Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot One Day
"Twenty years. Two people."
15 juli 1988. Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen de tegenpolen Emma Morley (Anne Hathaway) en Dexter Mayhew (Jim Sturgess) een vriendschap voor het leven. Twee decennia lang kijken we op 15 juli hoe het met Em en Dex gaat en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. Hun relatie verschuift in de loop der jaren, totdat ze zich op een bepaald punt in hun leven realiseren dat hetgeen waar ze naar zoeken en op hopen, dichterbij is dan ze al die tijd hebben gedacht. Totdat die ene dag in 1988 voor altijd een andere betekenis krijgt…
- Trailer (YouTube)
Sylvie Cope
Aaron
Samuel Cope
TragieStar.*
Lijkt me weer een enige film met Hathaway. Ik kan niet wachten iig.
Het lijkt allemaal weer een beetje standaard te worden, en daar ben ik bang voor.
Heb een mooie scene foto van Hathaway gezien op Imdb waarin ze volgens mij een kort kapsel heeft, en het staat haar prachtig.
donnie darko
Hilarisch bekakt accent van Hathaway.. Zie dit niet goed komen.. Sturgess ook echt vervelend acteur.
Maar de poster is wel zeer mooi..
Kippie.
Dat accent, ja
Viel mij ook gelijk op. Jammer. Ik zie het echter wel goed komen, tegen de tijd dat 'ie uit komt zullen we het weten.
sh0rty
De film was erg voorspelbaar en langdradig ...gelukkig zaten er nog enkele leuken stukken in maar geen bioscoop bezoek waardig (hij draait al in de Belgische bioscoop)
Megan1906
Goede film. Bijna net zo goed als het boek.
Jammer dat sommige dingen in de film niet zo duidelijk werden weergegeven. Sommige dingen kon je alleen weten als je het boek had gelezen, dat was wel jammer. Verder is het goed verfilmd.
MrTheEnd
Gisteren gezien bij Film by the sea in VLissingen. Ik heb er van genoten.
AmazingPP
Gisteren gezien bij Film by the Sea in Vlissingen, net als MrTheEnd. Helemaal geen verkeerde film. Er word goed in geacteerd, zonder meer en er is veel werk verricht om deze film tot stand te brengen. Alles klopt qua aankleding e.d. en hoe de tijdsaanduiding steeds in beeld kwam was in vele gevallen leuk om te zien. Maar... (jawel, daar is ie weer) er had zeker een half uur uit de film geknipt kunnen worden om hem net niet de term langdradig mee te geven. Want dat werd hij op den duur wel een beetje. Zeker het uitgerokken einde vond ik erg lang. Voor wie van romantische komedies houdt, waar ook nog eens flink wat drama inzit zeker een bioscoopbezoek waard. En bij de weg: wat mogen we toch trots zijn op Vlissingen dat we zo'n geweldige bioscoop hebben! De film krijgt van mij een waardering van 3,5 *!
evadege
Ik heb 'm gisteren gezien in Amersfoort. Ik vond het een erg goede film. Heb sowieso een zwak voor films waarin ze Engels praten (Brits), maar dat is niet de reden waarom ik 'm goed vond. De opbouw van de film vond ik origineel, met die terugkomende dag, per jaar, waarin je eigenlijk al in 1 klap kon zien/merken wat er het afgelopen jaar gebeurd is tussen deze twee of los van elkaar. Erg mooi.
Een mooie, emotionele, met vlagen grappige, romantische drama is dit. Met een origineel verhaal en een ietwat onverwachte twist op het eind. Ik schrok me helemaal kapot toen dat busje haar aanreed - al kon je het op de een of andere manier al wel voorspellen door de manier waarop het gefilmd werd *van achter haar*. Ik vond dat stuk er eigenlijk wel goed bij, dat maakt de film minder voorspelbaar en cliché
Ik denk dat ik het boek maar eens ga lezen, want ik ben benieuwd naar meer details die je in films lastig kunt verbeelden.
Al met al, genoten van dit avondje bios! (wel vond ik 'm nét iets te lang, maar dat zie ik door de vingers)
Frederiekee
Ik vond het een prachtige verfilming van het boek! Natuurlijk kan het er niet aan tippen, maar het voldeed zeker aan mijn verwachtingen.
rosanjansen
Ben het helemaal met je eens!
