locatie: Films » Notebook, The (2004) » Info

Drama / Romantiek
123 minuten

geregisseerd door Nick Cassavetes
met Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Allie Hamilton komt begin jaren '40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2009, 20:03 uur

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 12:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gister gezien op aanraden van mijn vriendin en eerlijk is eerlijk; het is een prachtige film. Maar helaas niet zo mooi als ik de berichten deed geloven op deze filmpagina. En dat kwam o.a. door het volgende:

-Ik vond de hoofdpersoon (man) in eerste instantie té gek op haar, hij kon iedereen zijn wie zij wilde, ging door het vuur en probeerde haar (soms tevergeefs) te verassen. Dat kwam helaas niet meer ten uiting in het (snelle) vervolg van hun relatie. Het karakter van Noah sluitte niet goed aan op hoe hij zich deed overkomen in eerste instantie en de relatie draaide m.i. daardoor veel te snel 180 graden om; Allie werd onnatuurlijk snel verliefd (uit een in 1e instantie lichte aversie), en niet zo'n klein beetje ook.

-Tevens vond ik dat de vrouwelijke hoofdpersoon een beter actrice was dan hij en dat kwam bij een paar momenten tot uiting wat mij eerlijk gezegd uit de scene haalde.

-Het kleine stukje in de oorlog was veel te kort en theatraal en had misschien wat langer uitgediept mogen worden. Ook hoe zij uiteindelijk haar nieuwe man leerde kennen (beetje zelfde tijd) had wel wat uitgebreider gemogen. De rush naar de (ietwat voorspelbare) twist kwam daardoor ook te snel en werd dus niet goed ingeleid.

-Wat ik persoonlijk ook jammer vond was dat haar nieuwe man te lief was voor haar. Waar (als ik de vergelijking even mag maken) in de Titanic zij (Rose) als rijk meisje werd gekoppeld aan een onvriendelijke vent, kreeg zij een minstens net zo lieve man als Noah was (misschien nog wel liever). Daardoor voelde je niet de emotie en draagvlak voor Allie om terug te keren naar Noah. Minder in ieder geval. Zoveel symphatie (als bijvoorbeeld Jack Dawson/Titanic) wekte hij niet met zijn handelen, bij ons als kijker

Let wel, dit zijn slechts enkele punten in een verder uitstekend liefdesdrama. Toch blijft het gevoel knagen dat ze dit veel beter (en mocht van mij ook wel iets langer/uitgebreider) uitgewerkt hadden kunnen hebben. Zonde, want het had zo perfect kunnen zijn....

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 23:37 uur
Ondanks de hoge waardering keek ik al tijden op tegen deze film, aangezien ik niet echt van de zwijmelfilms ben.

Gelukkig bleef vooral het eerste uur aardig, met de leuke dingen van vroeger en hoe de liefde ontstaat. Het hele opa en oma verhaal maakt alles nog voorspelbaarder dan dat zo'n film al is, en duurt tegen het einde toe te lang.

Alles wordt goed geacteerd, simpel in beel gebracht en de soundtrack kan er mee door.

Niet slecht, maar gewoon niet echt mijn ding.

Leuk trouwens om Gena Rowlands op haar oude dag nog een puike rol neer te zien zetten :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 9:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een goede film die wel wat voorspelbaar is. Normaal niet mijn genre maar toch werd ik aangegrepen door het verhaal. Gosling speelt zeer goed net zoals zijn tegenspeelster. Ik heb ook nog het alternatieve einde gekeken waar ze samen sterven in het ziekenhuis en deze vond ik zelfs beter. Al met al een mooie film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 22:02 uur
Net zien.

Het einde is super mooi.

