• 9.375.568 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 2010

Plot New Kids Turbo

"Kick some kut"

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.

Gerrie van Boven

Rikkert's boss

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Pieter Montana schreef:

Toen ik de overvolle zaal binnenstapte, kon ik het niet nalaten om even snel naar de mensen te kijken. Toen ik zag dat sommige een exemplaar van A La Recherche du Temps Perdu van Marcel Proust en Als op Een Winternacht een Reiziger van Italo Calvino onder hun armen hadden steken, wist ik dat ik in goed gezelschap was. In deze zaal, vol met mensen waar je urenlang een goed gesprek mee zou kunnen voeren, stond iets magisch te gebeuren: filmmagie

In deze serene, hoogst schrijnende aanklacht tegen onze kapitalistische maatschappij, maken we kennis met onze hoofdfiguren. Stuk voor stuk randgevallen, de archetypes van het proletariaat die achtervolgd worden door problemen en door hun kapitalistische werkgevers. Wanneer ze de deur worden gewezen, begint hun prachtig verhaal waar ze zichzelf en elkaar beter leren kennen. Het script toont met een stel prachtige zinswendingen hoe de personages, ondanks hun uitzichtloze wereld, zich toch nog open stellen voor datgene waar elke mens zich aan kan optrekken: de lach, alsook het vrouwelijk geslachtsorgaan, maar dat even terzijde.

Een favoriete scene kiezen is haast kiezen tussen je eigen kinderen. Toch eentje die ik hoogst schrijnend vond is waarbij één van die onderdrukten opmerkt dat er schijt op de televisie is, waarna de camera zich naar de plaats richt waar voorheen het televisietoestel stond en toont dat er inderdaad werkelijk schijt aan de muur hangt. Hoe die stront daar is gekomen weten we niet, als kijker tast je hierbij in het duister en dus ook letterlijk in de stront. Wat het allemaal moge betekenen en of er enige link bestaat tussen de bruine smurrie en een soort aanklacht tegenover onze massamedia maatschappij, laat ik aan die mensen over die zich bezig houden met filmnarratologie en andere culturele studies. Toch toont het maar weer eens dat de makers geen controverse schuwen. Want vergis u niet, deze scene zal nog veel inkt doen vloeien.

Wat wel jammer is, is dat de acteurs nogal bekakt Algemeen Nederlands praten. Dit kwam niet echt naturel over.

Toch kan je hier over niets anders spreken dan een meesterwerk, het meesterwerk dat we nodig hadden om ons uit deze economische crisis te redden. De It's a Wonderful Life voor het nieuwe decennium. Dat deze film in de bioscoopzalen komt, juist in de periode dat de Academy Awards nominaties bekendgemaakt zullen worden, lijkt me geen toeval. Een film om nooit te vergeten!

Beetje een positieve reactie voor een 0,5

avatar van levip

levip

TimF schreef:

blabla

Die intro is juist zo leuk omdat hij zo voorspelbaar is.

En wat de rest zegt inderdaad, wat had je dan verwacht.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Pieter Montana schreef:

En dat "elitair gelul" van me....Heeft nou niemand het door dat het allemaal wat extra overdreven aangedikt is? Ik ben zelf niet eens zo'n fan van Proust.

Tuurlijk, maar ik vind het jammer dat je recensie vrijwel alleen maar gaat over het gebrek aan maatschappelijke kritiek/diepere inhoud (de serie heeft dat laatste trouwens wel bij vlagen mbt hangjongeren, Johnny en Anita-cultuur ed., in sommige sketches dan ). Er zijn zoveel films waaraan dit ontbreekt, vele in het genre actie/komedie. Vind jij die films dan ook slecht? Want volgens mij kan een film verschillende doelen hebben.

En persoonlijk vond ik je recensie niet erg grappig, niet omdat ik nou zo'n New Kids-fanboy ben maar meer omdat dit soort sarcastische recensies wel vaker voorbij komt. Maar goed, dat is weer een ander verhaal

@rep_robert
Ik vind die herhaling en voorspelbaarheid juist wel wat hebben, past bij de lompe humor van de film (ook al is het natuurlijk wat makkelijk). Zelfde geldt natuurlijk voor de rechtbankscene, het woordje taakstraf/werkstraf lag al een minuut vantevoren op m'n tong.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Geheel tegen me principes in deze film in de bioscoop gezien. Het sponsoren van bedrijven die voorstander zijn van het inperken van je internet vrijheid stuit me nu eenmaal tegen de borst.
Na lange tijd niet meer in de bioscoop te zijn geweest, draaide geen leuke films die me de moeite leken. Was het wel even schrikken bij de kassa, 9 euro 50 (21 Gulden).. moet dat nu echt zo duur zijn?

