De President (2011)
Bekijk via Videoland
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot De President
We zien Nederland, vijf jaar na nu. Nederland, moe geworden van haar in zichzelf verwarde eindeloze geprietpraat, besluit de monarchie en de parlementaire democratie af te schaffen en zichzelf uit te roepen tot republiek. Dan ziet men in een aspergestekende jonge Marokkaan een nieuwe volksheld en wordt hij de eerste President van Nederland.
Joes
Butler
Presentator
tottenham89
Kijk ernaar uit!
Tijdens een test screening een paar weken terug gezien. Viel helaas zwaar tegen.
Quentin
Lijkt me een ronduit verschrikkelijke film, en de trailer bevestigt dat beeld alleen maar.
SnakeDoc
Ik begin echt moedeloos te worden van die Nederlands/Marokkaanse films!
DiDa
Lijkt me zeer slecht. Waarom pompen we hier in Nederland zo vaak van die buttfilms eruit.
Waar zijn de tijden van de echte goede thrillers??
Quintana
Gezien tijdens de premiere op lowlands, ik was na drie dagen feesten erg moe, toch kon ik de hele film wakker blijven, het is een slechte film die toch blijft boeien, veel grappige scene's
Alles komt toch te absurd en onrealistish over. De film had best een half uurtje korter gemogen.
Het openings verhaal van "Rock'n Roll" regiseur Erik de Bruyn vond ik niet aansluiten bij de film
Na zijn verhaal had ik een serieuze film verwacht.
Acteer prestaties erg wisselend, sommige karakters (bijv. de twee presidents kandidaten) zijn te slecht voor woorden. terwijl andere (Achmed Akkabi) een heel behoorlijk staaltje acteer werk laten doen.
Met name dit contrast tussen slecht en goed acteer werk vind ik storend.
Als je Najib Amhali grappig vind is de film wel een aanrader.
Quido
De film had best een half uurtje korter gemogen.
Waku
Ik begin echt moedeloos te worden van die Nederlands/Marokkaanse films!

yep.mee eens......zal ongetwijfeld weer een akelig politiek correct tintje hebben
Na zijn verhaal had ik een serieuze film verwacht.
Wat zei ie dan?
Quintana
Het openings verhaal ging erover dat hij een statement wilde maken tegen de PVV oid.
Ik had daardoor een serieuze film verwacht
drakin
vanavond gezien en wat een vreselijke film, slecht geacteerd, vaak onverstaanbaar praten, slechte verhaallijn, onnodig herhalen, zelfs de grappen moesten herhaald worden.
Had meer verwacht hiervan.
Quido
Zijn regiedebuut Wilde Mossels werd in 2000 door filmcritici uitgeroepen tot beste Nederlandse film van het jaar. Een veelbelovende carrièrestart, maar toch deed Erik de Bruyn er nog zeven jaar over voordat zijn volgende film Nadine uitkwam. Na nog de televisieserie De Troon te hebben geregisseerd, en afleveringen voor Deadline en In Europa, is vanaf volgende week zijn derde speelfilm te zien. Deze keer geen artistiek drama, maar een komedie voor een groot publiek. De President speelt zich af in een toekomst waarin Nederland is uitgeroepen tot republiek, en gaat over een Marokkaanse immigrant die onverwacht presidentskandidaat wordt. Een interview met de regisseur. “Het verhaal heeft ook een duidelijk episch aspect.”
Compleet interview: Erik de Bruyn: “Ik wilde graag eens proberen om meer mensen te bereiken” - neerlandsfilmdoek.nl
Ik had daardoor een serieuze film verwacht
Op zich kan zulks natuurlijk prima met humor.
Respekked
Als je Najib Amhali grappig vind is de film wel een aanrader.
Ergo: de film is voor niemand een aanrader.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ergo: domme opmerking gezien de volle zalen die Najib Amhali trekt.
Respekked
Het schijnt dat hij 300 mensen in dienst heeft die hij betaalt om al zijn shows in Nederland bij te wonen. Een andere verklaring bestaat gewoon niet.
Prudh
Op zich kan zulks natuurlijk prima met humor.
Zowel de satire als de humor zijn verschrikkelijk ondermaats. De enige satire komt voort uit een personage dat niets anders roept dan: "alle buitenlanders het land uit." De boodschap luidt daarnaast: "als je lief doet voor elkaar, dan komt alles goed." Najib Amhali vertelt dat even doodleuk in de camera op het einde van de film. Dank je Najib, weer wat geleerd. Vlak, plat en verschrikkelijk flauw allemaal. Waardeloze film die zelfs voor de tieners (die als doelgroep bedoeld zijn) waarschijnlijk slecht te verteren is. Matthias en Frank: ik zie ze liever in Rundskop of De Bende van Oss.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ach, Gangsterboys werd ook een hit
Ach, Gangsterboys werd ook een hit
Hitje. Wat ging er heen? Dikke 100.000 man? Deze film is flink duurder en zou het flink beter moeten doen.
LauraCharlotte
waardeloze film zeg, slap verhaal en met zo'n verschrikkelijke multiculturele samenleving boodschap. Dat die makers/acteurs zelf niet inzien dat ze bagger maken..

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus