- Home
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Logan Lerman en Matthew Macfadyen
Releasedatum: 13 oktober 2011
Plot The Three Musketeers
"Every legend has a new beginning."
The Three Musketeers speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over D'Artagnan die in zijn strijd met Kardinaal Richelieu de samenwerking aangaat met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. D'Artagnan kan de hulp goed gebruiken en samen met de drie musketiers probeert hij de snode plannen van Kardinaal Richelieu, om de koning tot aftreden te dwingen, te dwarsbomen.
D’Artagnan
Richelieu
Constance
Planchet
The One Ring
Deze veel bekritiseerde film was een van de favorieten van 2011 van Quentin Tarantino, waardoor ik eens een kijkje wilde wagen om te zien of hij gelijk had en de rest van de wereld er flink naast zat. Deze nieuwe musketiers leveren ongeveer wat ik ervan verwacht had al was het iets vermakelijk dan gedacht. Er is een flink gebrek aan originaliteit en geen enkele scène springt er op wat voor 'n manier ook maar uit, maar het kijkt lekker weg, mede door een zeer hoog tempo en een niet al te lange speelduur. Ook wordt er ook nauwelijks een poging gedaan om iets serieus in de film te stoppen of om ergens gewichtig over te doen, wat hier ook wel fijn is. Je kunt Paul W.S. Anderson veel verwijten, maar niet dat hij pretenties heeft. Jammer dat hij daarnaast ook geen ambities heeft.
Ik heb eigenlijk nog nooit een film gezien over de drie (of eigenlijk altijd gewoon vier) musketiers die echt gedenkwaardig en deze kan zich prima in dit rijtje aansluiten. Het enige wat hem onderscheidt is de CGI (vaak erg lelijk helaas, vooral tijdens het gevecht tussen de twee luchtschepen op het einde, die daardoor verpest wordt), zo'n scène waarin Milady in de stijl van Mission Impossible de juwelen van de koningin steelt (valt teveel uit de toon) en de camera die kennelijk niet kan stoppen met door omgevingen te vliegen, waaraan je kunt zien dat dit voor 3D gefilmd is zelfs als je hem in 2D kijkt zoals ik. De film heeft een aantal relatief bekende namen in de schurkenrollen gestopt: Milla Jovovich, Christoph Waltz, Orlando Bloom, Mads Mikkelsen, maar de musketiers zelf hebben minder grote namen aan zich verbonden gekregen. Sterker nog, de vierde musketier, D'Artagnan, wordt nog door een bekendere acteur gespeeld. Niet verrassend dat daardoor de drie grote musketiers hier als bijrollen aanvoelen en zo worden ze behandelt. Als laatste erger ik me al jaren kapot aan de cliffhangereindes zoals hier. Ik vond het al een onafgerond geheel. Aangezien deze film waarschijnlijk geen vervolg gaat krijgen zit je nu een beetje met een onaf verhaal. Niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.
frolunda
Overbodige remake die beduidend minder is dan de versies uit 1948 en 1973.Vooral Jovovich kan niet in de schaduw staan van Turner en Dunaway destijds.Voor de rest nog wel aangenaam vertier maar toch nergens echt bijzonder,al was dat gedoe met die luchtschepen nog wel spectaculair.Lichtpuntje;Christoph Waltz die wel een goede Richelieu neerzet.
Decec
Een leuke Actie/Avontuur film...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Milla Jovovich ...
Prima zwaardscene...
Uitstekend camerawerk...
Uitstekend mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Geen 3d gezien...
blurp194
Onzin en jatwerk.
Meer kan ik er niet van maken. Het drie-musketiersverhaal mag natuurlijk gebruikt worden in een film die die titel draagt. Maar dit neigt toch echt heel veel naar 'overbodige remake'. Behalve op de punten waar het verhaal echt afwijkt - en dat lijkt dan vooral een slap excuus te zijn om een scene uit een heel andere film te jatten. En nog slecht ook.
Flauwe hap.
BBarbie
Literaire klassieker verfilmd als een soort videogame. Film moet het vooral hebben van de mooie beelden en de humor. Met de nodige fantasie en wat goede wil kun je ook nog enige verwantschap met het meesterwerk van Alexandre Dumas ontdekken.
Het heeft er de schijn van dat regisseur Anderson voor het maken van de plaatjes bij het paleis goed gekeken heeft naar Curse Of The Golden Flower (2006) van Yimou Zhang.
