Hall Pass (2011)
Met onder meer: Owen Wilson, Jason Sudeikis en Jenna Fischer
Releasedatum: 31 maart 2011
Plot Hall Pass
"One week. No rules."
Rick (Owen Wilson) en Fred (Jason Sudeikis) zijn beste vrienden en beiden al lang getrouwd. Wanneer ze zich onrustig beginnen te voelen, krijgen ze van hun vrouwen een "hall pass", wat inhoudt dat ze een week lang mogen uitspoken wat ze willen zonder dat er vragen gesteld worden. In het begin lijkt het een droom die uitkomt, maar al snel komen ze erachter dat hun verwachtingen over het vrijgezellenbestaan niet stroken met de werkelijkheid.
Rick Mills
Hog-Head
Rick Coleman
Gerry
Insignificance
Als er iets blijft hangen van dit werkje, dan zal het het idee rondom zo'n hall pass wel zijn. Of een nogal spetterende grap met een muur als doelwit. Drugs en drank doen het ook nog aardig. Verder valt er niet zo gek veel te beleven. Wisselende grappenmakerij, van subtiel tot grotesk en soms ook wel erg gemakkelijk met nogal zouteloze hoofdrollen.
Op zich wel begrijpelijk gezien de karakters, maar ze worden er na verloop van tijd ook niet echt levendiger op. Zelfs niet na de teleurstellende verschijning van Coakley. Daar verwacht je toch iets meer van. Beide dames vallen in positieve zin eigenlijk nog het meest op. Jenna Fischer is sowieso onweerstaanbaar. Dit filmpje helaas niet zo.
Ritual
Goede film, regelmatig moeten lachen.
Zitten veel komische dingen in, en het verhaal is leuk.
Verder is ook de (vele) muziek in de film erg goed.
Tonypulp
Heerlijke komedie! Wilson en Sudeikis zijn enorm op dreef en leveren de ene na de andere geniale one-liner af. Eindelijk eens een film van de Farrelly's die me echt weet te overtuigen. De cast is verder sterk aangevuld met natuurlijk de leuke Jenna Fischer maar het is vooral Nicky Whelan die de show steelt
Lekker flauw, herkenbaar en grof. Valt weinig op af te geven, behalve dat het weer the same old shit is met nieuwe jokes. Nu ben ik daar niet zo op tegen, dus telt het vrijwel niet mee in m'n ervaring/beoordeling. Zo wil ik er nog wel meer zien!
Elineloves
Tsja. Gemiddeld. Heb niet krom gelegen van het lachen maar voelde ook niet de behoefte om te fast forwarden. De grappen waren soms wat te flauw en te plat, maar nog net niet storend. Wel op het randje soms. Owen Wilson is wisselend bij mij; de ene keer kan ik hem redelijk verdragen, de andere keer irriteert hij me mateloos. Deze keer schommelde hij er tussenin.
Af en toe liet het me denken aan andere komedies, of in ieder geval ongeveer dezelfde soort gebeurtenissen die ik al eerder had gezien. Nu was dit maar een 'tussendoorfilm' voor in het vliegtuig, een komedie met relatief korte speelduur zou wel goed werken, dacht ik. De tijd ging vrij traag voorbij, maar toch afgekeken.
Nicky is inderdaad een prachtmeisje, en Applegate en Fischer waren ook goed te pruimen. De dames krijgen dan ook het grootste plusje.
mnrk
You should talk about "pick up chicks"....not about dicks !!
Dit was toch wel een leuke film van de Farrelly broertjes....
De cast was in orde en de chemie tussen Owen Wilson en Jason Sudeikis was goed....dit aangevuld met aantrekkelijke dames ( Nicky Whelan, Jenna Fisher en Christina Applegate
Het verhaal was natuurlijk erg voorspelbaar,maar ondanks dat waren erg genoeg leuke stukken in deze film met natuurlijk de niesscene op de badrand
en het bezoek aan het nieuwe huis van Ed. als meest geweldige scene's.
henkula
ik heb alles gezien van deze twee regisseurs, ze zakken steeds verder naar beneden, geen enkele opleving.
otherfool
Ik ben totaal geen fan van de broertjes maar Hall Pass is best een aardige film. Genoeg leuke karakters, typetjes en situaties om de tijd mee door te komen, al wordt het nooit echt hilarisch.
