• 9.376.014 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 2010

Plot New Kids Turbo

"Kick some kut"

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.

Gerrie van Boven

Reinout Oerlemans

Rikkert's boss

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik had er teveel van verwacht, lichte teleurstelling...Heb mij redelijk vermaakt maar de 'godverdomme kut" was er iets teveel aan...en vooral om dat 87 minuten te horen..

Nog het ergste van al was dat je met een dooie zaal zat te doen (brabants is wat doordenken) De helft in België weet niet eens wat 'hou doe' betekent...Dus het enigste waar ze om zaten te lachen was om die mongool.

geef mij maar toch Flodder =)

3.0/5.0*

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

Fortune schreef:

?? Nee, natuurlijk geven die geen 5 sterren hieraan omdat dit de allerbeste film is die ze ooit hebben gezien. Het gaat gewoon om het vermaak en sommigen vinden dit gewoon top vermaak.

Sowieso als je denkt dat het alleen maar om het woordje kut gaat heb je heel new kids niet eens begrepen. Waar mensen zich toch druk om kunnen maken, om een fout filmpje. Ga toch gewoon van deze pagina weg en ga een film kijken die je hersens prikkelt. Zonder van je vrije avond ga dan ook niet zeuren om deze film op je vrije avond.

Dit is een forum en het leuke van een forum is dat je daar je mening kan opgeven. Sterker nog: daar mag iedereen z'n mening op geven. Als mijn mening jou niet bevalt dan is dat jammer, maar je hoeft me er niet op te wijzen om niet op deze pagina te komen. Er worden blinde hoge cijfers uitgedeeld, dat valt me op en dan geef ik daar mijn mening over. Dat mag hier, dus doe ik dat.

Wel opvallend dat wanneer hier een enigszins afwijkende mening wordt geplaatst, dat jij dan degene bent die zich geroepen voelt om hier op te duiken.

avatar van Fortune

Fortune

MarcusViridis schreef:

Is ook opvallend maar wat wil dat zeggen dan?

Ja dit is een forum waar je, je mening kan geven. Maar de hele bedoeling is natuurlijk je mening geven nadat je de film hebt gezien. Maar ja, jij gaat je mening geven over hoe andere wel niet stemmen en dat, dat niet goed is. En dat er hier mensen blind stemmen op deze film. Ik zou niet weten waarom iemand dat zou doen. Ik vind het nogal flauw om een bij een film een lap tekst te gaan typen over het stemgedrag en daarna te zeggen dat je, je vrije avond niet aan deze film wil besteden, meneer heeft belangrijkere dingen te doen, maar wel even een lapje tekst erbij gaat typen want meneer weet precies en om welke redenen er hierop gestemd wordt. Wat kan iemand het nou schelen wat jij op je vrije avond wel of niet waardig vind om te kijken?

Dan nog steeds mijn vraag waarom maakt iedereen zich nou zo druk om een fout filmpje?

En je hoeft hier helemaal niet weg te gaan maar wou alleen maar zeggen je kan je tijd ook aan dingen besteden die je wel waardig vind.

avatar van neo

neo

Enkele off topic berichten verwijderd.

M.Goodkat schreef:

geef mij maar toch Flodder =)

bedoel je oerlemans waar ze als enige om zaten te lachen?

zonder gekheid, het valt zeker tegen, omdat het te overrated is.

Ik vindt deze film ook niks voor 12 jarige, met de ongepaste woorden wat steeds als een papegaai wordt herhaald.

avatar van killerbee

killerbee

In tijden niet zo vaak en zo hard gelachen.

Wat een achterlijke gladiolen! Heerlijk haha, zo slecht dat het goed was .

avatar van rinusjr

rinusjr

Ik had nog nooit wat van ze gezien, ik had er totaal niets van verwacht, maar na een ietwat rustig begin gaan de remmen los. Ik heb alleen maar gelachen om de stomme, debiele, harde, over de top grappen. Erg geslaagd. 3 1/2 ster.

avatar van Ant

Ant

Lachen film, jammer dat iedereen het taalgebruik na de film overneemt. Net van die vechtende kinderen wanneer ze power rangers hebben gezien.

avatar van brasp070

brasp070

Ant schreef:

Dat is nu ook waarom ik vindt dat de film bekeken mag worden voor kinderen boven de 16.

En niet 12

avatar van levip

levip

Gelukkig maar dan dat jij die grens niet bepaalt.

avatar van Fortune

Fortune

brasp070 schreef:

En niet 12

Is ook maar een fase natuurlijk, zal over 2 weken vervelen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ant schreef:

Net van die vechtende kinderen wanneer ze power rangers hebben gezien.

Die goeie ouwe tijd

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Ant schreef:

Dat is inderdaad ook één van de redenen waarom ik New Kids (en dit soort hypes) zo ergerlijk vind. Dat al die minder bedeelden die hier naartoe gaan (niet alleen kinderen) dat inderdaad overnemen. Je ziet het hier en op andere fora ook al. New Kids is dan wel een vorm van satire, maar dat zien/snappen heel veel niet. Die vinden het alleen maar geweldig om te zien wat die tokkies voor asociale dingen zeggen en uithalen. 'Tof man, zo ga ik ook praten'. Wat een treurig gedoe. Ik ben niet zo snel van 'met het vingertje naar media en hun invloed wijzen', maar bij dit soort films kan ik mij soms niet aan de indruk ontwekken dat het één en ander negatief doorwerkt op de maatschappij.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik wou hier gister met 2 vrienden heen. Toen we bij de bioscoop aan kwamen stond het bomvol bij de kassa. Als we niet gereserveerd hadden zouden we op de 1e rij moeten zitten.

Daar had ik dus echt geen zin in. Maar de grootste reden waarom ik niet gegaan ben gister is omdat je dan in een bomvolle zaal zit met allemaal van die kneusjes die constant "bam" en "

avatar van Jonesy

Jonesy

Jumpstyle, stel je niet zo aan man, waarschijnlijk zaten die "kneusjes" bij jou in de klas of iets dergelijks. En misschien ben je zelf stiekem wel net zo'n kneusje als je in een dronken bui bent. Vind het juist wel grappig dat iedereen de film zo beleefd. De sfeer in de zaal ook prachtig toch. Eens een keer wat anders.

avatar van brasp070

brasp070

merijn82 schreef:

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

jumpstylemovie schreef:

Dat irriteerd ons ook bij de pathe'

We zijn blij als die klote film uit de bioscoop is, er wordt een hoop rotzooi uitgehaald, en mensen die zich irriteren aan het gerotzooi, we moesten steeds mensen in de zaal waarschuwen voor de overlast die ze veroorzaakte, en sommige eruit zetten.

levip schreef:

Gelukkig maar dan dat jij die grens niet bepaalt.

brasp070 heeft wel gelijk.

avatar van Ikke1234

Ikke1234

Ik vond het een leuke film, Alleen vond ik dat het meer losse stukkies waren en daar weer half een verhaallijn ingegooid......

Maar heb me wel kapot gelache

Wel erg lache dat er een nr 2 van de wereld in voorkwam!!!

avatar van harm1985

harm1985

Hij heeft al ruim 2 miljoen opgebracht deze film, 5 keer zoveel als de nieuwe Narnia, die op bijna keer zoveel schermen is te zien. Niet slecht, zeker met de kerstvakantie in het vooruitzicht.

avatar van thunderball

thunderball

De_Hollander schreef:

Dat irriteerd ons ook bij de pathe'

Volgens mij moeten jullie bij de Pathe blij zijn dat je een hitfilm hebt en hopen dat dit nog weken doorgaat.

En wat let jullie -wanneer jullie je er zo aan ergeren- om hem er uit te gooien en een Zweedse arthousefilm er voor in de plaats te programmeren? Iets zegt me dat dit niet gaat gebeuren.

avatar van El ralpho

El ralpho

De New Kids, daar kende nie omheen jongûh, kut!

Het moge duidelijk zijn; de New Kids zijn binnen korte tijd uitgegroeid tot een mega hit en hebben het nu zelfs tot een heuse bioscoop film weten te schoppen. Als rasechte Brabander (ben zelf woonachtig in het pittoresque Eindhoven ) kende die film natuurlijk nie aan uwne neus voorbij laten goan, dus besloot ik de film zelf ook maar eens te gaan bezichtigen. Nou was dit natuurlijk een spannend moment, omdat de korte sketches uitstekend weten te vermaken maar kunnen de makers dit volhouden voor een film van anderhalf uur?
Het antwoord is een volmondig ja, dat kunnen ze zeker!

Het verhaaltje steekt een beetje simpel in elkaar en echt vlot geregisseerd is het geheel ook niet. Het verhaal is voor New Kids begrippen echter zeker ''goed genoeg'' en weet prima te dienen als kapstok voor de vele bizarre situaties waar de Maaskantenaren in terecht komen. Om het verhaal draait het verder ook helemaal niet. Het gaat hier om de typisch Brabantse typetjes die de acteurs neerzetten. En dit doen ze geweldig! Het hele groepje zet weergaloos de Brabantse mentaliteit neer zoals ze hier in bepaalde gedeeltes van Brabant ook écht terug te vinden zijn. Heel herkenbaar en extra leuk voor de Brabanders onder ons dus.

