hetzelfde niveau kan houden en dit met een knipoog naar andere horrorklassiekers als The Texas Chainsaw Massacre, The Hills Have Eyes en Wrong Turn. In tegenstelling met wat ik had verwacht haalt hij hier nog een vrij goede score. Laat ik die score als liefhebber van het horrorgenre nog wat opkrikken en deze genietbare horrorfilm 4 sterren geven
Kondoro
Inbred
Dit is al weer een tijd geleden zeg, dat ik deze film heb gezien! Welcome by the CREEPshow! Nee, even zonder gein: deze film was toch wel mijn allereerste HORROR film ooit! Een kameraad van me zei, en dat weet ik nog als de dag van gister: "Je moet serieus Inbred eens kijken, zullen we dat nu doen?". Waarop ik wel twijfelde, horror, nog nooit gezien! Maar, al die verhalen die je er over leest dat het super eng en spannend is (genre in zijn geheel). Toch, heb ik me zitten genieten! Met heerlijke slachtingen en dodelijke momenten heb ik, toch nog wel met spanning, gekeken naar deze film! Leuk om eens mee te nemen! Verhaal gaat eigenlijk nergens over maar het concept is zeker niet slecht! Ook leuk dat ik hem weer tegen ben gekomen! Was er al naar opzoek!
john mcclane 2
Tijd geen Britse horror gezien.
En dan is dit een goede toevoeging tot het genre ( torture)
Het zijn ook de Britse varianten op de hillbilly,s die hiertegen flink mogen huishouden.
Maar dat kan ook niet anders met de titel inbred.
Het duurd even voordat de show begint
Maar dan word het lekker raar en vooral erg grof met genoeg gore.
De humor zit hem er in dat de kills af en toe zo grof, raar en bizar ( soms onrealistisch ) zijn dat je er om kunt lachen .en natuurlijk de "hilbilly,s" zelf.
De eerste helft word besteedt aan het introduceren van de probleem jeugd ,en alhoewel er weinig gebeurd , kijkt het aardig weg.
Als over de top gore je ding is ,,,is dit voor je weg gelegd .
maar dat mag duidelijk zijn.
Vond het zelf wel heel erg grof
Dikke 3 van mijn kant.
sinterklaas
Leuk en fout weer!
En ja, er zijn er al zoveel van gemaakt. Zowel op een grimmige als humoristische manier. Deze maakt er een kruising van. Er hoeft niet veel over uitgelegd te worden. Echter gaat het hier nu een keer niet over een autopech, maar gewoon over een dienst die vier delinquenten moeten ondergaan... op een wel heel verkeerde plek waar de begeleiders flink spijt van gaan krijgen.
Ze zijn in het gebied van een een of andere gestoorde burgerschap. Al bij de kennismaking in de kroeg weet je al meteen dat het niet goed zit, en wat ook die zogehete spekzwoertjes zijn. Echter wordt de boel met een korrel zout genomen en gaan de vier schoffies aan de slag. Maarja, wat er gebeuren zou moeten, gebeurt.
En zo worden ze al snel het doelwit van deze gekken. En niks blijft ze bespaard; van een macaber theaterspel met de strontverdrinking tot het gespetter van bloed, ingewanden en je weet het gebruikelijke wel. Echter wil het wel spannend blijven, want wie van de goedzakken zal het overleven?
Het acteerwerk is ook zeker niet slecht. De aanwezigheid van Kate was fijn, en vooral Tim en begeleidster Sam waren erg cool. De andere partij; dat inteeltgespuis, zette de rollen wel op een zo'n dergelijke manier neer dat je ze als kijker ook echt ging haten en verafschuwen. Mede misschien dankzij de rituelen die ook op een cynische zwarte manier werden neergezet. Erg overtuigend.
Heerlijk was het ook als er weer eens een van die bruten werd afgeslacht.
En tsja, het einde... Zat die eraan te komen of niet?
En dan die fanfare, met de koren en dansjes...
joolstein
Een groepje van vier probleemjongeren en hun twee maatschappelijk begeleiders trekken naar Yorkshire Dales waar ze vlakbij in het fictieve dorp Mortlake, een huis hebben gehuurd, voor een gemeenschapsdienstweekend. Uiteraard herbergt het dorpje nogal gestoorde dorpelingen. De film dankt veel aan zijn speelse stijl en de uitgezochte locaties. Het duurt wel even voordat het op gang komt, het neemt de tijd om kennis te maken met de personages, zonder enig bloedvergieten. Maar uiteindelijk resulteert het in een toffe bloederige bedoening… Het is zeer goed gemaakt, zeer goed geacteerd, en er is de satire en zwarte humor waar ik dol op ben! Vaak zit humor ook goede horror in de weg maar hier toont men smerig geweld die verontrustend dicht bij de realiteit blijft met een verontrustende vrolijkheid. De overgrote meerderheid van de gore-effecten zijn praktisch, CGI werd gebruikt voor een laatste digitale Touch. En ooooh, wat werd ik op mijn wenken bedient met de manieren waarop de slachtoffers aan hun einde komen! Waarbij de hoogtepunten zitten in iets wat ze "de show" noemen en te maken hebben met een paard en een giertank. Die waren gaaf en origineel! Geweldige krankzinnige film die zowel vertrouwd maar ook verfrissend aanvoelt met door de zoete primitieve moordende geweld.
jordandejong
Wat een film!
Completely bonkers Britse hybrid tussen The Hills Have Eyes en 2001 Maniacs. Fantastisch!
Humor, over the top gore, inbred creatures... Het heeft echt alles. Zelfs een onverwacht macaber einde. Enorm fijn geacteerd ook. Sheamus O'Neill steelt de show, maar ook de rest van de cast is oprecht zeer behoorlijk.
Had wel een vervolgje mogen krijgen deze.
Shadowed
Herzien. Er gaat een halfje vanaf omdat de verrassing er een beetje af is, maar de humor werkt nog altijd aanstekelijk en regisseur Alex Chandon pakt bijzonder lekker door met het bloedvergieten. Inbred gaat nadrukkelijk op zoek naar de onvoorspelbaarheid en dat is binnen dit soort werelden altijd welkom, jammerlijk is dat de sfeer zelf niet helemaal uit de verf komt. Het hillbilly-gevoeltje wordt iets te makkelijk benadrukt en de uiteindelijke ontknoping mist wat peper op de hamburger, maar Chandon slaagt er gelukkig wel in om een film te dirigeren die erg op zichzelf gericht is en weinig moet hebben van de gebruikelijke genreclichés.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Wai Dor Lei Ah Yut Ho