• 9.375.523 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Jack Nicholson en Marisa Tomei

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot Anger Management

"Feel the love."

De rustige zakenman Dave Buznik (Adam Sandler) wordt per vergissing op een cursus 'woedebeheersing' gestuurd. Hier komt hij in aanraking met de lichtgeraakte dokter Buddy Rydell (Jack Nicholson). Het is uitgerekend deze psychotische instructeur die de irritatie in Dave naar boven weet te halen, want als er iemand een dergelijke cursus nodig heeft dan is het Rydell zelf wel.

avatar van eldorado

eldorado

Pure amusante komedie in mijn ogen , geen drama

avatar van clairest

clairest

Deze film kon ik niet verdragen en ik heb hem dus niet uitgekeken. Dit is voor mij een typische 1-ster film: Ik zou het waarschijnlijk wel kunnen verdragen om een beetje mee te kijken met iemand die deze film kijkt, als ik dan ondertussen iets ander zou doen (lezen, knutselen, handwerken).

avatar van ericck

ericck

Een voorspelbaar en wel erg corny einde. Daar tegenover staat goed acteerwerk en een paar hilarische scenes. Leuke film, niet meer dan dat. 3***

avatar van gemaster

gemaster

Leuke rol van Nicholson en een paar leuke grappen zorgen ervoor dat ik er een voldoende uit kan persen. 3 sterretjes.

avatar van soekenahh

soekenahh

Erg grappige film, sterke rol van Nicholson, ik heb echt een paar keer in een scheur gelegen.

Leuk einde, ik had het niet zo voorspeld

En natuurlijk Lekkere Pr0n-actrices

krijgt 3,5 *

avatar van NERD

NERD

Half sterretje verhoogd. Wel leuk om zo'n type "flauwe" comedy te zien met toch een redelijk slim verhaal.

3 sterren wordt 3,5

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Mooie en grappige film, 3,5

avatar van gotti

Vond hem vreemd genoeg bij vlagen erg geestig. Nicholsen steelt (alweer) de show.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vooral de fanatieke 76ers fan vond ik hilarisch. Ik herken mezelf erin denk ik

avatar van E V

E V

Niet altijd zo grappige komedie, flauw soms zelfs.

Het 'I'am pretty' zingen in de auto vond ik eigenlijk de enige grappige scène.

avatar van Nieke

Nieke

De tagline is goed (feel the love), de film doet er een beetje voor onder.

Typische Sandler Komedie zoals we hem kennen, met een paar geslaagde scènes en een verrassend plot (heb de film soms alleen gelaten wegens werk in de videotheek).

Misschien oneerlijk wegens 'verloren' stukjes, maar ik ga 'm nogmaals bekijken en dan misschien mijn score aanpassen: 3*

avatar van RPMacho

RPMacho

Aanvankelijk leek het me niet zo'n geweldige film,

maar hoe langer ik keek, hoe leuker de film werd.

De vliegtuigscène is zonder twijfel de beste scène uit de film.

Als de scenarioschrijver dat kan bedenken, vraag je je af waarom hij niet meer van dergelijke scènes kan bedenken.

De humor in de rest van de film is veel platter en voorspelbaar.

Dankzij Jack Nicholson is de film best vermakelijk. Adam Sandler is weer doorsnee Adam Sandler. Er zijn helaas maar enkele scènes die aan Punch Drunk Love doen denken. Frappant, als ik er even over nadenk gaat Punch Drunk Love meer over anger management dan deze film...

John Turturro doet een afgezwakte Jesus Quintana imitatie. Wat een verspilling van acteurs eigenlijk.

Ik dacht: hey leuk, John McEnroe, die gaat even voor wat pit zorgen. Maar nee, de man heeft blijkbaar al zijn adrenaline in zijn tenniscarière opgebruikt.

Totaal ongrappig en onecht. Het lijkt in de verste verte nog niet op zijn beruchte woedeaanvallen. Het is dan ook niet vreemd om een groot deel van zijn inbreng bij de deleted scenes te zien.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Niet alleen een van de beste films van Sandler maar ook een van de betere van Nicholson.

Geweldige komedie. Supergrappig! Heel orgineel!

Echt deze is ronduit brilljant, voor zover een komedie een meesterwerk kan zijn, is deze dat.

4,5

avatar van beekie

beekie

Ik vond dit dus echt geen goeie film!!!! Jack Nicholson hoort wat mij betreft een oude gefrustreerde man te spelen zoals in As good as it gets en About schmidt. Ik vind hem in deze rol niet echt geloofwaardig. Adam Sandler is gewoon niet echt een grappige acteur. Eerlijk gezegd vond ik die vliegtuigscene ook niet eens grappig. Eerder juist afgezaagd (iemand probeert aardig te zijn en hoe meer hij probeert aardig te zijn hoe meer hij wordt tegengewerkt, in dit geval door de steward). Dat soort scenes ben ik wel vaker tegengekomen in films en als Sandler het speelt is het nog minder grappig. 2,5 ster

avatar van otherfool

otherfool

Teleurstellende team-up van Sandler en Nicholson, waarbij de eerste veel te ingetogen speelt en de tweede denkt dat z'n grijns de film wel kan dragen. Niet dus.

Te weinig echt goede grappen, een vreselijk irritante Nicholson (nee, niet op een leuke manier), zelfs de typetjes van Torturro en co vond ik maar matigjes uitgewerkt. Wel leuk om McEnroe alweer in een Sandler film op te zien duikelen.

Een paar keer gelachen, maar niet meer dan 2* in mijn ogen.

avatar van cornelis

cornelis

Komedie die na een aardig begin met de scene flauwer en vervelender wordt. Met als toppunt een slap einde.

avatar van Mr.Pink

Mr.Pink

heerlijke film,waarvan de grappen niet eens zo zeer geslaagd zijn als in andere sandler films,maar de heerlijke 2strijd tusse jack en adam is om te smullen.

