• 9.377.126 stemmen

Met onder meer: Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Chan Dagelet

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 september 2011

Plot De President

We zien Nederland, vijf jaar na nu. Nederland, moe geworden van haar in zichzelf verwarde eindeloze geprietpraat, besluit de monarchie en de parlementaire democratie af te schaffen en zichzelf uit te roepen tot republiek. Dan ziet men in een aspergestekende jonge Marokkaan een nieuwe volksheld en wordt hij de eerste President van Nederland.

MovieSense recensie:

'Net als Het Schnitzelparadijs is De President een geslaagde multiculturele komedie voor jongeren geworden. '

De President recensie | MovieSense - Online filmmagazine

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Wouter schreef:

Hitje. Wat ging er heen? Dikke 100.000 man? Deze film is flink duurder en zou het flink beter moeten doen.

Deze film kostte ongeveer 3 miljoen euro geloof ik.

Ze hopen op 400.000 bezoekers. Ik denk dat ze het nog halen ook.

... Wel crazy, want verschrikkelijk slechte film.

Beetje het kaliber Shouf Shouf de serie.

avatar van Quido

Quido

kappeuter schreef:

MovieSense recensie:

De President recensie | MovieSense - Online filmmagazine

Benieuwd of er nog meer positieve recensies gaan volgen, want de geluiden links en rechts en de gemiddelde score hier zijn belabberd.

Hier nog wat recensies:

Recensie: De President - neerlandsfilmdoek.nl

Marokkaanse illegaal redt democratie - Cinema.nl Filmrecensie

De President – Erik de Bruyn | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van Quentin

Quentin

GPD-kranten zijn ook negatief.

avatar van timbo_

timbo_

Na verrassende en uitstekende Rabat lijkt het er weer op dat we vrolijk doorgaan waar we waren met de cliché multiculturele komedies.

avatar van jester

jester

Het AD (Ab Zagt) is ook niet te spreken over deze film.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Vervelende en allesbehlave grappige komedie. Zoals gezegd, die boodschap van de multiculturele samenleving zit er goed in en daar wordt het niet beter op. Bijrollen zijn waardeloos en de casting van Dirk Zeegenberg is hopeloos verkeerd gegaan want hij had me onlangs in Simon echt wel laten zien dat hij een sirieuze rol neer kan zetten. De muziek is volop aanwezig en als een nummer stopte was dat vaak binnen één seconde waardoor je opeens zo'n harde klap krijgt en dat is lelijk. De tortelduifjes Najib Amhali en Charlie Dagelet kwamen als enigste nog redelijk uit de verf maar zij hebben te weinig screentime om dit slappe geheel nog recht te kunnen trekken. Een saai plot met stereotype personages en belabberde humor.

avatar van Hannes791

Hannes791

jester schreef:

Het AD (Ab Zagt) is ook niet te spreken over deze film.

Kan me bijna geen nederlandse heugen waar Ad Zagt wel over te spreken was, hoewel hij deze keer wel echt heel negatief was.

avatar van russo

russo

film niet gezien en ga dat ook niet doen, na het zien van de trailer lijkt het mij een waardeloze film

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Walgelijk. Niet te geloven hoezeer de filmmakers het lef hebben de intelligentie van de kijker te beledigen. Met dit soort producten in de bios zou ik bijna spontaan VVD gaan stemmen; ik betreur elke cent subsidie die aan dit project is besteed. Een satire vergt doorgaans toch wel enig verstand van het te-bespotten onderwerp, en bestaat vooral in het vermogen de fijngevoeligheden van een bepaald concept of situatie bloot te leggen. De botte bijl waarmee de Bruyn te werk gaat slaat alle mogelijkheden hiertoe echter meteen keihartstikke dood. De onverdraaglijk vervelende 'grappen' zijn van een dergelijk trieste aard dat zelfs Rob Schneider zijn neus ervoor zou ophalen. Najib Amhali zakt met elk project verder in de stront, en haalt ook hier weer het bloed onder de nagels vandaan. En dan heb ik het nog niets eens gehad over de bespottelijke love story. Zoals echter duidelijk mogen wezen kan ik mij niet op civiele wijze over deze film uitlaten, dus het lijkt me wijselijk hier ook maar meteen te stoppen. Op de brandstapel met dit soort tyfus-geinfesteerd braaksel.

avatar van soom

soom

Hallootjes Buurman!!

