Genre: Horror / Oorlog
Geregisseerd door: Paul Campion
Met onder meer: Craig Hall, Matthew Sunderland en Gina Varela
Plot The Devil's Rock
"War is a Bitch"
De film speelt zich af op de Kanaaleilanden op de avond van D-Day. Twee commando's worden naar de eilanden gestuurd om Duitse legervoertuigen te vernietigen. Op deze manier zullen Hitlers troepen zich terug trekken uit Normandië. De commando's doen echter een schokkende ontdekking; de nazi's proberen demonische krachten op te roepen om zo de oorlog te kunnen winnen.
Captain Ben Grogan
Private Muller
Kreigsmarine #1
Suicide Soldier
barcam
B horrorfilm van Nieuw-Zeeland. Sterkte is dat het ondanks de zeer beperkte cast en duidelijk laag budget toch op één of andere manier weet te boeien. De make-up effecten en het vele bloed en gore zijn zeer goed gedaan. De acteurs zijn sterker dan we gewoon zijn in dit soort producties en het script zit goed in elkaar. Aardige film.
Redelijk filmpje.
Eerste deel is overduidelijk het beste. Zolang je niet precies weet wat er gaande is weet de film goed de spanning aan te houden. Een langzaam maar trefzeker begin zorgt ervoor dat je gaandeweg interesse krijgt in wat er zich hoort af te spelen.
Eens halverwege de revelatie zakt de film wat in. Het blijft uiteindelijk wat braafjes, waardoor het concept niet al te boeiend meer is. Iets waar erg veel van dit soort horrortjes mee te kampen hebben. Zolang "het kwaad" niet bekend is, is de film spannend, maar eens je weet waar je mee te maken hebt valt het allemaal wat tegen.
Toch is deze film visueel wel aangenaam. Het "monster" had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden, maar qua gore en belichting zit het best goed. Acteerwerk is redelijk, soundtrack had wat prominenter gemogen.
Op zich geen verkeerd filmpje, maar het tweede deel begint wat te slepen, waardoor de film aan kracht verliest. Jammer, want Campion toont genoeg potentie voor een sterke horrorfilm neer te zetten.
gauke
Een voorspelbaar, doelloos en onbevredigend nazi horror verhaal dat oprechtheid en humor mist. Op zichzelf zitten de speciale effecten goed in elkaar en is er voldoende voorraad geronnen bloed dat er bovendien levensecht uitziet, maar dat is onvoldoende om de spanning er (zelfs niet enigermate) in te houden.
Zeer matige oorlogs/ sf film, met een verhaal om te huilen. Hoe kunnen ze het verzinnen.......
Pazmaster
Nou, op zich nog niet eens zo heel slecht. Het verhaal kan er op zich nog wel mee door, het acteren ook, en ook de special FX zijn niet zo slecht. Qua spanning vond ik `m dan weer wat minder. Precies wat Onderhond zegt: Zolang "het kwaad" niet bekend is, is de film spannend, maar eens je weet waar je mee te maken hebt valt het allemaal wat tegen.
Het monster zelf vond ik dan ook wat tegenvallen. Daar had wel iets aan gedaan mogen worden. Maar voor een B film heb ik me er toch redelijk mee vermaakt. 2,5 ster
blurp194
Best knap hoe met weinig middelen een toch redelijke film gemaakt wordt. Het verhaal is eigenlijk het zwakke punt, en mist de inhoud om over de hele speelduur spannend genoeg te blijven. Maar zeker in het begin is de sfeer echt prima getroffen, heel beklemmend en naargeestig. De makers zijn overduidelijk beïnvloed door het Wolfenstein-genre.
Aardig geacteerd, overigens, vooral de bad guy maakt wel wat indruk vind ik. Naar mannetje.
Ricochan38
Eerste 5 minuten leek het best een spannende film te worden, maar het zakt snel in en blijkt gewoon een heel matig horrorfilmpje te zijn.
Boeikens
Voor een B-filmpje met laag budget best een meevaller.
De sfeer in het begin is best goed, acteurs vallen goed mee en de gore is voldoende aanwezig.
Naar het einde toe wordt het allemaal wat minder en is de door mij verhoopte stijging in de gore uitgebleven.
Zeker ooit voor een herziening vatbaar.
joey1973
verassend goed na de slechte recensies. Goed geacteerd, veel spanning en een origineel verhaal.... had wat langer mogen zijn.
Verteerbaar vlees.
Voor diegenen die de synopsis slim genoeg ontwijken ligt hier een aardige horrorfilm in het verschiet. Bij enige voorkennis valt in elk geval de spannende intro in het water. Het verhaal is namelijk zeer simpel, maar desondanks best aardig verteerbaar. Wanneer de kijker eenmaal duidelijk wordt wat voor vlees men in de kuip heeft, wacht een iets mindere tweede helft.
Redelijk.
Left4Dead
The Devil's Rock.
Naast (bijvoorbeeld) The Bunker en Outpost weer een productie die zich bezighoud met occulte gebeurtenissen tijdens (/na) de Tweede Wereldoorlog. Hitler hielt zich hier veel mee bezig en had daarvoor een groot aantal "deskundigen" op het bovennatuurlijke vlak om zich heen.
Na een heerlijke start van de film worden we geconfronteerd met een griezeltombe in de vorm van een Duitse bunker. Door ijselijke kermen wordt onze hoofdrolspeler van zijn oorspronkelijk doel afgeleid en gaat op onderzoek uit. Al snel blijkt dit niet een goede keuze te zijn geweest. Demonische krachten blijken aanwezig te zijn en duivelse verleiding ligt op de loer. Het is een kwestie van overleving.
Ondanks het flinterdun verhaal is de film goed uitgevoerd. Beeld en geluid prima, het acteerwerk idem.
Hopend dat Paul Campion in de toekomst weer van zich laat horen, dan met een groter budget. Ik ben benieuwd!
2.5* (5.5 op een schaal van 10)
Noodless
Geen kwaad woord voor de acteurs die echt hun best doen, maar het script stelt eigenlijk niet veel voor. Geen spanning, een flutverhaal en bloederige scènes die hun doel missen.
3/10
john mcclane 2
Voor Een B film ,,helemaal niet zo slecht .
Wat occult .
Al met al een net aan voldoend 5,7.
joolstein
The Devil's Rock is een kleine maar geweldige horrorfilm. Kort en to the point,met zowel interessante als ook griezelige elementen. Het meest goede aan de film is het feit dat het ondanks weinig middelen toch effectief was. Regisseur Paul Campion laat ons een goed voorbeeld zien van hoe je met een goed verhaal, de juiste griezelige atmosfeer, vier personages en een paar vertrekken, een zeer fijne film met een kleiner budget kan maken.Twee Nieuw-Zeelandse soldaten (Craig Hall; Galion uit THe Hobbit en Karlos Drinkwater) landen op één van de Kanaal-eilanden om afweergeschut op te blazen die zich bevindt bij een bunker. En toen die bunker werd getoond leek het verdacht veel alsof dit een hommage was aan The Keep (1983) Nu werken dit soort bunkers altijd wel om een goede creepy sfeer op te roepen! En als daar dan de enge Duitse Kolonel Klaus Meyer in huist maakt dit het nog beter! Daarnaast is er precies genoeg bloed en gore en de enige dame in de film is de voormalig Power Ranger, Gina Varela en nog sexy ook, dat zijnzeker pluspunten!
Collins
Nazi’s die met behulp van het occulte de wereld willen veroveren. Het is een thema dat in meer horrorfilms wordt gebruikt. Vaak zijn het films van de trashy soort. En deze is daarop geen uitzondering. In beginsel lijkt het allemaal nog mee te vallen. De eerste 20 minuten zijn sfeervol en spannend geënsceneerd als twee Nieuw-Zeelandse soldaten op een eiland worden gedropt, een mijnenveld moeten oversteken en een naargeestige vesting binnendringen van waaruit kermend geschreeuw hoorbaar is. Niet onaardig.
Te vroeg wordt daarna echter het geheim ontsluierd en is de film ontdaan van zijn mysterieuze angel. Die mysterieuze angel wordt dan ook nog eens tamelijk klassiek en kinderlijk vormgegeven. Een demon in mensengedaante. Roodgekleurd met hoorntjes. Tja. De enige spannende potentie die dan nog over is, ligt in de ontleding van de relatie tussen de twee protagonisten die elkaar wantrouwen. Een nazi en een Nieuw-Zeelander. Twee vijanden die met elkaar moeten samenwerken om het duivelse gevaar te bezweren. Heel intens wordt het conflict niet uitgesponnen. Daarvoor zijn de beide personages trouwens ook te zwart-wit geboetseerd. Ook die potentie bloedt al snel dood.
Wat spreekt voor de film is dat er wel steeds een bepaalde vermakelijkheidsgraad aanwezig is. Er hangt een merkwaardige sfeer die intrigeert en die voorkomt dat de verveling toeslaat. Echt goed duiden kan ik het niet. Dat is dan toch weer knap van een film waaruit verder niet veel vreugde valt te halen.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Intruder