Maar het gaat uiteraard om de film zelf, daar kan ik kort over zijn; die was geweldig en in een deuk gelegen. Dit soort 'flauwe' humor kan ik wel waarderen.
Toch zit er ook een serieus tintje aan, de overheid en justitie worden mooi in de zeik genomen. Precies omschreven zoals het werkelijk gaat..

Verder wel minpunten voor reclame van een niet nader te noemen elektronica site, bedrijven achter een 0900 nummer heb ik niet zo hoog zitten.. En het stuk met Reinout Oerlemans is gewoon zo slecht en niet leuk.

avatar van FillumGek

FillumGek

Wat is een gulden?

avatar van rep_robert

tukkerstein schreef:

@rep_robert

Mwoah, ik vind dat echt niet goed. Kijk een running gag kan ik altijd waarderen, maar dit zijn geen running gags. Dit zijn gewoon grappen herhalen. Die 'mongool' die de hele tijd toet-toet doet, dat is nou een running gag. Die kan ik dan wel waarderen

avatar van brasp070

brasp070

Multivitamine schreef:

Reinout vindt het gewoon leuk in zijn eigen gemaakte film te spelen.

avatar van brasp070

brasp070

Captain Pervert schreef:

Ik begrijp werkelijk dit soort mensen niet (evenals Pieter Montana van een paar posts terug), loopt men tegenwoordig blind een willekeurige bioscoopzaal binnen ofzo? Je gaat toch op zijn minst de trailer kijken voordat je bij een film naar binnen wandelt? Bovendien zijn de New Kids al een hele tijd op TV. Je weet dus wat je kan verwachten. Ook al zap je er voorbij en kijk je 4 seconden, dan is meer dan genoeg om te weten dat dit geen Ingmar Bergman materiaal is.

Ik was bij een maat van me, en hij kwam plots met het idee naar de bios te gaan, dus gingen we en koos hij voor deze film helaas.

Ik kende heel die serie niet.

Hierboven hebben ze het over leeftijden, dat de film voor jeugdige kijkers is.

Ik ga as vrijdag naar de bioscoop met 5 maten.

Ik ben met mijn 35 de jongste, de oudste 43.

Wij vinden het al super zonder de film gezien te hebben.

Zo zagen wij er toen ook uit, met ons matje hahahaha.

Ik geef na de film een cijfer.

Gr Johan

avatar van Shinobi

Shinobi

Gewoon een vermakelijke film om een keer gezien te hebben.
Zitten wat leuke dingen tussen, met name Gerrie vond het grappigst. Alleen wel jammer dat je zo een beetje alles al wel hebt gezien in de trailer. De 'running gag' met die verstandelijk gehandicapte was wel lachen, hetzelfde met een voertuig die vanuit het niets iemand doodrijdt.

Middenstuk was naar mijn mening weer iets te langzaam, alsof ze de film moesten opvullen en dan nog die Arnie erbij...

Al met al toch 3,0 sterren.

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

Van die gasten die deze film een vijf geven....

Het zal wel. Vijf wil zeggen: dit is de beste film die je ooit gezien hebt, op deze film is niets aan te merken en is in zijn genre ongeëvenaard.

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dit het geval is bij deze verder uitmelking van een zwaar overdreven hype.

Het erge is: op deze site komen ook veel filmliefhebbers die wèl kritisch naar een film kunnen kijken. Die meer criteria hebben dan alleen maar te tellen hoe vaak je het woordje 'kut' hoort binnen 90 minuten. De stem van deze liefhebbers is helaas precies evenveel waard als gasten die Jackass 3D, XXX en New Kids buitensporig hoog waarderen.

Treurig. Een vijf is een buitensporig hoog cijfer voor een film, die je eigenlijk alleen maar bij hoge uitzondering kan vergeven. Ik ben geneigd om nu een proteststem van 0,5 te stemmen, al is het alleen maar voor de nivelatie van het stemgedrag van anderen. Slechts sportieve redenen (en de regels van moviemeter) weerhouden mij hiervan. En maak je maar niet ongerust, die film ga ik niet kijken. Dat zou zonde van m'n vrije avond zijn. Na één of twee sketches weet ik het wel.

MarcusViridis schreef:

Van die gasten die deze film een vijf geven....

?? Nee, natuurlijk geven die geen 5 sterren hieraan omdat dit de allerbeste film is die ze ooit hebben gezien. Het gaat gewoon om het vermaak en sommigen vinden dit gewoon top vermaak.

