• 9.370.278 stemmen

Wilders, the Movie (2010)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Joost van der Valk en Mags Gavan

Met onder meer: Geert Wilders

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Plot Wilders, the Movie

Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd: wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is? In "Wilders, the Movie" onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang.

avatar van mikey

mikey

wibro schreef:

Als je totaal niet voor Wilders en/of politiek geïnteresseerd bent dan laat je zo'n documentaire toch gewoon links liggen. Dan kun je beter je tijd besteden aan het bekijken van een interessante film.

Het klinkt een beetje alsof je wel heel graag over politiek wil gaan hebben op deze pagina. Je mag hier trouwens best zeggen dat deze docu een fair beeld geeft. Of dat de film een genuanceerd beeld geeft. Of dat hij inhoudelijk niet klopt. Etc.. etc

Zolang het maar over de film gaat en geen op-zich-zelf-staande meningen over hoofddoekjes.

avatar van Hannibal

_Se7en_

• 2041 berichten

Vertel!

erik neuteboom

In de VARA Gids stond een recensie dat er welliswaar vanuit diverse invalshoeken getracht is meer te weten te komen over Wilders maar dat er uiteindelijk weinig tot niets bijzonders uit is gekomen omdat Wilders er zo goed in slaagt om iedereen op een afstand te houden. Wel kun je goed zien dat hij alles bepaalt. Ben benieuwd zondag want ik vind Wilders een vreselijke man maar hij speelt het spelletje sluw en op het gebied van problemen van integratie heeft hij op bepaalde gebieden gelijk (hoewel ik zijn onderbuik taal en haat zaaien niet steun), al met al intrigerend genoeg om te gaan kijken.

avatar van starbright boy

Om even in te haken op de posts over het beleid mbt tot politieke en religieuze fiilms: De regel is dat bij films als deze de discussie altijd in verband moet staan met de film. Het is niet de bedoeling dat dit een onbegrensd Wilders-discussietopic wordt.

avatar van mikey

mikey

Kijk: filmgerelateerd!

Quido

Is die poster ergens in groot formaat te vinden?

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Why?

Quido schreef:

Is die poster ergens in groot formaat te vinden?

Pieter van Huystee Film & TV - Wilders, the Movie - pvhfilm.nl

Groot genoeg? Anders moet je de producent even mailen.

Quido

Voor boven mijn bed natuurlijk.

Nee, heb iets nodig voor een artikeltje. Thanks, kapp.

avatar van stinissen

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik heb wel een op-zich-zelf-staande mening over dat kapsel op die poster.

Volgens mij is dat niet de echte Wilders. Volgens mij is dat een stunt-Wilders!

@Henk,

wat bedoel je eigenlijk met die smileys?

erik neuteboom

Dat was in feite ook al de conclusie van de eerste recensie in de VARA Gids, alleen iets uitgebreider maar wel met dezelfde conclusie namelijk dat deze film in feite een gemiste kans is, ondanks de titel die de nodige verwachtingen schept. Overigens is door onderzoeken gebleken dat Wilders vooral een fenomeen is geworden door de aandacht die de media aan hem heeft besteed, deze film zal dat alleen maar versterken! En hoe paradoxaal, ik ga toch kijken want Wilders is een fenomeen en daar wil ik alles van weten ...

erik neuteboom schreef:

Overigens is door onderzoeken gebleken dat Wilders vooral een fenomeen is geworden door de aandacht die de media aan hem heeft besteed.

Zijn er werkelijk duurbetaalde onderzoeken nodig om dat te concluderen?

erik neuteboom

Ik hoop niet dat ze duurbetaald zijn ... maar feit is wel dat je in de pedagogiek leert dat je negatieve aandacht bij kinderen niet moet belonen, je moet welhaast concluderen dat de pers a-pedagogisch is!

erik neuteboom schreef:

Is dat zo bijzonder dan? Zonder media-aandacht of charisma die het goed doet op beeld, sowieso geen politieke macht, daar kan de SP over mee lullen.

erik neuteboom

Het gaat er natuurlijk om dat het bij Wilders buiten proportioneel is geweest qua media aandacht, vergelijk dat eens met mijn overleden stadgenoot Janmaat die indertijd werd doodgezwegen met dezelfde denkbeelden .....

Bottleneck

Ja 20 jaar geleden, iets andere tijden qua media-inzet en samenleving (toen stonden ze ook nog met een boeketje naast zich van een blaadje voor te lezen op tv). Overigens vind ik doodzwijgen uit moreel superieuriteitsgevoel nog erger.

erik neuteboom

Ik had een vriendin die van Janmaat les kreeg in maatschappijleer op een school in Rijswijk (Zuid-Holland), ze vertelde dat deze man echte geloofde in zijn denkbeelden. Bij Wilders heb ik meer het gevoel dat hij deze denkbeelden gebruikt om een massa achter zich te krijgen en zich tot grootheid te verheffen.

Bottleneck

Ja dat zou best kunnen, geen idee. Sta er wel van te kijken dat ie überhaupt nog rondhuppelt eigenlijk. Denk dat ik dit zondag wel even meepik.

erik neuteboom

OK, dat wordt dan een zondvloed aan recensies, meningen en discussies a.s zondagavond!

Bottleneck

Ja, waarom staat die 'film/documentaire' van Wilders zelf eigenlijk neit op de site?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ben wel benieuwd eigenlijk naar deze docu. Zal hem zeker gaan kijken.

Hopelijk een niet te eenzijdig beeld van zijn aanhang. Ook benieuwd of ze goed laten zien hoe hij constant over zijn schouder moet kijken.

Bottleneck

Het zijn nogal wat diepgaande en ambitieuze vragen die in de plotomschrijving staan.. waarbij je wel heel heel snel kan vallen in generalisatie, suggestiviteit of een net te ver doorgedreven mening. Als we sowieso iets nieuws te weten komen.. Ik heb het niet zo op die politiek geladen docu's.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Het wordt hoe dan ook verkeerd uitgelegd door tegenstanders en sowieso verdedigd door aanhangers. Blijft lastig om een politieke docu als een sec docu te zien waar je moet gaan kijken hoe het gemaakt is, camera-standen, kleurgebruik, muziek etc.

Bottleneck

Ja is zo maar daar let ik niet zo op bij een docu, vind de inhoud en vooral hoe het gebracht wordt dan toch wel belangrijker.

avatar van stinissen

narva77 schreef:

Volgens mij is dat niet de echte Wilders. Volgens mij is dat een stunt-Wilders!

@Henk,

wat bedoel je eigenlijk met die smileys?

Ik vind die man nog niet zo slecht.

avatar van benthe

benthe

Ik ben benieuwd. We gaan eerst maar zien, dan pas geloven.