Wilders, the Movie (2010)
Genre: Documentaire
Nederland
Geregisseerd door: Joost van der Valk en Mags Gavan
Met onder meer: Geert Wilders
6,0 (9)
Gesproken taal: Nederlands en Engels
Plot Wilders, the Movie
Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd: wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is? In "Wilders, the Movie" onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang.
Tonypulp
Dacht even dat 't een grapje was toen ik de titel las..helaas.
Elineloves
Ik dacht precies hetzelfde, maar ik moest stiekem wel lachen om de poster..
Van Wilders, partyanimal
Lui (crew films)
Film komt zondag 12 september om 20.15 uur op Nederland 2.
narva77 (crew films)
Zéér benieuwd hiernaar! Van de makers van "Saving Africa's Witch Children", dus mijn interesse is dubbel gewekt!
Ik kan me niet voorstellen dat deze docu nog iets nieuws weet te brengen, maar goed, we zullen zien.
Klinkt wel erg zwak hoor. Hopelijk is het meer een soort gimmickje.
Wat een foute titel. Duidelijk enkel uit op effect bejag. Nietszeggende trailer ook. En dan zo'n totaal onverifierbare quote gebruiken om je persbericht interessant mee te maken.....
Quentin
narva77 (crew films)
_Se7en_
- 2041 berichten
Pff, wat een onzin zeg. En er dan nog bij zeggen dat het niet bedoeld is om Wilders te 'demoniseren'. Ben dan tenminste eerlijk.
Grote problemen!
Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
Aldus volgens de gedragsregels van MovieMeter.
Mijn vraag is of je wel kunt discussiëren over deze documentaire zonder die gedragsregels te overtreden.
Lord Flashheart
Valt denk ik wel mee. Ligt eraan wie gaan kijken. Ik waarschijnlijk niet (heb geen TV), dus ik hoor het van de week wel. Als het werkelijk boeiend is komt deze toch wel bij uitzending gemist?
stfuympos
Mijn vraag is of je wel kunt discussiëren over deze documentaire zonder de gedragsregels te overtreden.
Elineloves
Zondag? Denk dat ik het dan toch een kansje geef. Nu al flink wat ophef over ze te zien, dat gaat me nog iets worden dan..
wibro
Deze documentaire roept al discussies op zonder dat je hem gezien hebt. De figuur "Wilders" ligt nu eenmaal uiterst gevoelig. Discussies lopen al heel snel uit op scheldpartijen. Lees de reacties op dit topic Wilders tegen koranverbranding maar eens.
Lord Flashheart
Ik bedoelde eigenlijk op deze site.
Correct me if I'm wrong, maar de meeste die-hard users hier geven weinig om politiek of laten dat in ieder geval op MM niet blijken. Neem bijvoorbeeld controversiële films als An Inconvenient Truth of Fahrenheit 9/11. De discussies zijn volledig verstomd. En dat zijn dan nog de meeste bekende documentaires. Verder zie ik zelden andere namen voorbij komen, terwijl er echt genoeg zijn.
mikey
Het is een site over filmkunst, niet over politieke ideeen. Dus een discussie over het brengen van een PPT presentatie is wel done, de inhoud van de PPT presentatie niet.
(An inconvenient truth)
(An inconvenient truth)
Dan kunnen ze deze documentaire net zo goed van de MM site afgooien. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat iemand deze documentaire gaat bekijken alleen maar om te beoordelen of die goed gepresenteerd is. Als je totaal niet voor Wilders en/of politiek geïnteresseerd bent dan laat je zo'n documentaire toch gewoon links liggen. Dan kun je beter je tijd besteden aan het bekijken van een interessante film.
ToNe
Jawaddedadde
Grote problemen!
Aldus volgens de gedragsregels van MovieMeter.
Daar heb je wel een punt, heb dit ook in overweging genomen toen ik hem toevoegde. Maar goed, er staan wel meerdere films op de site die voor de nodige politieke/religieuze controverse zorgen, dus ik vond het geen optie om deze af te keuren.
Sowieso zal deze film wel politiek getinte reacties uitlokken, maar ik denk dat zolang het inhoudelijk blijft het wel moet kunnen. Lijkt me gewoon een kwestie van gezond verstand en relativering. Als je dat aan dag de brengt kom je al een eind ver.
Ik moet zeggen dat deze docu me ook totaal niet trekt, wordt gewoon een compilatie van Wilders beelden van de afgelopen paar jaar. Boeiend...

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen