
She's All That (1999)
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten
geregisseerd door Robert Iscove
met Freddie Prinze Jr., Rachael Leigh Cook en Matthew Lillard
Wanneer de populaire Zach Stiller gedumpt wordt door zijn vriendin voor een slijmerige tv-ster, gaat hij een weddenschap aan met een vriend: hij zegt het voor elkaar te zullen krijgen om de bebrilde nerd Laney Boggs mee te nemen naar het eindbal, en haar tot "prom queen" om te kunnen toveren. Zach wordt echter verliefd op Laney.
Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=kI9fYsgduGE
Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Wat zegt jou dat ze bedoeld was om lelijk te zijn?
Lijkt me nogal duidelijk niet? Het lelijke nerdige meisje waar een weddenschap om wordt gedaan, hele prom queen gebeuren, zogenaamde transformatie tot mooi meisje wat ze eigenlijk in het begin al was.
Lijkt me nogal duidelijk niet? Het lelijke nerdige meisje waar een weddenschap om wordt gedaan, hele prom queen gebeuren, zogenaamde transformatie tot mooi meisje wat ze eigenlijk in het begin al was.
Toen de weddenschap werd gesloten, drukte Zack zijn twijfels uit omdat ze scary and inaccessible was. Het ging meer om haar houding dan haar uiterlijk.

En grappige Freddie Prinze Jr.
3,0 *
Lekkere wegkijker op een saaie zondagmiddag
Echt tenenkrommend slecht en het ene cliché na het andere komt voorbij waaien..
Acteerwerk slecht, verhaal dus zo voorspelbaar als wat..
Nee, ver onder de maat en dan ook een dikke onvoldoende.

Na deze film kwamen ze juist met de vele cliche films.
2,5*
Clichématige tienerfilm. She’s All That heeft best een geinig uitgangspunt, maar doet daar niet veel mee. De film mist scherpte en de broodnodige humor. Leigh Cook heeft een leuke rol, maar voor de rest bestaat de cast uit bekende koppen die niet bekend staan om hun acteertalent.
De muziek is aardig en bestaat uit de bekende 90's pop. En de film eindigt redelijk, maar op dat moment is het al te laat. She's All That was in de jaren 90 één van de populairste tienerfilms, maar voelt anno 2016 hopeloos gedateerd en oubollig aan.
Rachel Leigh Cook en Freddie Prinze jr. slagen er aardig om behoorlijke stereotype rollen zonder diepgang de nodige sympathie te geven. En vooral Freddie Prinze komt toch niet echt over als de afstandelijke en arrogante 'president' die je zou verwachten. De film die verder niet echt heel bijzonder is qua opbouw of ontwikkeling moet het wat mij betreft vooral hebben van de rustige en timide Rachel Leigh Cook die toch een interessante transformatie doormaakt. Verder zijn babyface Paul Walker en een hele jonge Anna Paquin erg grappig om voorbij te zien komen. En een heerlijke en bijzonder vervelende rol van Matthew Lillard. Wat een flapdrol, moet je ook maar zo kunnen spelen.
Zo nu en dan leuk op een verloren moment, maar vooral omdat Rachel Leigh Cook toch wel erg leuk is.
… Maar hoe laag je verwachtingen ook zijn, de emotionele (lees: cheesy) intermezzo’s blijven gewoon tenenkrommend. Dan hoop je dat er zo vlug mogelijk weer overgeschakeld wordt naar lompe fratsen. Vooral de make-over was amper te harden, niet alleen omdat we dat soort scènes al duizend keer gezien hebben, maar ook omdat ze er voorheen gewoon knapper uitzag.
2,5*
Ik smul vaak van de high-schoolfilms. Maar ook in dit genre zitten er mindere titels bij. She's All That is helaas zo'n mindere titel. Regisseurs denken waarschijnlijk dat het makkelijk scoren is als je de setting in een high-school plant, maar denken daarmee ook duidelijk te makkelijk over het verhaal.
De setting is wel geslaagd, het gevoel van high-school is voortdurend aanwezig. Het verhaal is net als bij een hoop andere genregenoten slecht. Maar het verschil is voornamelijk dat het inhoudelijk nog iets zwakker en leger is allemaal. De film lijkt soms zelfs stukken over te slaan. Structureel is het allemaal een rommeltje.
Visueel is het altijd zonnig en fris, maar niet fris genoeg helaas. De aanpak van de film had kunnen werken, maar regisseur Iscove laat de boel een beetje in de steek. Het had allemaal nog een stuk frisser kunnen zijn. De cinematografie laat de film vaak in de steek door niet altijd op de juiste momenten aanwezig te zijn, en het camerawerk is te klassiek.
Montage is regelmatig ook te langzaam waardoor de film weleens wil inkakken. Het verhaal is alles behalve vernieuwend of origineel, dus dan hoop je dat het op een aantal andere vlakken wel iets krachtiger kan zijn. Daarvoor moet ik de kijkers die deze verwachtingen koesteren helaas teleurstellen. En een frisse stoot die veel genregenoten weleens geven is hier helaas ook niet aanwezig.
Acteerwerk is ok. Je ziet een hoop jonge acteurs en actrices die later vaak te zien waren. Alleen zijn de rollen regelmatig te hoog gegrepen. De acteurs en actrices zijn vaak gewoon niet kundig genoeg om bepaalde emoties te beheersen waardoor het gevoel nooit echt overkomt bij de kijker.
De film denkt regelmatig wat te makkelijk na over het verhaal en de structuur. Hierdoor overstijgt de film nooit echt de middelmaat. Het leek alsof Iscalvo gewoon zo snel mogelijk door wilde gaan naar de volgende film. Gezien het tempo waarmee hij films maakte lijkt dat me geen vreemde assumptie.
Het schoolbal bevatte de beste scenes op het visuele vlak, maar voor de rest is het een erg simpel gebeuren waar niet te lang aan gewerkt is. Alles is ontzettend sterk aangezet, alle types zijn erg herkenbaar en de subtiele momenten vallen vaak plat. Wat er dan overblijft is niet zo bijzonder, een film die je zo vergeten bent. Net als bij veel genregenoten eigenlijk.
