• 9.373.140 stemmen

Geregisseerd door: Chris Briant

Met onder meer: Steven Waddington, Tony Becker en Dianna Agron

Plot The Hunters

"You are the prey!"

Een rechercheur begint een reeks van zaken te onderzoeken van vermissingen die de stad recent hebben geteisterd. Het onderzoek leidt naar een groep jagers en het mysterieuze fort Goben net buiten de stad. Al snel zit hij verstrikt in een angstaanjagend en surrealistisch aandoend spel met als inzet: zijn leven.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Wat was Dianna Agron toch bloedmooi in deze film. Ze was de enige die wat van haar rol probeerde te maken. Helaas ging haar rol, net als de rest van de film, nergens over en werden haar prestaties belemmerd door een belabberd script. Waarom ze na 'Burlesque' en 'I Am Number Four' in godsnaam deze film ging doen? Geen idee. Maar ach, het staat leuk op dr CV.

De rest van de film was vaag en onlogisch en de overige karakters waren bloedirritant. Niet alleen qua rol, maar ook qua acteerwerk.

Maar toch, geef ik maar een hele lichte onvoldoende, want alhowel het geheel totaal nietszeggend is (waarom wordt dat plot met die crimineel die hij moest beschermen niet afgerond?), wist het om 1 of andere manier mijn aandacht toch te houden. Door een bepaalde sfeer die ergens aanwezig was verslapte het niet. En ik was toch benieuwd hoe het afliep. De film doet dan toch wel iets goed. Had het dus eigenlijk op 1,5* willen geven maar vanwege Dianna, ach een 2*. Nietszeggend en nutteloos maar toch sfeervol en ergens nog interessant. Volg jij het nog?

Tegenvaller.

De mensenjagers kennen we ondertussen wel al, maar een goed genrefilmpje kan nog steeds erg vermakelijk zijn. Het probleem is dat deze film veel meer poogt te zijn. Zo krijgen je een intro van een half uur voorgeschoteld die amper wat met de rest van de film te maken heeft. Ellenlange introducties van personages waarbij de achtergrond info weinig tot niks weet bij te dragen.

De film kent wel een aantal aardige momenten, vooral in het middenstuk wanneer er even in de kerkers onder het fort gedwaald wordt. Paar absurde scenes ook daar. Daarna gaat het terug bovengronds en is het beste er alweer vanaf.

Briant doet hard z'n best en dat kan ik nog best waarderen, de film oogt ook wel aardig grimmig enzo, maar het komt er nooit echt helemaal uit. Gemiste kans, denk dat Briant ofwel nog een hele weg af te leggen heeft, ofwel gewoon niet zo geschikt is als regisseur. Moedige poging, maar het volstaat niet.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Beetje zwak verhaal. Beetje goor hier en daar, ik vond er niet veel aan. Vond de acteurs ook niet erg overtuigend.