• 9.377.389 stemmen

Geregisseerd door: Lone Scherfig

Met onder meer: Anne Hathaway, Jim Sturgess en Georgia King

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot One Day

"Twenty years. Two people."

15 juli 1988. Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen de tegenpolen Emma Morley (Anne Hathaway) en Dexter Mayhew (Jim Sturgess) een vriendschap voor het leven. Twee decennia lang kijken we op 15 juli hoe het met Em en Dex gaat en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. Hun relatie verschuift in de loop der jaren, totdat ze zich op een bepaald punt in hun leven realiseren dat hetgeen waar ze naar zoeken en op hopen, dichterbij is dan ze al die tijd hebben gedacht. Totdat die ene dag in 1988 voor altijd een andere betekenis krijgt…

Emma Morley

Samuel Cope

avatar van HAFC1903

HAFC1903

Jolienepien schreef:

Ik heb het boek gelezen en ik wil deze film echt heel graag zien! De hoofdrollen worden ook nog eens vertolkt door twee van mijn favoriete acteurs!

Zonder de film gezien te hebben geef je al een 4 ? Das erg knap dan...

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik had echt helemaal niks met deze 2 slap ouwehoerende hoofdpersonen. Ze konden me echt totaal niet boeien, vooral ook omdat er werkelijk niks origineels gebeurd in het begin. Ben dan ook afgehaakt in het eerste half uur.

Slappe hap met bijpassende weke muzak... tijdverspilling. Me zelden zo verveeld in zo'n korte tijd. Goed om bij in slaap te vallen.

avatar van blurp194

blurp194

Langdradig gezeur.

De twee hoofdpersonen blijven maar een beetje om elkaar heen draaien, en interessant, romantisch of spannend wordt het daarbij nergens. Het verhaal wordt daarbij hoe langer hoe suffer en ongeloofwaardiger, totdat dan de plotwending komt die moet voorkomen dat de film helemaal van zeurderigheid uit elkaar valt. Bah. En dan komt het einde nog - en wordt het verhaal nog stompzinniger. Het houvast in de film - de terugkerende dag - werkt niet, komt niet tot uiting, blijft bijna compleet in het niets hangen. De romance die er zou moeten zijn mis ik volledig, ik zie niets van spanning, chemie of zelfs maar interesse - totdat het veel en veel te laat is.

Anne Hathaway is al zeker niet m'n favoriete actrice deze eeuw - en daarnaast heeft ze het zeldzame talent om vooral in mislukte films te spelen, lijkt het. Ze steekt hier wel met kop en schouders boven de rest uit. En dat is nou niet bepaald een compliment.

Extra vermelding nog voor de muziek. Zeker de meest irritante soundtrack van de afgelopen jaren. En ook dat is beslist geen compliment.

avatar van Gish

Gish

Prachtige genrefilm over 2 gewone, niet bijster interessante mensen, die elkaar afstoten en aantrekken, en die eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Het is juist het alledaagse dat deze film bijzonder maakt. Geen grote gebaren of exceptionele gebeurtenissen, gewoon een leven zoals dat van jou of mij. Ben geen grote fan van Anne Hathaway, maar zij laat hier zien wel degelijk kwaliteiten te hebben. Erg mooie film.

avatar van ibendb

ibendb

One Day is een meeslepend, romantisch drama.
De film volgt Emma en Dexter en je ziet hoe hun leven vordert op één dag in een jaar: de vijftiende juli. Het is leuk om te zien hoe ze hun leven leven en hoe ze opgroeien met/zonder elkaar. Het einde dat Emma sterft door een tragisch ongeluk sloeg in als een bom. Die plotwending zorgt ervoor dat ik de film een halfje meer dan bedoeld geef. Want ik keek voor de rest van de film vol ongeloof en half geschokt. Een mooie 4*.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

HAFC1903 schreef:

Zonder de film gezien te hebben geef je al een 4 ? Das erg knap dan...

Dat bericht had ik geschreven toen ik de film nog niet had gezien. Intussen heb ik hem op dvd gekocht en gezien.

avatar van K. V.