Als dan ook nog eens Eindhovens trots Theo Maassen een bijrol in de film heeft kan het natuurlijk al helemaal niet meer stuk. (Loop de beste man hier geregeld in Eindhoven tegen het lijf overigens.)
Hij is echter niet de enige ook o.a. Hans Teeuwen, de inmiddels overleden Antonie Kamerling en (eendagsvlieg) Jodi Bernal laten zich graag lenen voor een kleine bijrol in de film. Helaas was diens laatstgenoemde bijrol praktisch volledig terug te zien in de trailer. Beetje jammer..

De vele geslaagde grappen lieten me echter meerdere malen bulderen van het lachen en ook de speelduur van de film was perfect. Eerdere berichten die meldden dat het grootste gros van de grappen al in de trailer zat spreek ik dan ook tegen. Ook al had de trailer met name meer van de actie scene's mogen verhullen; de makers hebben nog genoeg geslaagde grappen voor de kijker in petto. Ook bevat de film zelfs een heuse actie scene tegen het einde van de film die er voor Nederlandse begrippen erg goed uitzag. Bevatte helaas wel wat schoonheidsfoutjes zoals kogelgaten die regelmatig in de auto's ontbraken maar dit mocht de pret niet drukken.

Zoals ongetwijfeld uit mijn recensie op te maken valt ben ik erg te spreken over deze film. Hij voldeed volledig aan mijn verwachtingen en bracht zelfs meer. Klein aandachtspuntje voor de makers; De scene's waarbij men omver gereden wordt door een auto kennen we nu wel jongens.. Verder niets dan lof voor de Maaskantenaren!

Een dikke 4,5* en de groeten uit Brabant kut!

avatar van RobvdB

RobvdB

Pluspunten:

- sommige momenten zijn hilarisch

- de film zoekt uiterste op

Minpunten:

- langdradig

- veel herhaling in de film

Tussen begin en eind zit een stuk van een minuut of 30 waarbij je afvraagt waarom je naar de film bent gegaan. de film zit dan op een dood einde en je wil gewoon dat de film ten einde loopt.. helaas duurt dat wat te lang. de new kids moeten gewoon afleveringen van een minuut of 20 maken, dan kan het best nog wel eens leuk blijven.

avatar van Mrtaylan

Mrtaylan

jumpstylemovie schreef:

kut!" roepen. Buiten zag je zo ook overal. Zielig...

Ik was gister met 3 vrienden gegaan, en er was een jongetje van 12 ofzo jarig, en vierde zijn feest bij new kids. die zaten om de 3 seconden te lachen en lawaai te maken. en met de pauze rende er eentje voor het scherm en riep'' verrekte koekwous''! tegen iedereen om alleen zijn vrienden aan het lachen te krijgen.

avatar van justus

justus

Toch wel een topfilmpje, een flink nadeel is inderdaad dat je beter niet van tevoren de trailer kan bekijken omdat er toch in mijn ogen de beste grappen inzitten.

Verder een nadeel inderdaad het volk in de bios, veel geschreeuw en irritante kleine mannetjes die tof willen doen.

avatar van El ralpho

El ralpho

justus schreef:

Maar dat kun je de film zelf verder niet aanrekenen natuurlijk

Werd zelf ook simpel van al het jonge grut hoor..genoeg mennekes hadden de leeftijd van 10 nog niet eens bereikt en gingen al met pa en ma deze film bezoeken. Niet echt het goede voorbeeld lijkt me.

avatar van valleyman

valleyman

Onvoorspelbaar Maaskantjuhhh

avatar van hstippie

hstippie

Geweldige film, gisteren in de bios gezien met mijn oudste zoon, maar er kwam wel heel veel het woord kut in voor, had dit niet verwacht anders had ik mijn zoon wel thuis gelaten. Hij is 14 jaar maar sommige dingen waar wel iets te grof. tuurlijk heb ik tegen hem gezegd dat ik het een zeer grof en onbeschaafde film vond en dat hij tegen mijn vrouw moest zeggen dat het een leuk en beschaafd filmpje is, maar nu wil ze hem ook zien als hij op dvd uitkomt, dat gaat mijn kop kosten

avatar van KillahHillah

KillahHillah

Welke pauze??

hstippie schreef:

Onder welke steen leeft uw vrouw?

avatar van SSS

SSS

Ík heb 'm nog niet gezien, ik hoor het wel regelmatig omda'k ók uit die búrt kom, dan hedde dé méé.

FillumGek schreef:

Wat is een gulden?

Officieel is dat 0,45 eurocent als je de 220,371 berekening aanhoudt, maar wij weten natuurlijk wel beter!

hstippie schreef:

Des nie zo slim kut! Hadde da nie eerder kenne bedenke? Waarom loate gij oe zoon liege tegen z'n moeder, ze krijg 't toch wel te zien!!

Ik vind het woord 'kut' eigenlijk helemaal niet grof, iemand van 14 jaar kent dat woord (vaak) al jaren!