• 9.372.253 stemmen

Met onder meer: Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Chan Dagelet

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 september 2011

Plot De President

We zien Nederland, vijf jaar na nu. Nederland, moe geworden van haar in zichzelf verwarde eindeloze geprietpraat, besluit de monarchie en de parlementaire democratie af te schaffen en zichzelf uit te roepen tot republiek. Dan ziet men in een aspergestekende jonge Marokkaan een nieuwe volksheld en wordt hij de eerste President van Nederland.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

gauke schreef:

Een voorbeeld hoe slecht het (in het algemeen, op enkele uitzonderingen na) gesteld is met de Nederlandse speelfilm (dit in tegenstelling met de jeugdfilms). Een onzinnige, stomzinnige, voorspelbare, rommelige en schaamteloos platte, zogenaamde multicultikomedie. Het plot is onlogisch, mist inhoud, diepgang en fantasie, is vlees noch vis en de flauwe, melige grappen ergeren je eerder dan dat ze op je lachspieren werken. De personages tenslotte worden als karikaturen neergezet.

vindt je 1 ster nog te hoog verder helemaal eens met de omschrijving. Kansloos dit.

avatar van fab.iann

fab.iann

Oerslecht. De slechtste film die ik ooit heb gezien...

Jammer dat Matthias Schoenaerts zich ook voor dit soort films leent.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Kom op nu, afgezien van dat de film helemaal nergens over ging, wat juist ook het hilarische was van het geheel, waren de typietjes van Frank Lammers en met name die van Schoenaerts echt bijzonder geniaal. Veel dubbel gelegen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Het anti-PVV/VVD-statement is sneu, de film is irritant druk en chaotisch, het einde moralistisch, er worden een hoop lijntjes uitgezet zonder dat het ergens echt écht concreet wordt en de vele accenten gaan irriteren. En tóch, tóch.... het had wat. Camera van Rolf Dekens is altijd een pluspunt, ik vond het erg prettig om Matthias Schoenaerts een keer in een komische rol te zien en er zaten hier en daar best wat grappige dingen tussen. Overigens moest ik heel vaak denken aan de politieke situatie onder Berlusconi in Italië zoals ik me die voorstel, met dat hilarische spelprogramma.

avatar van vaneijck

vaneijck

Ondanks slechte film wel erg droge humor. Meerdere malen dubbel gelegen van het lachen!

avatar van m1701

m1701

Tja film viel wat tegen.

Duurde soms veels te lang en miste ook wat verhaal

genoeg voor een keertje

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Mensen als "Gauke" hieronder neem ik serieus omdat ik ze al wat langer ken op deze site en zij ongeveer mijn smaak vertegenwoordigen.

Deze film ga ik dus niet kijken want er zijn zoveel andere die nog gezien dienen te worden en een film die met krap aan 100 berichten zo laag scoort is niet voor mij de moeite waard.

En dat is jammer, want als ik het verhaaltje lees dan geloof ik dat je best een aardige Nederlands- talige film had kunnen neerzetten. De plank gemist? Ik zal het nooit weten!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Vorm je eigen mening? Misschien raak je nog blij verrast?

avatar van Zinema

Geen gelach.

Ondanks dat er de laatste jaren steeds vaker vaderlandse producties zijn die de concurrentie met het buitenland moeiteloos aankunnen, zijn er uiteraard nog steeds mindere broeders. Dit is vlees noch vis en weet –- dodelijk voor een komedie - –vrijwel geen een lach te genereren. Een hele prestatie met zo een cast.

Onvoldoende.

avatar van bartbart

bartbart

Jajajaja het is natuurlijk niet de beste film maar ook zéker niet de slechtste. Ik moest een paar keer echt lachen maarja het is voor de rest niet heel goed. ?

avatar van Timmy757

Timmy757

Niet best, enige grappige was 'plop het balletje'.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Als voorstander van de multiculterele samenleving moet het toch van mijn hart hoe belabberd het gerepresenteerd wordt in de vaderlandse cinema. Vrolijke marokkanen waren met Shouf Shouf Habibi nog enigszins verfrissend, maar nu is het een verschrikkelijk irritante gemeenplaats geworden. Zo ook bij de President, waarin politieke satire verward wordt met melige woordgrappen en ordinaire slapstick. Het zegt wel genoeg dat mijn enige lach ervanaf kon toen het hooofdpersonage in een plas water viel. Ongelofelijk ook dat een ooit veelbelovende regisseur als Erik de Bruyn zich geleend heeft voor deze kinderlijke rotzooi.

avatar van ILDIB

ILDIB

kinderachtige ellende. ovet de top met vreselijke stereotiepen..

avatar van bartbart

bartbart

Viel erg mee vanwege de lage score,

Eerste half uur was hilarisch maar zakt wel erg in later.

avatar van EWJ80

EWJ80

Van deze film had ik meer verwacht

daarom kom ik niet anders

avatar van joshua1988

joshua1988

wat 'n wanvertoning en een verspilling van alles!

avatar van Beautiful Mind

Beautiful Mind

Dwaas, dwazer, dwaast.

avatar van Superboy

Superboy

Deze stond op Videoland. We hadden zin om met de kerst iets meligs te kijken. Dus we koen voor deze "Comedy". Na een half uur uitgezet. Kromme tenen van de ergernis, en niet 1 lachmoment