Film neemt zichzelf niet erg serieus, dan moet je dat als kijker ook niet doen.
Marc PB
geweldige film mooie effects en je kunt echt zien dat de gevechten met echten zwaarden zijn gedaan natuurlijk niet wanneer er een word afgemaakt zoals de director heeft gezegt. ook de humor was lachen mooie decors en outfits.de altijd mooie milla jovovich speelt weer geweldig en orlando bloom heeft ook een pracht rol ik geef het een 4,5
Geno
Ik begrijp het dedain niet helemaal...
Ja het is bombastisch, ja het is over de top, ja het is een spectacel, ja het gaat je fantasie te boven, en nee, het heeft weinig met het originele verhaal uit het boek te maken hebben (voor hen die dat inderdaad ooit gelezen hebben; ik niet)... nou ja... noem 't dan niet 'gebaseerd' maar 'geinspireerd'... so what?! Maar... f*ck diepgang!
Want... wat een ontspanning, wat een humor, en wat een pracht kostuums,... wat wordt er ontzettend goed geacteerd! (Alleen Ray Stevenson als Porthos bleef een beetje achter, maar Freddie Fox (had ik nog nooit van gehoord) als King Louis XIII of France daarentegen overtrof iedereen! Wauw). Wat een geweldig kleurrijk spectacel waar je van de ene in de andere verbasing rolt. Kortom, een perfecte film, bewaren, en zeker nogmaalt een keer zien.
Sergio Leone
Archislecht.
Rommeligheid is wat deze versie over de musketiers kenmerkt. De personages zijn niet op twee handen te tellen. Helaas hebben er ook een paar hun eigen agenda en wordt de kijker geacht dat nog leuk te vinden ook.
Athos, Aramis en Porthos worden zodanig naar de achtergrond verdrongen dat de film beter een andere titel had gekregen, Will Turner's Coming Out & A Lot More ofzo. Men had beter wat gefocust op kwaliteit ipv kwantiteit.
Zelfs een overvloed aan bekende namen kan deze film niet redden. Acteurs als Mads Mikkelsen en Luke Evans kunnen goed genoeg acteren maar kunnen geen hol aanvangen met wat hen gegeven is. Zij behoren tot een eerste categorie.
Dan is er nog de tweede en dat zijn de acteurs die gewoon te matig zijn. Logan Lerman heeft zijn jeugdigheid mee maar is te plat voor deze rol - al ligt de schuld meer bij het script. Milla Jovovich is beschamend, Christoph Waltz haalt ook zijn niveau niet en Orlando Bloom doet een losse Jack Sparrow-imitatie, zorgt voor één of twee leuke momentjes maar is verder gewoon een slecht acteur, hoe nichterig over-the-top ook.
Daarnaast is de look gewoon lelijk. Schermscènes zitten vol met irritante slomo's, maar erger: de CGI trekt op geen kluten - zeker niet in het prachtige 2D. Vooral dat eindgevecht met de vliegende schepen is te erg voor woorden. Dat het avontuurlijke luik zijn inspiratie uit andere films haalde, doet er dan nog geeneens toe.
Wel leuk zijn de extreem kleurrijke kostuums en decors. Het zorgt voor een behoorlijk over-the-topgehalte en is wellicht het enige positieve dat ik zal onthouden. Wat ik hopelijk niet zal onthouden is de kinderlijke humor vol beschamende oneliners.
1,5
roeman
Uitstekend vermaak voor een verloren woensdagmiddag. Niet meer en niet minder. Je wordt vermaakt met actie en prachtige beelden en geweldige muziek. De dialogen, humor en het verhaal tja. erg dun, maar who cares. Je bent vermaakt en daar gaat het volgens mij toch om bij de film.

thunderball
Deze gisteren voor weinig op blu ray aangeschaft, nadat ik hem destijds niet goed genoeg vond om er voor naar de bioscoop te gaan.
Aardige, moderne nieuwe variant op het eeuwen oude boek van Alexandre Dumas.
Sommige dingen als de Venetie intro en het spektakel met de luchtschepen waren duidelijk er bij verzonnen, maar waren leuk genoeg om de aandacht vast te houden.
