Hall Pass (2011)
Met onder meer: Owen Wilson, Jason Sudeikis en Jenna Fischer
Releasedatum: 31 maart 2011
Plot Hall Pass
"One week. No rules."
Rick (Owen Wilson) en Fred (Jason Sudeikis) zijn beste vrienden en beiden al lang getrouwd. Wanneer ze zich onrustig beginnen te voelen, krijgen ze van hun vrouwen een "hall pass", wat inhoudt dat ze een week lang mogen uitspoken wat ze willen zonder dat er vragen gesteld worden. In het begin lijkt het een droom die uitkomt, maar al snel komen ze erachter dat hun verwachtingen over het vrijgezellenbestaan niet stroken met de werkelijkheid.
Rick Mills
Hog-Head
Rick Coleman
Gerry
wwelover
Redelijke komedie, eentje waarbij je verstand op nul moet zetten en waar je van begin af aan weet wat er gaat gebeuren. De humor is op zich prima en Owen Wilson is best geinig. Dus leuk voor een keertje.
Opzich een prima Farrelly film, met uiteraard erg veel schuine humor. Soms echt letterlijk over de top, maar om de een of andere redenen komen de Farrelly broers er echt goed mee weg. Vooral de schijtgrap van die chick en de naakte neger+Ierse kerel zijn toch van die momentjes waar alleen de Farrelly's Er viel dus regelmatig een lach op mijn gezicht te treffen. Ook de diverse standaard man/vrouw typetjes werken erg goed, kan me vaak ook identificeren in een aantal situaties.
Al moet ik wel zeggen dat na een uur de grappen soms wel een beetje op waren en veel ook al in de trailer zaten. Toch viel het einde weer prima en was de aftiteling ook erg geinig met die Britse gozer.
Nog een vermelding voor een aantal bijrollen, vooral Coackley was echt briljant(die man van de Pussy grap in de trailer).
Prima Farrelly vermaak met de uiteraard de overbekende schuine grappen erin. Je moet er maar van houden!! Overigens zaten er wel weer een boel trailergrappen niet in de film.
dutchtuga
Leuk tussendoortje met een of twee erg goede momenten, maar verder zeker niet de Farrelly's beste film. Hun kruit lijkt een beetje op te raken.
Shinobi
Gisteren in de bios gezien en op zich wel een vermakelijk tussendoortje.
Zitten wel wat leuke dingen en sommige wel origineel, niet de standaard sex, pis- en poepgrappen.
Ik moest alleen wel mijn handen voor m'n ogen houden toen die Owen Wilson in het bubbelbad zat en gered werd door de twee heren.
3,0 Sterren.
Naomi Watts
You need a pole for that flag?!
Het gebeurt mij zeer zelden bij comedies maar er zijn van die comedies die zich enorm onderscheiden van de mediocre titels die er massaal uit de grond schieten. Ik ben ook behoorlijk kieskeurig als het op comedies aan komt maar als het raak is is het ook echt raak. Ook zo bij deze Hall Pass, zoals verwacht ook met deze thematiek.
De kracht zit voor mij vooral in de thematiek en het herkenbare. De discussies doen mij vaak ook denken aan die van mij en mijn verloofde, al is zij er veel minder uptight over dan het personage van Fischer in Hall Pass. Ik ben gezegend
. Vooral erg leuk om Sudeikis te horen braggen dat zijn checking out system zo flawless is maar tuurlijk hebben vrouwen dat gewoon door. Herkenbaar. Echt tonnen vol leuke grappen, niet echt veel dijenkletsers maar de kracht zit 'm vooral in de subtiliteit, en op momenten het gebrek daar aan.