Oja... Achmed heb ik meer dan 2x gezien. (ik dacht alleen aan Alibi en Sterke Verhalen, maar ik heb 'm ook in Anubis gezien, natuurlijk) Hij is wel leuk, maar Najib Amhali is toch net ietsje leuker. Dat is een statement. Ik vind hem echt briljant, geniaal en hartstikke grappig. Charlie Dagelet is ook erg leuk, ze heeft duidelijk een zekere connectie met (half?)zus Tatum als het om acteren gaat.
Verder doet politiek me niet heel erg veel. Ik stem niet eens, behalve dan op Moviemeter. Al ben ik verder wel geinteresseerd in het koningshuis natuurlijk. Die (ex) rokende Max en Lex en hun schattige kindertjes zijn dan ook wel leuk om te volgen/bekijken. Maar het is wel leuk om dit gezien te hebben, vooral omdat het om een soort van naamgenoot gaat (De Bruyn) . Licht stekelig eigenlijk, lichtelijk satirisch, aangenaam vermaak. Scene van Krazimir's dood was trouwens mooi vormgegeven, schoot wel even vol op dat moment.. 4*, eigenlijk vooral dankzij Najib (zo tof), en het koppel Mila-Joes vond ik mooi, en dan die spoiler scene was ook wel iets waarvan ik dacht: Slik. Ga me maar eens verdiepen in wat een republiek eigenlijk is .

avatar van soom

soom

rosso schreef:

Een trailer zegt toch niet zoveel? Je zou 'm dus juist wel moeten zien, ondanks de trailer.. Misschien dat de trailer tegenviel, maar dat de film juist wel hartstikke leuk kan zijn/is.

avatar van Riddler

Riddler

De trailer was leuker dan de film zelf. Misschien wel de slechtste film die ik ooit in de bioscoop heb gezien. Ik vroeg me in de bios af waar dat aan ligt. Zijn het de acteurs en/of het verhaal/script? Ik denk dat het script gewoon niet goed genoeg is en dat alleen echt goede acteurs dat nog weten te redden (zoals Najib Amhali). De meeste andere acteurs zijn te middelmatig (zoals de hoofdpersoon). Ook vond ik Frank Lammers als Bulgaar niet geloofwaardig. Had dan echte Bulgaren gekozen zoals die vader van het meisje waar De President verliefd op is...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic verwijderd.

avatar van C28

C28

de humor zit er wel in, zie ook meteen de mensen die het de buitenlanders niet gunnen,

ik geef het een 5 om het feit dat de boodschap heel erg duidelijk is en iedereen over 1 kam wordt geschoren terwijl wij zelf (nederlanders) erger zijn.

NAJIB GA ZO DOOR!!! PERFECTO !!

Misschien ligt het aan mij, maar deze film komt over als een enorm slechte rip-off van de film Head of State uit 2003. Waarin Chris Rock de hoofdrol speelt.