2,5*.
hightopper
tja.Typisch zo'n film van wat je ervan verwacht krijg je ook. Heb soms enorm moeten lachen. Hou wel van dit soort humor. Film van het kaliber there's something about mary of dumb & dumber
maken deze broertjes niet meer. Maar heb heerlijk genoten van deze rom com. Je weet al van te voren hoe deze film eindigd maar dat maakt niet uit. Zaten wel een paar goede grappen in voor ieder van boven de 30 zal er wel iets herkenbaars in zitten.
Freddy K
Heerlijke komedie van de broertjes Farrelly, met een paar hilarische scènes.
Al haalt hij nergens het niveau van There's Something About Mary & Kingpin.
martijn011
- 2034 berichten
Niet heel geweldig.
Nogal clichématig. Je weet wat komen gaat, namelijk dat de mannen wel een grote bek hebben, maar als het puntje bij het paaltje komt zijn ze te scheiterig. Was dan ook niet aangenaam verrast of zo.
Af en toe een leuke grap zorgt ervoor dat de film redelijk makkelijk uit te zitten is. Niet de leukste film van de Farrelly broers, maar een keer leuk om te zien.
NIks meer, niks minder.
MasterTr
Ik begrijp niet dat er veel mensen deze film niet echt waarderen, van mij krijgt ie een lekkere dikke 4 *. Ik heb me echt vermaakt met deze film.
voskat
Ontzettend matige komedie waar helaas maar een enkele keer om te grinniken valt. Dikke tegenvaller van de Farrelly broeders.
Nickske1912
Ik heb me prima vermaakt met deze film, leuke komedie.
Bij momenten erg flauw, maar dat hoeft niet altijd een negatief punt te zijn.
voskat
"Flauw" wordt hier nog weleens verward met "droog". Maar in Hall Pass is het helaas toch echt voornamelijk flauw.
Ik had echt verwacht dat er wat te lachen zou vallen, maar het slaat allemaal dood.
schram101
Het einde (na een gedeelte aftiteling) was geniaal, maar verder valt te weinig echt te lachen. Uiteraard weet je van te voren hoe het loopt, maar meer dan ooit te voren hoopte ik dat deze gasten nu eens écht flink van bil gingen tijdens hun weekje vrijaf. Uiteraard gebeurd het niet en zijn het de afwijzingen van de dames en de andere flauwe humor die voor de grappen moeten zorgen maar helaas lukt dat niet helemaal.
Hier en daar zit nog wel een leuke grap verstopt maar ondanks dat de film geen hele slechte onvoldoende krijgt overheerst de slechte nasmaak.
melchior7
De Extended Cut gezien van deze film. Ik moet zeggen dat er niet veel te lachen valt, maar het is toch op een of andere manier wel een beetje leuk. Ik had er eigenlijk wel meer van verwacht, maar dat kan aan mezelf liggen. Het enige leuke vind ik een beetje toch wel de laatste 12 minuten. Maar ik vind het maar wel een beetje een te flauwe komedie. Ik wou eigenlijk een 2,5 geven, maar dankzij de goede rol verdeling geef ik het toch nog wel een 3.
Re73
Een paar keer gelachen maar dat was toch echt te weinig naar mijn smaak.
Noodless
Zeer vermakelijke komedie die heel wat herkenbare situaties op de korrel neemt. De ene keer wat flauw , de andere keer heel grappig. Het duo Wilson en Sideikis vullen elkaar goed aan en ook de vrouwelijke cast geven hun rol toch wat meer pit. Het idee achter de hall pass wordt goed uitgewerkt met daarbij heel wat hilarische scènes. Bv. de belevingen van het duo tijdens de eerste dagen van de hall pass
In zijn genre zeker geslaagd ! 7/10
NoNonsense
De term hall pass kon ik niet tot deze film, maar oh boy is it clear to me now. Een weekje buiten de deur wippen zonder gevolgen voor de relatie.
De leukste stukken zijn (zonder te veel te verklappen), de scene waar de twee mannen een openhartig (schunnig) gesprek hebben tijdens een housewarmingparty terwijl de rest van het gezelschap meeluisterd via beveiligingscamera's. En de scene waar een date moet niezen op de badkamer.