K. V.

Deze romantische film ook eens geprobeerd en het was niet mis, maar wel een beetje langdradig. Je weet dat ze voor elkaar bestemd zijn en er dan toch zo lang over moeten doen, het bleef precies maar duren. Naar het einde toe kwam er nog een twist, niet echt onverwacht, maar 'k had toch verschoten.

De cast deed het wel goed en was wel goed gekozen.

'k heb het me niet beklaagd, alleen wat jammer van het trage tempo.

avatar van Red_Handed_Jill

Red_Handed_Jill

In tegenstelling tot anderen vond ik deze film toch wel leuk, Anne Hathaway en Jim Sturgess trekken mekaar zo goed aan, ongelooflijk! Best leuk voor een avondje met vriendinnen!

avatar van ilsna

ilsna

Als je zin hebt om een lach en een traantje te laten, is deze film echt een aanrader.

Deze film laat je zeker niet onberoerd. Mooie acteerprestaties van Anne Hathaway en Jim Sturgess.

Persoonlijk viel dit romantisch drama me op omdat ik vind dat het geen cliché verhaal heeft. Plots komt er een onverwachte wending in het verhaal en wordt het een echt drama.

Een mooie film als je geen zin hebt om te veel bij de film na te denken, maar ook geen behoefte hebt aan het cliché verhaal of een stomme komedie.

Een aanrader!

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Ik vind dit ook een mooie film!

Hij is best wel goed in elkaar gezet en ik vond dat beide hoofdrolspelers prima speelden!

Ik voelde de sfeer van de film goed, en vond de scenes ook fijn om te zien, niks ingewikkelds maar gewoon eerlijk, open en lief.

Het einde vond ik wel weeer mooi gevonden maar wat daarvoor gebeurde vond ik minder mooi omschreven! het was zo abrupt. Dat vond ik jammer.

3.5 ster!

avatar van eefke123

eefke123

Ne goeie blijtfilm

Het einde was goed maar weegt niet op tegen al het drama dat je eerst te verduren krijgt

Een 2de keer zou ik hem niet willen zien: ietsje te veel drama (naar mijn mening) en te weinig romantiek

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Als je van romantiek houdt een aanrader.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mooi.

En een aangename verrassing. Tot voor kort nog geen enkele film met Hathaway gezien, op enkele weken tijd plotseling twee.

In ieder geval, leuk uitgangspunt om het leven van twee mensen die een wat vreemde relatie met elkaar onderhouden op steeds dezelfde dag te volgen.

Er zitten erg sterke stukken in, zoals de reis die ze samen maken naar Frankrijk, die gekenmerkt wordt door erg sterke dialogen.

Zoals het in dit soort films hoort werkt de film naar een climax toe, en die komt er uiteindelijk wanneer beide geliefden eindelijk aan elkaar toegeven en zelfs trouwen. Wat mij betreft had de film daar eigenlijk kunnen stoppen. Beide personages hebben een lange en moeizame weg afgelegd om elkaar te vinden, de cirkel leek rond. Helaas wordt er nog een dramatisch einde aan gebreid. Hoefde niet en doet een beetje afbreuk aan de film. Een beetje een anti-climax zeg maar.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Aandoenlijk.

Het uitgangspunt is erg origineel en levert bovendien een aangenaam tempo op.
De eerste jaren zijn aandoenlijk en tragisch tegelijkertijd - al zorgt de slotscène er wel voor dat het allemaal een zure nasmaak krijgt. Nadien komt er wat sleet op te zitten. Met name midden jaren '90 is bij momenten wat lamlendig. Dexter blijft maar wat met zichzelf worstelen en Emma gaat samenwonen met een irritante vent.
Met het einde van de 90ies in zicht komen ze terug meer bij elkaar en vindt de film z'n schwung terug. De jaren daarop zijn soms wat melig, maar wel erg mooi om te zien.
De aanrijding had ik niet meteen zien aankomen en was ook niet echt nodig, vooral omdat er al problemen waren.
Zo nu en dan kan ik me volledig laten gaan bij dergelijke tranentrekkers en met een slotakkoord zoals hier ben ik een vogel voor de kat. Vooral de scène waarin Dexter eerst met Emma en nadien met z'n dochter die heuvel opgaat is mooi.