Link Head Of State

avatar van Ddmr

Ddmr

De trailer doet heel anders voor dan de film zelf. Deze film gaat nergens meer over, wat een zwak verhaal zeg. Een heldendaadje en de Marokkaan president laten worden. Ook steeds die Islamisering naar voren brengen, heerlijk om mensen makkelijk te manipuleren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Behoorlijk rampzalige film. Geen probleem om allochtonen in een wat positiever daglicht te zetten, maar dit is gewoon zielig. Autochtone Nederlanders worden neergezet als sullen, en de kinderachtige verwijzingen naar bijvoorbeeld Geert Wilders (het logo van de rechtse vrouwelijke politicus haar partij is een vogel) en andere politieke actoren is flauw. Is dit nou de realiteit volgens de regisseur? Rechtse politici die elke buitenlander het land willen hebben vs. vrolijke sympathieke Marokkanen? Najib Amhali was nog wel enigszins geestig, maar uiteindelijk wordt elke allochtone rol gespeeld met in het achterhoofd "Laten we lekker druk en gek doen dan is het allemaal wel grappig". Maar zo werkt het niet, want je hebt ook goede grappen nodig en die zijn er simpelweg niet. Waarom wordt dit in vredesnaam gefinancierd en niet een wat diepgaander verhaal, of een simpelweg grappige komedie die er niet overduidelijk op is gericht om de multiculti-maatschappij de promoten. Verhaal is totale bagger en de dramascenes zijn om te huilen zo slecht. Nergens is het oprecht, mede door het zeer matige acteertalent van Achmed Akkabi. Het leukste personage vond ik nog die sukkelige spindoctor (?) van de mannelijke tegenstander van Joesoef.

1,5* omdat de eerste helft nog wel een beetje kijkbaar was.

avatar van Prudh

Prudh

De stereotypering van Bulgaren en Hongaren vond ik ook best onsmakelijk overigens.

avatar van Zebster

Zebster

jongens.... dit is een film voor 15 jarigen, ongecomlpexeerde, dolle, dwaze komedie..... niet verder zoeken...

avatar van Zebster

Zebster

maar idd..... onvergetelijk is ie niet

avatar van Erwin313

Erwin313

duurde mij 90 minuten te lang!

avatar van DV1984

DV1984

Een lange en pijnlijke zit. Die persiflage van Stassen (pvv) sloeg nergens op. Evenals de rest van de film. Werd

op geen enkel moment grappig, veel muticulti en zoals gemeld veel stereotypering en Nederlanders worden als een stel lomperikken uitgemaakt. Volgens kunnen zelfs Marrokanen hier nieteens om lachen. De Nederlandse film moet zich schamen!

avatar van Elineloves

Elineloves

Dit was totaal niet grappig. Vervelend, irritant, rottige accenten, onverstaanbaar gebrabbel, niet komische situaties, achterlijke mimiek en een verhaal waar je acuut diarree van krijgt. Waarom leent Najib zich hiervoor? Cabaret, leuk hoor. Maar stop met die films! Akkabi is ook een ware teleurstelling gebleken. Normaal nog wel te doen, maar deze film is gewoon vreselijk. Voor het eerst sinds hele lange tijd heb ik een film vroegtijdig afgezet omdat ik het niet meer aan kon zien, en dat zegt toch wel heel wat, gezien ik zelfs de meest crappy films nog wel afkijk tot het einde.

Ik heb er serieus hoofdpijn van gekregen. Bagger.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De zoveelste afgrijselijke Marokaans/Nederlandse komedie.

Waarom maken we in Nederland nog van dit soort rampzalige films? Wat een armoe zeg. Het is toch onmogelijk om dit grappig te vinden? Wat een prut!

Of is dit wat de Marokkaanse jeugd misschien aanspreekt? Kan het me niet voorstellen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik dacht precies hetzelfde. Ik had eens op Twitter gekeken ;

WAUW... Beste film ever enso #depresident

wejooo marokaan als president in nederland zou wel *slecht woord verwijderd* fa2 zijn man #depresident

Die film is afgelopen HAHAHAHHA #DePresident is gruwlijk !!! hahahahahahah

Dus tsja, volgens mij vind de (marokkaanse) jeugd dit wel leuk.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Achmed Akkabi was niet zo blij met mijn 0,5

Thanks RT @SnakeDocXL: Stem van 0,5 sterren geplaatst voor De President (2011) op #moviemeter

avatar van benthe

benthe

Toch beetje zielig dat je er dan zelf op gaat zoeken.. Ik heb normaal wel een zwak voor Achmed maar nu sla ik deze film toch echt even over.

avatar van ricone

ricone

zwakke quasi lollige film waarin najib amhali laat zien dat ie zsm weer one man shows moet gaan doen,verhaal is zo slecht dat werkelijk elke rol zwak is, mijn zoontje van 8 vondt m grappig, was dat de doelgroep?????