De cast was ok, de drie acteurs die de musketiers speelden kende ik niet, maar waren behoorlijk opdreef, Lerman als D'Artagnan vond ik wat minder, iets te jeugdig voor de rol.
Jovovich is altijd een prachtige verschijning, hoewel haar rol hier als Milady iets wat te kort en daardoor wat afgeraffeld overkomt. Waltz doet weer wat hij inmiddels altijd doet en maakte totaal geen indruk. Bloom is aardig goed gecast, want deze non-acteur is eindelijk eens expres bedoeld irritant aanwezig in zijn rol.
Verder heeft de film een duidelijk goede production value en zien de actie scenes er verzorgd uit. Alleen jammer dan weer van de slomotion en daarna versnelde beelden, die bij een film als deze totaal niet passen.
Vermakelijk, maar nergens heel bijzonder .
Een zeven, ofwel 3,5 ster.
tbouwh
Deze film blinkt zeker niet uit in realisme. Zit vol met onwaarschijnlijkheden, en als verfilming van het boek van Dumas scoort deze film zeker onvoldoende. Veel ( belangrijke ) gebeurtenissen uit het boek zijn niet verwerkt, of foutief verwerkt. Andere scenes ( de luchtschepen, Venetie ) zijn weer puur en alleen toegevoegd om de film aantrekkelijk te maken. Actie is zwaar en zwaar over de top.
Maar... Ik heb me wel vermaakt. Leuke actie, schitterende plaatjes en locaties in HD. Er zit vaart in, en ook humor ( Planchet speelt z'n rol voortreffelijk ).
Voor D'Artagnan en Milady hadden ze wel andere personen mogen casten, met name aan Loger Lerman irriteerde ik me mateloos. Waltz en Bloom brachten als grote namen niet wat je van ze zou verwachten.
Richelieu is in andere verfilmingen veel overtuigender neergezet.
Al met al een leuke film voor tussendoor, die je met een korrel zout moet kijken. Wanneer je het onrealistische gedeelte voor lief neemt en niet te veel met het oorspronkelijke verhaal vergelijkt is ie wel te doen. Een voldoende, 3*
Jawaddedadde
Onlangs op tv gezien en ik was echt aangenaam verrast.
Gewoon een erg leuke avonturenfilm met een nodige dosis humor. Groot voordeel is dat de film zich helemaal niet serieus neemt waardoor het enorm lekker wegkijkt. Visueel ook bovengemiddeld te noemen. Film kan ook rekenen op een uitstekende cast met bijrollen voor onder andere Waltz, Mikkelsen, Bloom en Temple.
Leuk!
Piratje
Een amuzante gezinsfilm met een aantrekkelijk verhaal vol humoristische momenten.
Maar trekt helemaal niet op het gekende "De drie musketiers" van Dumas waar heel wat meer actie in zit.
Maar ok hetzelfde zou het ook niet mogen in deze tijd.
De regie kent prachtige momenten. Spijtig dat het acteertalent over zijn geheel toch te wensen over laat. De nieuwe trucs zijn aanvaardbaar meegenomen.
Het plot is vanzelfsprekend een grap op zichzelf en heel gepast bij dit avontuur waarin men nu eenmaal eens goed mag overdrijven.
Het enige dat overblijft is Frankrijk en Engeland. Of beter Parijs en Londen.
En zo ging een droom in vlammen en rook op. Om ook eens een cliché toe te voegen.
4,0* aardig aanbevolen.
Die Anderson toch.
Wat maak je hier nu eigenlijk van? Kostuumfilms zijn m'n ding niet, maar het oogt veel vlotter en moderner dan menig kostuumfilm. Steampunk invloeden zitten in de kleinste kiertjes maar komen nooit helemaal naar boven. Visueel is het veel hipper dan een film als deze normaal gezien dicteert, maar écht aan de praat krijgt Anderson het ook weer niet.
Ook de cast is een superweird allegaartje. Onder Jovovich kom je niet onderuit, maar Mikkelsen en Waltz als bad guys ... beetje raar voor een film van dit kaliber. Geen idee of er een groot budget achterzit, maar de films van Anderson blijven toch altijd aanvoelen als een B-film, zelfs al oogt het vaak wél gewoon duur.