Veel leuke pick-up lines, hilarische WTF situaties en seksuele references. Dat segment in het huis van Ed is echt hilarisch en dan die fake rack van Milano
. Veel leuke grappen dus en ook wel wat gedurfde keuzes. Zoals de black/white cock scene, take that whitey's, the truth hurts. Het onvermijdbare moraal van het verhaal blijft onvermijdelijk maar de Farelly bros. weten het tot op het minimum te houden en het niet drammerig maar behoorlijk sympathiek te brengen. Flinke dosis eye candy ook (Nicky Whelan
Hilarische WTF momenten, heerlijke delivery, fijne seksuele references, een erg fijne cast en dito personages. Eindelijk weer een comedy die zich weer kan mengen bij dat selecte gezelschap favorieten. Eindelijk doen de Farelly bros. het dan ook voor mij, voorheen vooral erg slecht werk en één mediocre titel (Shallow Hal). Way to go guys.
Kr!kke
Uiterst vermakelijke komedie...
Het verhaal is niet echt spectaculair, maar het is wel perfect om er een leuke komedie van te maken. Er zaten enkele schitterende scènes bij, zoals de scène waarin Rick en Fred op bezoek gaan bij hun "vriend" om zijn nieuw huis te bekijken en wanneer vervolgens blijkt dat ze afgeluisterd worden. En zo kan ik nog wel een aantal hilarische scènes opnoemen, zodat ik wel kan spreken van een zeer geslaagde komedie. De meeste komedies van tegenwoordig zijn maar aan de flauwe kant en kunnen me zelden aan het lachen brengen, wat hier dus zeker niet het geval was. Dat Owen Wilson meedoet, is natuurlijk ook al positief. Hij heeft al meermaals bewezen dat hij een goede komische timing bezit. Maar ook Jason Sudeikis doet het meer dan aardig: hij zet zijn personage op een bijzonder grappige manier neer.
Mindere Farrelly.
Hun vorige films waren iets luchtiger, ook iets minder oversekst. Al kon ik hier af en toe de directheid van de humor nog wel appreciëren (die neger + Ier in de fitness!), toch begonnen de lul en kut grapjes na een uur wat te vervelen.
Owen Wilson is hier ook niet helemaal in z'n element, de rest van de cast probeert ook net iets te hard om grappig te zijn, maar slagen daar niet helemaal in. Zo blijft de film een beetje voortlummelen met af en toe wat grappige momentjes, maar echt overtuigen wil het nooit.
Het drama naar het einde toe werkt ook niet (doet het bijna nooit in dit soort films) en de film gaat ook wat te lang door. Voor een filmpje als dit is 90 minuutjes echt wel genoeg. Graag de volgende keer ook weer wat meer weirde freaks, toch een trekpleister voor de Farrelly comedies.
Heb me niet verveeld, soms wel leuk, maar over het algemeen niet goed genoeg. Ze hebben betere films gemaakt.
Middelmatige komedie, waarin ondanks een grappig uitgangspunt uiteindelijk weinig te lachen valt. De meeste komisch bedoelde situaties zijn nogal geforceerd en de cast weet er niet echt iets bijzonders van te maken. De uiteindelijke afwikkeling van alles is ook aan de laffe en ongeloofwaardige kant. Wat zeg ik, ongeloofwaardig? Ik wil een stap verder gaan. Wanneer de afloop van de cruciale scene met Wilson en de bloedmooie australische meid zich aandient kunnen we eigenlijk niet anders dan concluderen dat het genre van de film gewijzigd moet worden. Op dat moment is het geen komedie meer maar science fiction.
Best grappig, ondanks dat het allemaal voorspelbare hap is.
Hall Pass brengt niks nieuws, maar weet wel te vermaken. De film kent een aantal erg leuke momenten. Ik moest vooral lachen om het feit dat iedereen bij het bezoekje Rick en Fred kon horen praten. Ook de arrestatie na het masturberen en de naakte neger vond ik grappig.
Daartegen staat wel een erg voorspelbaar verhaaltje over de hall pass. Het was een vrijbrief om helemaal los te gaan a la The Hangover, maar het bleef grotendeels best braaf en uiteraard houden ze allemaal enorm van hun vrouw. Wow, surprise.
Owen Wilson heeft wel leukere films gemaakt, maar deze is overall best goed te kijken hoor. Bij vlagen toch best hilarisch door alle flauwekul.
