• 9.376.078 stemmen

Met onder meer: Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Chan Dagelet

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 september 2011

Plot De President

We zien Nederland, vijf jaar na nu. Nederland, moe geworden van haar in zichzelf verwarde eindeloze geprietpraat, besluit de monarchie en de parlementaire democratie af te schaffen en zichzelf uit te roepen tot republiek. Dan ziet men in een aspergestekende jonge Marokkaan een nieuwe volksheld en wordt hij de eerste President van Nederland.

avatar van Prudh

Prudh

Wouter schreef:

Op zich kan zulks natuurlijk prima met humor.

Zowel de satire als de humor zijn verschrikkelijk ondermaats. De enige satire komt voort uit een personage dat niets anders roept dan: "alle buitenlanders het land uit." De boodschap luidt daarnaast: "als je lief doet voor elkaar, dan komt alles goed." Najib Amhali vertelt dat even doodleuk in de camera op het einde van de film. Dank je Najib, weer wat geleerd. Vlak, plat en verschrikkelijk flauw allemaal. Waardeloze film die zelfs voor de tieners (die als doelgroep bedoeld zijn) waarschijnlijk slecht te verteren is. Matthias en Frank: ik zie ze liever in Rundskop of De Bende van Oss.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Vervelende en allesbehlave grappige komedie. Zoals gezegd, die boodschap van de multiculturele samenleving zit er goed in en daar wordt het niet beter op. Bijrollen zijn waardeloos en de casting van Dirk Zeegenberg is hopeloos verkeerd gegaan want hij had me onlangs in Simon echt wel laten zien dat hij een sirieuze rol neer kan zetten. De muziek is volop aanwezig en als een nummer stopte was dat vaak binnen één seconde waardoor je opeens zo'n harde klap krijgt en dat is lelijk. De tortelduifjes Najib Amhali en Charlie Dagelet kwamen als enigste nog redelijk uit de verf maar zij hebben te weinig screentime om dit slappe geheel nog recht te kunnen trekken. Een saai plot met stereotype personages en belabberde humor.

avatar van C28

C28

de humor zit er wel in, zie ook meteen de mensen die het de buitenlanders niet gunnen,

ik geef het een 5 om het feit dat de boodschap heel erg duidelijk is en iedereen over 1 kam wordt geschoren terwijl wij zelf (nederlanders) erger zijn.

NAJIB GA ZO DOOR!!! PERFECTO !!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Behoorlijk rampzalige film. Geen probleem om allochtonen in een wat positiever daglicht te zetten, maar dit is gewoon zielig. Autochtone Nederlanders worden neergezet als sullen, en de kinderachtige verwijzingen naar bijvoorbeeld Geert Wilders (het logo van de rechtse vrouwelijke politicus haar partij is een vogel) en andere politieke actoren is flauw. Is dit nou de realiteit volgens de regisseur? Rechtse politici die elke buitenlander het land willen hebben vs. vrolijke sympathieke Marokkanen? Najib Amhali was nog wel enigszins geestig, maar uiteindelijk wordt elke allochtone rol gespeeld met in het achterhoofd "Laten we lekker druk en gek doen dan is het allemaal wel grappig". Maar zo werkt het niet, want je hebt ook goede grappen nodig en die zijn er simpelweg niet. Waarom wordt dit in vredesnaam gefinancierd en niet een wat diepgaander verhaal, of een simpelweg grappige komedie die er niet overduidelijk op is gericht om de multiculti-maatschappij de promoten. Verhaal is totale bagger en de dramascenes zijn om te huilen zo slecht. Nergens is het oprecht, mede door het zeer matige acteertalent van Achmed Akkabi. Het leukste personage vond ik nog die sukkelige spindoctor (?) van de mannelijke tegenstander van Joesoef.

1,5* omdat de eerste helft nog wel een beetje kijkbaar was.

avatar van Elineloves

Elineloves

Dit was totaal niet grappig. Vervelend, irritant, rottige accenten, onverstaanbaar gebrabbel, niet komische situaties, achterlijke mimiek en een verhaal waar je acuut diarree van krijgt. Waarom leent Najib zich hiervoor? Cabaret, leuk hoor. Maar stop met die films! Akkabi is ook een ware teleurstelling gebleken. Normaal nog wel te doen, maar deze film is gewoon vreselijk. Voor het eerst sinds hele lange tijd heb ik een film vroegtijdig afgezet omdat ik het niet meer aan kon zien, en dat zegt toch wel heel wat, gezien ik zelfs de meest crappy films nog wel afkijk tot het einde.

