• 9.374.469 stemmen

Battle of the Bulge (1965)

Oorlog / Actie | 167 minuten

Genre: Oorlog / Actie

Alternatieve titel: Ardennenoffensief 1944

Geregisseerd door: Ken Annakin

Met onder meer: Henry Fonda, Robert Shaw en Robert Ryan

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Battle of the Bulge

"Warner Bros.' super action show of shows!"

Op 16 december 1944 besloot Hitler een waanzinnig offensief te ontketenen met als belangrijkste einddoel de haven van Antwerpen te heroveren. In de Ardennen brak de hel los. Over een kilometers lang front braken Duitse Pantsertroepen door de geallieerde stellingen. Gesteund door chaos bij de geallieerden en door mistig weer, dat er voor zorgde dat de vijandelijke luchtmacht geen rol van betekenis kon spelen, leken de Duitsers het verloop van de oorlog danig te gaan verstoren. Maar om zware tanks te kunnen laten rijden is brandstof nodig. En dat was nu net iets waar de Duitsers een nijpend tekort aan hadden.

Langdradige oorlogsfilm met een mager plot en vervelende nep-accenten. 2 *

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Klassieke WOII film waarin amerikanen grote helden zijn en alle duitsers zijn evil en geniepig, en praten met gekke stemmetjes. Toch hebben die oude klassiekers altijd wel wat. Ook in deze film zitten wel een aantal sterke scenes en coole tank battles.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Typerend voor deze film vind ik dat deze verldslag gewonnen wordt door iets van 5 soldaten die een stel benzine vaatjes van een berg naar beneden rollen. De hele film winnen de duitsers maar een paar van die simpele 'helden' types weten het tij te keren. De tank battles vond ik dan wel weer prima gedaan. 2,5*

avatar van Stephan

Stephan

Mij viel op dat iedere soldaat met de armen omhoog een stervende-zwaan-dood sterft... Blijft toch schattig hoor. Eerste half uur gekeken, daarna SPR maar weer eens opgezet.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Stephan schreef:

Haha, dat is in alle oude oorlogsfilms die ik gezien heb. Ontploft er een granaat onder hen vliegen ze een stukje door de lucht en vallen zonder een zichtbaar schrammetje dood neer, realisme is ver te zoeken.

Zeker allemaal waar, maar het Panzerlied wat in de film gezongen wordt, is wel aardig.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Stephan schreef:

Nog effe nagezocht op Imdb, maar kan nergens de namen van Thomas Buffel en Lothar Matthäus vinden.

avatar van The Eye

The Eye

Is dit niet die film waarbij zowel de Amerikanen als de Duitsers in Sherman tanks rijden en waarbij er een granaat in een tank gegooit wordt en dat dan alle pakjes nog ongescheurd recht zitten? Zo ja, laat m'n stem dan maar staan, zo nee, verwijder 'm dan maar.

Ik vond de film gigantisch waardeloos, maar ik zie nu pas dat-ie uit de jaren 60 is, dacht dat-ie van later was.

avatar van Talon

Talon

Tja voor mij een geweldige film natuurlijk je moet gek zijn op oude oorlogsfilms maar vindt hem echt toppie.

avatar van Pedor

Pedor

Voor degenen die gek zijn op 2e WO-films is dit de moeite van het kijken zeker waard.

Bedenk daarbij wel dat dit een oudere film is.

De "tankslagen" zijn aardig in beeld gebracht.

Het einde is m.i. niet echt realistisch.

avatar van Timmy757

Timmy757

Zelfs de uniformen van die amerikanen waren nep .

P.S Predor, ik ben een liefhebber van wo2 films, maar ik had toch egt het idee toen ik hem aan het kijken was dat ik mijn tijd zat te verdoen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

En die ene "Duitser" die in de film 6 keer "Het komt van daarboven" (in het Duits) zegt. Zelfs als hij gewoon tegen een gevangene praat zegt hij zomaar uit het niets "Het komt van daarboven"

avatar van savi_7

savi_7

Mza schreef:

helemaal mee eens soms is de film gewoon erg zwak.

avatar van Comanchero

Comanchero

BoordAppel schreef:

Aangezien deze film relatief kort na de oorlog is gemaakt, is realisme iets waar de meeste veteranen nog niet aan toe waren.

avatar van Quentin

Quentin

Comanchero schreef:

Wat een onzin.

avatar van Comanchero

Comanchero

Quentin schreef:

Wat een onzin.

Waarom onzin? Ik zal het je nog sterker vertellen: zeker als het om het Ardennen-offensief gaat, zijn er nog steeds veteranen die letterlijk koude rillingen krijgen als ze daaraan terug denken.

