• 9.370.970 stemmen

Wilders, the Movie (2010)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Joost van der Valk en Mags Gavan

Met onder meer: Geert Wilders

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Plot Wilders, the Movie

Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd: wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is? In "Wilders, the Movie" onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang.

the new guy schreef:

Zelf heel hard Wilders' Fitna afzeiken en dan een film van hetzelfde niveau maken van de belastingcenten van de VPRO waar Wilders zich zo druk om maakt.

a) Fitna is uiteraard 100 keer slechter.

b) Wilders moet vooral mekkeren over belastingcenten met zn reisje naar NY op onze kosten incl. beveiliging.

avatar van Montorsi

Montorsi

kos schreef:

Dat betalen die conservatieve Amerikaanse gekken voor hem geloof ik. Die beveiliging wordt alleen betaald door de staat binnen Nederland of in zijn functie als Nederlandse parlementariër in het buitenland.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Madecineman schreef:

En dan nog beweren; "Geert Wilders heeft permanente beveiliging, dat kost de belastingbetaler 2 miljoen Euro per jaar'. Ja, ja zou ik liever zien dat mijn belastinggeld wordt besteed aan een met de dood bedreigde politicus of aan snoepreisjes voor verwaande, ongetalenteerde documentairemakertjes?

Iets met een spijker en zn kop.

Nou, ik las dat het de staat minimaal 2,5 ton kostte.

(wat me overigens niet eens zo heel veel kan schelen, aangezien dat bedrag vergeleken met de enorme economische schade die hij zal aanrichten mocht het daadwerkelijk tot Bruin I komen, vrij klein is).

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

the new guy schreef:

Om eventuele wanklanken te voorkomen: Ik ben absoluut geen aanhanger van Wilders.

Al was je wel een aanhanger, niks mis mee toch, we leven in een democratie.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

kos schreef:

(...) enorme economische schade die hij zal aanrichten mocht het daadwerkelijk tot Bruin I komen, vrij klein is).

Nergens op gebaseerd. En btw, Fitna stelde film technisch misschien weinig voor, de beelden bestonden gewoon uit feitelijke gebeurtenissen. Geen vreemde google conspiracies, zoals in deze docu.

Lord Flashheart schreef:

Nergens op gebaseerd.

Nja, als je het al ergens op kunt baseren zijn het opinies van VNO-NCW etc. En die onderschrijven dat.

avatar van Nomak

Nomak

Lord Flashheart schreef:

Feiten? Rapper Salah Edin werd er toch afgebeeld als terrorist.

Zie je meteen hoe serieus die Wilders met zijn "film" bezig was.

avatar van clutch

clutch

Joost van der Valk. Typisch zo'n linkse kneus die Wilders alleen maar kan afdoen als een fascist. Veel te makkelijk in elkaar geflanste docu. Die hele koekoek om een interview met de man te krijgen is nog wel het meest trieste. 1*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Waarom staat Fitna nie top de site, te kort?

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Politieke discussies omtrent die film zou onvermijdelijk zijn.

avatar van Mug

Mug

Snurk, die is veel te kort. Over de film an sich kan natuurlijk in het forum gebabbeld worden.

Alsof de veel-posters alhier onpolitieke bijdragen plaatsen, lekker sneu allemaal.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Dat de film te kort is wist ik natuurlijk wel, ik had het ook meer in de zin van 'als iemand een aparte topic over Fitna opent'

Nee die wordt dan weer verwijderd. Zoals eerder ook al gebeurd is.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Pracht film, ze hebben veel via de rijs ontdekt dingen die ik zelfs niet weet.

De poging van de film is leuk geprobeerd maar hellaas niet egt goed over gekomen.