Een prachtig verhaal.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 21:31 uur
Rachel McAdams en Gena Rowlands spetteren van het doek af. Prachtvrouwen. Om stiekem verliefd op te worden.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2009, 12:32 uur
Thom1994 schreef:
amme-iim schreef:

Vind je het zo emotioneel ? :P

Ik heb zelf een oma die dement is. Ik kan je vertellen dat het echt niet leuk is dat je niet herkent wordt door je eigen vrouw/moeder/oma.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 0:16 uur
Goeie Genade wat een beeldschone zalige grijpende emotionele romatische film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 19:12 uur
Hele mooie, romantische en emotionele film! Een mooi en indrukwekkend verhaal met mooie muziek!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 1:17 uur
prachtig verhaal, hoe vaker ik hem kijk hoe mooier ik 'm vind en hele mooie romantische scène's zitten er tussen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 12:16 uur
Super film! Echt kan hem niet vaak genoeg kijken..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 14:34 uur
Waarom staat deze niet in de IMDb toplijst? :|

Omdat die lijst beter is en deze film er dus niet bijhoort! Er ziten hier nog wel films in de toplijst waarvan ik denk...! Nuja op imdb zijn de leden over het algemeen een stuk ouder, lijkt me...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 19:53 uur
louisvf schreef:
AGE-411 schreef:

_O^ Nochtans scoort deze film op IMDB eigenlijk nog beter dan hier want daar krijgt hij 8/10, hier slechts 3,94. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 21:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prachtige film. Lang over getwijfteld of ik deze dan zou zien, en gisteren dan gekocht voor een prikje!

De kennismaking is grappig, welk meisje zou nu niet vallen voor zo'n jongen? Lieve, grappige en knappe kerel. Zij, een welgestelde, niet op haar mondje gevallen jongedame.. Dit is al een leuke combinatie.

Het is een leuk verhaal, iet of wat voorspelbaar en daarmee bedoel ik dan het einde, dat ze terug samen een koppeltje gaan vormen...

Een groot pluspunt vind ik dat het niet zo'n 'cheesy' film is, het is echt een verhaal waarin toch wel mensen zich in kunnen herkennen...

Thumbs up voor Rachel Mc Adams: één van de meest veelzijdige actrices van deze tijd!

En ik ga hem nog véééél meer kijken ;-)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 20:37 uur
Waarom staat deze niet in de IMDb toplijst? :|

Omdat hij zwaar overrated is hier.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 1:12 uur
Mensenlief, dat dit in de top 250 terecht is gekomen. Ik vond het een leuk romantisch verhaaltje, heerlijk om een avondje mee door te komen. Maar dat verhaal van dat bejaarde stel dat er omheen gebreid is, dat vond ik zo overbodig. Overdreven emotioneel en melodramatisch, vooral aan het einde. Pfff.

En vooral zo onrealistisch, jee, die filmmakers hebben zich totaal niet in het ziektebeeld dementie verdiept. Als je zelf met die doelgroep heb gewerkt is dit teenkrommend. Hoe grillig en onverspelbaar dementie soms ook kan zijn, je kan echt niet urenlang een heel verhaal aanhoren en plotseling het volgende moment alles weer vergeten zijn. Zo werkt het niet. Bovendien reageren dementen heus niet zo belachelijk panisch op mensen die ze niet (meer) kennen zoals dat in de film gebeurt. Melodrama ten top.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 22:21 uur
Helemaal goed, niks op aan te merken!!!
ff voor de goede orde voormij was 't niet tenenkrommend en heb al 6 jaar ervaring met een demente moeder.
Ik vond dit een van de betere films voor een drama/romantiek.
Zeker een aanrader.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 10:52 uur
Ik vind deze film echt super, heb hem gister middag gekeken. Ik kan hem vast nog wel vaker zien

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 20:26 uur
Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever, heeft niet voor niets een tijd lang in me top 10 gebivakkeerd.. O-)

Zwoel en meeslepend stukje film, dat vooral op romantisch vlak uitblinkt maar ook op drama-vlak dikke punten scoort.

Het verhaal is goed. Cast is geweldig, Ryan Gosling en Rachel McAdams doen het GEWELDIG, maar ook James Garner en Gena Rowlands doen het uitstekend. Wat zeg ik.. de hele cast doet het uitstekend!

Bevat overigens de beste kus-scene die ik ooit op het scherm heb mogen aanschouwen.. ^O^

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 22:11 uur
idd geweldige film!
even een traantje weggepinkt....

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 17:20 uur
Ceeda7 schreef:
AGE-411 schreef:

Omdat hij zwaar overrated is hier.

is jouw mening :-), die blijkbaar velen niet delen...

niet ingelogd

106.765 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.200 berichten | 3.457.181 stemmen