Ruime 3*
Fortune
Slechte komedie.
Tjah, als de film het moet hebben van de laatste paar minuten wat meteen het grappigste is van de hele film dan is de film natuurlijk gewoon mislukt.
Ten eerste is dit een van de grootste B-sterren casts die ik ooit gezien heb en ze maken er een standaard komedie van met van die zurige sentimentele momenten. En dan ook echt zurig.
Typisch een film die niet perse gemaakt had hoeven worden maar wel een paar aardige momentjes eruit weet te vissen. Daar lijkt het tegenwoordig op 3 goede grappen en daar maken we een bioscoop film eromheen want het volk wil toch wel meer komedies met dezelfde formule ook al zijn de grappen en de acteurs van een minder niveau.
1.5 en ik raak komedies tegenwoordig even niet meer aan.
Niet zo grappig als gehoopt.
De Farrelly's hebben in het verleden toch enkele hilarische komedies gemaakt. Hall Pass is een redelijk filmpje, maar ook niet meer dan dat. Het ontbreekt de film vooral aan echt goede grappen en een echt grappig personage.
Wilson is altijd wel aardig, maar oogt hier toch wat tammer en vlakker dan in andere films van hem. Zal ook wel een beetje te maken hebben met zijn stijve kapsel. Jason Sudeikis is echter de grootste tegenvaller van deze film, Geen moment grappig en eigenlijk maar een beetje een vervelend mannetje.
Gelukkig zijn er dan nog de standaardvrienden van ze, de dikke,de neger en de nerd, die af en toe wel grappig voor de dag weten te komen. Het bezoek aan het huis van "vriend' Ed was trouwens wel grappig evenals de gedurfde keuze om het verschil tussen een Ier en een neger te laten zien.
Verder verveeld het allemaal geen moment, al had het allemaal nog wel iets minder braaf gemogen. Het is alleen iets teveel formulewerk en net niet altijd even grappig genoeg.
Zandkuiken
Geinig filmpje met verrassend geslaagde grappen. Uiteraard zit er nog steeds wat rommel tussen, maar ik heb mezelf er toch op betrapt meermaals luidop te zitten lachen.
She's wearing a thong...
- How do you know?
I did a crawl-by.
Beetje jammer wel van de obligate meligheid, maar die wordt ruimschoots gecompenseerd door een soort gezelligheid die door de film waait. Rustig een weekje (proberen te) genieten zonder de vrouwen...
Weinig van verwacht, maar een meevaller. Owen Wilson is hier niet echt hilarisch, maar doet het toch goed wat mij betreft. Ook Sudeikis en Merchant vond ik wel leuk.
Mescaline
Behoorlijke tegenvaller, de éne na de andere cliché momenten komen voor bij en nergens heb ik echt hardop kunnen lachen.
Hall Pass is een film met een goede cast waar zeker meer mee gedaan had kunnen worden, de eerste 45 minuten zijn nog redelijk goed door te komen maar daarna faalt de film alleen maar.
Het laatste half uur was moeilijk om door heen te komen, natuurlijk zijn dit soort films altijd wel voorspelbaar maar dit was wel erg routine achtig zeg!
2 sterren voor de eerste redelijke helft en voor het acteer niveau wat dan wel weer in orde was.
RooieBloemkool
Hall Pass
2,5 voor de doorsnee film plus een half puntje voor de 2 seconden voordat de aftiteling begint.
Uitstekende komedie ( en komedie is niet mijn genre) met humor wat me wel ligt vooral de scene met de vrouw op de rand van de badkuip was werkelijk geniaal ook nog een cameo van Alyssa Milano. Christina Applegate zie ik ook graag en ze is weer helemaal terug na de borst kanker.
El ralpho
Voor het zingen de kerk uit
En dat is jammer want het concept is leuk. De film trapt vrij aardig af en het verhaal van 2 uitgebluste gehuwde mannen die van hun vrouwen de zogeheten Hall pass krijgen om een week lang de vrijgezel uit te gaan hangen klinkt goed. Er kan ook bijzonder veel mee gedaan worden alleen wordt er hier dus veel te weinig mee gedaan.
De film lijkt meer te gaan over het herbeleven van een 2e jeugd (vrouwen uitgezonderd) dan dat er genoeg uit het concept gehaald wordt. En dat is allemaal prima als dat nog genoeg leuke scene's op weet te leveren maar helaas..deze zijn op 1 hand te tellen. Plus nog een aantal totaal niet leuke scene's die wel voor grappig door zouden moeten gaan..
Er gebeurd over het algemeen gewoon zo bar weinig, dat als er dan op het punt staat wat te gaan gebeuren de 2 mannen zich als zulke watjes beginnen te gedragen dat het gewoon onnatuurlijk en te kansloos voor woorden wordt. Met name de scene waarbij Wilson een bloedmooie blonde chick afwijst is te onbegrijpelijk voor woorden. Want waarom zou hij er dan in eerste instantie aan begonnen zijn en al die moeite in haar hebben gestoken? Overduidelijk alleen maar gedaan om er een zoetsappig Amerikaans einde aan te kunnen breien..
Zo mag men de film ook eerder een comedy/drama noemen want naarmate het verhaal volgt wordt de film met de minuut zoetsappiger. Ben je op zoek naar een chickflick met je vriendin? Ga deze zien. Bij het begin heeft de film nog wel zijn leuke momenten, maar het ontaardt vervolgens in een hoop sentimenteel gezever. Nee als het absolute hoogtepunt moet bestaan uit een kort durende topless scene is het triest met deze film gesteld..Hier had veel meer in kunnen zitten dan dat het nu geworden is.
BoaConstructor
Het is echt een van de betere komedie dan die ik de laatste tijd heb gezien.
Hele goede komische scenes en leuk gespeeld door de cast.
Ik heb de film al 3x gezien en blijft goed.
Dat het later in de film wat 'dramatischer' gaat worden misstaat de film niet.
Een 5 zal ik niet geven maar voor mij is het een 4,5 waard.
Nogmaals, het is lang geleden dat ik zo gelachen heb gezien komedie's van de laatste jaren.
Verwachte eigenlijk een zeer flauwe film en eerlijk gezegd was het dat ook. Maar door Owen Wilson en vooral Jason Sudeikis was deze film best nog te kijken. Om de laatste persoon heb ik regelmatig moeten lachen om zijn seksistische grappen en grollen. Qua verhaal stelt het allemaal zeer weinig voor en is het ook best flauw met als dieptepunt het cliché einde. De twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters te weten Jenna Fischer (wel mooi boezem) en Christina Applegate (wat is die lelijk geworden) waren vreselijk slecht en dan met name Christina Applegate. De bijrol van een Richard Jenkins was overigens best goed en hij zag er best cool uit
Ook was het leuk om Vanessa Angel (zag er best nog aantrekkelijk uit) nog eens terug te zien. De rol van Derek Waters als gestoorde koffieshop medewerkers was ook best leuk.
De humor is vrij seksistische (wel vaak op kinderlijk niveau), zeg maar gerust zeer, maar daar houd ik wel van. Ondanks dat film veel om sex draait is er eigenlijk niets bloot te zien (dan tel ik die twee mannen effen niet mee hoewel de scene best grappig was) behalve dan effen Nicky Whelan die er best mocht wezen.
Al met al is dit best een flauwe film maar red Jason Sudeikis hem van een onvoldoende.
snarfje5508
Voor een regenachtige zaterdagavond zeker geen verkeerde film. Het blijft allemaal wel wat platvloers maar echt ordinair wordt het weer niet. De cast staat garant voor acceptabel acteerwerk.
Verlopen vrijbrief.