Sowieso als je denkt dat het alleen maar om het woordje kut gaat heb je heel new kids niet eens begrepen. Waar mensen zich toch druk om kunnen maken, om een fout filmpje. Ga toch gewoon van deze pagina weg en ga een film kijken die je hersens prikkelt. Zonder van je vrije avond ga dan ook niet zeuren om deze film op je vrije avond.

• 1931 berichten

Oei, het zou je maar gezegd worden.. Dat je New Kids niet begrepen hebt!

Fortune

Ja, ja Merijn. Je vind New Kids verschrikkelijk maar toch ongecontroleerd aangetrokken tot deze film. Je bent hier echt te vaak te vinden voor iemand die niet van gasten houd die blijven hangen bij een film die ze verschrikkelijk vinden.

• 1931 berichten

Ach zoveel berichten heb ik nog niet geplaatst. Het kan nog veel gekker

En alleen al omdat jij je zo opwindt over de mensen die het niet zo kunnen waarderen, vind ik het toch leuk om terug te blijven komen!

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Leuk filmpje, maar had er meer van verwacht. Het stuk van reinout was zowiezo niet grappig en brak het verhaal een beetje. Toch enkele keren flink kunnen lachen in de bios.

avatar van $pecial

$pecial

Vandaag voor de 2e keer gezien in de bioscoop Nooit voorgekomen dat ik binnen een week twee keer dezelfde film heb gezien; of ja een unicum.

Fortune

Ik wind me niet op, zit hier ook maar voor mijn plezier. Als ik me op zou winden dan is het niet meer plezierig. Het is ook hier ook hartstikke leuk. Ik begrijp dat mensen het niet zo waarderen, wat ik niet begrijp is dat mensen zo verbaasd en verontwaardigd gaan doen over deze film. Alsof Gangsterboys, Costa, snowfever en alles is liefde nou geweldige top films zijn van de Nederlandse bodem. Dat zijn pas 13 in een dozijn, slappe humor, doe er wat talentloze bekende koppen in en pers er geld uit films.

Wees blij dat er een keer een andere soort film gemaakt wordt. Iedereen had liever Gangsterboys 2 gezien zeker.

avatar van rep_robert

Die anderen worden dan ook steevast door mij geboycot, dat gaat echt beneden alle niveaus.

• 1931 berichten

Ik wilde net zeggen Fortune. Was je in de veronderstelling dat ik die films die jij noemde WEL goed vond dan? En wat is Gangsterboys? Ja, waarschijnlijk een film, maar...

Fortune

Nee was algemeen bedoeld. Gangsterboys is misschien wel een van de grootste dieptepunten van de Nederlandse film geschiedenis. Een soort herpes die tijdelijk heerste in de Nederlandse bioscopen en dan op een moment weer op komt dagen in de videotheken en als je denkt dat het nooit meer terug komt en je er van af bent, dan komt het op tv. Maar genoeg over Gangsterboys krijg er jeuk aan mijn zak van.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

FillumGek schreef:

Wat is een gulden?

Gloednieuw wettig betaalmiddel vanaf 1 Januari 2019. Tot en met 28 Januari kun je nog met de euro betalen, hierna niet meer.

avatar van keukenzout

keukenzout

Nooit de serie gezien want toen woonde ik in UK, maar ik vond de film best aardig. Mijn date wilde er heen, so I gave it a go...

Behoorlijk wat flauwe en slappe grappen, maar op een gegeven moment kwam ik in een state of mind dat ik er om kon lachen. De hele zaal zat vol jongens die aan het giechelen waren, dat werkte mee.

Echt een geweldige film. Lekker verstand op 0 verrekte kut.

avatar van ssk

ssk

Leuk grappige film, alleen stuk met reinout was nutteloos and not funny, maarja film is zeker het kijken waard als je gewoon ff lekker wilt lachen. xD

avatar van bakuratje

bakuratje

dope!

avatar van willemse81

willemse81

Goeie slappe humor en harde grappen. Leuke afwisseling op al het politiek correcte geblaat van de laatste tijd. Als je weet wat je kunt verwachten (dus als je de sketches hebt gezien) en je hebt erom gelachen, dan ga je de film zeker goed vinden. Ik was weliswaar niet geheel nuchter in de bioscoop gisteren, maar gezien het publiek was niemand dat

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

On-topic: weet iemand nu de bezoekcijfers?

avatar van Quido

Quido

BlueJudaskiss schreef:

On-topic: weet iemand nu de bezoekcijfers?

Zat dit weekend, inclusief voorpremières, al over de 200.000 heen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Jij had ooit zo'n site gegeven met de statistieken van de bezoekcijfers en de opbrengsten... was interessant. Welke was dat ookalweer?