Doe dingen niet zomaar af als onzin als je er totaal geen verstand van hebt. Kom dan met argumenten.

avatar van Frits Flits

Frits Flits

Comanchero schreef:

Nou dan kunnen ze gerust zijn, die veteranen. Het realisme is hier ver te zoeken in deze, laten we zeggen, film.

avatar van tsjidde

tsjidde

Wanneer ik nu achteraf de bovenstaande commentaren lees, moet ik toegeven dat de Battle of the Bulge inderdaad niet de meest realistische oorlogsfilm is. Maar eerlijk gezegd heb ik me gisteravond uitstekend vermaakt bij deze film. Ik kan me echt niet storen aan engels-met-accent-pratende Duitsers, die je overigens in zoveel (vooral wat oudere) films tegenkomt. En ook van de speelduur, waar ik vooraf een beetje tegenaan hikte, heb ik geen last gehad. Dus ondanks de genoemde bezwaren en (terecht opgemerkte) onvolkomenheden, blijft mijn 3,5* gewoon staan.

avatar van kazin

kazin

Wat een prachtige film! Kijk van zulke films houd ik nou. Zulke klassieke wo2-films. Daar heb je bijna geen woorden voor, hoe alles in die tijd gemaakt werd. Dan spreken de Duitsers misschien wel engels en hebben de Duitsers een raar accent als ze Duits proberen te spreken, maar zulke films heb je NU nog ook.

Dus wat maakt het uit, het gaat om de verhaal erachter. En je moet dan niet zulke films kopen achterkant lezen , en je ziet staan o , deze film is van 1965, die is te oud dus even afkraken.

Nee als je zo graag een film wild afkraken kom dan met een goede reden, en niet met een rede: De Duitsers spreken Engels, want iedereen kan een andere taal spreken en nu zie je dat in films ook.

Een ding vind ik zelf wel vreemd, de Duitse overmacht slacht iedereen af met hun tanken en er worden dan zomaar 15 Duitse tanks vernietigd door paar Geallieerde ''helden'' die op komen dagen. Als dat altijd zo geweest zou zijn, dan waren er in Normandie geen 35,000-250,000 geallieerde soldaten dood gevallen , maar 5-25. En dan duurde de oorlog niet 6 jaar ( 1939 - 1945 ) Maar 6 dagen.

Dat is weer een minpuntje.. Uh.. Grote fout in de film.

Toch krijgt het een dikke 4,0

kazin schreef:

Triest inderdaad, hoe beperkt films verbeterd zijn sinds de jaren '60.

avatar van veron35

veron35

Queto Yurlunyur schreef:

Triest inderdaad, hoe beperkt films verbeterd zijn sinds de jaren '60.

Ze hoeven niet zo veel te verbeteren hoor. In de jaren '60 had je ook hele goede films.

Queto Yurlunyur

Uiteraard, maar dit is er daar niet een van.

avatar van Enigma

Enigma

Die Henry Fonda verziekt de hele film die speelt een erg vervelend bijdehand mannetje die het wel even allemaal weet.

avatar van Guinness

Guinness

Een van de mooiste 2e wereldoorlog films die er ooit gemaakt is !

PartyMarty schreef:

haha

avatar van Cybo

Cybo

Goede entertainende oorlogsfilm. Misschien niet allemaal realistisch, maar goed vollop actie! Mooie beelden voor een film uit 1965, Als je verder een fan bent van tanks mag je deze film al helemaal niet missen. 4 sterren.

avatar van laika22

laika22

heb hem vandaag gezien en ik moet zeggen dat dit een zeer mooie oorlogsfilm is ,prachtige tankgevechten !! 4 sterren

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Heb hem verschillende keren op TV gezien en heb hem heb op DVD besteld. Prima, vermakelijke film!

avatar van Theunissen

Aardige verfilming van het Ardennen offensief. Helemaal realistisch is de film echter niet en er zijn betere oorlogsfilms gemaakt dan deze.

Er zit ook humor in deze film namelijk Telly Savalas. Die vind ik bijzonder grappig spelen.

Ook een minpunt in deze film is dat de Duitsers Engels praten wat de film ook minder maakt. Duitsers horen gewoon Duits te praten in dit soort oorlogsfilms. Het enige Duits wat ik in deze film heb gehoord was het "Panzerlied", wat overigens best goed klonk.

Al met al is dit een film die best goed te zien is (duurt maar liefst 167 minuten), maar geen kanjer is.

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze oorlogsfilm is best de moeite waard om te bekijken. Af en toe zakt hij wat in elkaar maar verder best veel actie. Moderne oorlogsfilms zijn vaak lekker bloediger met oog voor veel details, nee geef mij maar de oorlogsfilm uit mijn jeugdtijd. Anders ga je toch naar Afghanistan voor de realiteit.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Een van mijn lievelingsoorlogsfilmen, dat alleen omdat ik van goede klassiekers houd.

Wel jammer dat er zoveel historische foutheden in zitten, zoals bij het brandstofdepot. Kost hem wel 1 ster.

3.5 sterren.