John Lee Hooker
Het verschil tussen een romcom en een romantisch drama is weer goed te zien. Ik zal nooit echt een fan worden van liefdevolle avontuurtjes maar als het dan tóch opgelegd wordt kies ik liever voor een wat meer sirieuze vertoning waarin twee tortelduifjes het een en ander meemaken. Geen gigantische overbelichting, oppervlakkige karakters, paniekerige uitbarstingen, toevallige omstandigheden, goedkope plotwendingen of vreselijke grappen die je alleen maar op de zenuwen werken. De tegenspelers zijn leuk uitgekozen, visueel is het prima vormgegeven, de sfeer blijft redelijk goed en het geheel is lekker soepel gefilmd zonder rare fratsen. Naarmate het einde nadert gaat de regisseur toch de mist in, gelukkig geen winterse mist maar wel een soort nevel waar ik niet echt duidelijk doorheen kon kijken. Zo vind ik de keuze voor het ongeluk, hoe verassend het ook mag zijn, niet echt passen in dit plaatje. De gehele speelduur blijft het rustig en gebeurt er weinig schokkends. Wanneer er dan vanuit het niets zoiets tragisch plaatsvind krijg ik het idee dat de makers niet zeker waren van hun werk en dat ze op deze manier alsnog indruk willen maken op de kijkers. Jammer, het had gerust anders gekund. Ook de jaartallen die steeds terugkwamen vond ik weinig toevoegen, hoe leuk ze ook stonden opgesteld (boven het broodrooster).
Weinig uitblinkende momenten maar het grootste gedeelte is prima ingevuld en al bij al keek het lekker weg.
Penrue
Omg deze film in de sneak gezien en we hebben echt lopen huilen.
Prachtige film.
wwelover
Ik keek hier vrij lang naar uit, en had ook hoge verwachtingen maar die zijn helaas niet waargemaakt. Het is een prima film daar niet van en het verhaal is goed. Echter het gaat gewoon allemaal veels te snel waardoor ik moeite had soms met inleven. Vooral het karakter van Hathaway wist maar geen sympathie te wekken bij mij, in tegenstelling tot Sturgess. Maar dat komt ook doordat Sturgess veel sterker was dan Hathaway, waar ik overigens niet van begrijp dat ze zo geliefd is. Qua editing was het leuk gedaan en vooral de jaartallen werden geestig in beeld gebracht. Maar al bij al vind ik het jammer dat er niet meer uitgehaald is.
Ricochan38
Kan me vinden in deze redenering, ik vind hathaway een top actrice maar in deze film kreeg ik wieinig tot geen sympathie voor haar rol/karakter, ik heb het boek niet gelezen maar het lijkt mij dat dit niet de bedoeling was. Vond het laatste half uur van de film sowieso vreemd opgebouwd.
Embie
Ik vond het een erg mooie film! Soms gaat de film wel snel, vooral in het begin. Maar voor de rest is het een erg mooie film! Goed geacteerd en een leuk script!
soom
Ziek. Hoofdpijn. Misselijk. Keelpijn. Verkoudheid. Of toch Mexicaanse griep? Hoe dan ook: Check, dat heb/ben ik waarschijnlijk allemaal op dit moment. Binnenkort moet ik in quarantine.. En natuurlijk ga je dan naar de bios, als je een griepgolf wilt ontketenen. Ik twijfelde of ik er heen zou gaan. Maar ik had afgesproken met tante, en ik wilde er toch wel heen. Dus ik ging, hoe slecht en gammel ik me ook voelde.
Ergens had ik wel verwacht dat er iets zou gebeuren, op het moment dat Emma uit dat steegje kwam fietsen. (overigens niet door de manier van filmen, zoals ik hierboven las van evadege.) Ik dacht dat er wat ging gebeuren omdat je nu eenmaal nooit zomaar iemand in beeld brengt die gewoon maar fietst, niet in een film tenminste. Tenzij het dus gaat om een handeling kenbaar te maken, een gebeurtenis te laten plaatsvinden. Dwz: Bij de films die ik heb gezien wordt er nooit maar zomaar gefietst. En ja hoor, er gebeurde inderdaad iets met haar. Ik kreeg dan ook een brok in m'n keel toen ik zag hoe ze verongelukte. En geloof me, een brok in je keel krijgen met keelpijn.. Dat doet zeer! Later, toen ik allang thuis was, dacht ik nog aan deze film. Vooral het moment dat Dex op bed ligt, terwijl hij zijn geliefde kwijt is. Het schrijnende gevoel dat Emma dood is gegaan, terwijl ze nog zoveel jaren voor de boeg hadden, samen.. Daar moest ik aan denken, dat was iets waar ik had gehoopt op een happy end. Maar vaak genoeg eindigen huwelijken op net zo'n abrupte manier als wat Emma en Dexter overkomt. Kun je geen afscheid nemen. Een paar woorden om het leven mee af te sluiten zogezegd.. Prachtig in beeld gebracht, ik vond het mooi, en tegelijkertijd dramatisch hoe Emma sterft.
