• 9.370.166 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Jeffrey Fine

Met onder meer: Kyle Gallner, Laura Allen en Britt Robertson

Plot Cherry

"Too young? Too old? You do the math."

Aaron Milton (17) krijgt een ander soort onderwijs wanneer hij valt voor Linda (34), een levendige, voormalige wildebras die teruggekeerd is naar de universiteit om haar leven weer op te pakken. Het lesprogramma wordt nog interessanter wanneer Aaron Beth (14) ontmoet, de sarcastische dochter van Linda. De chemie werkt niet in beide richtingen maar de disfunctionele driehoeksverhouding wordt een leerervaring voor alle betrokkenen.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Aan mij de eer om het eerste bericht en de eerste stem te plaatsen bij deze film van Jeffrey Fine. Ik kwam Cherry bij toeval tegen en zag dat er nog niet op was gestemd op MM en dat wekt natuurlijk mijn interesse!

Het verhaal is simpel, hoofdpersonage Aaron Milton gaat weg van zijn overbezorgde moeder en start zijn eerste collegejaar op een Ivy League school. Daar heeft hij wat opstartproblemen totdat hij tijdens een ‘tekencollege’ Linda ontmoet, een 34-jarige moeder. Aaron raakt bevriend met haar en komt dan al snel in aanraking met haar 14-jarige dochter, Beth. Ook met haar raakt hij bevriend en er ontstaat een interessante driehoeksverhouding waar zowel Aaron, Linda en Beth opzoek zijn naar wie ze werkelijk zijn. Dit alles is best leuk geregisseerd en er ontstaan een aantal grappige maar ook lastige momenten. Als de film ruim over de helft van de speeltijd is dan voel je het einde naderen waar alles op zijn plaats valt en dat is op zich jammer. Ik had van te voren nul verwachting en ging open de film in. In de speeltijd van 1,5 uur heb ik een best leuke film gezien met een aantal momenten die best de moeite waard zijn.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Wel een aardige film

Verhaal is best aardig en wel leuk om te zien. Er zitten grappige momenten en dramatische scenes in.

Zeker leuk om een keer gezien te hebben

avatar van scorsese

Matige film over een jongeman die gaat studeren en valt voor een oudere studente in zijn klas. De op zich wel boeiende onderlinge verhoudingen die tussen de personages ontstaan, zijn wat ongeloofwaardig neergezet. Wellicht omdat de film te veel naar het drama leunt en minder naar komedie. Wel een paar goeie scenes, maar net niet genoeg voor 3.0 sterren.

avatar van Fransman

Fransman

Als je niet van comedy houdt, en zeker niet van Amerikaanse comedy, dan moet je niet naar zo'n film gaan kijken. Als je de synopsis hier leest, lijkt het nog wel wat, maar echt, het is volbloed Amerikaanse onzin, waar, opmerkelijk genoeg, geen normaal mens in rondloopt. Want alles moet grappig zijn, nietwaar?

Ieder cliché zit er in: een studentje dat door iedereen voor een genie wordt versleten, een campus, vervelende roommates, meisjes die achter de jongens aanzitten, neerbuigende docenten, overbezorgde ouders, een sullige vader, een dominante moeder. Komt het bekend voor? Tel daarbij een niet zo erg stabiele MILF en haar op seks beluste dochter. Maar de MILF is te oud en de dochter te jong. Het einde is sentimenteel. En eindigt altijd op dezelfde manier: iemand gaat verhuizen.

Brrrr.

avatar van BBarbie

BBarbie

Aangename coming-of-age komedie over een tiener, die gaat studeren aan de universiteit en zich eindelijk weet te ontworstelen aan het strenge gezag van zijn dominante moeder. Een leuke, soms verrassende film die gunstig afsteekt tegen vergelijkbare komedies. Leuke rol toch weer van Britt Robertson.

De recessent van de New York Times vergelijkt de film met “Juno” en “Little Miss Sunshine” (zie poster). Daar kan ik mij wel in vinden.