• 9.370.279 stemmen

Met onder meer: Betsy Russell, Max Martini en J. LaRose

Gesproken taal: Engels en Pools

Plot Mandrake

"The root of all evil"

Een expeditie onder leiding van avonturier Darren McCall, die gesponsord wordt door de rijke Harry Vargas, begeeft zich naar de dichtbegroeide jungle om op zoek te gaan naar een dolk met juwelen. Hiervoor gaan ze naar een eeuwenoude begraafplaats die nu dient als de rustplaats van wezen dat half dier, half plant is. Het wezen heeft een dorst naar bloed en ontwaakt.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

hmm ik denk dat deze erg B is.

avatar van DiDa

DiDa

Ik denk het ook, maar wie weet is het toch wel wat...

avatar van JustMike

JustMike

Hmm, ik ga het maar eens uitproberen...

3.9/10 op imdb, afgerond 4/10,

bij ons dus 2/10... is erger geweest volgens mij

avatar van killer13

killer13

vind het toch wel een leuke poster, doet me denken aan de poster van mothman. hopelijk is mandrake toch een beetje beter dan die film

avatar van stinissen

Zonde dat een acteur als Benito Martinez (The Shield) zich voor deze slechte tv-productie heeft laten gebruiken.

avatar van henkula

henkula

De animatie was wel ok, maar beter acteren zat er niet in zeker.

avatar van Mrs.Congeniality

Mrs.Congeniality

Ik vond de poster wel aanlokkelijk en heb de film dus ook gekeken, maar wat een zonde van je tijd is dit. De special effects zijn echt heel knullig en zien er zo ontzettend nep uit, het lijkt wel een film die tientallen jaren eerder is opgenomen. Het acteerwerk is ook echt een lachertje. Ontzettend jammer!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt tegen. Echt horror zou ik het niet noemen. Het is een beetje een avonturenfilm. Maar niet zo heel best. Het verhaal is niet echt origineel te noemen en het acteerwerk is matig. De special FX zijn niet goed maar het kan er nog mee door. De film vond ik niet echt spannend en bevat de nodige clichés waardoor het eerder saai is. Ook lekker voorspelbaar en het eind is eigenlijk TE voorspelbaar. Geen aanrader dus. 2 sterren

avatar van Peterke!

Peterke!

Toen ik de kaft zag in de winkel was in behoorlijk benieuwd, maar wat heb ik me hier doorheen moeten slepen! Het had niet veel gescheeld of ik had de film afgezet. Wat een slechte film!! Verschrikkelijk nep en voorspelbaar. Deed me een beetje denken aan (meen ik) het derde deel van Anaconda's. Die film vond ik echter stukken minder slecht dan deze. Die blonde was naar mijn mening de enige die een beetje fatsoenlijk acteerde.

avatar van eavymetal

eavymetal

Ik dacht dat deze film mij wel zou kunnen boeien, maar wat is deze film een draak zeg. Na een half uur had ik het wel gezien waardoor ik de film met het grootste plezier van de harde schijf van mijn tv-ontvanger haalde.

avatar van frolunda

frolunda

Het verhaal sprak me wel aan maar de film was erg slecht. Verloren tijd.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Vermoeiende film waarbij de special effects ook nog eens lachwekkend slecht waren.

avatar van Boeikens

Boeikens

Pfff, wat een saaie hap

avatar van nightbreed

nightbreed

Draak van een film.

avatar van Freespirit2

Freespirit2

Ok jullie hebben gelijk..... wat een (laat ik het netjes houden) FLUT film

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Reed was de regisseur die mijn eerste 0,5* film regisseerde, Manticore. Die film was dan ook echt bizar slordig. Met Mandrake zit er wel vooruitgang in de regie van Reed, maar ook Mandrake is lang niet perfect. Maar de kijker zal wel rekening moeten houden met aan wat voor soort film hij/zij begint.

Een opvallend puntje is dat het acteerwerk eigenlijk nog heel redelijk is. Vooral Martini doet het erg leuk. Andere rollen doen ook niet erg ten onder aan Martini, de dialogen worden overtuigend gesproken en de houdingen lijken nooit terughoudend te zijn. Gewoon oké.

Een ander positief puntje is dat het tempo ook hoog ligt. Na een tijdje gaan dit soort films me altijd een beetje vervelen, maar Mandrake wist mijn aandacht lang genoeg vast te houden om niet op de klok te kijken. De toevoeging van wat avontuur zal daar ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld.

Maar de film is voor de rest niet al te best. Net als bij Manticore neemt Reed zijn film veel en veel te serieus. Ik weet niet of de filmmakers dit soort films in opdracht zo serieus neerzetten, maar dit kan je totaal niet serieus nemen. Spanning is niet aan de orde, en qua verhaal kent de film een hoop gaten.

Visueel ook behoorlijk slordig, buiten de CGI van dat beest en de takjes om. Het camerawerk is erg slecht, het bos wordt erg amateuristisch in beeld gebracht. Je voelt je als kijker nooit betrokken in de film omdat alles zo afstandelijk in beeld wordt gebracht, en de kleur van de CGI vloekt zo erg met de achtergrond dat het pijn aan je ogen doet. Ook een aantal zeer opvallende greenscreen-stukjes.

Dat beest zelf vond ik eigenlijk nog wel oké. Qua animatie natuurlijk erg slecht, maar qua vormgeving nog stiekem wel geslaagd. Vooral omdat het nu geen krokodil of haai is, maar gewoon iets geks. Dat mag ik wel. Jammer dat er dus geen budget was om het monster daadwerkelijk geloofwaardig neer te zetten. Van het monster moet de film het ook hebben, want die stam leek nergens op. Kleding van de Intertoys is nog geloofwaardiger.

Het is eigenlijk gewoon op niveau van zijn soortgenoten. SyFy-achtig gebeuren. Visueel erg slordig, qua acteerwerk dan weer beter. Cijfer komt dus eigenlijk op hetzelfde uit als een hoop van zijn soortgenoten.

avatar van Antinous

Antinous

In tegenstelling tot alle negatieve verhalen hier vond ik deze film best goed. was nergens saai en zat een leuk verhaaltje in.

avatar van Geike01

Geike01

Wat een draak van een film. Binnen 10 minuten al afgehaakt.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Een groepje mensen op zoek naar een relikwie in de achtertuin van de buren. Acteurs heb ik in deze film niet gezien.

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb me hier prima mee vermaakt,

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke horror met een aardig bedacht verhaal.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag voor het eerst bekeken en wel op een blu-ray!

Deze film viel op zich niet tegen, maar echt horror was het niet, nergens echt gore of schrikmomenten.

Wel een vermakelijke film waarin een groep onderzoekers op zoek gaan naar een soort zwaard dat ergens verborgen ligt in de jungle, eenmaal te hebben gevonden en gepakt begint de ellende...

Ze worden achterna gezeten door een stam en ook nog een grote plant/dier wezen.

Leuk om eens gezien te hebben, maar echt spectaculair wordt hij nergens en ook zoals ik al eerder zei geen gore, had van mij nog wel iets ''harder'' mogen zijn.

De poster is enger dan de film