Jim, Anne, Patricia, Romola. Mooi gespeeld, de emoties die ze overbrengen, speelt nog steeds door m'n wattenhoofd. Mooi drama, mooie hoofdrollen (hoewel Jim net ietsje minder was dan Anne). En jeuj, dit is al stukje nummer zoveel, het lukte even niet door m'n hoofd met watten heen te kunnen nadenken over wat ik wilde schrijven. Mooi dus. Lief ook. En krachtig. Patricia begint een bepaalde waarborg te worden. Toffe actrice.
Kippie.
Leuke recensie, heb nu erg veel zin om deze film eindelijk te gaan bekijken. En beterschap natuurlijk!
soom
. Ik ben alweer beter inmiddels
l-d
Mooie film, kreeg er een brok van in mijn keel en kon de tranen niet meer bedwingen...Vooral Sturgess vond ik sterk, waarbij ik door zijn uitdrukkingen bijna zelf pijn kreeg..
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ongelofelijk matige film, waarbij je de eerste anderhalf uur totaal geen affiniteit krijgt met de hoofdrolspelers. Op het eind is het dan wat mij betreft te laat.
Hele erge tegenvaller. Ondanks Hathaway.
gauke
Twee jaar geleden maakte Lone Scherfig 'An Education', zodat mijn verwachtingen hooggespannen waren. Maar wat een teleurstelling is deze ongeloofwaardige, overdreven romantische smartlap. Het verhaal kabbelt pijnlijk en tergend langzaam voorwaarts en alles wordt op een overdreven wijze uitvergroot. De brutale humor houdt de film nog een klein beetje overeind. Maar alles bijelkaar: kitsch, waar ik geen moment warm voor liep.
FullMoon
Een uiterst briljante film die me van binnen keihard ontroerde. Na The Notebook heb ik nog niet een ander romantische film gezien die me erg heeft geraakt zoals deze. Het verhaal is erg origineel en mooi in elkaar gezet. Het acteerwerk en veel van wat er voorbij kwam was voor mij zeer herkenbaar.
Deze film krijgt van mij een dikke 4.
DeScherpschutter
Hier ben ik ook wel benieuwd naar.
Het verhaal doet mij een beetje denken aan een van de mooiste films die ik gezien heb.
Same time next year. Een oudje maar zeker de moeite waard als je van dit genre houdt.
Jim Sturgess was werkelijk geniaal als Dexter Mayhew en zelfs lelijk eendje Anne Hathaway was zelfs aardig in deze prachtige ontroerende film, ook de soundtrack was top en wist vaak de gevoelige snaar bij me te raken. verder nog met Patricia Clarkson en Ken Stott als de vader en moeder van Jim Sturgess (Dexter ).
Keane1983
Acteerwerk is leuk en onderhouden, het vehaal is leuk gebracht met iedere keer een jaartje verder te gaan. Een heerlijke soundtrack en leuke locaties.
Dialogen zijn leuk gebracht en hier en daar zit er een vleugje humor in.
Wat ik een groot nadeel van deze film vond, is dat er in mijn ogen geen vaard in de film zit. Er gebeurd wel genoeg, maar niet van echte meerwaarde. De tijd kroop voorbij.....en dat was niet in positive zin van het woord.
Maar des al niet te min heeft deze film me ook op bepaalde momenten kunnen ontroeren.
Laat ik zeggen dat ik misschien iets meer van de film had verwacht dan dat ik gekregen heb.
Van mij een 3,0*
tevelenco
Goede romantische film die op een orginele manier in beeld wordt gebract door elk jaar te laten zien wat er op 15 juli met de geliefden gebeurt is.
Het verhaal gegint luchtig maar heeft vooral naar het einde toe ook nogal wat drama in zich wat er voor zorgt dat de film wat meer diepgang krijgt.
De film duurt naar mijn mening wel wat te lang, maar mede door de prima akteerprestaties van de hoofdrolspelers die erg veel chemie hadden samen heeft dit me niet echt gestoord.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009

The Ultimate Gift
Drama, 2006
gebaseerd op boekkomiekjobliefdeauteurauteurscheidenfriends in lovevrouwelijke regisseurmissed opportunity