Een zogenaamde ‘Hall Pass’ blijkt niets minder dan een vrijbrief om binnen het huwelijk aan te rommelen. En zo ontstaan er al snel hilarische situaties met de hoofdpersonages, die ondanks een licht verlopen houdbaarheidsdatum zelf nog denken fris genoeg te zijn voor al het vrouwelijk schoon. Niets blijkt minder waar en des te meer kan er gelachen worden. Naast een aantal hilarische scènes is er ook de verplichte zoete moraal die een hoop van de sjeu wegneemt. Erg veel van de pret wordt er gelukkig niet mee gedrukt.
Goed.
dave
Zeer degelijke komedie met aanstekelijke hoofdrolspelers en kruiwagens aan voluptueuze grappen. Meer is niet benodigd om een aangename zit te garanderen. Hier en daar wat banaal en overbodig sentiment, doch niet in die mate aanwezig dat het de zonneschijn verdrijft. Oppervlakkig vermaak.
3,50 (3,25)
DeCol
Tegenvaller.
Nog steeds wel voldoende, maar ik had er meer van verwacht. Wilson en Sudeikis leek me wel een leuke combinatie, maar dat viel toch een beetje tegen. Het was over het algemeen nogal stereotype en vrij plat, maar desondanks heb ik een paar keer flink gelachen (met die openingszinnen bijvoorbeeld). Aardig wat vrouwelijk schoon en natuurlijk het altijd aanwezige moraaltje.
Cenkchief
tja wel redelijk wegkijk fimpje voor een keer , maar dan snel weer vergeten.
hanibaloss
het is een net nie film,weinig gelachen concept was wel leuk.ander acteurs was beter geweest.
Minotaures
''Last night, I fake-chowed a DJ's mom.''
Wederom een heerlijke komedie over feesten, vrouwen, drugs en alcohol.
Het verhaal is leuk, apart en toch weer hilarisch uitgewerkt. Dit is een verhaal over alle wilde fantasieën van een getrouwde man. Shoppen met je vrouw, maar toch nog even omgekeken naar een jonge vrouw met een beter figuur? Met een Hall Pass heb je vrijwel een hele week de tijd om te doen wat je maar niet laten kan. Zonder vrouwlief. Dat houdt in dat je lekker met je vrienden onbeperkt naar de kroeg kan gaan, lekker mals vlees wegwerken en zo ongeveer als enige 40er in een discotheek 'los' gaan.
Er lopen een aantal gekke personages rond, zoals een DJ die werkzaam is in een café. Daarnaast kunnen de vrienden van de getrouwde mannen er ook wat van. Zoals... drugs gebruiken op een merkwaardig plek; een golfbaan. Voor de rest zie je allerlei mensen die je in feesten kan verwachten, gewoon mooie, jonge vrouwen... En een hele mooie tante.
Niet all acteurs en actrices die in voorkomen ken ik. Sommige ken ik al van een aantal films, zoals Wilson natuurlijk, Applegate, jonge maar mooie Daddario, Campbell en meester in feesten Jenkins. Maar ook een aantal zijn totaal nieuw voor mij, de vrouw die de hele film steelt; Nicky Whelan (ongelofelijk dat ze 30 is). Ook heel leuk, zo met haar Australische accent. Sudeikis is ook een nieuw acteur voor mij. Zijn rol doet me aan die van Stu van The Hangover denken.
Er zitten nog leuke stukjes in, zoals de weekplanning van de mannen tijdens hun vrijbrief. Van dag 1 tot aan dag 7 zie je hoe ze complete tot halve dagen verkloten door te gaan eten, slapen in een bubbelbad om door 2 naakte mannen gered te worden of golven met vrienden... met gevolgen. En een ware nachtmerrie voor de mannen; betrapt en nog wel aangehouden worden tijdens het fappen. Naast dit gaat hun vrouwenjacht niet altijd gesmeerd, mede dankzij hun techniek (motorhelm en een brief met zinnen) en leeftijd.