Wat ziet Nicky Whelan er sappig uit zeg. Brrrrrrrrrrrr lekka.
Houdoe
Basjjjjeee
Een film die in de trailer en reclames werd neergezet als een mannen film (welke man wil nou geen hall pass?) Maar naarmate de film vorderde bleek het weer het standaard ik-kan-niet-zonder-mijn-vrouw-verhaal te worden. Helaas helaas... Ik had graag eens een film gezien waarin de mannentoch echt gebruik maakten van hun Hall Pass.
Tommy De Vito
Nadat ik had gezien wie de regie onder zijn hoede nam voor deze film, kon het niet meer stuk voor mij. Wilson vind ik een sympathieke gozer om naar te kijken en het verhaal was niet bepaald onaardig.
Helaas was de film totaal niet wat ik had veracht. Bobby Farrelly en Peter Farrelly laten zien dat ze niet meer de ouden zijn op het gebied van (goede) grappen denk aan (King Ping, Dumb and Dumber, There's something about Mary etc.) Hall Pass kan ik gerust een saaie komedie noemen en de grappen zijn ver te zoeken. Op een paar na dan. Maar daar is het niet mee gezegd want het verhaal begint ergens tweede deel van de film nergens meer op te slaan en er wordt ook nog eens matig geacteerd.
Met Shallow Hall waren de gebroeders licht het andere pad opgegaan maar met deze film slaan ze de plank echt totaal mis. Helaas.
pieteroyama
Ik had niet zo'n haast deze film te bekijken. Maar eenmaal aangezet op de DVD speler, bleek het toch wel een hele leuke film te zijn. IK heb echt genoten van de grappen en het komische spel. Daarom vijf sterren. Echt een aanrader.
Angelo2
Aardige comedie maar had er meer van verwacht. Zaten een aantal scenes tussen maar te weinig om te spreken van een geslaagde comedie. Omdat ik een paar keer wel goed gelachen heb wel een voldoende. Die scene in de sauna was fout leuk.
StevenMighty
Een erg leuke en geslaagde komedie.
Goed bedacht dat idee van die hall pass.
Ik denk dat heel wat mannen in het echt er ook geen gebruik van wisten te maken, ook al mochten/wilden ze.
De film kent een boel leuke scenes.
Hoe het uiteindelijk zou aflopen had ik wel al vroeg zien aankomen, maar dat maakte het niet minder goed.
Toffe en grappige film om zeker eens gezien te hebben.
Strike0ut
Een erg leuke en geslaagde komedie.
Goed bedacht dat idee van die hall pass.
De film kent een boel leuke scenes.
Toffe en grappige film om zeker eens gezien te hebben.
ik vond het idee van een Hall Pass eigenlijk een beetje komen uit de film American Pie: The Naked Mile, waar de hoofdrolspeler een Free Pass krijgt, wat hetzelfde betekend.
mrs A
Toch wel iets leuker dan ik had gedacht. Een leuke komedie, al deden de dames het wel beter dan de heren. Maar overall toch een leuke film, kijkt toch lekker weg.
NLW
Leuk filmpje, gemiddelde komedie.
Zorgde bij vlagen zeker voor een glimlach.
Raconteur
Pijnlijk niet grappig, heb het wel zowat gehad met films over vaders die 20-jarigen willen neuken.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Ik vond dit een leuke film. Ik heb een paar keer echt kunnen lachen. Niet overdreven hard, maar dat gebeurd bij mij maar zelden. De cast was ook prima. De film had wel wat korter gemogen. De leukste grap is toch wel dat een dame in de badkamer moet niezen en zo plotseling van haar buikkrampen af is...... Verder zitten er een paar goede one-liners in. Leuke meiden ook die mee deden. Christina en Jenna waren erg leuk. Iedereen heeft het over Nicky Whelan. Die vind ik maar wat goedkoop overkomen net zoals Tara Reid.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

The Lady
Drama / Biografie, 2011

Marty
Drama / Romantiek, 1955
man vrouw relatiedaydream huwelijkvrijheidvriendenfull frontal male nuditywilliespenis