Ik heb er serieus hoofdpijn van gekregen. Bagger.

avatar van Quentin

Quentin

Prachtig gedraaid door Rolf Dekens, maar daarmee is alles wel gezegd. Vreselijke film, totaal niet grappig, dom scenario en bovendien behoorlijk beschamende stereotypering van Oost-Europeanen.

Overigens stoorde het me behoorlijk dat 80% van de tijd Hongaarse lokaties instonden voor Nederland.

avatar van Camorra

Camorra

Jullie komen allemaal naar ons land om lekker bruin te worden maar jullie houden niet van bruine mensen.

De president.

Van tevoren al 0 verwachtingen mede vanwege de slechte cijfers die hij overal krijgt, maar ik dacht leuke film om tijdens de les te kijken.

En dat was het zeker het is een leuke film om zo half te kijken maar daar blijft het bij, vond het verhaal de eerste 40 min wel aardig daarna gebeuren de standaard clichés, in die minuten was Najib soms wel leuk, en was het acteerwerk nog wel om aan te kijken. Daarna werd het ronduit slecht, het verhaal ging 10 verdiepingen naar beneden de humor was ver te zoeken en het acteerwerk vrij dramatisch. Ook vroeg ik me af wat sjaak in deze film doet beetje wannebe Eminem en 50 cent als je het mij vraagt. Verder is en blijft het een Nederlandse film..

Wel was die ene slow motion shot gaaf van miss Polen.

2 Sterren

avatar van Marlyvk

Marlyvk

Het verhaal is dun en komt globaal neer op iets wat op een Nederlandse 'American Dream' moet lijken: een illegale buitenlander begint als aspergesteker en werkt zich op tot president van Nederland.

Verder zitten er kleine knipogen naar de PVV in. Zo heeft de mevrouw Heesters in deze film veel weg van Wilders. Het haar, de zachte Limburgse G en standpunten tegen allochtonen. Zelfs in het campagnemateriaal zijn elementen uit het logo van de PVV duidelijk te herkennen. Dat maakt de film echt van deze tijd waarin de discussie in de politiek toch vaak gaat om de vraag of allochtonen een last zijn of juist iets essentieels in onze Nederlandse samenleving bijdragen. Met de film wordt dus min of meer ook een politiek statement gemaakt.

Het hoort een komische film te zijn, maar ik heb niet echt moeten lachen. Of misschien is het een kwestie van persoonlijke smaak?

Op zich goed geacteerd en Najib Amhali doet het ook prima. De personages hebben weinig diepgang, maar dat verwacht ik ook niet bij een komedie.

Wat ik wel interessant vond is dat het met deze film naar mijn idee duidelijk wordt dat Nederland toch een te nuchter land met oude tradities is om onze monarchie opzij te leggen voor een republiek met gekozen president.

avatar van Legan

Legan

Marokkanen… Zooooo passé. Maar blijkbaar is het te moeilijk om eens wat anders te verzinnen.

De President is een onkomische komedie met de standaard over the top karikaturale stereotiepe en domme personages. De humor is veelal matig met slechts sporadisch een geslaagde grap. Qua cast valt er weinig op te merken. Ondermaats as usual(en verwacht).

Als ik het in het kort zou moeten samenvatten, dan zou ik zeggen een vermoeiende film.

avatar van rab0311

rab0311

wat een flutfilm is dit zeg .

het volkslied afkappen en vervolgens met no limit verder gaan .

de maker van deze pro marokkaanse is dan niets anders dan een dromer.

hopelijk word er nooit meer zo een flutfilm gemaakt.

avatar van Zinema

Geen gelach.

Ondanks dat er de laatste jaren steeds vaker vaderlandse producties zijn die de concurrentie met het buitenland moeiteloos aankunnen, zijn er uiteraard nog steeds mindere broeders. Dit is vlees noch vis en weet –- dodelijk voor een komedie - –vrijwel geen een lach te genereren. Een hele prestatie met zo een cast.

Onvoldoende.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Als voorstander van de multiculterele samenleving moet het toch van mijn hart hoe belabberd het gerepresenteerd wordt in de vaderlandse cinema. Vrolijke marokkanen waren met Shouf Shouf Habibi nog enigszins verfrissend, maar nu is het een verschrikkelijk irritante gemeenplaats geworden. Zo ook bij de President, waarin politieke satire verward wordt met melige woordgrappen en ordinaire slapstick. Het zegt wel genoeg dat mijn enige lach ervanaf kon toen het hooofdpersonage in een plas water viel. Ongelofelijk ook dat een ooit veelbelovende regisseur als Erik de Bruyn zich geleend heeft voor deze kinderlijke rotzooi.

avatar van joshua1988

joshua1988

wat 'n wanvertoning en een verspilling van alles!