Genre: Oorlog / Actie
Geregisseerd door: Ken Annakin
Met onder meer: Henry Fonda, Robert Shaw en Robert Ryan
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Battle of the Bulge
"Warner Bros.' super action show of shows!"
Op 16 december 1944 besloot Hitler een waanzinnig offensief te ontketenen met als belangrijkste einddoel de haven van Antwerpen te heroveren. In de Ardennen brak de hel los. Over een kilometers lang front braken Duitse Pantsertroepen door de geallieerde stellingen. Gesteund door chaos bij de geallieerden en door mistig weer, dat er voor zorgde dat de vijandelijke luchtmacht geen rol van betekenis kon spelen, leken de Duitsers het verloop van de oorlog danig te gaan verstoren. Maar om zware tanks te kunnen laten rijden is brandstof nodig. En dat was nu net iets waar de Duitsers een nijpend tekort aan hadden.
Lt Col Kiley
Conrad
Queto Yurlunyur
Langdradige oorlogsfilm met een mager plot en vervelende nep-accenten. 2 *
bennie jolink
Klassieke WOII film waarin amerikanen grote helden zijn en alle duitsers zijn evil en geniepig, en praten met gekke stemmetjes. Toch hebben die oude klassiekers altijd wel wat. Ook in deze film zitten wel een aantal sterke scenes en coole tank battles.
Mza
- 1924 stemmen
Typerend voor deze film vind ik dat deze verldslag gewonnen wordt door iets van 5 soldaten die een stel benzine vaatjes van een berg naar beneden rollen. De hele film winnen de duitsers maar een paar van die simpele 'helden' types weten het tij te keren. De tank battles vond ik dan wel weer prima gedaan. 2,5*
Stephan
Mij viel op dat iedere soldaat met de armen omhoog een stervende-zwaan-dood sterft... Blijft toch schattig hoor. Eerste half uur gekeken, daarna SPR maar weer eens opgezet.
BoordAppel
Haha, dat is in alle oude oorlogsfilms die ik gezien heb. Ontploft er een granaat onder hen vliegen ze een stukje door de lucht en vallen zonder een zichtbaar schrammetje dood neer, realisme is ver te zoeken.
onderzeeboot
Zeker allemaal waar, maar het Panzerlied wat in de film gezongen wordt, is wel aardig.
PartyMarty
Nog effe nagezocht op Imdb, maar kan nergens de namen van Thomas Buffel en Lothar Matthäus vinden.
The Eye
Is dit niet die film waarbij zowel de Amerikanen als de Duitsers in Sherman tanks rijden en waarbij er een granaat in een tank gegooit wordt en dat dan alle pakjes nog ongescheurd recht zitten? Zo ja, laat m'n stem dan maar staan, zo nee, verwijder 'm dan maar.
Ik vond de film gigantisch waardeloos, maar ik zie nu pas dat-ie uit de jaren 60 is, dacht dat-ie van later was.
Talon
Tja voor mij een geweldige film natuurlijk je moet gek zijn op oude oorlogsfilms maar vindt hem echt toppie.
Pedor
Voor degenen die gek zijn op 2e WO-films is dit de moeite van het kijken zeker waard.
Bedenk daarbij wel dat dit een oudere film is.
De "tankslagen" zijn aardig in beeld gebracht.
Het einde is m.i. niet echt realistisch.
Timmy757
Zelfs de uniformen van die amerikanen waren nep
P.S Predor, ik ben een liefhebber van wo2 films, maar ik had toch egt het idee toen ik hem aan het kijken was dat ik mijn tijd zat te verdoen.
moviefreak#1
En die ene "Duitser" die in de film 6 keer "Het komt van daarboven" (in het Duits) zegt. Zelfs als hij gewoon tegen een gevangene praat zegt hij zomaar uit het niets "Het komt van daarboven"
savi_7
helemaal mee eens soms is de film gewoon erg zwak.
Comanchero
Aangezien deze film relatief kort na de oorlog is gemaakt, is realisme iets waar de meeste veteranen nog niet aan toe waren.
Quentin
Comanchero
Waarom onzin? Ik zal het je nog sterker vertellen: zeker als het om het Ardennen-offensief gaat, zijn er nog steeds veteranen die letterlijk koude rillingen krijgen als ze daaraan terug denken.
Doe dingen niet zomaar af als onzin als je er totaal geen verstand van hebt. Kom dan met argumenten.