Uiteindelijk blijken de vrouwen van de 2 heren toch nog gelijk te hebben. De mannen zijn net honden die graag in het wild willen worden losgelaten. Maar zodra ze er een moment in verblijven, rennen ze zo snel mogelijk terug naar hun baasjes. Wilson die een hele mooie vrouw afwijst bewijst het. Ik, zoals vele anderen, hadden waarschijnlijk dat enne andere optie gekozen, want hoe vaak krijg je nou een vrijbrief binnenin je huwelijk?
De gebroeders Farrelly hebben een aantal leuke komedie-films, zoals There's Something about Mary, Me, Myself & Irene, Dumb and Dumber en The Heartbreak Kid. Maar Hall Pass mag er ook bij horen, al blijft Dumb and Dumber hun beste.
Toch een vermakelijke avondfilm, die je gerust naast andere Farrelly-films kan hebben.
Insignificance
Als er iets blijft hangen van dit werkje, dan zal het het idee rondom zo'n hall pass wel zijn. Of een nogal spetterende grap met een muur als doelwit. Drugs en drank doen het ook nog aardig. Verder valt er niet zo gek veel te beleven. Wisselende grappenmakerij, van subtiel tot grotesk en soms ook wel erg gemakkelijk met nogal zouteloze hoofdrollen.
Op zich wel begrijpelijk gezien de karakters, maar ze worden er na verloop van tijd ook niet echt levendiger op. Zelfs niet na de teleurstellende verschijning van Coakley. Daar verwacht je toch iets meer van. Beide dames vallen in positieve zin eigenlijk nog het meest op. Jenna Fischer is sowieso onweerstaanbaar. Dit filmpje helaas niet zo.
Tonypulp
Heerlijke komedie! Wilson en Sudeikis zijn enorm op dreef en leveren de ene na de andere geniale one-liner af. Eindelijk eens een film van de Farrelly's die me echt weet te overtuigen. De cast is verder sterk aangevuld met natuurlijk de leuke Jenna Fischer maar het is vooral Nicky Whelan die de show steelt
Lekker flauw, herkenbaar en grof. Valt weinig op af te geven, behalve dat het weer the same old shit is met nieuwe jokes. Nu ben ik daar niet zo op tegen, dus telt het vrijwel niet mee in m'n ervaring/beoordeling. Zo wil ik er nog wel meer zien!
Elineloves
Tsja. Gemiddeld. Heb niet krom gelegen van het lachen maar voelde ook niet de behoefte om te fast forwarden. De grappen waren soms wat te flauw en te plat, maar nog net niet storend. Wel op het randje soms. Owen Wilson is wisselend bij mij; de ene keer kan ik hem redelijk verdragen, de andere keer irriteert hij me mateloos. Deze keer schommelde hij er tussenin.
Af en toe liet het me denken aan andere komedies, of in ieder geval ongeveer dezelfde soort gebeurtenissen die ik al eerder had gezien. Nu was dit maar een 'tussendoorfilm' voor in het vliegtuig, een komedie met relatief korte speelduur zou wel goed werken, dacht ik. De tijd ging vrij traag voorbij, maar toch afgekeken.
Nicky is inderdaad een prachtmeisje, en Applegate en Fischer waren ook goed te pruimen. De dames krijgen dan ook het grootste plusje.
otherfool
Ik ben totaal geen fan van de broertjes maar Hall Pass is best een aardige film. Genoeg leuke karakters, typetjes en situaties om de tijd mee door te komen, al wordt het nooit echt hilarisch.
2,5*.
martijn011
- 2034 berichten
Niet heel geweldig.
Nogal clichématig. Je weet wat komen gaat, namelijk dat de mannen wel een grote bek hebben, maar als het puntje bij het paaltje komt zijn ze te scheiterig. Was dan ook niet aangenaam verrast of zo.
Af en toe een leuke grap zorgt ervoor dat de film redelijk makkelijk uit te zitten is. Niet de leukste film van de Farrelly broers, maar een keer leuk om te zien.
NIks meer, niks minder.

The Lady
Drama / Biografie, 2011

Marty
Romantiek / Drama, 1955
man vrouw relatiedaydream huwelijkvrijheidvriendenfull frontal male nuditywilliespenis