Het vermaakt in ieder geval wel. Goed is het niet, maar op zich is het wel tof een keer een MI-scene in dit tijdperk te zien. Vooral tof dat Anderson dat soort grenzen eens doorbreekt. Verder duurt het allemaal iets te lang en begint naarmate het einde in zicht komt de CG wat te stokken, maar op dat moment is het al zo fout dat het amper nog opvalt.
Grappig. Duurt iets te lang, setting boeit me niet, soms zo kitscherig dat het pijn doet, maar vermaken doet het wel.
moviemafketel
- 19752 berichten
Duidelijk stukken minder dan het origineel. De aankleding is goed en het is allemaal wat bombastischer en futuristischer, maar daar houdt het dan ook wel op.
Vooral het acteerwerk van de gehele cast was werkelijkwaar abominabel. Dit verraste me, aangezien er een aantal grote namen meedoen. Ze lijken zich alleen niet op hun plaats te voelen.
Slap einde en de laatste halve minuut liet zich wel raden, maar voor mij hoeft er geen vervolg meer te komen.
Houd het origineel wel als fijne herinnering en ga deze versie snel vergeten.
J.Ch.
Hersenloos vermaak in de stijl van Pirates of the Carribean. Vooral in het eerste uur neemt de film zichzelf nauwelijks niet serieus, en dit in combinatie met de wat absurde actie deed me regelmatig verwachten dat Jack Sparrow elk moment op kon dagen. Tegen het einde wordt het helaas wat serieuzer, erg jammer (om maar weer de vergelijking met PotC te maken: dat derde deel had ook te lijden onder te veel pretenties).
De drie musketiers zelf krijgen mijns inziens wel erg weinig aandacht, hoewel het geloof ik inherent aan het verhaal is dat juist de vierde, aspirant-musketier de meeste aandacht krijgt. En laat ik nu net D'Artagnan weinig boeiend vinden. Logan Lerman lijkt met zijn kapsel en babyface meer op een meisje. Zijn romance vond ik erg weinig interessant. Orlando Bloom vond ik ook niet geslaagd, het over-the-top gaat hem blijkbaar niet zo goed af als het eens wél de bedoeling is.
Matthew Macfadyen kon mij wel boeien als Athos. Van Porthos heb ik eigenlijk bar weinig meegekregen. Luke Evans als Aramis vond ik verreweg de leukste, maar hij kreeg mijns inziens veel te weinig aandacht. Milla Jovovich is misschien geen fantastische actrice, maar ik vind het personage van Milady sowieso zó leuk dat zij daar niets aan af doet. D'Artagnan valt volledig in het niet bij haar. Mads Mikkelsen krijgt veel te weinig te doen als eenogige schurk, dat hebben we hem in Casino Royale al veel beter zien doen. Christoph Waltz is een mooie kardinaal Richelieu. Het is me trouwens wel een volstrekt raadsel waarom hij er aan het eind van de film niet wordt bijgelapt door de musketiers.
Ik denk dat dit vooral een film is die je met de juiste verwachtingen moet bekijken. Dan valt er best wat te genieten. Ik voor mij zou het helemaal niet erg vinden als er een vervolg kwam.
arno74
Popcornvermaak waar het originele verhaal van The Three Musketeers ver te zoeken is. Het vermoeiende begin zit vol met flauwe humor, onzinnige dialogen en stoere tienerpraatjes. Na bijna een half uur krijgt het verhaal gelukkig wat meer vorm en lijkt het ook ergens heen te gaan, zonder ook maar een moment echt goed te worden. Vanaf dat moment kijkt het wel redelijk weg, om vrij snel daarna weer af te zwakken.
Oppervlakkige en matige fantasierijke avonturenfilm, waarbij de slechte cgi en het zwakke acteerwerk opvallen. Leuk voor wie van wie van zwaardgevechten houdt of graag een gevecht tussen vliegende schepen ziet, geheel in de stijl van het zoveelste vervolg op Pirates of the Caribbean.
1,5 a 2 sterretjes.
Daniël44
Een redelijk grappige film met leuke actie. Maar af en toe voorspelbaar en een beetje saai. Wel een paar bekenden als: Orlando Bloom en Milla Jovovich. Een aardige film en niet meer dan dat.
Redelijke film over een jongeman die zich aansluit bij de drie musketiers. Het welbekende verhaal, met hier en daar wel wat wijzigingen. De personages weten niet echt te boeien, en de film had wat korter mogen zijn. Wel mooi aangekleed, met mooie kostuums en sets. Ook de actie-scenes zijn hier en daar wel de moeite waard, waardoor het nog wel gemakkelijk wegkijkt. Een nipte 3.0 sterren.