Frits Flits
tsjidde
Wanneer ik nu achteraf de bovenstaande commentaren lees, moet ik toegeven dat de Battle of the Bulge inderdaad niet de meest realistische oorlogsfilm is. Maar eerlijk gezegd heb ik me gisteravond uitstekend vermaakt bij deze film. Ik kan me echt niet storen aan engels-met-accent-pratende Duitsers, die je overigens in zoveel (vooral wat oudere) films tegenkomt. En ook van de speelduur, waar ik vooraf een beetje tegenaan hikte, heb ik geen last gehad. Dus ondanks de genoemde bezwaren en (terecht opgemerkte) onvolkomenheden, blijft mijn 3,5* gewoon staan.
kazin
Wat een prachtige film! Kijk van zulke films houd ik nou. Zulke klassieke wo2-films. Daar heb je bijna geen woorden voor, hoe alles in die tijd gemaakt werd. Dan spreken de Duitsers misschien wel engels en hebben de Duitsers een raar accent als ze Duits proberen te spreken, maar zulke films heb je NU nog ook.
Dus wat maakt het uit, het gaat om de verhaal erachter. En je moet dan niet zulke films kopen achterkant lezen , en je ziet staan o , deze film is van 1965, die is te oud dus even afkraken.
Nee als je zo graag een film wild afkraken kom dan met een goede reden, en niet met een rede: De Duitsers spreken Engels, want iedereen kan een andere taal spreken en nu zie je dat in films ook.
Een ding vind ik zelf wel vreemd, de Duitse overmacht slacht iedereen af met hun tanken en er worden dan zomaar 15 Duitse tanks vernietigd door paar Geallieerde ''helden'' die op komen dagen. Als dat altijd zo geweest zou zijn, dan waren er in Normandie geen 35,000-250,000 geallieerde soldaten dood gevallen , maar 5-25. En dan duurde de oorlog niet 6 jaar ( 1939 - 1945 ) Maar 6 dagen.
Dat is weer een minpuntje.. Uh.. Grote fout in de film.
Toch krijgt het een dikke 4,0
Queto Yurlunyur
Triest inderdaad, hoe beperkt films verbeterd zijn sinds de jaren '60.
veron35
Triest inderdaad, hoe beperkt films verbeterd zijn sinds de jaren '60.
Ze hoeven niet zo veel te verbeteren hoor. In de jaren '60 had je ook hele goede films.
Enigma
Die Henry Fonda verziekt de hele film die speelt een erg vervelend bijdehand mannetje die het wel even allemaal weet.
Guinness
Een van de mooiste 2e wereldoorlog films die er ooit gemaakt is !
haha
Cybo
Goede entertainende oorlogsfilm. Misschien niet allemaal realistisch, maar goed vollop actie! Mooie beelden voor een film uit 1965, Als je verder een fan bent van tanks mag je deze film al helemaal niet missen. 4 sterren.
laika22
heb hem vandaag gezien en ik moet zeggen dat dit een zeer mooie oorlogsfilm is ,prachtige tankgevechten !!
Popeye Doyle
Heb hem verschillende keren op TV gezien en heb hem heb op DVD besteld. Prima, vermakelijke film!
Aardige verfilming van het Ardennen offensief. Helemaal realistisch is de film echter niet en er zijn betere oorlogsfilms gemaakt dan deze.
Er zit ook humor in deze film namelijk Telly Savalas. Die vind ik bijzonder grappig spelen.
Ook een minpunt in deze film is dat de Duitsers Engels praten wat de film ook minder maakt. Duitsers horen gewoon Duits te praten in dit soort oorlogsfilms. Het enige Duits wat ik in deze film heb gehoord was het "Panzerlied", wat overigens best goed klonk.
Al met al is dit een film die best goed te zien is (duurt maar liefst 167 minuten), maar geen kanjer is.
Dk2008
Deze oorlogsfilm is best de moeite waard om te bekijken. Af en toe zakt hij wat in elkaar maar verder best veel actie. Moderne oorlogsfilms zijn vaak lekker bloediger met oog voor veel details, nee geef mij maar de oorlogsfilm uit mijn jeugdtijd. Anders ga je toch naar Afghanistan voor de realiteit.
wo2-Freak
Een van mijn lievelingsoorlogsfilmen, dat alleen omdat ik van goede klassiekers houd.
Wel jammer dat er zoveel historische foutheden in zitten, zoals bij het brandstofdepot. Kost hem wel 1 ster.
3.5 sterren.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Longest Day

A Bridge Too Far
Oorlog / Drama, 1977

Experiment in Terror
Misdaad / Thriller, 1962
tweede wereldoorlogtankbattle of the bulgefuel depot