Het verhaal is hartstikke goed alles netjes op volgorde hellaas was de omroep VPRO anders had Wilders misschien wel antwoordt gegeven over de vragen (als journaalist voor een documenteren had ik daar wel meer voor gedaan dan alleen gezegd ‘O! wat raar hij wilt weer niet met ons praten’)

de dingen waar ze zijn achter gekomen waren wel heel goed op gespoord net als de interviews die waren ook heel goed. 3,0*

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Waarschijnlijk de allerslechtste voice-over die ik ooit in een film heb gezien. Van de overbewuste onnatuurlijke stem van de maker tot de inaccurate "feitjes" die hij er in rap tempo doorheen jast. Sowieso is de gesproken voice-over tekst vaak overbodig en herhalend. Vooral zijn verdraaiingen van feiten schieten me nogal eens in het verkeerde keelgat (ongeacht mijn eigen politieke voorkeur), vooral omdat flotte research (of zelfs enkel goed geheugen) al snel veel genuanceerdere originele verhalen toont.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Erg slechte documentaire.

De maker ( ben z´n naam alweer kwijt) stelt vragen die erg interessant zijn maar komt met z´n documentaire geen stap dichter bij antwoorden. Erg veel leer je dus ook niet met het kijken van deze documentaire.

Vervelend voor hem dat hij niet met wilders mocht spreken, maar goed misschien is het ook wel verstandig om toch een keer een perskaart aan te schaffen.

Daar komt nog bij dat de maker een verschrikkelijk irritante stem heeft, zelf perse de hele tijd in beeld moet zijn zonder dat dat enige toevoeging geeft en eigenlijk alleen maar Wilders fanaten aan het woord laat.Die scene waarin we een fanatieke Wilders stemmer zien die een bejaarde verzorgd slaat helemaal nergens op, wat willen ze er in godsnaam mee vertellen?

1 ster

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Wilders-documentaire gemaakt door een linkse rakker... dat kan haast niet goed gaan en dat gaat het dan ook niet.

Toch nog wat puntjes voor wat leuke beelden zoals die gast met die "Geert Akhbar" vlag, en voor het opsommen van de VVD-tijd van Wilders als geheugensteuntje (voor de mensen die het gedeeltelijk vergeten waren).

Voor de documentairemaker zelf heb ik geen goed woord over.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Lefgozer schreef:

Voor de documentairemaker zelf heb ik geen goed woord over.

Hoezo? Hij heeft anders aardige dingen gemaakt hoor!

Of ben jij soms zo'n rechtse rakker?

avatar van DwarreI

DwarreI

MoFeDu schreef:

Daar fronste ik inderdaad ook wel even m'n wenkbrauwen bij, waarschijnlijk wilde Joost van der Valk het linkse publiek vertellen dat Wilders-stemmers ook maar gewoon mensen zijn die het beste met ons land voor hebben (en niet alleen pro-Israel fanatiekelingen / racisten). Nogal over de top vind ik zelf..

avatar van MFEO

MFEO

Een documentaire over een gevaarlijke extreem rechtse politicus die de samenleving ontwricht.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

avatar van MFEO

MFEO

Als je dat uit de docu hebt weten te halen vind ik dat knap.

Om dat te weten hoef je de docu niet gezien te hebben.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Om daarover te discussiëren is deze site dan weer niet bedoeld.

avatar van Nomak

Nomak

Als je dat uit de docu hebt weten te halen vind ik dat knap.

Dat kan je anders perfect uit deze docu halen.

avatar van yeyo

yeyo

Als je dat uit de docu hebt weten te halen vind ik dat knap.

Was zelfs het slotbesluit van de documentairemaker. Hij legde de link met Palestina-Israel. Belachelijk natuurlijk, want die situatie is onvergelijkbaar.

avatar van starbright boy

Politieke discussie verwijderd door deze nog wakkere mod. Dreef echt te ver van de film af.

avatar van eppo349

eppo349

Ongeacht mijn poiltieke voorkeur, is deze documentaire verre van boeiend. Slecht en rommelig gemaakt. Je zou er bijna paars van worden.

avatar van Reinbo

MFEO schreef:

Om dat te weten hoef je de docu niet gezien te hebben.

Ach, wees blij dat hij de problemen met laag opgeleide crimineeltjes en gigantische bevolkingsgroepen die zichzelf bewust buiten de boot plaatsen op komische wijze aankaart. Van dat geschreeuw leidt enkel tot oververhitte reacties....

avatar van Reinoir

Reinoir