Anne Hathaway en Jim Sturgess hebben redelijk wat chemie samen - toch wel een vereiste. Hathaway is m.i. toch sterker in de individuele scènes. Ze straalt een soort breekbaarheid uit, iets wat erg goed bij haar personage past. Sturgess begint wat twijfelachtig, maar als blijkt dat hij schijnbaar moeiteloos een klootzak en een weduwnaar vol pijn kan spelen verdient dat ook wel waardering.

One Day is vrij intiem en gezellig gefilmd, zonder technische hoogstandjes (hoewel de aanrijding erg overtuigend is) maar wel met gevoel. De jaartallen worden elke keer weer op een speelse manier getoond.
Muzikaal is het wat melig bij momenten, maar dat hoort er bij.

avatar van Mars4i

Mars4i

Aardige film met een origineel concept om van elk jaar alleen maar 15 juli te laten zien. De chemie tussen Emma en Dexter is OK en het acteren ook. Toch begon de film halverwege een beetje te vervelen, omdat het een herhaling van zetten begon te worden. Op het einde werd het weer wat beter.

Sergio Leone schreef:

De aanrijding had ik niet meteen zien aankomen

Bedoel je in die scene of in de film algemeen. Want vlak voor de aanrijding zie je een motorrijder rare manoeuvres om haar heen maken. Dit gaf voor mijn al aan dat er iets ging gebeuren. Waarom dat stuk met die motorrijder erin zat weet ik. Zonder dat was het schrikeffect heel groot geweest.

Al met al een redelijk goede film. Dus 3*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mars4i schreef:

Je voelt wel dat er iets gaat gebeuren, maar zoals ik al zei: op dat moment zijn er al problemen - ze kunnen immers geen kinderen krijgen - en de aanrijding zelf is gewoon uitstekend in beeld gebracht - we zien Emma een tijdje fietsen zoals jij en ik ook fietsen, er gebeurt niets, en dat opeens is die vrachtwagen daar. Knap gedaan.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/romantiek film...

Mooi verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Anne Hathaway speelt wel goed...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

avatar van wimnoot

wimnoot

Slechte film. Vervelende acteur die Sturgess. Plot niet om uit te houden zo melodramatisch en niet oprecht. Als ze dan 30 minuten voor het eind ook nog eens het enige lichtpuntje (Hathaway) laten verongelukken is dit een film om snel weer te vergeten.

1 punt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Na een wat aarzelend en traag begin, is dit modern sprookje toch wel de moeite waard om eens te bekijken.

Een prima Anne Hathaway, maar een iets mindere Jim Sturgess in de hoofdrollen.

Het verhaal is origineel, maar eindigt tragisch...

avatar van donhamel

donhamel

Zeer goeie film! Ik vond de film geen moment langdradig erg mooie verhaal!

avatar van Movsin

Movsin

Goede romantische film. Niet alle "jaargangen" waren even genietbaar, maar het geheel is wel origineel en best sympathiek. Het is grasduimen in de wereld van liefde en relaties maar toch als besluit dat éénieder doet wat hem op dat ogenblik het best uitkomt en dat er achteraf spijt mee gemoeid gaat is onvermijdelijk en moet mee worden geleefd. That's Life.

Anne Hathaway overtuigt het meest en Patricia Clarkson, deze maal in een bijrol, heeft klasse te over.

avatar van AlineLawine

AlineLawine

Deze zomer heb ik het boek gelezen, en daar was ik zeer enthousiast over. De hoofdpersonen spraken me aan (de sarcastische, nuchtere maar onzekere Emma en de irritante, maar stiekem best lieve Dexter) en het verhaal was zeer inventief. Zoals altijd is de film minder goed dan het boek, maar ik heb me alsnog goed vermaakt. De casting is naar mijn idee erg goed, evenals de sets en omgevingen. Helaas waren er enkele leuke verhaallijnen uitgeknipt, waardoor bepaalde nuances uit het boek verloren gingen. Toch een erg leuke, originele romantische film.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Ik had wat meer van deze film verwacht. Anna is leuk, maar het verhaal is gewoon te traag met weinig spanningen of interessante inhoud.