Inderdaad een zeer slecht einde,en ik vond dat sandler toch een beetje aan de zijlijn stond hier,jack nicholson is duidelijk een betere acteur.

3 sterren voor deze woedecursus

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het begon inderdaad zo leuk. Het ontzettende hypergestress in de luchtvaart van heden ten dagen word even heel mooi te kakke gezet. Daarna gaat de film een beetje verder als een 13 in een dozijn komedie. Het kabbelt gewoon lekker door, paar leuke grappen hier en daar. Nicholson gaat op de autopilot maar speelt zelfs dan nog met het allergrootste gemak Sandler geheel van het scherm af. Vond het niet zo heel bijzonder allemaal maar toch wel enigzins amusant todat... Het einde.

Tjonge, het stelt zelfs de de meest gruwlijk cheesy jaren '80 Family Ties aflevering ver, heel ver in de schaduw. Een ding, zo hoort het dus niet. 0,5* aftrek of anders gezegd "I guess Pearl Harbour sucked but this end sucked just a little bit more".

avatar van alexis

alexis

het einde is nogal mierzoet maar de rest van de film vond ik echt grappig. marise is ook weer eens te zien

jack overspeeld wel adam... wat een acteerkanon die jack trouwens... alleen al dat gezicht en je lacht al

***

avatar van Waku

Waku

Sandler trekt zich op aan de acteerkwaliteiten van Nicholsen. En dat resulteert in een vrolijke film.

Met plezier kijk je naar de strijd tussen de twee komieken.

Vermakelijk.

Al is het einde wel heel duidelijk een feel good einde die

erin gepropt is.

avatar van De GeuS

De GeuS

Het blijft een ongelovelijk leuke, inhoudsloze film. Na deze en 'analyse that' kort achter elkaar gezien te hebben kun je toch wel stellen dat Nicholson beter diverse rollen kan spelen dan andere goede acteurs als bijvoorbeeld De Niro....

Verhoogd naar 3,5*

avatar van neo

neo

Tot aan die 'omzwaai' viel ik van de ene in de andere lachbui dankzij Jack Nicholson. De duivelse blikken en alles erbij, heerlijke acteur! Sandler staat er maar een beetje bij en maakte mij geen enkele maal aan het lachen. Het probleem met teveel Amerikaanse komedies; het zakt na een flink tempo als een pudding in elkaar. Hier ook weer. 2 sterren

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een hele leuke komedie met een goede (en grappige) Nicholson.Sandler was een bijzaak, maar ook hem vond ik goed. Om heel veel situaties heb ik gelachen, vooral om de gekke Dr.B. Het einde is dan weer ''romantisch'', wat ik een minpunt vond. Trouwens dat op het einde had ik echt niet verwacht.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Ik kon hier dus echt niet om lachen. Ik ben al geen Sandler fan maar bleef ook steeds denken: "Nicholson ga es in fatsoenlijke films spelen, hier hoor je niet thuis".

Vond het een slappe slapstick komedie met van die verscrhikkelijke home-alone achtige riedeltjes op de achtergrond...Zou hem ook niet zijn gaan kijken als ie niet op een relaxte tijd op tv zou komen =)

Naja, weet ik voorlopig weer waarom ik altijd alle Sandler films mijd...

Het verhaal vond ik trouwens ook maar zozo, af en toe een opleving om vervolgens weer in clichématige onzin te vervallen waarbij je eigenlijk heel veel het 'been there, done that' gevoel bekruipt...Dat stadiongedoe was al helemaal walgelijk zoetsappig en cliché!

2* en die 2e ster dan alleen nog omdat Jack Nicholson deelneemt en zijn karakter "lekker" irritant" neer weet te zetten.

avatar van DoubleS

DoubleS

Ik heb me ook niet echt doodgelachen, af en toe een kleine glimlach vanwege het cynische spel en idd die kop van Nicholson die heerlijk kan kijken. Voor de rest ben ik alleen maar blij (of ja..) dat ik de film uberhaupt af kon kijken.

@centurion:

Dat clichématige van het stadion dat was de bedoeling; is meer ironie. Blijft wel een cliché though...

avatar van Johan1

Johan1

Anger Management, goede titel. Dat kun je na het zien van deze film nl. wel gebruiken. Sandler mag prut maken zoveel hij wil, maar moeten Jack Nicholson en Turturro zich hiermee inlaten? Ze moeten het van tevoren geweten hebben: Adam Sandler in de hoofdrol (zegt al genoeg), daarbij is de regisseur bekend van 'pareltjes' als Tommy Boy en Naked Gun: the final insult...

De vliegtuigscene aan het begin (en het basale gegeven van de film) was veelbelovend, de rest een tenenkrommend slechte invuloefening (het einde-laat ik daar maar niet over beginnen). Hoe goed zijn best Nicholson ook doet. Lachbuien riep hij bij mij dan ook niet op, maar medelijden en treurige reflecties over vergankelijkheid, verspilling, etc. Poeh.

-Maar goed, 1,5*

avatar van ronengel

ronengel

Jammer dat Turturro geen grotere rol heeft, Jack Nicholson speelt echt lekker irritant.

Ik heb erg gelachen en dat leek me de bedoeling dus ondanks het einde toch 3,5*

avatar van miha

miha

Aardig vermaak; goed acteerwerk: 3*

avatar van SpyCow

SpyCow

prenetieuze k*tfilm, die alleen maar op uit is veel $$$$ binnen te halen. Zelfs die heerlijke mokkels kunnen het tij niet keren. Nul sterren.