Shadowed
Redelijk.
Nog niet de originele films gezien, maar toen deze eens op tv kwam toch maar aangezet. Vooral de cast sprak me wel aan. Waltz, Mikkelsen, Lerman en Evans etc. Ook van de makers van Resident Evil, dus qua special effects was het wel ok.
Verhaal was alleen soms wat saai en vreemd. Jovovich was soms irritant en speelde haar rol niet met overtuiging. The Three Musketeers zelf waren wel lollig. Ook de rest van de cast was wel ok, alleen Waltz viel me wat tegen.
Goed vermaak, soms wat saai maar genoeg gevechten en spektakel om je voldoende geboeid te houden.
filmfan0511
Ik heb me er vrij kostelijk mee geamuseerd. Het is pure pulp/camp en het pretendeert ook nooit iets anders te zijn. Als deze film zichzelf heel serieus zou nemen, zou het 10x niks zijn. De erg ironische, zichzelf niet echt serieus nemende toon is hier dus aangenaam. Wat humor hier en daar. En natuurlijk veel over the top actie. The Three Musketeers kan zich vooral beroepen op een enorm gevulde cast met bekende koppen. Zoveel acteurs dat niet iedereen zijn of haar moment krijgt (zeker acteurs als Ray Stevenson en Christoph Waltz moet je toch wat meer te doen geven als je die ter beschikking hebt). Maar over het algemeen is het wel vooral de cast die de aandacht er weet bij te houden.
Niets speciaals, maar het weet wat het is, en dat is altijd belangrijk (en des te leuker).
Ummmagummma
In de sfeer van Pirates of the Caribbean gemaakte pastiche, veel "over de top" acteerwerk in een film die hangt tussen een kostuumfilm, fantasy en een avonturenfilm met een aanzienlijke sterrencast.
Het verhaal is flinterdun en dient vooral als vehikel voor veel spektakel, de uitgebluste musketeers worden door een (niet erg overtuigende) jonge d'Artagnan uitgedaagd om weer te vechten voor de liefde en rechtvaardigheid. De dialogen zijn matig tot redelijk, en dat Mila Jovovich nog het beste uit de verf komt is veelzeggend. de CGI is heel aardig, veel mooie plaatjes.
Heel vermakelijk om met de kinderen te kijken, maar die haakten af bij de geforceerde liefdesscènes die er ook in moesten om wat vrouwen naar de bioscoop te lokken.
Niks bijzonders, aardig voor tussendoor.
mrklm
De Drie Musketiers Athos [Matthew Macfadyen], Porthos [Ray Stevenson] en Aramis [Luke Evans] zitten in zak en as sinds de ontwerpen voor een luchtschip van Leonardo da Vinci zijn gestolen door Milady De Winter [Milla Jovovich] voor Graaf Buckingham [Orlando Bloom]. Een jaar later krijgen de musketiers kans op revanche wanneer Milady de diamanten van koningin Anne [Juno Temple] blijkt te hebben gestolen. De diefstal maakt onderdeel uit van een complot van kardinaal Richelieu [Christoph Waltz] om een oorlog uit te lokken waarmee hij de naïeve, onervaren koning Lodewijk XIII [Freddie Fox] hoopt te onttronen. Doldwaze moderne versie van een zwaard- en degenfilm waarin Jovovich de latex van Resident Evil heeft verruild voor weelderige jurken. Jovovich blijkt een aardige aanleg voor komedie te hebben en Freddie James is hilarisch als oenige koning. Het ziet allemaal ook erg fraai uit, maar Bloom blijkt weinig kaas gegeten te hebben van schurkenrollen en Waltz en Mads Mikkelsen (als Richelieu’s rechterhand Rochefort) zijn teleurstellend kleurloos. Het ergst is de komische bedoelde noot van James Corden als de oliedomme Planchet. Afgezien van de personages heeft dit niets te maken met de avonturenroman van Alexandre Dumas. Puristen zijn gewaarschuwd!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013

The Three Musketeers
Actie / Avontuur, 1948
frankrijkswordplayzwaardgevechthistorical fictionmusketeerswashbucklersailing shipdamsel in distressking of france 17e eeuw3d