Het idee van de film kan ik wel waarderen, maar vanwege het langdradige komt het niet op mij over.

avatar van maluku2

maluku2

Als je het begin van de film kijkt dan denk je dat er iets gaat gebeuren.

Maar terug naar het verleden zie je dan in 1988 hoe het allemaal begon.

De ontmoeting vriendschap totdat er een mooi liefde ontstaat.

Als je op het eind naar de film kijkt zie je wat er gebeurd. Verslagenheid omdat ze samen ergens gingen eten maar dat hij niet weet dat ze is verongelukt en dat hij het later beseft.

De film is gewoon mooi en heb het boek ook gelezen.

Echt een geweldige film om te kijken.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik kan meer negatieve punten opnoemen dan positieve.

Een groot gedeelte van de film vond ik ondermaats.

Te weinig chemie, irritante accenten, teveel binnen de lijntjes.

Het einde daarentegen vond ik een stuk sterker en boeiender.

Dit trok het geheel op tot een krappe voldoende: *3,0

avatar van jippie2010

jippie2010

maluku2 schreef:

Echt een geweldige film om te kijken.

Met een stemgemiddelde van 4,98 kan ik jouw stem/mening niet serieus nemen.

Op zich een mooi uitgangspunt; personages die je in de film over meerdere jaren volgt en zo beter leert kennen.
Maar of je ze hier écht beter leert kennen, dat gevoel had ik niet zo. Het blijven vrij oppervlakkige en ietwat eigenaardige personages. Ze maken wel een ontwikkeling door, maar voor die jongeman is dat helaas alleen niet zo'n positieve ontwikkeling... Dat leidt tot botsingen, maar ze verliezen elkaar niet uit het oog.
Of ze wel goed bij elkaar passen is de vraag die continu de vraag die personages ook lijken te stellen.
Het is een boeiend verhaal, met voldoende wendingen, maar echt imponeren deed het mij niet.
Een onverwacht triest einde.

avatar van Norma

Norma

Geen onaardige film, maar het is er niet één die me lang zal bijblijven.

Sturgess en Hathaway zijn wat te veel typetjes naar mijn smaak (hij als de vlotte jongen die op het randje van onsympathiek balanceert, zij als onbeholpen lelijk eendje)

kappeuter schreef:

Maar of je ze hier écht beter leert kennen, dat gevoel had ik niet zo

Inderdaad, ik ook niet, met als gevolg dat het meer een opeenvolgende reeks aan anekdotes bleef dan dat het een meeslepend levensverhaal werd. Het deed me in ieder geval niet zoveel.

Verder vond ik dat de jaren 80/90 net iets te geforceerd -en daardoor juist minder overtuigend-werden neergezet.

Een krappe voldoende voor een film die niet echt veel fout, maar ook zeker niets bijzonder goed doet.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Niets nieuws onder de zon en ook niets memorabels, maar soms heb ik films als deze nodig. Gewoon... twintigers met min of meer herkenbare problemen, het verlangen naar de ander en de angst van het ouder worden. Van het boek was ik ook onder de indruk: een filmscenario door de auteur van het boek dus er valt geen buil aan te vallen. Goed, sommige zaken had ik graag wat uitgebreider gezien maar met een speelduur van 100 minuten toch al aan de vrij lange kant. Overigens ben ik in tegenstelling tot velen hier wél verliefd op Anne Hathaway en was ik erg te spreken over haar acteerprestaties. Prachtig in beeld gebrachte film en aangename muziek ook.

avatar van frans123

frans123

Draak van een film. Melo-drama. Ik gaf 2,5 voor de mooie beelden. De hele film zelf is nog geen 1 waard. Zo en nu een Rambootje.....lol.